Esimin alkol ve madde kullaniminda suclu ben miyim

Bir şey sorabilir miyim kendi kendini öldürse bile ben suclanirim. Biz ayrildiktan sonra yapsa bile durum değişmez. Yani bu lanetli suçlama konusundan benim kurtulusumun yolu nedir😔

Ya sahiden mide bulantısı emojisi neden yok bu mesajların altında, vallahi midem bulandı.
Hala adam şunu yapsa bunu yapsa beni suçlarlar.
Koskoca adamın yaptıkları kendisinden başkasını bağlamaz, önce bunu bir idrak edin.
Ama masum bir bebeği koruması gereken annesi olarak bile isteye o bebeği böyle tehlikeli bir ortama sokuyorsunuz. Ve bu yüzden o bebeğin şimdiye kadar şahit olduğu, yaşadığı ve bundan sonra da yaşayacağı herşey yüzünden SUÇLUSUNUZ hanımefendi.
İşte oldu mu, madem suç yüklenmeye bu kadar heveslisiniz bari gerçek suçunuzu yüklenin. Çocuk uyumadan bir şey içmesini engellemeye çalışıyorum, bir şey yapmasın diye bulaşmıyorumlarla kendinizi aklamaya çalışmayın. Alın size mis gibi hiçbir şekilde aklanamayacağınız gerçek bir suç. Şimdi en azından gerçek bir suç yüzünden vicdan azabı çekersiniz.

Bir şey sorabilir miyim kendi kendini öldürse bile ben suclanirim. Biz ayrildiktan sonra yapsa bile durum değişmez. Yani bu lanetli suçlama konusundan benim kurtulusumun yolu nedir😔

Suçlamanın bağımlığı devam ettirmek için sadece bir bahane olarak kullanıldığını görerek.

Bağımlılar ve hatta bunu teşvik eden yakınları kendilerini kötü hissetmemek için etrafı suçlayıp dururlar, çok klasiktir.

Anneden başlayalım.
Anne oğlunun bu dertle neden uğraştığını etrafa açıklaması lazım. Oğlunu suçlamak istemez çünkü oğlu. Peki sizi de suçlamazsa geriye kim kalıyor?

Kendi ailesi hatta kendisi.

Bağımlılık yatkınlığı biraz da genetiktir, eşinizin ailesini bir tarayın sorunlu olan birey illa ki bulursunuz. Eşinizin ailesi sağa sola saldıracak ki kimse onlara sormasın.

Eşiniz deseniz zaten herkesi suçlamaya dünden razı. Siz gitseniz bu sefer de para vermiyor diye annesine kızacak bir süre sonra.

Sizin buradaki tek sorumluluğunuz yavrunuz.
Hangi akla hizmet geri döndünüz bilmiyorum.
Mesele çocuk önünde içip içmemesi değil, mesele bağımlı kafayla baba hatta insan olamaması.

Geç değil, oradan çıkın.

Annesine çok düzgün bir evlat yetiştirseydin karısına şiddet uygulamazdı sen önce kendi yoğurdunun ekşiliğine bak deyin. Bağımlı bir babayla çocuğunuzu aynı evde tutmayın kurtulup dönmek neyin kafası???

Geri donmemle alakalı yazılanlara toplu cevap yazmayı deniyorum umarim ulaşır. Ayrılık döneminde eşim ve ailesi beni öyle yok saydı ki ne olduğumu şaşırdım ve kendimi suçladım. Yaşananlardan kendimi sorumlu tuttum. Mesela genelde kadınların gonlu alınır ya ben tamamen yok sayıldım dik duramadım. Esimi iyi durumda, kendimi de perisan sanıyordum. Aslında tam tersiymis çünkü bana göre insanin kendini uyusturmasi acizliktir. Ailesi de senden önce oglum iyiydi deyince zoruma gidiyor.
Siz o dönem blöf yaptınız tutmadı yani kısaca ,bu da zorunuza gitti. İsterse tüm dünya suçlasın hayatınızı mahveden biri için vicdan azabı çekmek mi aklınızı başınıza alın.

