Eşimin ailesini sevmiyorum, sevemiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nil11
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nil11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
370
3
26
Almanya
Merhaba arkadaşlar...

Ben burda yeni üyeyim... sorunlarımı, düşüncelerimi anlatıp ve sizin düşüncelerinizi ögrenmek istiyorum.. Baya uzun olacak..
26 yaşindayim.. 4 yildir esimle evligim ve 1 yasinda kizimiz var..
Ben nerden baslasam hic bilmiyorum.. Esimin ailesi beni basindan beri istemedi.. Evlenmeden öncede bozmak icin elinden geleni yaptilar... Esimin benden önce bir evliligi olmustu ama cocugu yok..
Dügünümüzü kendimiz yaptik, yani esim ve ben.. Bankadan kredi alip, herseyi kendimiz ödedik, nisanlik, kinalik, gelinlik, altinlar ve dügünsalonu, müzizyenler, pastasi.. En kücük ayrintisina kadar bankadan alinan parayla biz ödedik.. Sadece esime alinan damatlik vesayre benim ailem ödedi.. Ama altinlari kendiler almis gibi gururlana gururlana dügünde bana taktilar.. Evimizi döserken bile sadece koltugu aldilar.. Benim ailem yatakodasini aldi.. Gerisini yine borc parayla kendimiz ödedik..
Dügünümüzü ödemedikleri sepep, esimin daha önce evli olmasi ve zaten bunlarin hepsinin bir defa yapmis olmalari.. Önceki gelin bosandiklarinda altinlari almis gitmis.. Ve yine bosanma olursa altinlar yine gidecek diye bana almadilar.. Kayinvalidem kizlarina, akrabalarina, altin takmayin, para takin diyede tembihlemis.. Dogumumda bile birsey almadilar bana.. Fakir degiller, istanbulda 2 taksi plakasi var, 2 dükkan, 5 tanede daire.. Evet, hersey maddiyat degil.. Ama en cok zoruma giden.. Görümcemin oglu yakinda nisanlanacak, sonrada dügünü olacak.. Nisanda 100 euro takacakmisis, dügündede 1000 euroluk bilezik.. Peki görümcem bana ne takti, daha dogrusu esime? 300 euro.. Ben niye onun gelinine pahali bilezik takiyorum.. Kizmakta haksizmiyim?? Haksizsam haksizsin deyin neolur..
kayinvalidem ve kayinpederim türkiyede yasiyorlar, biz yurtdisinda, 2-3 ayda gelip sadece bizim evimizde haftalarca aylarca kaliyorlar.. Niye?? Hani beni sevmiyorlardi, istemiyorlardi.. Halada benim hakkimda iyi konusmuyorlar, laf carpiyorlar, köleymisim gibi davraniyorlar.. Yaa benden ne istiyorlar bilmiyorum..
Esimle 1 sene cocugumuz olmadi.. Bana iftira bile attilar.. Gizli dogum kontrol hapi atiyorum diye.. Ailem hakkinda ileri geri konusuyorlar.. Herseyimize karisiyorlar.. Bu hepsi degil, yazmaya baslasam bütün olaylari roman olur.. Bazen dayanamiyorum patliyorum bagirip kapilari carpiyorum..
Kayinpederim her iki kelimesi küfür.. Küfürsüz bir cümle kurmaz.. Cok parasi var diye hava attar.. Ama pintiliktede üstüne yoktur yani.. Cok düsündüm bosanmayi.. İki defada evi terk ettim cünkü bütün bu hakksizliklara dayanamiyorum..
Benim ailemde istememisti ilk baslarda esimi, daha önce evlenip bosandigi icin.. Bazen keske onlari dinleseydim diyorum, keske zamani geri alabilsem diyorum.. Son pismanlik neye yarar..
Kafanizi sisirdim arkadaslar, kusura bakmayin.. Ama bugün yine cok doluyum..

Iyi geceler

Sizi inanin cok cok iyi anliya biliyorum yerine göre siz haklisiniz yerine göre onlar hakli, baktiiggn pencereye göre degisiyor.

