• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin Ailesinin Misafirperverligi!!

nasıl yani :) ne anlattın eşine ne tepki verdi?
Dedim bundan sonra kim hangi cevabi istiyosa vercem sus sus hasta ettiniz beni dedim. Tamam uslubunca konus karismiyorum dedi. Evin biseyine de kimse karisamaz bu evin hanimi sensin dedi karisan olursa sustur dedi. Aaa kocamda da gelisme var:)))) gizliden okuyo mu hala acaba:)))))

Dedim bundan sonra kim hangi cevabi istiyosa vercem sus sus hasta ettiniz beni dedim. Tamam uslubunca konus karismiyorum dedi. Evin biseyine de kimse karisamaz bu evin hanimi sensin dedi karisan olursa sustur dedi. Aaa kocamda da gelisme var:)))) gizliden okuyo mu hala acaba:)))))
o da anladı muhtemelen :) sahidenden evin hanımı sensin karıştırma. ;)

ayyy kız ne betermiş onlar öyle. misafirin anlamını unutmuşlar. bence z,yertleri kısa tutun derim. yani en fazla 3 gün sonra yaz tatilinizi kışında kış tatilinizi yapın. en iyisi. mesala kış tatillerini külliyen kaldırın ki bulunduğunuz yerlerde karda kışta 9-10 saat yol çoluk çocukla zor. yazlarıda önce kv gelin iki gün kalın 3. gün annenlere gidin oradada 3 gün kalın sonra izninizin kalan bölümünü ailecek geçirin deniz havası alın benden tavsiye ben öyle yapıyorum :) kayınvalide hanım tatillerime laf ediyor ama ne yapalım bütün yıl eşşek gibi çalışıyoruz 10 günlük deniz havası hakkımız. çok şükür eşimde benimle aynı kafada her ne kadar kv de bunun benim isteğim olduğunu sansada aslında tatil için plan yapan eşimdir bende istemem yan cebime koy havasındayım :) son 3 yıldır yazlık kiralıyoruz yaz tatillerimizde. oğlum doğduğundan beri tatillerimizi daha uzun yapar olduk ben iş hayatımı askıya aldığım için. biz 2 ay kalıyorsak eşim 20 günlük izninin dışında hafta sonları gelip gider. annem yanıma gelir yalnız kalmayım diye. kv deme desem gel diye gelmez günaha girer hanım hemde laf eder onun içim eşimde ayrıntı vermez. o da bana soramadığı gibi eşimede sorduğunda terseleneceğini bildiğinden sormaz. biraz eşinin dişini göztermesi lazım. kv deme 1 saatlik uzaklıktayız ama 3 ay gitmediğimiz olur yani en başta alıştırdık 12 yıldır böyle. şimdi çocuğunuz oldu gittiğinizde muhtemelen rahat edemeyeceksiniz tatilleri kendiniz planlayacaksınız. kaynına gelince hem abi hem kardeş için konuşuyorum sallayın gitsin adam olamamışlar terbiyesizler.

Vıcık vıcık ve mesafesiz türk aile ilişkilerinden tiksinirim, ancak 1 saatlik mesafedeki annesine 3 ay gitmeyen adam , hayırsız evlattır.İnsan yaşlı komşusuna acır uğrar yahu, hiçmi anne sevgisi yok kocanızda..sizede gün doğmuş ne güzel ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz..yalnız unutmayın sizinde evladınız var,herkes yaşattığını yaşar.Gün olur devran döner ;)

Vıcık vıcık ve mesafesiz türk aile ilişkilerinden tiksinirim, ancak 1 saatlik mesafedeki annesine 3 ay gitmeyen adam , hayırsız evlattır.İnsan yaşlı komşusuna acır uğrar yahu, hiçmi anne sevgisi yok kocanızda..sizede gün doğmuş ne güzel ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz..yalnız unutmayın sizinde evladınız var,herkes yaşattığını yaşar.Gün olur devran döner :KK66:
evet çok haklısın gün olur devran döner. ne olacağı belli değil. insanlar yaşattığını yaşamadanda ölmez bunuda çok iyi biliyorum. eşim hayırsız bir evlat değil maalesef anne hayırsız bir anne. ve ben bunu 2 ay önce anladım. daha önce bahaneler bulup ertelemişim görmemişim. istersen ilgileniyorsan sanada dökerim içimi. ne yazıkki kalbim kırık eşim kırgın üzgünüz anlayacağın.

