Neden bilmem aklıma "beynim durdu" konusu geldi. Büyük ihtimalle iki konunun da madde bağımlılığı ile ilgili olmasından dolayı ama yeni üyelik de olunca acaba aynı kişiler tarafından mı açıldı konular diye düşündüm.
Konuyla ilgili yorumuma gelecek olursak, bağımlılar genelde kendileri dışında herkesi suçlar. "Keyfimden mi içiyorum" bir alkol bağımlısının belki de en sevdiği sözdür. Ama kimse kimseyi zorla bağımlı yapmaz. Koskoca adam sonuçlarını bilmiyor muymuş ki gidip alkole ve uyuşturucuya başlamış. Annesi de büyük ihtimalle suçlayacak birilerini arıyor ve en yakın hedef olarak da konu sahibesini görüyor.
Konu sahibesinin bütün bu olanlardaki en büyük suçu ise şiddete, hakarete ve kısıtlamaya rağmen o eve geri dönmesi ve bunu yaparken de bebeğini yanında götürmesi... Üstüne üstlük koskoca adam için "ben mi sebep oldum?" diye dertlenirken ufacık masum bir bebeğin yaşadıklarından ve yaşayacaklarından dolayı hiçbir suçluluk duygusu hissetmemesi. Hanımefendi, siz koskoca adama olanlardan sorumlu değilsiniz ama şiddet uygulayan bir adamdan dünyaya getirmeyi tercih ettiğiniz masum bir bebeğe olacaklardan sorumlusunuz. Buna rağmen onu psikolojik ve fiziksel şiddetin hedefi olacağı bir ortama geri götürmüşsünüz. Kocanıza olanlarda olmayan sorumluluğunuzu üstlenmeyi bırakın ve asıl sorumluluklarınızı hatırlayın derim. Aksi takdirde yarın öbür gün bir insanın hayatını mahvetmekle suçlanacaksınız ve çocuğunuz bu suçlamayı size yöneltirken çok haklı olacak!!!!