Simdi o aile sizin herseyinizi yapsaydi gene istemicekdiniz ve onlar iki kez ogluna dünya masrafi yaptiklari icin daha da pisman olacaklardi.
Ha size geliyorlar sizi sevmiyor belki ama, onlara göre onlar ogullarinin evine geliyor.

Size göre takilari takipda birsey yapmadiklari halde gururlanmalari tuhaf, birde kime ne takacaginizin pazarligini yapmalari abez, ve terbiyesizlik.

Ama gelip de sizede kalmalari bence tuhaf degil, yani rahatsiz edici ola bilir veya stress yaratiyor ola bilir ama onun disin da bence gayet normal.

Bizimde gelin bizi sevmez ama tatil icin annemlere gelip kalmayi sever masallah , bizi istemez ve bunu asikar belli eder ama kendini agirlatmayi sever.

Yani evlilikde hep bi taraf sevmez diger taraf bekler vs....bunlar hep olan seyler.

Bence biraz konusun ve orta bir yol bulun

Sizi inanin cok cok iyi anliya biliyorum yerine göre siz haklisiniz yerine göre onlar hakli, baktiiggn pencereye göre degisiyor.

Simdi o aile sizin herseyinizi yapsaydi gene istemicekdiniz ve onlar iki kez ogluna dünya masrafi yaptiklari icin daha da pisman olacaklardi.
Ha size geliyorlar sizi sevmiyor belki ama, onlara göre onlar ogullarinin evine geliyor.

Size göre takilari takipda birsey yapmadiklari halde gururlanmalari tuhaf, birde kime ne takacaginizin pazarligini yapmalari abez, ve terbiyesizlik.

Ama gelip de sizede kalmalari bence tuhaf degil, yani rahatsiz edici ola bilir veya stress yaratiyor ola bilir ama onun disin da bence gayet normal.

Bizimde gelin bizi sevmez ama tatil icin annemlere gelip kalmayi sever masallah , bizi istemez ve bunu asikar belli eder ama kendini agirlatmayi sever.

Yani evlilikde hep bi taraf sevmez diger taraf bekler vs....bunlar hep olan seyler.

canini sıkma kendini hep olumlu yonde motive etmeye cslis
nede olsa esinin ailesi esinle aranda bi sıkınti yok ve mutluysan idare etmeye calis
sonucta ortada bi cocuk var.insallah hersey duzelir

canini sıkma kendini hep olumlu yonde motive etmeye cslis
nede olsa esinin ailesi esinle aranda bi sıkınti yok ve mutluysan idare etmeye calis
sonucta ortada bi cocuk var.insallah hersey duzelir

eğer sen eşini seviyorsan ve sana destekse eğer, ailesi yüzünden boşandığında daha mutlu olacağını düşünmüyorum.kaldı ki çocuklarının tekrar boşanmalarını göze alabileceklerini de sanmıyorum.ben şahsen boşanmış bir erkeği bekar bir erkeğe oranla daha çok irdeler,daha çok düşünürdüm hakkında ki belki sende evlenmeden önce bunu düşünmüş olabilirsin ilk eşinden neden ayrıldı diye.diyeceğim o ki ilk evliliği için bile bir çok kişi bunu düşünebilecekken ikinci evliliğin bitmesini kimse kolay kolay göze alamaz.gerçekten sana haksızlık yapılmış ilk evliliğin bitmesinin sorumlusu sen misin ki seni onca şeyden mahrum bırakmışlar.ayrıca daha en başında ya biterse diye düşünmek de ne demek.kendi çocuklarına mı güvenmiyorlar diye düşünmekten alamadım kendimi.bence sende o kadar pahalı takmamalısın.ya o da boşanırsa sizin paranızda boşa gitmiş olmayacak mı?