Bu yorumdan çok etkilendim. Cocugumu bu ortamdan kurtaracağım inanın benim de içime sinmiyor. Çocukla az muhatap oluyor zaten. Akşamları sarhoş, gün boyu da sersemlik hakim. Ölüm konusunda da sunu belirtmek istiyorum çok sinirlendiği zaman beni öldürmek istediğini söylüyor.ben tüm yaşananları ailesi ile paylaşıyorum ama genelde bana şoyle yap şoyle davran şeklinde konuşuluyor. Esim dinlemez . Tek taraflı da bir yere kadar oluyor
Herkes kendi delisine kendi sahip çıksın ailesi oğullarının başına çoban olarak atamışlar sizi görmüyor musunuz?

Keşke dönmeseydin. Bunca şeyin üstüne nasıl düzebilir ki? Gerçekten hiç bir fikrim ve umudum yok. Allah herkese irade vermiş. Eşinin iradesi zayıfmış ki bu yollara düşmüş. Senin ne suçun olabilir ki? Ayrılmak en doğrusu gibi. Nafakayı ödemiyorsa şikayet edebilirsin.

G gonlumuzgun suçlu olduğun yerler

1-) Böyle biriyle evlenmen
2-) Korunmaman
3-) Seni aldattığı halde geri dönmen

Bunlar suçların, 4. Sü ise bir tane daha cocuk yapman olur.

Çocuğumu bu evde neden büyütüyorum ile ilgili yorumlara cevap yazmaya çalışacağım. Bakın ben birisinin eleştirisinden hemen etkileniyorum özellikle es ve ailesini beynim ve kalbim aşırı ciddiye alıyor. Tek doğru onlar gibi hissediyorum o yüzden buraya içimi dökmek ve kendime gelmek istedim. Onlar da çocuğu babasız bırakırsın, yuvayı sen yıkmış olursun, başkasıyla evlensen iyi mi olacak ve dediği zaman altında ezildim hep. Esim de hep maddiyattan vurur sana annen mi bakacak der. Ben de iyi zamanlarimizi da düşünerek düzeltmek için uğraştım ama döndükten sonra da gördüm ki bağımlılığın derecesi gittikçe artıyor. Cocugumda alerjik bronsit var sigara dumanına maruz kalmaması lazım. En basitinden sigara dumanı konusunu bile çözemiyorum. Sanki başkasının çocuğundan bahsediyormusum gibi mücadele veriyorum.
Eğer ki çocuğunuzu düşünüyorsanız emin olun bağımlı, alkolik onun sağlığını düşünmeyen bir babadan ve sülalesinden çok daha mutlu olur. Alkol aldığı madde kullandığı zaman çocuğunuza zarar vermeyeceğinin garantisi var mı sizce?

Benim erkek kardeşimde de astım bronşit vardı. Bırak evde sigara içilmesini annem çift yastık yüzü kullanırdı. Apartmanda boya yapılsa kardeşim hırlayarak uyurdu bazen de uyuyamazdı annemin aklı çıkardı bir şey olacak diye. Göğsü körük gibi iner kalkardı. Kaç defa hastanelik oldu. 30 yaşına geldiğinde bile çocukluğundaki kadar olmasa bile yine de etkileniyordu. İstediğiniz kadar çocuğun yanında içilmiyor deyin kendinizi kandırın. Yan komşunun içtiği sigaradan bile etkilenirler.

Kime güvenerek doğurdunuz? Farz edin kocanız ve ailesi bir anda yok oldu, Sizin tek istediğiniz anne baba çocuk bir arada yaşamak. Baba baba değil çocuk da normal sağlıklı çocuk değil. Ne diye zırt pırt adamın ailesiyle iletişim kuruyorsunuz, siz böyle aciz davrandıkça kayınvalide de ağzına geleni söyler tabi. Onlar öyle diyor bunlar şöyle diyor kafasındakiler çocuk sahibi olmasın. Herkes gitti bitti ne olacak? Kayınvalide ve kocadan ibaret mi hayatınız? Bence kendinizi suçlamayı evliliği bitirmemek için kullanıyorsunuz. Aksa da koksa da evde bir koca olsun diyorsunuz. Aldatması sizin sorununuz ama kronik hastalığı olan çocuğu o ortamda tutamazsınız. Gördüğünüz gibi sizden başkasının umurunda değil çocuğunuz. Koca herife bile, alkolik madde bağımlısı olduğu halde anası sahip çıkıyor kolluyor.

