Eşimin ailesinin olduğu ile tayin istemek

Düzce sanki deniz kenarında mı?Denize komşu akçakoca ilçesi var sadece
Kesinlikle katılıyorum.
Ve Düzce de yasayan insanlar hic deniz kenarinda yasayan insanlar gibi degiller. Ben Ankaralıyım benim ailem burdakilerden açık görüşlü. Yani burdaki insanlar çok tutucu...
Tarif edemiyorum.
Bir örnek vereyim mesela beyaz bir tsort ve kot pantolon giymiştim(tsort gayet bol ve icini gostermiyordu koltuk altimda gorunmuyordu)
Neymis efendim burasi kucuk yermiş laf söz olurmuş ben gelinmisim
Yahu köydeki 40 yaşında ablalar mini etek giyerken bişey yok ama

Benim sorunum kayınvalidemden çok görümcelerim aslında, kayınvalidemler geçen yıl biz yeni evliyken geldikleri için sadece o biraz sorun oldu.. Eşime de biz Antalya'yı yazarsak zaten annenler gelir yalnız kalmayız dedim..

Annemler gelmez, Antalya'da ne yapacaklar dedi, ben de ya geçen yıl biz doğunun en ücra köşesinde yeni evliyken gelip dört ay kalmışlar, Antalya'ya mı gelmeyecekler dedim.. Gelmezleeer falan deyince tekrar, yine annesinin bir şey demiş olma ihtimali geldi aklıma ki dün annesiyle telefonda konuşurken annesi, tercih yaptınız mı oğlum diye sordu, eşimde geçiştirdi ve benim dikkatimi çekmediğini düşündü, ama örgümü örerken kulaklarımı dikmiş dinliyordum tabii

Düzcede 4 sene memur olarak çalıştım.. oralı olanlar alışmıştır ama çok canınız sıkılır orda.. görev açısından rahat polis olarak çalıştım orda ben ama son dönem malum artan olaylar nedeniyle orda bile şu an görev yoğunluğu var.. kışın karı çok oluyor mermer kaldırımlarda sörf yaparcasına gezersiniz.. ilçeleri hesaba katmıyorum merkez odaklı söyledim.. küçük bi avm var çarşısı da büyük değil.. Doğudan dönüşte bence daha güzel yerler yazabilirsiniz oturun konuşun..

Kayınvalide aklına sokmuş olabilir ozaman eşinin büyük bir ihtimal öyle birden niye fikir değiştirsin yoksa.

kesinlikle fişekliyorlar aksi düşünülemez bile
sizin anneniz kıymetli değil mi o zaman siz de annenize yakın olmayı istemek hakkınız
kaldı ki başta Mersin kararı ile adil bir karar verilmiş
kesinlikle gitmeyin Paris olsa gene gitmeyin, asla bir daha kurtulamazsınız sonra

bu arada 2 aylık evliyken 4 ay kaynana ile ... tebrik ederim sizi
ne sebeple geldiler ?
ya 4 ay nasıl kalınır, nerde yatılır başka bir evde ben kurtlanırım duramam valla
peki Mersin e gitseniz ya da uzak başka bir yere yine geldiklerinde , ki tabiki gelecekler ama bezdirene kadar kalmak niye misafirlik hadi olsun en fazla 1 ay, yine bu kadar uzun kalma ihtimalleri var mi ?

Kayınvalide aklına sokmuş olabilir ozaman eşinin büyük bir ihtimal öyle birden niye fikir değiştirsin yoksa.

Valla kadının günahını almak istemem ama bana da öyle geliyor, ki eşim annesine çok düşkün.. Eşimin annesine düşkünlüğü ile de sorunlarım ama bu da başka bir başlık konusu Şimdiye kadar kv hariç eşimin kız kardeşlerinden kayınbiraderinde kadar herkes açık açık Düzce'yi yazın diyordu, biz de geçiştiriyorduk ama annesinin söylemesi farklı bir etki yaratmış olabilir ..

