• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesine karşı ses çıkartabilmesi için neler yapabilirim???

herhangibirisi

bu hayatta hep güle_jackson :)
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
101
11
68
baktıgınızda çok çok büyük sorunlarım yok. eşimle aramız gayet iyi. 4.yıla gireceğiz evliliğimizde ama hala sevgi-saygı-süprizler-hediyeler herşey devam ediyor şükürler olsun. ama huzurumuzu bozan şeyler var;eşimin ailesi. evde 10 kere tartışma çıkıyorsa 9u onlar yüzünden. öncelikle düğünden başlayan şeyler vardı. kültürler çok farklı bundan kaynaklanıyor sorunlar. örneğin ilk gece muhabbeti vardı başta. bizim oralarda o gece yalnız kalınır kendi evlerine yada bi otele gidilir. kaynanayla aynı evde yaşanacaksa bile ilerde o gece o ev boşaltılır. aksi hiç olmamıştır. ama bizim ilk gecemiz kaynanamların evinde geçti. tamam belki çift daire gibi ev ama sonuçta aynı çatının altında. eşime o kadar söylememe rağmen babasının beni ezer geçirsen gidersin demesiyle o gece orda geçirildi. o gecenin sabahı annesinin ısrarıyla tüfek de atıldı o iş oldu diye elaleme ilan ettik. :47: düğün günü annem yarın gitsinler dedi kaynanam sen aramızı mı açmaya çalışıyorsun deyip annemi düğün günümde ağlattı. düğünümüz pazar akşamı olmuştu. eşimle salı günü gidelim evimize diye anlaştık babasına söledi adam çarşamba gidersiniz dedi bitti olay. neyse bunlar da geçti gitt. eşim tek erkek ve en son çocuk 5 tane de görümcem var. 6 tane annesi var yani. son zamanlarda anladığım kadarıyla bizi sömürmeye çalışıyorlar. kayınpeder bana düğünde buzağı hediye etti bütün köy halkının içinde ama o buzağı büyüdü sattılar yediler parasını. sormadılar bile bana. geçenlerde kömür alacak paraları yokmuş bizden para istediler. benim saf kocam da yolladı. bi sonraki ay duyduk ki güneş paneli yaptırmışlar. bi sonraki ay 2çekyat baza sehpa falan almışlar. bunları duyunca eşimde çok şaşırdı. ihtiyaçları olmadığı halde para istediklerini anladı ve çok kötü oldu. o zaman o kadar çok sinirlendim ki bir daha bir kuruş yollamam kesinlikle rızam yok dedim. eşimde benle aynı fikirde olduğunu söyleyip bi dahaki sefere görürsü ne yapacağımı tarzında atıp tuttu. atıp tuttu diyorum çünkü; biz altınlarımızı onlara bırak mıştık saklasınlar diye. tatilde almaya gittik altınları. neymiş taktıkları iki reşat altın meğer göstermelik takılmış o bekar olan görümcemin altınlarıymış onları almışlar. kocam da annesine 100tl bıraktı bide 2 tane çayrek altın bırakmış lazım olursa kullansınlar diye. bunun üstüne bide babası 1 tane bileziği de almış kayınvalide hastaneye yatarsa kullanılır diye. kocam çıtını çıkarmamış en azından insan parayı alıyım ya da çeyrekleri alayım der. hadi hepsini boşver en azından bi karıma sorup rızasını alayım der sonuçta o altınlar benimde hakkım ki bizim oralarda altınlar gelinindir. kaynanam da hiç sormadı bile insan bi anne bi kadın olarak düşünür en azından. attılar tuttular düğün yapcaz bilmem ne diye. ama orda verdikleri yemeğin parasını bile bize ödettiler. kaynanam bide hava yapıyo şimdilerde eee nerde tabi bizim düüğündeki gibi bolluk falan diye. sinirlerim çok alt üst. biliyorum belki çok küçük sorunlar ama beni huzursuz etmeye yetiyo. aklıma geldikçe sinirden kuduruyorum eşime karşı öle bi soğuyorum ki anlatamam. acaba ailesine desem mi ki kırıldım hiç sormadınız bile falan diye ne dersiniz kızlar??? yada eşimin ailesine karşı düşüncelerini söylemesi için neler yapabilirim??? tavsielerinizi bekliyorum....

