- 14 Temmuz 2011
- 101
- 11
- 68
- Konu Sahibi herhangibirisi
baktıgınızda çok çok büyük sorunlarım yok. eşimle aramız gayet iyi. 4.yıla gireceğiz evliliğimizde ama hala sevgi-saygı-süprizler-hediyeler herşey devam ediyor şükürler olsun. ama huzurumuzu bozan şeyler var;eşimin ailesi. evde 10 kere tartışma çıkıyorsa 9u onlar yüzünden. öncelikle düğünden başlayan şeyler vardı. kültürler çok farklı bundan kaynaklanıyor sorunlar. örneğin ilk gece muhabbeti vardı başta. bizim oralarda o gece yalnız kalınır kendi evlerine yada bi otele gidilir. kaynanayla aynı evde yaşanacaksa bile ilerde o gece o ev boşaltılır. aksi hiç olmamıştır. ama bizim ilk gecemiz kaynanamların evinde geçti. tamam belki çift daire gibi ev ama sonuçta aynı çatının altında. eşime o kadar söylememe rağmen babasının beni ezer geçirsen gidersin demesiyle o gece orda geçirildi. o gecenin sabahı annesinin ısrarıyla tüfek de atıldı o iş oldu diye elaleme ilan ettik. düğün günü annem yarın gitsinler dedi kaynanam sen aramızı mı açmaya çalışıyorsun deyip annemi düğün günümde ağlattı. düğünümüz pazar akşamı olmuştu. eşimle salı günü gidelim evimize diye anlaştık babasına söledi adam çarşamba gidersiniz dedi bitti olay. neyse bunlar da geçti gitt. eşim tek erkek ve en son çocuk 5 tane de görümcem var. 6 tane annesi var yani. son zamanlarda anladığım kadarıyla bizi sömürmeye çalışıyorlar. kayınpeder bana düğünde buzağı hediye etti bütün köy halkının içinde ama o buzağı büyüdü sattılar yediler parasını. sormadılar bile bana. geçenlerde kömür alacak paraları yokmuş bizden para istediler. benim saf kocam da yolladı. bi sonraki ay duyduk ki güneş paneli yaptırmışlar. bi sonraki ay 2çekyat baza sehpa falan almışlar. bunları duyunca eşimde çok şaşırdı. ihtiyaçları olmadığı halde para istediklerini anladı ve çok kötü oldu. o zaman o kadar çok sinirlendim ki bir daha bir kuruş yollamam kesinlikle rızam yok dedim. eşimde benle aynı fikirde olduğunu söyleyip bi dahaki sefere görürsü ne yapacağımı tarzında atıp tuttu. atıp tuttu diyorum çünkü; biz altınlarımızı onlara bırak mıştık saklasınlar diye. tatilde almaya gittik altınları. neymiş taktıkları iki reşat altın meğer göstermelik takılmış o bekar olan görümcemin altınlarıymış onları almışlar. kocam da annesine 100tl bıraktı bide 2 tane çayrek altın bırakmış lazım olursa kullansınlar diye. bunun üstüne bide babası 1 tane bileziği de almış kayınvalide hastaneye yatarsa kullanılır diye. kocam çıtını çıkarmamış en azından insan parayı alıyım ya da çeyrekleri alayım der. hadi hepsini boşver en azından bi karıma sorup rızasını alayım der sonuçta o altınlar benimde hakkım ki bizim oralarda altınlar gelinindir. kaynanam da hiç sormadı bile insan bi anne bi kadın olarak düşünür en azından. attılar tuttular düğün yapcaz bilmem ne diye. ama orda verdikleri yemeğin parasını bile bize ödettiler. kaynanam bide hava yapıyo şimdilerde eee nerde tabi bizim düüğündeki gibi bolluk falan diye. sinirlerim çok alt üst. biliyorum belki çok küçük sorunlar ama beni huzursuz etmeye yetiyo. aklıma geldikçe sinirden kuduruyorum eşime karşı öle bi soğuyorum ki anlatamam. acaba ailesine desem mi ki kırıldım hiç sormadınız bile falan diye ne dersiniz kızlar??? yada eşimin ailesine karşı düşüncelerini söylemesi için neler yapabilirim??? tavsielerinizi bekliyorum....