Düzcede yaşayan arkadaş yazmış Yok trafiği sakin Yok havası temiz.. şok oldum.. 4 sene orda yaşadım çarşıdan eve her gelişimde is kokardım.. eşim eve gelirdi sarılırdım is kokardı nerde havası temiz..
polis olarak görev yaptım dışarlarda trafiği sakinmiş.. hava yağışlı olsun azıcık siz görün trafiği.. orda trafik kurallarını bile takan Yok neyse ki psikolojik kanser olmadan o sehirden ayrıldım
Tabi her il de olabilecek sorunlar bunlar ama ben orda doğup büyümesiyim için sevemedim.. İzmir'de doğdum yetiştim yazın Ne balkona çıkan var Ne komşuluk ilişkisi var.. hem merkezde hem kalıcı konutta kaldım aynı.. oradakiler bir de çoğu fındıkçı olduğu için tokyemez malesef nasıl olsa senede bi kere hasat yapıp parayı indiriyorlar yan gel yat Osman o yüzden çoğu genç başı boş ve işsiz.. mesleğimden ötürü güzel bi analiz yaptım.. Akçakoca da deniz var da yol kenarında bikini ile denize girerim arabadan bana baksınlar sıkıntı olmaz derseniz buyurun.. muhafazakar görünümlü ama öyle olmayan bir şehir malesef bunu hem merkezde hem Akçakoca da gördüm..

Sanırım her iki seçenekde de huzurunuz bozulacak,eşinizin dedigini yapmadiginizdada esinizin size yaklasımı degisecek,erkekler içten içe kin güdüyor çünkü,benim eşimde polis,6 ay önce dogudan dönüs yaptik,kv ,gorumceler,elti bütün akrabalarla ayni şehirdeyiz,bende cok tedirgin oldum gelirken,hatta huzurum kaçarsa bosanirim demistim kendi kendime,ama isler hic korktugum gibi olmadı,herkesle arama gerektigi kadar mesafe koydum,çok şükür şuanda hersey yolunda.Üstelik ben ev hanimiyim,sen çalısıyormussun,kafalarina estigi gibi gidip gelemezler,ve bu konuda fikrini çok üstelememeni tavsiye ederim,ters tepebilir,eşinle aranizda sorunlara yol açabilir,sen bilirsin de yalancıktan iş ciddiye binene kadar ama:) sonucu izle bakalim..

Ne olacağımız belli değil her şey Allah tan
ama kör göze parmak gibi
özellikle de depremler gundemdeyken Düzce gibi bir yere taşınmak istemezdim ben olsaydım
küçük şehir her zaman çocuk büyütme de dezavantajdir. Özellikle de karışan görüşen çoksa

Aslında benim anneme yakın olmak istemem daha çok hakkım çünkü babam vefat etti ve annem yalnız, o halde bile annem çok ısrar edersem gelir on beş günden fazla kalmak istemez.. Eşimin ailesi çok anlayışlı olduğunu iddia eder ama biz daha yeni evliyken gelip dört ay kalırlar.. aslında o kadar uzun süre kalmalarında eşimin etkisi büyük, o kadar biraz daha kalın diye ısrar ediyordu ki onlar da kalıyorlardı haliyle.. Gelseler yine en az iki ay kalırlar..

Gelip kalmaları evimiz müsait olduğu sürece benim için sorun olmaz, kv etliye sütlüye karışan biri değil, ben işten gelene kadar yemeğimi yapar ilgilenir, evde bir şey yapmadan önce sorar kızım şöyle yapsam rahatsız olur musun falan diye. Ben de kv'mide kayınpederimi de severim açıkçası.. tabi o kadar uzun kalmasalar tadından yenmez..

iyi de siz zaten geleceği görmüş ve yazmışsınız

ne gerek var mıç mıç

antalya da iyi bir tercih olmayabilir zira büyük şehir ve pahalı ama daha küçük yerleri daha güzel olabilir

kuzenle vs büyüyecek çocuk da annesi mutlu ve en önemlisi kendisini özgür hissetmeyecek kısıtlanmış hissedeceksiniz bu şimdiden yansımız size