Siz bu ülkenin hakimini kocanızın cahil ana babası mı zannediyorsunuz?kendini öldürmek mış kıyar mı acaba kendine ?
Elalem ne derciligi bırakın çcougınuz büyüdüğü zaman neler diyecek size onu düşünün

İnsan birisini suçlamak, sebep göstermek isterse bunun için kılıf bulmak zor değil.
Çok kolay.

Siz de mesela,
senin yüzünden ben böyle saçma davranır oldum. Senin yüzünden gururumu kaybettim ,
senin yüzünden çaresiz kaldım ... ... ...
diye bulur da bulursunuz. Yeter ki isteyin.
Yeter ki suçlamak olsun .

AA elbette ki insanlar birbirlerinin hayatına dokunur bu doğru. İyi ya da kötü katkılarımiz olur hayat yolumuzdakilere.
Ama herkesin de kendi aklı , karakteri var.

Başkasını suçlamak yerine herkes kendine baksa. Kendi sebep olduklarina yoğunlaşsa. Belki bazı şeyleri yola koymak daha kolay olurdu.
Suçlamak asla çözüme giden bir yol değil.

Ayrıca bu hikayede kayınvalide en basit en etkisiz olay . Klasik kayınvalide işte ;
Yoğurdum ekşi demez, tenceren pismiş diyor.

Bırakın, insanların sizin vicdaninizi sömürmesine bu kadar izin vermeyin .
Aklı mantığı karakteri olan kimse bu kadar yoldan çıkmaz.

annesi diyebilir siz mi verdiniz eline , sizde bu sıkıntı var mı ??
sizmi dediniz beni aldat evime başka kızlar getir diye annesi size bunu söyleyecegine vakti zamanında doğurduguna 2 tokat atıp kendine gel , evliliğine sahip çık desey miş .

sizde sizi aldatan hırpalayan bu adamla geçinmeyi, maddi sıkıntya tercih etmişsiniz ya . bu kaderler sizin seçiminiz , siz herşeye he dedikten sonra annesi babası herkes size birşey der.dik durun biraz

hayatınız pişti mi bröf yapıyorsunuz , evlilikte bir karar alınır konuşunur sonra uygulanır. sizinki olmamış, hata üstüne hat yapmışsınız . ailie ile yaşaması da zor ama çalışmak ile başlayabilirdiniz yeni hayatınıza.

Sen kimsin ki sebep olacaksın? Senin cürmün ne ha? Sen anca kendi hayatını mahvedersin. Senin kıymetin mi var ki kocan senin yüzünden kendini alkole uyuşturucuya vursun? Sen kimsin ?

akşamları sarhoş gün boyu sersemlik mi hakim?
eee çalışmıyordur da o şimdi ya da nasıl çalışıyor
bu durumda kim karşılıyor gelirinizi

ale tabii sizi suçlayacak hiç kendi çocuklarını suçlarlar mı?
peki onların suçlamalarından neden etkileniyorsunuz bu kadar
SİZ SUÇLU DEĞİLSİNİZ!

bide beni yok saydılar diyorsunuz.. ne bekliyordunuz peşinizden koşarlar falan mı?
inşallah bu sorduklarıma cevap verirsiniz

Manipüle edilmeye o kadar alışmışsınız ki.
O pis kadına şu denir sen oğlunu adam gibi yetiştirseydin de bana el kaldırmasaydı terketmek zorunda kalmazdım.
Öbür taraftan evlilik birliği içinde o kadın gelmiş gitmiş aldatılmışsınız.
Maddi olarak ayakta durma motivasyonunuz bu pisliklerden uzak kalmak olmalıydı ama yargılamıyorum. Eminim hala çok sıkıntılı bir evliliğini olduğuna. Ceza olarak bunları çekeceğiniz ayaklarınızın üzerinde durup 3-5 sene mücadele eder sonra kafanız rahat yaşardınız. Şimdi bir ömür mücadele.
Hayat bazen bizi zorluklarla, kötülüklerle karşılaştırır ama bizler tercihlerimizle yaşarız.