Vıcık vıcık ve mesafesiz türk aile ilişkilerinden tiksinirim, ancak 1 saatlik mesafedeki annesine 3 ay gitmeyen adam , hayırsız evlattır.İnsan yaşlı komşusuna acır uğrar yahu, hiçmi anne sevgisi yok kocanızda..sizede gün doğmuş ne güzel ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz..yalnız unutmayın sizinde evladınız var,herkes yaşattığını yaşar.Gün olur devran döner :KK66:
bu arada diğer yorumlarımızı okuma fırsatın oldumu? biz 12 yıldır evliyiz kıbrısda yaşlarkende şırnakta yaşarkende istanbulda yaşarkende 3 ayda bir annelerimizi ziyaret edebiliyorduk. hem çalışma hayatımız hem maddi olanaklar sebebiyle. sonra aynı şehre ama farklı ilçelerde yaşar olduk son 3 yıldır. ilk yıl evlat edinme sürecimizle alakalı evden rahat çıkamıyorduk çünkü uzmalar çat kapı ziyaretleri yapabiliyorlardı ve seyahat etmemiz gerektiğindede izin dilekçesi yazmamız gerekiyordu bu sebeple çok sık gidemedik ailelerimizede bu durumları açıkladık kvdeme gel diye çok ısrar ettim torununu merak etmiyor musun dedim gelmedi. tabi bunlar özel sorunlarımız diyeceksin beni ilgilendirmiyor haklısında ama işte gidemem sebeplerimiz vardı, bize destek için bile gelmediler o dönem kırıldık üzüldük ama varmış bir hikmeti sonradan anladım. başka bir yerde şöyle bir soru vardı bu erkek anneleri neden sevilmez saygı duyulmaz diye oraya yazdığım cevabı izninle buraya kopyalamak istiyorum ;
çünkü erkek anneleri gelinlere saygı duymuyor. bazılarını tenzih ederek söylüyorum bunu. benim kvdem de hep bizden uzaktaydı ben yalvarırdım gel bizde kal yalnız kalma diye yinede gelmezdi. derdim heralde yalnızlığa alıştı evini bırakamıyor. iyi yürekli düşünürdüm. 3 yıl önce aynı ile tayinimiz çıktı çok sevindim büyük aileleri severim ben. kvdeme 2-3 haftada bir gitmeye başladık eşimin nöbetleri olduğundan küçücük kundakta bebeğim olduğundan sık sık gidmedim ilk yıl sonra ona dedim torununu hiçmi merak etmiyorsun gel hiç değilse bir hafta kal dedim inanırmısın 3. günün sabahı evde kapıları çarpmaya bana beddua etmeye başladı. oğlunu kötüleyip durduki yıllardır gelinleriyim böyle görmedim kucağımda küçücük bebeğim sesimi çıkarmadan dinledim dök içini rahatla dedim bu dök içini demem bile sinirine gitmiş hanım efendinin ben kimmişim oğluna aşkım diyormuşum ben kimmişim gece bebeği ayrı odada yatırıp kocamla yatıyormuşum ben kimmişim ki eşim bana ayrı hesap açmış gönlümce para harcıyormuşum daha neler neleeeer inanabiliyormusun buna rağmen hasta, psikolojisi iyi değil heralde deyip şevkat gösterdim. iyi olsun diye eşime bile kızdım annene iyi davran dedim ama yoook iyilikten maraz doğarmış doğru. yine benim iyi niyetim çağırdım gel anne kış zamanı bizde kal dedim. eşimde kışlık iznindeydi 10 gün kadar hem oğlunla torununla zaman geçir dedim. geldi,yine 3. gün abartısız başladı. gece uyuyorum başıma gelip fısır fısır bişi diyor gözümü açınca pır gidiyordu,korktum vallahi. bir gece eşime dedim uyuma bak annen yine gelecek dedim. geldide