Esimin ilk evliligi annesinin ve babasini zoruyla olmus.. Yani yasin geldi evleneceksin.. Kendisi daha 18 yasindaymis, kizda 16.. Anlasamamislar ayrilmislar.. Esimin ailesi cok karsi cikmis ayrilmalarina.. Ama esim dinlememis ayrilmis, bir kac senede görüsmemis konusmamis ailesiyle...
Takı konusuna geline.. Bende ayni senin gibi düsünüyorum.. Ya onlarda bosanirsa diye.. Yani hic birseyin garantisi yok.. Ama benim düsüncem yanlismis, öyle olmazmis... Ama onlar bende öyle düsünürken hakkliydilar.. O yüzden sinir oluyorum.. Gözüme uyku girmiyor.. Offff

bende eski nişanlımın ailesini sevmedim demeyeyimde kültür farkı sanırım evlenince geliriz kalırız demelerinden pek hoşlanmazdım açıkçası.öyle 1-2 hafta için değil 14 saat vardı yaşadığımız şehirler arasında dolayısıyla geldiler mi 1 aydan az durmazlar düşüncesi çok daraltırdı beni özellikle kayınpederim konusunda.yaz tatillerinde de bizim onların köyünde 1 ay kadar kalma düşüncesi daha da daraltırdı içimi.ama yeter ki eşimle mutlu olayımda yine o mutlu olsun diye senede 1-2 ay sıkarım dişimi dayanırım diyordum ama belkide sende öyle düşünmüşsündür başta,başa gelince zorluğunu anlamışsındır :S
canım benim eğer maddi durumunuz iyiyse ve eşin bu konuda ısrarlıysa sende inat yapma boşver takın gitsin derim.bunun için huzurumu bozmaya değmez diye düşünürüm ki bazen böyle haksızlıklara uğradığında eşin için ses çıkarmayıp fedakarlıkta bulunduğunu eşine göstermek sizi daha da yakınlaştırabilir.şimdi hem ailesi hemde senin aranda kalıp bunalmıştır belkde oda.ama ailesiyle birkaç yıl görüşmemiş biri olarak bu kadar basit bir konuda da tavrını ortaya koyabilmeli diye düşünüyorum.eşinin düşüncesi nedir?

Bilmiyorum.. Oda kararsiz.. Iki ablasi daha var.. Onlarda ayni miktarda bilezik takacaklar.. O yüzden esimde onlardan asagi kalmak istemiyor.. Tamam anliyorum onuda.. Ama onlarinda ogullari var 20-23 yaslarinda.. Bir kac sene icinde onlarda evlenir.. Ve kizkardesler birbirlerinin ogullarina aynisini takarlar.. Eee benim/bizim taktiklarimiz.. Kizim daha 1 yasinda.. Kizimiz evlenecek.. Onlarda kizimiza aynisini takacak.. 100% eminim ki onu bile yapmazlar.. Artik cooooookk iyi taniyorum onlari.. Sözde bana dügünümde bilezik takmadilar diye.. Kizima bilezik takacaklardi, onuda yapmadilar.. 100 € verdiler, yinede sagolsunlar.. Okula giden kardesim bile.. Harcligindan biriktirdigi parayla kizima besik aldi.. Teyzem hem yatagin dösegini, hemde bilezik, anneannem ana kucagi, bilezik.. Annem kiyafetleri a dan z ye kadar, cocukarabasi ve bilezik, dayim kiyafet ve bilezik.. Senelerdir konusmadigim görmedigim halam.. Buralara tasinmis tesadüf yolda gördüm, o bile 100 € verdi.. Sadece esimin annesi babasi bir künye almislar.. Birde dügünde benim ailemin tadiklarini saysam, sonra evime evhediyeleri.. Onun tarafindan bir cicek bile gelmedi.. Bana ne verdilerki benden ne istiyorlar.. Maddi durumumuz iyi degil ama hak etseler canim yanmayacak, yine ne yapar eder yaparim ama böyle?? Hak etmiyorlar, bende sinir oluyorum.. Benim ailem bize geldiginde, hic eli bos gelmezler.. Onlar bi dogdugunda birde dogum gününde hediye verdiler.. Ama benim nisanda 100 €.. Dügündede 1000 euroluk bilezik bekliyorlar.. Bu yüzsüzlük degilde ne?!

