Esimin ailesiyle oturmak istemiyorum

profılde yenı uye oldugu yazıyor .

Bİz dügünden 3 ay sonra tasınıyorduk aptal degilim onlarla hayatımı surdurecek kadar valizi hazırlarken esimin is problemi nedeniyle vazgecildi

Annem hamile kalmis,
ya tasiniriz ya gidelim bebegi aldiralim demis, o sekilde tasinmislar.
Tabi bu 35 sene oncesi olan bir mevzu.

Simdi kadinlar daha guclu, en azindan oyle olmalilar.
Esinize diyeceksiniz istemiyorum bu evde oturmak diye, oturup plan yapacaksiniz, hedef koyacaksiniz,
sonra da o hedefe uygun bir sekilde calismaya baslayacaksiniz.

Ne yapın edin taşının çok daha pişman olursunuz zamanla bende bir yil oturdum evlilik nedir anlayamamıştım bile kavga gürültü çok kotuydu taşındık şimdi hala kötü ama en azından uzaktalar artık ama hepsinden nefret ediyorum

çok iyi yapmıs ben cocuk dusunmuyorum zaten ayrı eve cıkana kadar

Esinize ne dediniz nasıl ikna ettiniz

Yok ben anlamıyorum da bazı şeyleri.

2019 senesindeyiz. Elimdeki telefonla her türlü işi başarabiliyoruz. Ayin yörüngesine uzay aracı oturtuyoruz.. hızla büyüyoruz. Ama yok ... kv evine evlenmemek gerektiğini henüz idrak edemedik. Anlatamadık.

Benim kv istemez mesela çocuklarını ve eşlerini evinde. Annem de istemez. Nedir cümbür cemaat derler.

Ama burda halen daha kv evine evlenen kızlar var. Kızlarını buraya gönderen aileler var.

Bu nasıl oluyor.

Yok ben finlandiyan düşmedim bu coğrafyaya. Ama bu kadar mı gerilerdeyiz gerçekten?

Koca izni almaktan, kv hakareti dinlemekten ileri neden gidemiyoruz?

Ben böyle bir evlilik yapmam. Ama velev ki yapmaya kalktım. Babam tutup boğar beni. Toprağa gömer ama bu eve göndermez.

Gerçekten nedir bu sırf evlenmek için attan inip eşeğe binme meraki.

Biz kızlarımıza neden bi şey ögretemiyoruz ya. Biri bana açıklasın. Allah peygamber aşkına.

Ayrılmak bile olsa işin sonunda 'YETER!' deyip, evinizi ayırmayı teklif edin eşinize. baktınız olmuyor mu? siz eşinizin ailesiyle evlenmediniz, eşinizle evlendiniz. kabul etmiyorsa gidin ailenizin yanına biraz da eşiniz onlarla kalsın anlar belki.

yine mi olmadı. vur tekmeyi gitsin

Bosanalim o zaman dedim huzurum kalmadı dedim böyle herşey daha kötü olur dedim ben hergun ağlıyordum artık gelip sürekli mutsuz göre göre oda sıkıldı bende bunaldım çıktık en sonunda

ay ben konuları karıştırdım sanırım.
Evet o bahsettiğiniz benim konum.. bazen elde olmayan şeyler oluyor, burada dillendirilemeyen şeyler.. kim ister düzeni böyle olsun.. 1 ayim kaldı evim hazır temizlenip eşyalarım gidecek ama bende enerji falan kalmadı

Aynı şekilde babam ailesinin mahallesinden ev almak gibi bir girişimde bulunmuş annemden habersiz. Annem bunu başkalarından duyunca almış restini çekmiş. O evi alırsan orada yalnız yaşarsın , boşarım seni demiş.
Kazanan annem olmuş tabi , 50 km uzaktan ev aldırmış babama
Bir kadın isterse başarır.

Ben sizi anlayamadım tam. Az önce başka bir mesajınızda üç ay için birlikte yaşamaya kabul ettiğinizi ancak eşinizin iş durumu nedeniyle sürenin uzadığını yazmışsınız. Yani evlenirken ömür boyu birlikte yaşama sözü vermemişsiniz ki eşiniz ikna olmakta zorlansın.

Eşinizi ikna etmelik bir konu da değil bu. Nerede yaşanacağı ikinizi ilgilendiren bir konu ve kararın ortak alınması gerekiyor.

Ne güzel yazmışsınız. Anne babayla oturcak olduktan sonra kendi anamızla babamızla otururuz. E böyle koca olmasa da olur zaten.

ha ha iyi etmis anneniz.
Ayni fikirdeyiz, ama ben gunumuz kadininin tehditle degil konusarak anlasarak kendi istedigi hayati yasayabilecegine inaniyorum.
Yani eskiler bizim gibi degillermis, tamamen ataerkil toplum olunca bu sekilde cozmusler dertlerini.
Ama biz oyle olmamaliyiz bence, madem esimizi biz sectik evlendik, onunla oturup konusmali, derdimizi ona anlatmali, cozumu birlikte uretmeliyiz.

Kocanıza herşeyi anlatın zaten sizi seviyosa başka eve çıkar. Çıkmıyosada boşanın. Bu ne böyle canım kendi anneniz babanız karışmaz elalemin anasını babasını mı hayatınıza müdahele ettiriyosunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…