eşim fırladı yataktan anne ne diyosun dedi kadın hiç oğlum dua ediyordum dedi. iyide burası yatak odası ne işin var dedi ki dua etmiyordu anan baban ölsün yalnız kal diyordu başıma gelip. bunları duydum yinede belli etmedim sustum konuşmadımda onunla zaruri konuştum açmısın tokmusun gibilerinden. oğluma birgün olsun sevgi göstermedi aaaa çocuğuda kendine benzetmiş şeytan olmuş dedi eşim duydu anne ne diyosun dedi kadın hemen döndü yok oğlum takılıyorum öyle dedi. öyle kendinden geçmiş öyle kin ve kıskançlık bürümüşki gözünü arkamdan gelip sende babasız çocuk büyütte gör nasılmış dedi. güldüm sadece, ben aslanlar gibi büyütürüm evladımı şükür ailem var mesleğim varda ben babasız çocuk büyüteceğim diye öldürdüğün kim,senin oğlun farkındamısın demedim öyle cahilki sustum yine çenemi yormadım. bana gelip sende babasız kalda gör nasılmış babasızlık dedi yine sustum babam ölünce kınamı yakacaksın bi tarafına demedim ki bende babasız büyüdüm,ayrı annem ve babam. bizim eşimle çocuğumuz olmadı. eşim doğuştan baba olamayacakmış olabilir sorun olmadı aramızda evlat edindik dünya tatlısı bir oğlumuz var. sözde kvdede çok seviyordu hedyelere altınlara boğdu oğlumu. arada bunun annesi nereliydi babasının adı neydi gibi saçma saçma sorular sorarak canımı yakmaya çalışsada alışamadı heralde diyordum zamanla alışır deyip cevap vermiyordum. ama son gelişinde öyle bir laf ettiki bütün ipler koptu. doğursaydın analığı bilirdin dedi. hala bu sözü düşündükçe gözlerim yanıyor kalbim acıyor. bu lafı arkamdan söylüyor birde doğursaydı analığı bilirdi... lafı duydum mutfaktan salona bir uçuşum var eşim dondu kaldı. ben senin oğlun yüzünden doğuramadım ama senden daha anneyim senden daha çok seviyorum çocuğumu dedim. oğlumun yanında bu lafı ettin artık sen ölüsün benim için dedim. aaa dövecek beni dedi ne dövücem ben karıncayı bile ezmem sana vurucam dedim kalbimi kırdın canımı sonunda acıttın dedim. bundan sonra oğlum hakkında konuşursan evini başına yıkarım bana konuş oğlumu karıştırma dedim. çıktım odadan eşimde anne ayıp ettin kız günlerdir senin lafına laf etmedi benim yüzümden bir çok duygudan mahrum oldu gıkını çıkarmadı be edep anne dedi edep. bu kadar nankör olma bu kadar kindar kıskanç olma dedi. aaaa oğlum sana büyü yapılmış dedi. aşkımla canımla kandırmış seni dedi. hala üste çıkmaya çalıştı anlayacağın. ertesi günde eşim hadi anne ben seni götüreyim dedi kadın hala gitmem diyor. eşim ana katili olmak istemiyorum sen iyi bir anne değilsin dedi ki o gece eşimlede konuşmadım oğlumla uyudum eşim sabaha kadar uyumadı. yani eşim kendi kendine aldı bu kararı hala o söyledi demi götür diye diyor..işte böyle. daha anlatacak çok şey var ama uzun oldu hemde çok uzun. içim doluydu şu bir cümlenle döküldüm hakkını helal et. işte bu ve buna benzer sebeplerle erkek anneleri sevilmiyor kıskanç ve haset olduklarından. bende erkek annesiyim belki bende tipik kaynana olacağım bilmiyorum :KK43:zaman gösterecek.