böyle haddini bilmez insanlara gerçekten sinirleniyorum.adın gelin ya sana ayıp olurmuş hakkın yenirmiş falan hiç umurları olmaz.gelin insan değil neticede,kendileride birer gelin değiller nasılsa zaman aşımına uğradı ve gelin geldikleri evin kızı oldular artık.herşeyi yapma,söyleme ve isteme hakları var.bunun adı yüzsüzlük olmuş,haksızlık olmuş olmaz.onlarda zamanında ne çileler çekmişlerdir kim bilsin.sende çekmelisin çünkü o zamanında çekilen çilenin sorumlusu sensindir zaten.
Allah akıl versin diyorum ben.bide durumları iyi sizin durumunuz onlar kadar iyi değil.ama yinede yapmalısınız yoktan var etmelisiniz.çünkü yapmak zorundasınız :S
canım benim dediğim gibi sen eşinle anlaşabiliyosan seviyosan onun için görme olabildiği ölçüde yapmaya çalış bişeyleri derim ben.bu yaştan sonra insanları değiştiremeyeceğimiz gibi olan size olmasın sonra.Allah sizin muhabbetinizi bozmasın,onlarada yakın zamanda akıl,merhamet ve adalet duygusu versin inş.

Ben olsam bana ne takmışlarsa aynısını takarım.Görümcen kardeşine 300 euro taksın siz yeğene 1000 euro ne alaka.Benim bu konuda prensibim vardır bana ne gelmişse o gider kimse kusura bakmasın ama bunu maddi durumu kötü insanlar için söylemiyorum benim durumum iyi karşımdakinin kötüyse asla aynı şeyide takmam beklememde ama şartlarımız yakınsa ne takmışlarsa aynısını alırlar çünkü mesele para değil bana göre verilen değer ne kadar değer verdiysen onu alırsın hesabı bende.Ben senin yerinde olsam eşimi ikna ederim kimseden daha az değerli olmadığımı söylerim bana ne takıldıysa aynısından fazlasını takmayacağımı diğer kardeşlerininde ne takdığının beni ilgilendirmediğini söylerdim.Madem eşinin ailesi seni sevmiyor bunları yapdı ben senin yerinde olsam mesafeli davranırdım soğuk ve mesafeli asla samimi olmaz sohbet ortamlarına girmezdim onlarla havadan sudan konuşur sessiz dururdum öylesine bunu yapmak lazım.Bizimde gelinimiz var üstelikde yabancı kırk yıl kalsa aklımın ucundan geçmez bu altınları alır kaçar diye artı zaten böyle bir durumda altının ne önemi var önemli olan biten hayallerdir nelerin hesabını yapıyorlar

Allah dağına göre kar veriyo arkadaşım buna emin ol
Ahh şöyle eli maşalı car car carlayan bi gelini olaydıı kan alaydın o kayınvalideciğinin neticesinden
bak bakalım acıpta bunları isteyebiliyomuydu...
benim fikrim bana ne taktılarsa bende gider aynısını takardım
istedikleri kadar konuşsunlar arkamdan umrumda bile olmazdı
herksede sölerdim bana ne taktılarsa aynını taktım die
para paçalarından akar vaziyette umursamadan aman takarım sussunlar diyebilecek durumum bile olsa
yınede götürüpte bilmem kaç paralık bilezik takmam ben beni saymayan insanların gönlü olsun die
tabi yinede sen bilirsin karar senin ama eşinin tavrı cok önemli

Son düzenleme:
Merhba canm. Baya olmus yazali/.. durum ney ?

Görümce size ne taktiysa iki veya üç katini takmaniz gerek.

Hesap şöyle ( eğer hak gecmesin diyorsanız)

Size 300 Euro takmış- Eşiniz zamaninda ablasina ne takdi? Eminimki hiçbirşey (yaşı dolayi)
Ilk düğününde kesin en az 300 takmıştır

Yaptimi 600

Yani şuanda görümce 600 Euro önde.

Siz onun oğluna toplam 1100 takarsiniz oda zamani gelince sizin kiza 500 takar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…