Bizim toplumumuzda erkek ihanet ederken bile ' sen yetmiyorsundur, sende eksik varki eşin aldatti' diyerek kadin suçlanir. O yuzden kimsenin sozleri sizin aklinizi kariştirmasin. Kocaman adamin akli almiyorsa, yanlişi doğruyu kestiremeyip alkolik oluyorsa suçu annesi hiç size atmasin. Gitsin daha 3 yaşinda bebek sandiği oğluna terbiye versin. O adama donulur mu?

Suclu sizsiniz o adama donerek en buyuk sucu kendinize ve cocugunuza karsi islemis oldunuz. O kisiden bosanin ailesiylede muhatap olmayin. Hem aldatilip hem psikolojik siddete maruz kalan sizsiniz kendinize de cocugunuzada cektirmeyin.

Çok doğru ancak eksik bir yorum olmuş. Sadece kendi hayatını değil ne yazık ki bebeğinin hayatını da mahvetme potansiyeline sahip biri var burada. Kocası için de konu sahibesi için de "kendi düşen ağlamaz, ne haliniz varsa görün" demek lazım ama o masum bebeğe yazık.
Sahiden bu hafta 2. madde bağımlılığı konusu ve ikisinde de bebeğini bile bile madde bağımlısı birinin olduğu ortama sokan kadınlar var. Neymiş efendim çocuk uyumadan bir şey içmesini engellemeye çalışıyormuş, bir şey yapmasın diye bulaşmıyormuş. Sanki çocuk uyurken içse çocuğa zarar vermeyecek. Madde bağımlısı adama bir şey söylsen de söylemesen de şiddet göstermek için sebep bulur ki zaten öncesinde de şiddet bağımlısıymış. Sahiden "o bebeklersize ne yaptı" diye sarsmak istiyorum bu kadınları. Kendi canlarına değer vermiyorlar tamam, ama o bebekleri korumayacaksanız niye doğuruyorsunuz.

Eşiniz tam bir pislikmiş. Ne akla hizmet geri döndünüz? Şimdi birlikteyken , aynı evde yaşarken, bağımlı eşinizin sizi aldatmasını kaldırabilecek misiniz peki?

Ya sahiden mide bulantısı emojisi neden yok bu mesajların altında, vallahi midem bulandı.
Hala adam şunu yapsa bunu yapsa beni suçlarlar.
Koskoca adamın yaptıkları kendisinden başkasını bağlamaz, önce bunu bir idrak edin.
Ama masum bir bebeği koruması gereken annesi olarak bile isteye o bebeği böyle tehlikeli bir ortama sokuyorsunuz. Ve bu yüzden o bebeğin şimdiye kadar şahit olduğu, yaşadığı ve bundan sonra da yaşayacağı herşey yüzünden SUÇLUSUNUZ hanımefendi.
İşte oldu mu, madem suç yüklenmeye bu kadar heveslisiniz bari gerçek suçunuzu yüklenin. Çocuk uyumadan bir şey içmesini engellemeye çalışıyorum, bir şey yapmasın diye bulaşmıyorumlarla kendinizi aklamaya çalışmayın. Alın size mis gibi hiçbir şekilde aklanamayacağınız gerçek bir suç. Şimdi en azından gerçek bir suç yüzünden vicdan azabı çekersiniz.

Suçlamanın bağımlığı devam ettirmek için sadece bir bahane olarak kullanıldığını görerek.

Bağımlılar ve hatta bunu teşvik eden yakınları kendilerini kötü hissetmemek için etrafı suçlayıp dururlar, çok klasiktir.

Anneden başlayalım.
Anne oğlunun bu dertle neden uğraştığını etrafa açıklaması lazım. Oğlunu suçlamak istemez çünkü oğlu. Peki sizi de suçlamazsa geriye kim kalıyor?

Kendi ailesi hatta kendisi.

Bağımlılık yatkınlığı biraz da genetiktir, eşinizin ailesini bir tarayın sorunlu olan birey illa ki bulursunuz. Eşinizin ailesi sağa sola saldıracak ki kimse onlara sormasın.