işte uzun uzun yazdıklarım aslında yaşadıklarımın çok çok azı. şimdi devran dönecekse dönsün ama gerçekten ben oğluma gelinime böyle davranacaksam ve canlarını böyle yakacaksam bende evlat hasreti çekeyim böyle kvde olacaksam oğlum yüzüme bakmasın bende onu kırmayım :(

Uzakta olmak bazi durumlarda gercekten kurtulus. Daha onceki yorumlarda konunu gormustum. Insan hayret ediyor ya. 7 kat el olsan gormezsin duymazsin konusmazsin.. konusamazsin ya!! Artik saygiyi sevgiyi elden birakmis terbiyesizlige gecmis! Okudukca tekrar asabim bozuldu. Ilk okudugumda zaten ustumden atamadim gunlerce.. anasi nereliymis!!! Allahindan bulsun. Size insanlik yapmamis ama ibsanlik bekler zamani gelince.. iste o zaman doner devran. Canini uzme

bu arada diğer yorumlarımızı okuma fırsatın oldumu? biz 12 yıldır evliyiz kıbrısda yaşlarkende şırnakta yaşarkende istanbulda yaşarkende 3 ayda bir annelerimizi ziyaret edebiliyorduk. hem çalışma hayatımız hem maddi olanaklar sebebiyle. sonra aynı şehre ama farklı ilçelerde yaşar olduk son 3 yıldır. ilk yıl evlat edinme sürecimizle alakalı evden rahat çıkamıyorduk çünkü uzmalar çat kapı ziyaretleri yapabiliyorlardı ve seyahat etmemiz gerektiğindede izin dilekçesi yazmamız gerekiyordu bu sebeple çok sık gidemedik ailelerimizede bu durumları açıkladık kvdeme gel diye çok ısrar ettim torununu merak etmiyor musun dedim gelmedi. tabi bunlar özel sorunlarımız diyeceksin beni ilgilendirmiyor haklısında ama işte gidemem sebeplerimiz vardı, bize destek için bile gelmediler o dönem kırıldık üzüldük ama varmış bir hikmeti sonradan anladım. başka bir yerde şöyle bir soru vardı bu erkek anneleri neden sevilmez saygı duyulmaz diye oraya yazdığım cevabı izninle buraya kopyalamak istiyorum ;
çünkü erkek anneleri gelinlere saygı duymuyor. bazılarını tenzih ederek söylüyorum bunu. benim kvdem de hep bizden uzaktaydı ben yalvarırdım gel bizde kal yalnız kalma diye yinede gelmezdi. derdim heralde yalnızlığa alıştı evini bırakamıyor. iyi yürekli düşünürdüm. 3 yıl önce aynı ile tayinimiz çıktı çok sevindim büyük aileleri severim ben. kvdeme 2-3 haftada bir gitmeye başladık eşimin nöbetleri olduğundan küçücük kundakta bebeğim olduğundan sık sık gidmedim ilk yıl sonra ona dedim torununu hiçmi merak etmiyorsun gel hiç değilse bir hafta kal dedim inanırmısın 3. günün sabahı evde kapıları çarpmaya bana beddua etmeye başladı. oğlunu kötüleyip durduki yıllardır gelinleriyim böyle görmedim kucağımda küçücük bebeğim sesimi çıkarmadan dinledim dök içini rahatla dedim bu dök içini demem bile sinirine gitmiş hanım efendinin ben kimmişim oğluna aşkım diyormuşum ben kimmişim gece bebeği ayrı odada yatırıp kocamla yatıyormuşum ben kimmişim ki eşim bana ayrı hesap açmış gönlümce para harcıyormuşum daha neler neleeeer inanabiliyormusun buna rağmen hasta, psikolojisi iyi değil heralde deyip şevkat gösterdim. iyi olsun diye eşime bile kızdım annene iyi davran dedim ama yoook iyilikten maraz doğarmış doğru. yine benim iyi niyetim çağırdım gel anne kış zamanı bizde kal dedim. eşimde kışlık iznindeydi 10 gün kadar hem oğlunla torununla zaman geçir dedim. geldi,yine 3. gün