arkadaşım bu konuda hiçbir şey yapamazsın...eşin neler yapsanda ailesine haksızlıklarını asla söylemez. bir de altın mevzusu gelmiş geçmiş. 4 yıllık evliyim diyorsun. boşver artık olan olmuş.
seni anlıyorum her sinirlendiğinde bu aklına geliyordur...madem eşin seni seviyor sayıyor...gerisi önemli değil. maddi anlamda da sen birşeyler çıkart. ne bileyim kredi çekin ev araba falan alın. biz öyle yaptık yoksa herkes her ay para istiyor şimdi en azından bahanemiz var. ya da kendine birşeyler al. onlar yiyeceğine sen ye.

arkadaşım bu konuda hiçbir şey yapamazsın...eşin neler yapsanda ailesine haksızlıklarını asla söylemez. bir de altın mevzusu gelmiş geçmiş. 4 yıllık evliyim diyorsun. boşver artık olan olmuş.
seni anlıyorum her sinirlendiğinde bu aklına geliyordur...madem eşin seni seviyor sayıyor...gerisi önemli değil. maddi anlamda da sen birşeyler çıkart. ne bileyim kredi çekin ev araba falan alın. biz öyle yaptık yoksa herkes her ay para istiyor şimdi en azından bahanemiz var. ya da kendine birşeyler al. onlar yiyeceğine sen ye.

canım altın mevzusu şurda 1 haftalık mevzu...kredi çektik zaten eşimle şurda1,5 yıldır birlikteyiz. sıfırdan ev kurduk her ay 3bine yakın taksit borç ödüyoruz. buna rağmen oluyor bunlar yani. görümcemden aldığımız borç var mesela ki. onların buna ihtiyacı yok. ne zaman olursa o zaman ödersiniz diyor. daha başlayamadık bile ödemeye. onu bile sürekli kakıyolar. eee ne zaman ödiyeceksiniz çok eğlendi o borç 5 sene oldu heralde diye söylenip duruyor eşimin ailesi. bir kuruş faydaları yok bize niye ödemiyosunuz die çıkşıyorlar. millete gelince de eee babası ödiyecek tabi oğlu kızı değil mi diye konuşuyolar. gelde sinir olma. bişi dedin mi de ee siz o kadarcık mı para alıyosunuz diyolar para istemekten de hiç çekinmiyorlar...

bizimkilerde öyle. ocak ayında zam aldık kayınpeder bizim maaşı hesaplıyor. kendisi emekli hep ağlamalarda. param yok borcum çok...sanıyor ki bizde para çok. biz de yüklü bir kredi ödüyoruz ve de 2 ay sonra bebeğimiz olacak. yine de eşime ağlıyor çaktırmadan para istiyor. ve de kendisi düğünde bize hiçbirşey yapmadı. kredi çekip evlendik: eşim 1 sene işsisz kaldı napıyorsunuz diye sormadı. bazen diyorum ki hiç bu yaptıklarını düşünmüyor mu acaba. neyse eşim herşeyin farkında. yine de babası 2-3 ayda bir 200-300 gönderiyor. ben de ne diyeyim ki sinir oluyorum ama bir şey diyemiyorum.
ne zaman arasak borçlardan yakınıyor. ben de artık kendime bebeğime masraflar çıkartıyorum. napimm başka türlü olmayacak çünkü. gerçeketen bizi düşünse ve fedakarlıkta bulunsa inan ki hiç gücüme gitmez ama bencilin teki... ayrıca biz de altınlarımızdan 27 çeyrek verdik ona. kayınpeder bana sadece 2 bilezik taktı. yapmış olduğu tek şey bu yani...
çoğu ailelerde bu sorunlar var. ben de bazen takıyorum bazen susuyorum. huzurumuz bozulsun istemiyorum.