Eşiniz deseniz zaten herkesi suçlamaya dünden razı. Siz gitseniz bu sefer de para vermiyor diye annesine kızacak bir süre sonra.

Sizin buradaki tek sorumluluğunuz yavrunuz.
Hangi akla hizmet geri döndünüz bilmiyorum.
Mesele çocuk önünde içip içmemesi değil, mesele bağımlı kafayla baba hatta insan olamaması.

Geç değil, oradan çıkın.

Herkes kendi delisine kendi sahip çıksın ailesi oğullarının başına çoban olarak atamışlar sizi görmüyor musunuz?

G gonlumuzgun suçlu olduğun yerler

1-) Böyle biriyle evlenmen
2-) Korunmaman
3-) Seni aldattığı halde geri dönmen

Bunlar suçların, 4. Sü ise bir tane daha cocuk yapman olur.
Bosanma asamasindayken o kadın ile görüştüğünu ve bunun aldatma olmadığımı söylemişti. Ben de inandım yani inanmak istedim buna. Çoğu kişi de aldatildigimi söylemiş. Çocuğumla ilgili beni eleştiriyorsunuz ama gucsuzlugumun farkında olduğum için biraz bekledim okulu bitirdim birikim yaptım. Artık düzgünce nasil yollarim diye onun derdindeyim. Aynı zamanda da adamın haline bakıp benden sonra bu hale dustu diye çok üzülüyorum ama burada herkes kendi tercihi olduğunu soylemis. Bu düşünce üzerine yoğunlaşıp icsellestirmek istiyorum

Sen kimsin ki sebep olacaksın? Senin cürmün ne ha? Sen anca kendi hayatını mahvedersin. Senin kıymetin mi var ki kocan senin yüzünden kendini alkole uyuşturucuya vursun? Sen kimsin ?
Bunu ben de kendisine söyledim sanki bana çok değer veriyormussun gibi beni suclama dedim. Tabi senin yüzünden dedi başka bir zaman neden başlamadım o zaman dedi

İnsan birisini suçlamak, sebep göstermek isterse bunun için kılıf bulmak zor değil.
Çok kolay.

Siz de mesela,
senin yüzünden ben böyle saçma davranır oldum. Senin yüzünden gururumu kaybettim ,
senin yüzünden çaresiz kaldım ... ... ...
diye bulur da bulursunuz. Yeter ki isteyin.
Yeter ki suçlamak olsun .

AA elbette ki insanlar birbirlerinin hayatına dokunur bu doğru. İyi ya da kötü katkılarımiz olur hayat yolumuzdakilere.
Ama herkesin de kendi aklı , karakteri var.

Başkasını suçlamak yerine herkes kendine baksa. Kendi sebep olduklarina yoğunlaşsa. Belki bazı şeyleri yola koymak daha kolay olurdu.
Suçlamak asla çözüme giden bir yol değil.

Ayrıca bu hikayede kayınvalide en basit en etkisiz olay . Klasik kayınvalide işte ;
Yoğurdum ekşi demez, tenceren pismiş diyor.

Bırakın, insanların sizin vicdaninizi sömürmesine bu kadar izin vermeyin .
Aklı mantığı karakteri olan kimse bu kadar yoldan çıkmaz.
Bir şey sorabilir miyim her şeyi bile bile bu suçlamaları neden yapar bir insan? Vicdansız midir? Cok da sevilirler cevrede. Cok sevilmeleri sebebiyle suclamalari ciddiye alıyorum. Asli olmasa bunlar öyle demez herhalde diyorum.

Bosanma asamasindayken o kadın ile görüştüğünu ve bunun aldatma olmadığımı söylemişti. Ben de inandım yani inanmak istedim buna. Çoğu kişi de aldatildigimi söylemiş. Çocuğumla ilgili beni eleştiriyorsunuz ama gucsuzlugumun farkında olduğum için biraz bekledim okulu bitirdim birikim yaptım. Artık düzgünce nasil yollarim diye onun derdindeyim. Aynı zamanda da adamın haline bakıp benden sonra bu hale dustu diye çok üzülüyorum ama burada herkes kendi tercihi olduğunu soylemis. Bu düşünce üzerine yoğunlaşıp icsellestirmek istiyorum
Aynısını sen yap bakalım, konuş herifin tekiyle, aldatma mı değil mi gösterir sana kocan.
Bunu ben de kendisine söyledim sanki bana çok değer veriyormussun gibi beni suclama dedim. Tabi senin yüzünden dedi başka bir zaman neden başlamadım o zaman dedi
Senin kocan gibi ayılar aman karım gitti içem s.çam demez canım benim. Canı o b.ku yemek istemiş, yemiş. Canı yarın başka şeyler ister yapar. Senden mi çekinecek?