abartısız başladı. gece uyuyorum başıma gelip fısır fısır bişi diyor gözümü açınca pır gidiyordu,korktum vallahi. bir gece eşime dedim uyuma bak annen yine gelecek dedim. geldide eşim fırladı yataktan anne ne diyosun dedi kadın hiç oğlum dua ediyordum dedi. iyide burası yatak odası ne işin var dedi ki dua etmiyordu anan baban ölsün yalnız kal diyordu başıma gelip. bunları duydum yinede belli etmedim sustum konuşmadımda onunla zaruri konuştum açmısın tokmusun gibilerinden. oğluma birgün olsun sevgi göstermedi aaaa çocuğuda kendine benzetmiş şeytan olmuş dedi eşim duydu anne ne diyosun dedi kadın hemen döndü yok oğlum takılıyorum öyle dedi. öyle kendinden geçmiş öyle kin ve kıskançlık bürümüşki gözünü arkamdan gelip sende babasız çocuk büyütte gör nasılmış dedi. güldüm sadece, ben aslanlar gibi büyütürüm evladımı şükür ailem var mesleğim varda ben babasız çocuk büyüteceğim diye öldürdüğün kim,senin oğlun farkındamısın demedim öyle cahilki sustum yine çenemi yormadım. bana gelip sende babasız kalda gör nasılmış babasızlık dedi yine sustum babam ölünce kınamı yakacaksın bi tarafına demedim ki bende babasız büyüdüm,ayrı annem ve babam. bizim eşimle çocuğumuz olmadı. eşim doğuştan baba olamayacakmış olabilir sorun olmadı aramızda evlat edindik dünya tatlısı bir oğlumuz var. sözde kvdede çok seviyordu hedyelere altınlara boğdu oğlumu. arada bunun annesi nereliydi babasının adı neydi gibi saçma saçma sorular sorarak canımı yakmaya çalışsada alışamadı heralde diyordum zamanla alışır deyip cevap vermiyordum. ama son gelişinde öyle bir laf ettiki bütün ipler koptu. doğursaydın analığı bilirdin dedi. hala bu sözü düşündükçe gözlerim yanıyor kalbim acıyor. bu lafı arkamdan söylüyor birde doğursaydı analığı bilirdi... lafı duydum mutfaktan salona bir uçuşum var eşim dondu kaldı. ben senin oğlun yüzünden doğuramadım ama senden daha anneyim senden daha çok seviyorum çocuğumu dedim. oğlumun yanında bu lafı ettin artık sen ölüsün benim için dedim. aaa dövecek beni dedi ne dövücem ben karıncayı bile ezmem sana vurucam dedim kalbimi kırdın canımı sonunda acıttın dedim. bundan sonra oğlum hakkında konuşursan evini başına yıkarım bana konuş oğlumu karıştırma dedim. çıktım odadan eşimde anne ayıp ettin kız günlerdir senin lafına laf etmedi benim yüzümden bir çok duygudan mahrum oldu gıkını çıkarmadı be edep anne dedi edep. bu kadar nankör olma bu kadar kindar kıskanç olma dedi. aaaa oğlum sana büyü yapılmış dedi. aşkımla canımla kandırmış seni dedi. hala üste çıkmaya çalıştı anlayacağın. ertesi günde eşim hadi anne ben seni götüreyim dedi kadın hala gitmem diyor. eşim ana katili olmak istemiyorum sen iyi bir anne değilsin dedi ki o gece eşimlede konuşmadım oğlumla uyudum eşim sabaha kadar uyumadı. yani eşim kendi kendine aldı bu kararı hala o söyledi demi götür diye diyor..işte böyle. daha anlatacak çok şey var ama uzun oldu hemde çok uzun. içim doluydu şu bir cümlenle döküldüm hakkını helal et. işte bu ve buna benzer sebeplerle erkek anneleri sevilmiyor kıskanç ve haset olduklarından. bende erkek annesiyim belki bende tipik kaynana olacağım bilmiyorum :KK43:zaman gösterecek.