o zaman daha az muhafazakar bir yer bulun

geçen birisi ile yazıştık burada mesela

Aydın diyorum ben orada oturanlar da öyle diyor

ya tabiki gönül yorgunluğu beden yorgunluğundan daha kötü oluyor
gelip kalmaları piskolojik olarak sizi yıpratmasa çok iyi olsalar da insan sıkılır yanı ben oyleyım bılmıyorum şeker bal olsa 4 ay ne demek bayar beni yani evimde o kadar süre insan görmek
ama hani iyi insanlar diyorsanız o da bir nimet
hani ben düzceyi bilmem yakınlarına gitmeyin diyorum çünkü kaynanaları biliyorum
ama nasıl insanlar siz bileceksiniz herkes farklı
mesela ben kaynanamla aynı şehirde oturuyorum
arabayla beş dakika mesafede ama rahatım
uzak şehide olsam eminim ki gelir ve gelmişken bir kaç ay benimki de kalır ben dayanamam
arabayla 5 dakika , ne düz ayak zırp pırt gelinecek kadar yakın, ne de geldiler mi yatıya ya da aylarca kalmayı gerektirecek kadar uzak...mis benim için
bir de çalışıyorum onun da etkisi çok,
görümcelerden çekiniyorum daha çok demişsiniz onlar çalışıyor mu ?
siz çalışacağınız için belki pek sokulmazsınız bahane ederek

ama yine de eşinizin doldurulduğu çok açık belli ben olsam sırf bunu bildiğim için inadına gitmem

Böyle bir durumdaki ailenin çocuğu olarak diyorum sakın ama sakın Düzce'ye gitme. Ne zamanki babamın memleketine geldik eski mutlulumuz kalmadı. Misafiri, geleni gideni, benim giydiğime karışanı hepsi kabus gibi. En güzeli uzak olmak.

Düzce epey küçük bir yer, imkanları çok kısıtlı. İlk gittiğimde kendimi 70-80lerdeki filmlerde gibi hissetmiştim...

Kaldı ki eşin ailesine yakın olmak zaten başlı başına sorun.

Daha önce Antalya diye düşündüyseniz, oraya tayin isteme konusunda ısrarcı olun.

Eşime sen bilirsin desem, %99 Düzce'ye merhaba deriz.. Bir de küçük görümcem mesafeden anlayacak birisi değil, her hafta gelmesinden kendi annesi bunalıyordu arık, üç çocukla ortalığı kırıp döküp gidiyorlardı, ki görümceme ablası açık açık bu kadar sık gelme annem yaşlandı gürültü patırtı kaldıramıyor artık dedi ona rağmen değişen bir şey yoktu.

Bir de ben aşırı samimiyete gelemem, kendi kardeşime bile çok sık sarılmam etmem, ama küçük görümcem gelir yanıma elimi tutar, sarılır, karşılık da veremiyorum içimden gelmiyor.. en son aramızda gizli bir gerilim oluşmuştu zaten alttan alttan ama ona rağmen aynı tas aynı hamam..

peki eşinizin nasıl bir tipi var ?
ikna edebilir misiniz ? yoksa kavga gürültü ile dediğim dedik mi ?
buradan bilmiyorum ama zaten kimse kaynana yanına git diye tavsiye çıkmaz
mesela siz başta Mersin de karar kılarken eşiniz nasıldı hevesli ve istekli miydi ?
iş eşinizde bitiyor sonuç olarak , ikna edebileceğinize inanıyor musunuz?

Ablanızın mecburisi,kardeşinizin okulu biticek ve anneylede oturup ortak bir yere yerleşmeye karar vericeksinizama bence eşinizle her iki taraftan uzak bi yere yerleşin birbirinizi yaşayın bebişinizle mutlu olun

Bence eşinizin dediği gibi tercihinizi Düzce den yana kullanın.Sonuçta eşiniz polismiş büyük şehir yazıp adamın yüzünü mesaiden dolayı görememek de var.Ankara çok sıkıntılı olabilir eşiniz açısından.Ayrıca hiç bilmediğiniz bir şehirde yaşamaktansa ailesinin yanında tanıdıği bildiği bir şehirde yaşamak insana daha huzur verir.Eğer eşinizin ailesi çok sıkıntılı tipler değilse öyle evinize her şeyinize müdahele edecek tipler değilse ben Düzce derim.

Bir de şu var eşinizin ailesi gelip aylarca kalıyormuş.Onların yakınına taşınırsanız bu sorundan da kurtulursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…