- 8 Mart 2019
- 2.555
- 3.325
- 133
- 37
Hizmet etmeyin hatta hastalanıp yatak döşek yatın, bu arada daha başında sınır koymaz ve tepkinizi herkese belli etmez iseniz yandınız, sakın çocuk yapmayın, önce bu sorunları çözün...Kızlar biz 4 5 aydır evliyiz. Ve eşim başka şehirde çalıştığı için sadece hafta sonları geliyor eve. Eşimin ailesi de başka şehirde yaşıyor. 2 hafta önce kaynanam ve kayınbabam gelip 10 gün yatılı kaldılar. Oğullarının evidir, görmek istemişlerdir diye sesimi çıkarmadım. Şimdi de görümcem 3 çocuğuyla birlikte gelip kalcak. Kaynanamlar gelip 10 gün kaldığı için biz o süre boyunca eşimle doğru dürüst zaman geçiremedik. Dört gözle diğer haftayı bekliyoduk ki bu defa da görümcem çıktı. Ben de çalışıyorum görümcem ve 3 çocuğuna nasıl yetişcem bilmiyorum. Eşim sadece hafta sonu bizimle olacak. E bende işe gidicem görümcem tek başına ne yapcak evde mesela? Bana çok saçma geliyo. Eşime bu durumdan rahatsız olduğumu daha yeni kaynanamları ağırladımı, en azından biraz zaman geçmesini sonra gelmelerini söyledim. O da onlara nasıl gelmeyin diyim arada bırakıyosun beni falan dedi. Sizce ben mi yanlış düşünüyorum?
Zaten çocuk mocuk yapamam şu durumdaHizmet etmeyin hatta hastalanıp yatak döşek yatın, bu arada daha başında sınır koymaz ve tepkinizi herkese belli etmez iseniz yandınız, sakın çocuk yapmayın, önce bu sorunları çözün...
HaklısınÇocuklar özlediyse gitisnler dayısında kaldınlar. Dayıları yokken sizde kalmak ne alaka? Eşiniz olsa bile niye sizde kalıyorlar ayrıca. Daha yeni evlisiniz, milletle mi uğraşacaksınız böyle. Sınırı çiz, sonra üzülme/
Amaç belli değil mi Allah aşkına, dertleri oğulları değil ki , geline hükmetmek, baskılamak ve bu şekilde alıştırmaya çalışmak...Eşiniz haftasonu geliyorsa eğer, ailesi neden 10 gün kaldı ki? Eşiniz yokken ailesi mi kaldı yani sizde? Bence komple saçmalık. Madem öyle Eşiniz bi haftasonu oraya gidip hepsini görseymiş. Ne bu nöbet gibi boş bırakmıyorlar. Ben olsam asla arka arkaya hele eşim yoksa onun misafirini almazdım.
Ya bende öyleyim. Asla rahat edemiyorum kimsenin evindeBen 30 senelik ailenin evine kalmaya giderken bile çekiniyorum. Annem çalışıyor onun çalışmadığı zamanlar gidiyorum ki kadın benim yüzümden rızkından olmasın diye. Anam bunlar ne kadar rahat insanlar.
Bir üyeninde dediği gibi özledilerse kardeşlerinin yanına gitsinler. Siz evde yokken ne yapacaklar. Saçma salak hareketler.
Kesinlikle durumu bizden daha iyiye çıkanlar gelip uğramaz oldu sonradanEşimin babannesi de sizin anneniz gibiymiş. Millet köyden şehre çalışmaya gelip senelerce kalırmış.Hatta yeni evli çift bile gelmiş öyle. Gelip kalanlar sonra yüzlerine bakmaz olmuşlar.
Rahmetli anlatırmış "bazı akşamlar ışığı kapatır otururduk ki kimse gelmesin diye ama yine kapımız çalınırdı ."dermiş.
Zaten yokluk zamanı gelen de biraz bedava kalıyormuş galiba
Şimdi net oldun oldun yoksa ömür boyu bunu çekersin. Eşin değil sen söyle direk tavrını bilsinYa bende öyleyim. Asla rahat edemiyorum kimsenin evinde
Aman dikkat et , gerekirse kavga çıkar ama asla razı gelme , eşine de açıkça söyle ailesi ile konuşsun, siz de eş ailesinden çekinmeyin, hizmet etmezseniz bu kadar meraklı olmazlar size , yeni evliyken maalesef ilk yıl böyle oluyor, benim eş ailesi de buna benzer şeyler yaptı ama ben tepkimi belli ettim , yüz vermedim ve de eşimle kavga edip düzelttim, hakkınızı aramaktan korkmayın, dişli olun , çocuk konusuna dikkat et, iyi korun aman aman ...Zaten çocuk mocuk yapamam şu durumda
Millet kendine hizmet edecek adam arıyor , görümce evde çocuklardan bunalmış aklı sıra geline gidip kafa dinleyecekCok garip kayinvalide kayinbaba hadi neyse bisey diyemiyorum da haftaici sizin olmadığınız evde gorumce ve 3 cocuk ne alaka. Haftasonu gelsinler 2 gun esiniz varken pazara da donsunler yeterli. Ayrica sizinle vakit gecireceklerse birebir size sormasi gerekiyordu
Olay benim için ciddi olduğu için geldim burda konu açtım. Mesajlara gülücük koymam olayı ciddiye almadığımı göstermez sinirim bozulduğu için gülüyorumKonuya sinir oldum da, konu sahibine daha çok sinir oldum. Mesajlarına gülücük koyup duruyor komik birşey varmış gibi. Olayın ciddiyetinin farkında bile değil, bu pasiflikle daha çok misafir ağırlarsınız bu gidişle. Daha evleneli 5 ay olmuş, koca ortada yok, kayın aile evden çıkmıyor anasından tut danasına kadar. Bu ne böyle be... Millete hizmetçilik yapmak için mi evlendiniz???
İşe giderken bari yatak odanızı kilitleyin, en azından orası düzgün kalsın, siz yokken evin altı üstüne geleceği için
Bence esas eskilerin deyimi ile başını boş bırakmamak mantığı yapıyorlar. Aman evde yalnız kalsa ne olacaksa... İnanılmaz çirkin bence, eşi bunlari bilmiyor muydu evlenirken madem öyle evlenmeseydi beyefendi yok bir de arada kalıyormuş ya ona daha çok sinirlendim gerçekten.Millet kendine hizmet edecek adam arıyor , görümce evde çocuklardan bunalmış aklı sıra geline gidip kafa dinleyecek
O da var tabi ama müdahale etmezse daha beter olacak , istemediğini belli etmeli ...Bence esas eskilerin deyimi ile başını boş bırakmamak mantığı yapıyorlar. Aman evde yalnız kalsa ne olacaksa... İnanılmaz çirkin bence, eşi bunlari bilmiyor muydu evlenirken madem öyle evlenmeseydi beyefendi yok bir de arada kalıyormuş ya ona daha çok sinirlendim gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?