• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine maddi yardımları,evliliğimizi kötü etkiliyor.Bu sebeple tartıştık..

valla basta umursamazliga vurdum ben bu konuda hala ayni fikrideyim konusacak birseyim yok dedim. yeri geldi bende geri vurdugum zamanlar oldu ama dün sinirlerime hakim oldum ve kendimi haksiz cikarmadim yani vurmadim. ailem bunlar duysa beni ceker alir ama sorun su ki ben ailem duyduktan sonra gelip onun pisman oldum demesiyle geri dönmek istemiyorum....

Bence bu konuyu ailenle görüşüceğini eşine söyle ve en azından annene anlat... Eşin, muhtemelen senin ailenden çekineceğini bildiği için bu kadar üzerine geliyor... Nasıl olsa eli mahkum mecbur benimle olmaya diye düşünüyor aksi olduğunu ona bir şekilde göstermelisin bence..

Bence bu konuyu ailenle görüşüceğini eşine söyle ve en azından annene anlat... Eşin, muhtemelen senin ailenden çekineceğini bildiği için bu kadar üzerine geliyor... Nasıl olsa eli mahkum mecbur benimle olmaya diye düşünüyor aksi olduğunu ona bir şekilde göstermelisin bence..

canim esimin benim ailemden hic cekintisi yok benimde yok ama üzülmesinler diye herzaman anlatmiyorum. anlattigimda da esim hemen kendini savunmaya geciyor...ben konusacam diyor....ama aslinda biliyor ailemden destek alamayacigini

esiniz cok ama cok haksiz, yaptiklarida hic hos birsey degil Allah akil fikir versin ve Rabbim size sabir versin.

benim anlamadigim bu yurtdisinda yasayanlari hep zengin saniyorlar turkiyedekiler oysa yeri geliyor bizler burada ay sonunu zor getiriyoruz.biz paralari yolsan supurmuyoruzki yahu....birde boyle yuzsuzler para istedimi sinirim tepeme cikiyor sakin ne paranizi nede kendinizi kullandirin.

esiniz cok ama cok haksiz, yaptiklarida hic hos birsey degil Allah akil fikir versin ve Rabbim size sabir versin.

benim anlamadigim bu yurtdisinda yasayanlari hep zengin saniyorlar turkiyedekiler oysa yeri geliyor bizler burada ay sonunu zor getiriyoruz.biz paralari yolsan supurmuyoruzki yahu....birde boyle yuzsuzler para istedimi sinirim tepeme cikiyor sakin ne paranizi nede kendinizi kullandirin.

bende kullandirtmamaya calisiyorum ama bakalim...dün bana tartismanin üzerine ise bundan sonra yanliz gelip gideceksin dedi(cogu zaman o getirir o götürür) bende tmm dedim ama yüzde 80 eminim ki pasa pasa tipis tipis yine kendi o lafinin üzerine gelecek ve beni alacak...bunu bircok kez yasadim. sanki kendim evin yolunu bulamayacagim. aklinca bana ceza verecek...o kadar alakasiz kii aslinda

esin hem gidicisin diyor hemde parani istiyor bu sartlar altinda hangi kadin olsa kendini garanti altina almak icin birikim yapar herhalde.birde karti vermiyorsun diye laf ediyor..hay Allahim..bu erkeklere neler oluyor.esin cok agir bir laf etmis.bu kafa yapisinda ki birisi hic evlenmesin..kesinlikle boyun egme dik ve kararli ol.

sonuc olarak neye karar verdin ?

neye karar verim. ben onun fikrini degil o benimkini kabul edecek. hangi cag da yasiyoruz. hos bunlari da kendi söyledigi seyler sonucu yasiyor. ben iki senedir parami ayirmamistim ondan...haaa yalan degil pek birseyimi eksik etmedim ama ztn neden edeyim ki anlimin teriyle calisiyorum...

kizlar yüzde 20 lik ihtimalde versem sizce beni almaya gelirse ne yapim?

en cok zoruma giden o garanti lafi oldu. Hayatta kimsenin hicbir sey icin garantisi varmidir? Madem öyle benim garantim yoksa onun da yok o yüzden kendimi güvenceye almam lazim dimi ama?

aman sakın diyeyim hem ayrı yatıcan hem ondan harçlık alıcan kendi kazandığın parayı aman haa

evlilikte paranın ayrılmaması gerektiğini düşünürüm ama eşim benden para istese ve sanki paramı ona vermeye mecburmuşum gibi davransa çok rahatsız olurum,ona karşı olan saygım azalır,alırım maaş kartımı kendimi alışverişe atarım...Ben sanki kendi paramı harcayamıyorum da eşimin ailesi harcayacak,ne ala memleket!

Son düzenleme:
Kusura bakma da paradan daha ciddi bir konu var ortada: O sana "sen gidicisin" diyor ve sen hala bu lafı ona geri sokmuyor musun? Bu nasıl bir evlilik, kim eşine sen gidicisin diyebilir. Çok sinirlendim ya..