bizimkilerde öyle. ocak ayında zam aldık kayınpeder bizim maaşı hesaplıyor. kendisi emekli hep ağlamalarda. param yok borcum çok...sanıyor ki bizde para çok. biz de yüklü bir kredi ödüyoruz ve de 2 ay sonra bebeğimiz olacak. yine de eşime ağlıyor çaktırmadan para istiyor. ve de kendisi düğünde bize hiçbirşey yapmadı. kredi çekip evlendik: eşim 1 sene işsisz kaldı napıyorsunuz diye sormadı. bazen diyorum ki hiç bu yaptıklarını düşünmüyor mu acaba. neyse eşim herşeyin farkında. yine de babası 2-3 ayda bir 200-300 gönderiyor. ben de ne diyeyim ki sinir oluyorum ama bir şey diyemiyorum.
ne zaman arasak borçlardan yakınıyor. ben de artık kendime bebeğime masraflar çıkartıyorum. napimm başka türlü olmayacak çünkü. gerçeketen bizi düşünse ve fedakarlıkta bulunsa inan ki hiç gücüme gitmez ama bencilin teki... ayrıca biz de altınlarımızdan 27 çeyrek verdik ona. kayınpeder bana sadece 2 bilezik taktı. yapmış olduğu tek şey bu yani...
çoğu ailelerde bu sorunlar var. ben de bazen takıyorum bazen susuyorum. huzurumuz bozulsun istemiyorum.

bizimkilerde işte koca aile 1 tane bilezik takmış oldular. kendi babam duysa kim bilir neler olur. sadece anneme anlatıyorum o da çok sinirleniyo ama napsın boşver kzıım diyo. yaa ben gene parasında değilim. borç harç ama kendi yağımızda kavruluyoruz onların bir kuruşuna muhtaç değiliz olmayız da inş. ama insan en azından bi sorar danışır kusura bakma der ya da teşekkür eder yok hiçbiri nasıl insanlar anlamadım gitti. tama eşimle mutluyuz huzurluyuz ama işte bunlar aklıma geldikçe kocamın bu kadar sessiz kaldığını düşündükçe deliriyorum haliyle suratım asılıyo. eşime dokunmak dahi istemiyorum o sürelerde.

bizimkilerde işte koca aile 1 tane bilezik takmış oldular. kendi babam duysa kim bilir neler olur. sadece anneme anlatıyorum o da çok sinirleniyo ama napsın boşver kzıım diyo. yaa ben gene parasında değilim. borç harç ama kendi yağımızda kavruluyoruz onların bir kuruşuna muhtaç değiliz olmayız da inş. ama insan en azından bi sorar danışır kusura bakma der ya da teşekkür eder yok hiçbiri nasıl insanlar anlamadım gitti. tama eşimle mutluyuz huzurluyuz ama işte bunlar aklıma geldikçe kocamın bu kadar sessiz kaldığını düşündükçe deliriyorum haliyle suratım asılıyo. eşime dokunmak dahi istemiyorum o sürelerde.

canım benim aynen benim eşim de böyle. ama ben de artık anladım ki erkekeler ailelerine karşı ses çıkartamıyorlar. mesela benim ailelmle eşimin bir problemi olsun ve de eşim haklıysa hemen ailemi uyarırım. ama kendisi aynısını yapmıyor. bu konu yüzünden biz de birkaç kez tartıştık. ne diyeyim ki diyor. hele ki babasına karşı hiç sesi çıkmaz. deli oluyorum ama napimmm yaaa. babasına da onun bu sessizliğine de alıştım galiba.

benim de en kısa zamanda alışmam gerekiyo heralde. aynen senin de dediği gibi ben ailemle ilgili bi sorun olunca eşimden önce ben eleştiririm onları ya da gider dediğin gibi ailemle konuşurum ama eşimin ailesi bunu kaldıracak insanlar değil. sabit fikirli hatta geri kafalılar diyebilirim. o konuda eğitim almış biri bile olsa kayınpeder ne düşünüyosa odur. ama yapcak bişi yok atamazsın satamazsın. bu yaştan sonra da ne eşimi ne ailesini değiştirebilirim değil mi??