işte uzun uzun yazdıklarım aslında yaşadıklarımın çok çok azı. şimdi devran dönecekse dönsün ama gerçekten ben oğluma gelinime böyle davranacaksam ve canlarını böyle yakacaksam bende evlat hasreti çekeyim böyle kvde olacaksam oğlum yüzüme bakmasın bende onu kırmayım :KK43:
yazınız uzun ama bir solukta hayretler içinde kalarak okudum .
kendimdekini dert bilirdim....Allahım yardımcınız olsun

işte uzun uzun yazdıklarım aslında yaşadıklarımın çok çok azı. şimdi devran dönecekse dönsün ama gerçekten ben oğluma gelinime böyle davranacaksam ve canlarını böyle yakacaksam bende evlat hasreti çekeyim böyle kvde olacaksam oğlum yüzüme bakmasın bende onu kırmayım :KK43:

Yazdıklarınız aynen böyleyse haklısınız,evladına ölsün diyen bir anne olmaz olsun..neden sizden bu kadar nefret ediyor? Resmen başınıza birşey gelse sevinecek kadar düşman?

Buarada evlat edinerek ne güzel birşey yapmışsınız,Allah evladınızı size bağışlasın.Ben şuan evli değilim ama Allah kısmet ederse bende ilerde evlat edinmeyi düşünüyorum(1 tane doğursamda)

Yazdıklarınız aynen böyleyse haklısınız,evladına ölsün diyen bir anne olmaz olsun..neden sizden bu kadar nefret ediyor? Resmen başınıza birşey gelse sevinecek kadar düşman?

Buarada evlat edinerek ne güzel birşey yapmışsınız,Allah evladınızı size bağışlasın.Ben şuan evli değilim ama Allah kısmet ederse bende ilerde evlat edinmeyi düşünüyorum(1 tane doğursamda)
bana değil mutlu olan herkese düşman :( eşime ne diyor biliyor musun çocuğun şımarmasın arada döv öyle aşkım balım diye sarılıp öpme erkek çocuğu öyle sevilmez gaddar ol.burdan anladığım çocuklarına gram sevgi vermemiş. eşimde senin gibi anne dedi sen hep bizi dövdün hemde kızılcık sopasıyla dövdün vurduğun yerlerin acısını hala hissediyorum bir kez içten sarılmadın öpmedin dedi. :( o an kalbimin acısını sana anlatamam çocuğuna vicdansız davranan biri bana torununa vicdanlı olurmu sence :( oğluma sarılıyorum diye pis pis bakışını eşime hürmet ediyorum diye çemkirmesini daha iyi anladım :( ben son 3 yıldır çalışmıyorum eşim dışardan sigortamı yatırıyor bunu duymuş bana geldi sen ne hakkettinde oğlumun parasıyla emekli olacaksın diyor şaşırdım yıllarca omuz omuza çalıştık benim maaşım senin maaşın demeden ortak kasada topladık harcadık gezdik toztuk kime ne- ki o yıllarda çalışma çocuğunu doğur ona bak diyordu ne oldu ne değişti anlamış değilim- eş olmayı birlik olmayı unuttuğunu düşünüyorum. kendisi bir gün çalışmamış eşinin emekli maaşıyla babasından kalan maaşla geçinmiş bana gelmiş ben hak etmişimki bana nasip oldu diyor ne dediğini bilmez bir densiz gerçekten kardeşlerime neden nasip olmadı diyor :) yahu eşleri hayatta bunu idrak edemiyor musun :) sana birşey diyeyimde gül arkadaşım; yıllar önce eşimin çocuğunun olmadığını öğrendiğimizde eşe dosta eşimin gururu kırılmasın diye şimdilik çocuk istemiyoruz hem ben çocukları pek sevmem demişim dediğimi hiç hatırlamıyorum o ayrı var sayalım söyledim. dönüp diyorki sen çocuk sevmediğinden allah sana kısır koca nasip etti :) inan duyduğumda şaşkınlıktan ağzım açık kaldı.kısır koca dediği kendi oğlu ve oğlu yanımızda beni yerin dibine sokmak için canım kocam yerle bir oldu :( ben çocuk sevmesem oğluma bakmam mümkün mü? ben çocuk sevmemesem gönüllü ,eşimin dostumun çocuğuna bakarmıyım. sorunumuz orataya çıktığında açıklama yapmamıza rağmen hala böyle düşünmesi bencillikten başka nedir. muhakeme yeteneği sıfır beyin nöronları birbiriyle bağlantılı çalışmıyor ve ciddi anlamda hasta olduğunu düşünüyorum Allah sonumuzu hayır etsin :(