Son düzenleme:
esiniz cok yanlis dusuncelerde sizde artik bi ailesiniz sizin gidici oldugunuzu nasil dusunebilir o artik ailesinden ayrilmis ve kendi ailesini kurmus birisi tmm ailesine arada sirada gondersin para elinden geliyorsa ama araba biraz abarti olmuss hadi para neyse yiyecek icecekk arabalarida eksik kalsin bi laf vardir ayrani yok icmeye diye.... kendiniz uzmeyin ama yuvanizida dis etkenlerden dolayi yikmayin bi yuvayi kurmasi kolay ama yikmasi zor beterin beteri var derler bence esinizi karsiniza alip herseyi acik acik konusun cozum yolu arayin skntlarinizi anlatin hakkinizda hayirlisi olsun insallah...ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

sicaklar yavas yavas basladi, esinizin de beyni sulanmis olsa gerek...
yoksa bir adam nasil bu kadar cok sacmalayabilir aklim almiyor...
ne saygisizca...
yaptiklarinizda ve soylediklerinizde sonuna kadar haklisiniz, hakkinizi yedirmeyin kimseye...
sen calisacaksin kaynin parani yiyecek...
hadi issiz, yemegi yok evi kira para lazimmis desen tamam yardimci olunur...
ama bu adam ''araba'' istiyor...boru degil...kayninizda da kus kadar akil yok yani nasil baska bir insandan araba istenir anlamiyorum...para mi basiyorsunuz siz...
sakin alin terinizle ve zorluklarla kazandiginiz paralari esiniz ve kardesi gibi boyle acikgozlere yedirmeyin...
eger harcanacaksa da gidin kendinize harcayin...
ehliyetim yok diyorsunuz, gidin ehliyet alin mesele...
esiniz sorarsa da isim icin ileride lazim olacak almam gerek deyin falan atin kafadan bir seyler...

esinize kartinizi vermeyin, verdiyseniz de geri alin...
sizin paraniza bu kadar cirkefce (kusura bakmayin) kafasini takmasini ve bu sekilde istemesi cok terbiyesizce...
benim esim para lazim olsa bana sorar, ki hesaplarimiz ayni, internetten kendisine tum parami bile havale edebilecekken sorar ve ben tamam dersem benden miktarini belirletek ve sorarak para alir...
sizin ki hic vermeseniz dove dove alacak neredeyse...
kimseye ezdirmeyin kendinizi...
guclusunuz anlattiklariniza gore zaten, daha da guclu olun...
esinizin baktigi yerden bakin olaya, belli ki esiniz sizi garanti hayatinda olacak biri gibi gormuyor...
siz de onu gormeyin bence...
neden para vermiyorsun deyince ''sen benim esimsin, hayatimda yerin garanti degil senin dedigin gibi, neden parami sana ve senin kardesine yedireyim?'' diye sorun cevap verebilecek mi bakalim?????