benim de en kısa zamanda alışmam gerekiyo heralde. aynen senin de dediği gibi ben ailemle ilgili bi sorun olunca eşimden önce ben eleştiririm onları ya da gider dediğin gibi ailemle konuşurum ama eşimin ailesi bunu kaldıracak insanlar değil. sabit fikirli hatta geri kafalılar diyebilirim. o konuda eğitim almış biri bile olsa kayınpeder ne düşünüyosa odur. ama yapcak bişi yok atamazsın satamazsın. bu yaştan sonra da ne eşimi ne ailesini değiştirebilirim değil mi??

evet canım malesef bu böyle...
yine arasıra deliricez ama kabullenince daha az sinirleniyorsun...
geçen eşimle konuştum benim ailem olunca yorum yapıyorsun kendi ailen olunca susuyorsun dedim...birşey demedi hatasını anladı ama yine gidip ailesine de birşey demedi...hatasını anlaması da önemli

kızım bu devirde hangi akla hizmet bırakıyorsun altınlarını ki ayrıca istersen de onlar dan alacağın cevab kahkaha 5 tane görümce demek hiçkimse mi gözünü aç demedi kadın seni hizmetçi gibi oğlunu sana verdiği için senin hakkında herne istersem yapacak mecbur olarak görecek ayrıca Allah ım düşürmesin boşver altınlarını düşünme olan olmuş eşimle aram iyi demişsin :nazar::nazar::nazar: maaşallah Allah ım nazarlardan saklasın...... eşine bu konu da şiddetli bir şekilde kız ağzının payını ver(ben çocuğum için saklıcaktım benim hiçmi hevesim yoktu falan filan) sonra birdaha düşünme bile ama üstünden zaman geçmiş bence bunuda yapma

altınlarını unut eşine de eğer her dediğine ailesinin tamam derse kendisinin cevab vereceğini senin ailen beni el kızı gibi görmeye devam ederse bende tabii olarak onları el gibi görmeye ve öyle davranmaya başlayacağım de (ama onları gördüğünde özellikle eşinin yanında asla cevab verme ama eşin yokken cevab ver sakın kötü olarak algılama sen belki 1 kere cevab vereceksin birdaha vermiceksin ama onlar abartıp eşini dolduracak he sonradan da derler belki ama eşin sana sorduğunda çok üstüme geldiler yoksa onlara ne kadar kızgın olsamda senin hatrın için birşeydemiyordum onlar beni zincirimi kırmakda zorladılar cnm )

kızım bu devirde hangi akla hizmet bırakıyorsun altınlarını ki ayrıca istersen de onlar dan alacağın cevab kahkaha 5 tane görümce demek hiçkimse mi gözünü aç demedi kadın seni hizmetçi gibi oğlunu sana verdiği için senin hakkında herne istersem yapacak mecbur olarak görecek ayrıca Allah ım düşürmesin boşver altınlarını düşünme olan olmuş eşimle aram iyi demişsin :nazar::nazar::nazar: maaşallah Allah ım nazarlardan saklasın...... eşine bu konu da şiddetli bir şekilde kız ağzının payını ver(ben çocuğum için saklıcaktım benim hiçmi hevesim yoktu falan filan) sonra birdaha düşünme bile ama üstünden zaman geçmiş bence bunuda yapma

altınlarını unut eşine de eğer her dediğine ailesinin tamam derse kendisinin cevab vereceğini senin ailen beni el kızı gibi görmeye devam ederse bende tabii olarak onları el gibi görmeye ve öyle davranmaya başlayacağım de (ama onları gördüğünde özellikle eşinin yanında asla cevab verme ama eşin yokken cevab ver sakın kötü olarak algılama sen belki 1 kere cevab vereceksin birdaha vermiceksin ama onlar abartıp eşini dolduracak he sonradan da derler belki ama eşin sana sorduğunda çok üstüme geldiler yoksa onlara ne kadar kızgın olsamda senin hatrın için birşeydemiyordum onlar beni zincirimi kırmakda zorladılar cnm )

ya ilk evlendiğimiz zaman Ankara da giriş katı güvensiz bir yerde oturuyorduk bişi olur diye almamıştık. altınları ben istemedim ki belki de o hata oldu. eşim isterken yanına gitmedim aklıma öle bişi gelmediği için. ağız payına gelince meraklanma :) hiç çenem durmuyor eşime karşı. ama onu da çok üzüyorum böyle yapınca... ne yardan ne serden yane :D

Back