Kızlarla bulustugu "evinize" gri mi döndünüz. Hele o kızla yattıgı yataktamı uyudunuz. Pes. Cocuga uzuldum dusunsene bebeksin cocuksun ve baban gozununuj önunde sürekli sarhoş uyukljyor ilgi alaka oyun cıvıl cıvıl bir baba yok krsısunda bebek bir babaa dese kes lan diye sinirlenecek bir tip. Cocuk için donduyseniz onun ıcın zaten bir baba yokki ortda ha bosanmıssın babasınu gormuyor ilgi yok ha barısmıssın yine baba yok ortada cocuk babasını o hlde gorunce korkuyordur. Ailen arkanda durmuyor mu durmasın bba evinde sıgıntı gibi yasarım yine de o ayyaşla bebegimi aynı evde buyutmem.napacak ailen cocugunla sokagamı atacak atamaz o yuzden bu adama yol verin o sizi zaten yoksaymıs.

Bir şey sorabilir miyim her şeyi bile bile bu suçlamaları neden yapar bir insan? Vicdansız midir? Cok da sevilirler cevrede. Cok sevilmeleri sebebiyle suclamalari ciddiye alıyorum. Asli olmasa bunlar öyle demez herhalde diyorum.
Hiç sağlıklı düşünemiyorsunuz. Küçük çocuk gibi cevaplar veriyorsunuz. Bu kafayla sizi daha çok ezerler.

Kızlarla bulustugu "evinize" gri mi döndünüz. Hele o kızla yattıgı yataktamı uyudunuz. Pes. Cocuga uzuldum dusunsene bebeksin cocuksun ve baban gozununuj önunde sürekli sarhoş uyukljyor ilgi alaka oyun cıvıl cıvıl bir baba yok krsısunda bebek bir babaa dese kes lan diye sinirlenecek bir tip. Cocuk için donduyseniz onun ıcın zaten bir baba yokki ortda ha bosanmıssın babasınu gormuyor ilgi yok ha barısmıssın yine baba yok ortada cocuk babasını o hlde gorunce korkuyordur. Ailen arkanda durmuyor mu durmasın bba evinde sıgıntı gibi yasarım yine de o ayyaşla bebegimi aynı evde buyutmem.napacak ailen cocugunla sokagamı atacak atamaz o yuzden bu adama yol verin o sizi zaten yoksaymıs.
Kocası demiş bu aldatma değil diye, o da napsın, inanmış. İnanabiliyor musun?