Son düzenleme:
merhabalar ben suan iki yillik evliyim ve yurtdisinda yasiyorum. bir ofiste stajyer olarak calisiyorum ve cok fazla olmasada bi maas aliyorum. evliligimiz boyunca maasimizi ayirmadik ayri hesaplarimiz vardi ama birlikte yedik. dügünümüzü kendimiz krediyle yaptik. esimin ailesi (türkiyede yasiyorlar ama dügüne geldiler)hic bir sekilde katkida bulunmadi ve bir igne bile takmadi.her neyse benim tr de bir kaynim var evli ve üc ay önce bir bebekleri oldu. kaynim calismiyor. kücük bir yerde yasiyorlar ama isteyen isini bulur bence tembellige vuruyor. esim ne zaman onlari arasa paraniz varmi harcliginiz varmi diye soruyor(cogu zaman kendi cebinde bes kurus parasi yokken) ve ben buna sinir oluyorum. kaynatam hali vakti yerinde bir adam. daireleri var kira geliri var. emekli maasi var, tarlasi var ve buna ragmen hala mala doymuyor parasi yokken köye ev yaptiriyor kücük de olsa ama masrafi tabiki az olmuyor. yeri geliyor üstü kapali param yok diyor yeri geliyor acikca söylüyor. ama her konusamada bu para konusu aciliyor. ve ben buna tahammül edemiyorum dolayisyle konusmak da istemiyorum.esim telefonu veriyor ve istemeyerek de olsa konusuyorum. onlara karsi icim de hic bir sicaklik yok. benim ailem burda yasiyor ve Allahin bir günü paramiz yok dememislerdir aksine korkarlar huzurumuz kacar diye. ama onun ailesi bunu düsnmüyor. bi kac hafta önce esim tr ye götürmek icin burdan araba bakiyordu. ama benimle acik acik birsey paylasmadi. para konusunda oldugu gibi araba konusu da telefonlarda konu olmaya basladi tabi. vay efendim sevgili kaynim orda araba ucuzmus bi bak demis. ama o tabi ciddi ciddi bakiyor. ben bunun üzerine burda ki eltimle bu konuyu konustum ve dedimki benim araba alma gibi bi durumum yok suanda kendimiz ay sonunu getiremiyoruz ve kredi kartina yükleniyoruz dedim kala kala araba mi kalmis gitmedik dedim. eltimde bunun üzerine bi konusmasinda kaynima onlari sikistirmayin parali yok demis. ardindan bir gün yine esim kaynimla konusurken demiski abi biz araba felan istemiyoruz öylesine bir bak demistik demis. benim ki dururmu hemen anladi. telefoniu kapattiktan sonra sen hickimseye bahsettinmi araba konusundan dedi. önce inkar ettim sonra itiraf ettim. dedimki madem kardesin sana yok istemiyoruz diye ayak yapmasini bildi madem öyle sorsaydin tam olaraka ne dedigimi dedim. ben kötü birsey demedim sadece suan araba alacak durumda degiliz dedim ve bunun da arkasinda oldugumu söyledim. bunun üzerine cok büyük tarisma cikti. benimki sinirinden köpürdü karisamazsin o benim ailem sen gidicisin ama onlar kalici onlar senden daha önemli sen benim kardesimi kiskaniyorsun diye. senin garantin yok onlar benim ailem diye. bende bu laflar üzerine bu ayki maasimi ona vermedim birazini harcadim birazi duruyor. esim ara ara bu konuyu tekrar acti. bende hala söyledigimin arkasinda oldugumu ve bunu kendi söyledigi seyler sonucu yaptigimi söyledim. dün aksam yine acti konuyu ve konusmak istedigi bazi seyler oldugunu söyledi. tabi ilk önce bu para konusunu acti. ben yine hala ayni fikirde oldugumu ve maasimi ona vermeyecegimi söyledim.bana bunu kabul etmedigini söyledi sinirlendi ve dizime vurdu nasil yani dedi sen kazanacaksin ve parani kendin yiyeceksin öyle mi de bende evet dedim. bagirdi cagirdi. benim yaptigim staj bir ay sonra bitecek ve girdigim sinavi kazanirsam insallah maasim 2 kati artacak. ne yani dedi maasin artincada hepsi sana mi kalacak dedi. ki ben bunun hesabini bile yapmamistim. benden banka kartini istedi ve dediki bundan sonra ayri yatacagiz ve paraya ihtiyacin olursa gelip benden isteyeceksin dedi. bende yatagimi ayirdiktan sonra gelip senden para isteyecegimimi saniyorsun dedim. durum bundan ibaret simdi siz söyleyin hata sizce kimde?lütfen yorumlarinizi bekliyor.simdiden tesekkürler(bunun disinda da cok tartisiriz biz, defalarca ayrilma noktasina geldik)

arkadaşım öncelikle eşinin ailesi için kalıcı senin için geçici demesi çok yanlış zaten kardeşi evlenmiş ailesini kurmuş annesi babası türkiyede kendi yaşamlarını sürdürüyolar sizde evlenmişsiniz siz sıkıntıya düşseniz hiçbiri yardım etmeyecek bunu düğündede belli etmişler sizden bişeler koparmaya çalışan yardım edermi sen kendini ezdirme lafının arkasında duruyosun bırak ne hali varsa görsün banka kartın ondaysa iptal ettir yeni hesap açtır işinde varmış stajın bitipte sınavını kazanırsın işallah sen eşine değil eşin sana mecbur

Kusura bakma da paradan daha ciddi bir konu var ortada: O sana "sen gidicisin" diyor ve sen hala bu lafı ona geri sokmuyor musun? Bu nasıl bir evlilik, kim eşine sen gidicisin diyebilir. Çok sinirlendim ya..

tabiki o na sinir oldum ama defalarca tabiki laf soktum ama suan aktuel olan bu tartisma...tabiki onun üzerinde de az durmadim...

esiniz cok yanlis dusuncelerde sizde artik bi ailesiniz sizin gidici oldugunuzu nasil dusunebilir o artik ailesinden ayrilmis ve kendi ailesini kurmus birisi tmm ailesine arada sirada gondersin para elinden geliyorsa ama araba biraz abarti olmuss hadi para neyse yiyecek icecekk arabalarida eksik kalsin bi laf vardir ayrani yok icmeye diye.... kendiniz uzmeyin ama yuvanizida dis etkenlerden dolayi yikmayin bi yuvayi kurmasi kolay ama yikmasi zor beterin beteri var derler bence esinizi karsiniza alip herseyi acik acik konusun cozum yolu arayin skntlarinizi anlatin hakkinizda hayirlisi olsun insallah...ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

dileklerin icin cok tesekkür ederim ama esimin konusamama sorunu var yani daha dogrusu söylediklerin hosuna giderse senden iyisi yok ama birde isine gelmeyince degmeyin haline. ben o gün baska günlerden daha sakin davranmaya calistim ama öyle bir sinirlendiki elinden gelse bilgisayarin klavyesini kiracakti. böyle bi insanla nasil sakin konusabilirsinki? bana öre diyorum ya ben böyle birsey icin evliligimi yikmam ama sadece benimle olmuyor.

günaydin kizlar, bekledigim gibi olmadi yüzde 20 lik ihtimal gerceklesti ve gelmedi ama üzgün degilim böyle yapmasi beni daha da hirslandiriyor...

Back
X