bana değil mutlu olan herkese düşman :KK43: eşime ne diyor biliyor musun çocuğun şımarmasın arada döv öyle aşkım balım diye sarılıp öpme erkek çocuğu öyle sevilmez gaddar ol.burdan anladığım çocuklarına gram sevgi vermemiş. eşimde senin gibi anne dedi sen hep bizi dövdün hemde kızılcık sopasıyla dövdün vurduğun yerlerin acısını hala hissediyorum bir kez içten sarılmadın öpmedin dedi. :KK43: o an kalbimin acısını sana anlatamam çocuğuna vicdansız davranan biri bana torununa vicdanlı olurmu sence :KK43: oğluma sarılıyorum diye pis pis bakışını eşime hürmet ediyorum diye çemkirmesini daha iyi anladım :KK43: ben son 3 yıldır çalışmıyorum eşim dışardan sigortamı yatırıyor bunu duymuş bana geldi sen ne hakkettinde oğlumun parasıyla emekli olacaksın diyor şaşırdım yıllarca omuz omuza çalıştık benim maaşım senin maaşın demeden ortak kasada topladık harcadık gezdik toztuk kime ne- ki o yıllarda çalışma çocuğunu doğur ona bak diyordu ne oldu ne değişti anlamış değilim- eş olmayı birlik olmayı unuttuğunu düşünüyorum. kendisi bir gün çalışmamış eşinin emekli maaşıyla babasından kalan maaşla geçinmiş bana gelmiş ben hak etmişimki bana nasip oldu diyor ne dediğini bilmez bir densiz gerçekten kardeşlerime neden nasip olmadı diyor :) yahu eşleri hayatta bunu idrak edemiyor musun :) sana birşey diyeyimde gül arkadaşım; yıllar önce eşimin çocuğunun olmadığını öğrendiğimizde eşe dosta eşimin gururu kırılmasın diye şimdilik çocuk istemiyoruz hem ben çocukları pek sevmem demişim dediğimi hiç hatırlamıyorum o ayrı var sayalım söyledim. dönüp diyorki sen çocuk sevmediğinden allah sana kısır koca nasip etti :) inan duyduğumda şaşkınlıktan ağzım açık kaldı.kısır koca dediği kendi oğlu ve oğlu yanımızda beni yerin dibine sokmak için canım kocam yerle bir oldu :KK43: ben çocuk sevmesem oğluma bakmam mümkün mü? ben çocuk sevmemesem gönüllü ,eşimin dostumun çocuğuna bakarmıyım. sorunumuz orataya çıktığında açıklama yapmamıza rağmen hala böyle düşünmesi bencillikten başka nedir. muhakeme yeteneği sıfır beyin nöronları birbiriyle bağlantılı çalışmıyor ve ciddi anlamda hasta olduğunu düşünüyorum Allah sonumuzu hayır etsin :KK43:
Beyni var mi ki nöronu olsun!! Ayyy delircem!! Yaa ben ilk uc ay hamile kalamadim, soranlara dusunmuyoruz simdilik, yok cocuk sorumluluk, yok evliligin tadini cikaralim once gbi zirvalar siraliyodum:) yani yillarca bu sorunun bana soruldugunu dusununce cocuk sevmiyorum da diyebilirim ayy ugrasamam da diyebilirim galiba.. Cocuk sevmem demediysen bile benzeri bi cumle kullanman cok normal cunku insanlar acimasizca soru soruyolar. O an kivirmayla sinirlenme arasinda yuvarlak bi cevap verebilirsin ne var ki bunda.. yememis icmemis o lafi mi tutmus aklinda??
Bi de neymis:)) kardeslerine nasip olmamis da o haketmis de ona mi nasip olmus maas:))) tas atmis da kolu mu yorulmus haspamin:)) Kocasinin olmesini bi nimet bi sans olarak goruyo resmen..
Cocugu dovecekmissin sevmeyecekmissin... simarmasin sakin cocuk! Simarirsa yuz bulur tepene cikar.. himmm dogru:)))
Cok dangoz cok gazma(kazma bile degil:)) cok gereksiz ve cok cahil!! Bi kasik su yok mu yaa ortalardaaaa!!!! Tam bir mal yaa..