Nasıl bi çevre kız o öyle? This is Bağcılar velkam tu cehennem mi ora? Ahjfjfj

Merhaba. Eşimle evlendiğimde şiddet hakaret kısıtlama yaşıyordum. Bunların dışında maddi olarak ihtiyaçlarımızı karşılar eve bakardi hamileyken onu terk ettim ve alttan almaması sonucu çekişmeli boşanma davası actim. Bu sure zarfında cocuk dogdu ve bir buçuk yasina gelene kadar gormedi ve nafakayi odemedi. Davamız devam ederken üniversite öğrencisi bir kız ile ilişkisi vardi bizim evimizde sık sık kalıyorlarmis. Aynı zamanda ağzına alkol sürmeyen adam alkolik olmuş ve çeşitli maddeler de kullanarak dengesini iyice kaybetmiş. Çocuktan sonra ben onunla barışmak istedim. Maddi olarak ayakta kalamadım ve boşanma asamasi psikolojisine yenik düştüm. Çocuğumla beraber üçümüz yaşadığımızda bir şeylerin yolunda gideceğini dusundum. Ama eve döndüğümde eklenen bagimlilik konularimiz oldu. Annesi, oğlumu bu hale sen getirdin diyor ve çok üzülüyorum. Bir insana bu şekilde sebep olmak ile suçlamak çok ağır geliyor. Ne dusunmeliyim ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
Bence ailesi
Merhaba. Eşimle evlendiğimde şiddet hakaret kısıtlama yaşıyordum. Bunların dışında maddi olarak ihtiyaçlarımızı karşılar eve bakardi hamileyken onu terk ettim ve alttan almaması sonucu çekişmeli boşanma davası actim. Bu sure zarfında cocuk dogdu ve bir buçuk yasina gelene kadar gormedi ve nafakayi odemedi. Davamız devam ederken üniversite öğrencisi bir kız ile ilişkisi vardi bizim evimizde sık sık kalıyorlarmis. Aynı zamanda ağzına alkol sürmeyen adam alkolik olmuş ve çeşitli maddeler de kullanarak dengesini iyice kaybetmiş. Çocuktan sonra ben onunla barışmak istedim. Maddi olarak ayakta kalamadım ve boşanma asamasi psikolojisine yenik düştüm. Çocuğumla beraber üçümüz yaşadığımızda bir şeylerin yolunda gideceğini dusundum. Ama eve döndüğümde eklenen bagimlilik konularimiz oldu. Annesi, oğlumu bu hale sen getirdin diyor ve çok üzülüyorum. Bir insana bu şekilde sebep olmak ile suçlamak çok ağır geliyor. Ne dusunmeliyim ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
Böyle kişiler zaten kendine suçlu arar. Benimde eşim öyle beni suçlamıyolar çünkü oğulları 13 yaşından beri böyleymiş belki sizinde eşiniz böyleydi ama söylemiyolar. Adam evliliğinizin başından beri tuhafmış. Evlendiği için kendini sıkmış almamış demekki madde buda çok kötü sinir yapıyo böylelerinde. Kendinizi asla suçlamayın tamam benim eşimin tarafı beni suçlamıyo ama kendilerindede hata hiç görmüyolar kadermiş diyolar. Yok bırakmıştı almayacağına yemin etmişti bu şekilde kendilerini aklıyolar. Yani kimse demez hata bizde. O yüzden suçluluk duygusu yaşamayın. Böyleleri şeytan gibi oluyorlar zaten

Kocası demiş bu aldatma değil diye, o da napsın, inanmış. İnanabiliyor musun?
Haklı gozle gormedigin surece evine girip senin yatagında yatmaları aldatma sayılmaz. Eşi yokkende kadın herifin birini eve soksa oda aldatma sayılmaz bence snskf kısa bir surede degil ki defalarca gelmiş gitmiş ben o evin önunden dahi gecmezdim artık midem kaldırmaz bide cocugumu sokucam ve hasna fişne yaptıkları yatakta cocugumla uyycam

Esiniz ayri bir vaka,anasi ayri bir vaka,siz ayri bir vakasiniz..Gercekten el kadar bebege aciyorum.madde alkol kullanan bir adamin cocuk buyuse ne buyumese ne allahim yafirgamak icin soylemiyorum ama gercekten gorun diye soyluyorum aldatmasi da ayri bir olay bacim kendini timarhaneye mi kapattirmak istiyorsun.Emin ol kendi ayaklarinin uzerinde kendine güvenip durmaya calissan o ortamdan ve sozum ona aciz kocadan cekecegin zorluktan daha az zorluk cekersin.Barismanda ki durum ve olasiliklari dusunemiyorum bile

Bir şey sorabilir miyim kendi kendini öldürse bile ben suclanirim. Biz ayrildiktan sonra yapsa bile durum değişmez. Yani bu lanetli suçlama konusundan benim kurtulusumun yolu
Psikolojinizi baskı altına almışlar yemin ederim hep söylüyorum özellikle bağımlı insanlar çok fena oluyorlar sizi nasıl suçluluk duygusuna sokmuşlar. Kendini öldürmez korkmayın. Benim durumum bu kadar kötü değil evde asla çektirmem. Eğer çalışacak gücünüz varsa çalışın zaten haklı taraf sizsiniz illaki nafaka alırsınız oturduğunuz ev eşinizinmi mesela

X