Beyni var mi ki nöronu olsun!! Ayyy delircem!! Yaa ben ilk uc ay hamile kalamadim, soranlara dusunmuyoruz simdilik, yok cocuk sorumluluk, yok evliligin tadini cikaralim once gbi zirvalar siraliyodum:) yani yillarca bu sorunun bana soruldugunu dusununce cocuk sevmiyorum da diyebilirim ayy ugrasamam da diyebilirim galiba.. Cocuk sevmem demediysen bile benzeri bi cumle kullanman cok normal cunku insanlar acimasizca soru soruyolar. O an kivirmayla sinirlenme arasinda yuvarlak bi cevap verebilirsin ne var ki bunda.. yememis icmemis o lafi mi tutmus aklinda??
Bi de neymis:)) kardeslerine nasip olmamis da o haketmis de ona mi nasip olmus maas:))) tas atmis da kolu mu yorulmus haspamin:)) Kocasinin olmesini bi nimet bi sans olarak goruyo resmen..
Cocugu dovecekmissin sevmeyecekmissin... simarmasin sakin cocuk! Simarirsa yuz bulur tepene cikar.. himmm dogru:)))
Cok dangoz cok gazma(kazma bile degil:)) cok gereksiz ve cok cahil!! Bi kasik su yok mu yaa ortalardaaaa!!!! Tam bir mal yaa..
düşünki ben bu söylemlere sinirlenmeden cevap veriyorum yada vermiyorum. sanırım benim sınanma yolumda bu. eşime bakıyorum neler çekmiş çocukken. şimdi bu kadar neşeli hayata bağlı olması zincirlerinden kurtulmak içinmiş anlıyorum. annesine bir seferinde sen diri diri bizi gömmek istedin ben kurtuldum ama olan kardeşime oldu onu kurtaramadım dedi. üniversitede bilgisayar mühendisliğini kazanmış annesi okutamam seni sen okumaya gidersen kim para kazanacak demiş. inanabiliyormusun. o da gitmiş askeri okula kayıt olmuş. 17 yaşında evden ayrılmış kurtulmuş daha doğrusu. annesinin bencilliğine bakar mısın. o yaşta çalışan çocuğun aldığı haftalıkla geçiniyor imajı yaratmışki millet acısın mağduru oynamış. eşim diyorki biz hiç sıkıntı çekmedik dedemin bakkalı vardı evde herşeyimiz olurdu evimiz kendimizindi babamdan maaş alıyorduk evet belki nakit para cebimizde azdı ama o yıllarda herkes öyleydi diyor. ay bilmiyorum canım konuştukça anlattıkça rahatlıyorum ama bir acıma duygusuda oluşuyor.

Back