Eşimin Ailesinden Nefret Ettim

Kirlangiic_cigligii

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2018
92
-1
31
Merhaba herkese umarım güzel bir akşam geçiriyorsunuzdur. Ben geçiremiyorum da :bicak:
Sebep tabii ki eşimin ailesi. Bizden uzakta oturuyorlar ne zaman eşim telefonda konuşsa illa tartışma çıkıyor sonrasında. Evlenmeden eşime dedim ki ailen bu güne kadar sen bekarken gelip bir çorba yapmamışlar evlendikten sonra benim için o yemek yapiyor mu diye soramazlar ben de çalışıyorum bu bana hakaret dedim 2 kocaman insanız aç kalacak değiliz ne yiyeceğimiz biliriz. Geçen babası aradı eşim de yapiyoruz bir şeyler kocaman insanız dedi bugün annesi sordu eşim de aynı şekilde cevap verdi dedim ki neden terslemiyosun sürekli bunu mu soracaklar? O da ikisi de birer kere sordu Bi daha sorarsalar terslerim dedi... Eşim benim gibi değil takmaz terslemez ben hemen celallenirim terslerim bilmiyorum niye kendimi huzursuz ediyorum.

Ha bu arada nefret etme sebebim asla bu değil özellikle annesi ve kardesleri çok yalancılar 50 sene öncesinde yaşıyorlar kendileri her şeyi yapar yaşar sana gelince çok görürler annesiyle yan yana gelmiyoruz o derece konusmuyoruz bu konu ile ilgisi yok. Oluru da yok ilerde filan ben onunla aynı yerde bulunmam iftira bile atacak birisi hiç çekinmez o yüzden annem de istemiyor benim için çok endişeleniyor

Önceki yaşadıklarınızı bilemem ama eşinizin anne babasıyla nasıl konuşacağına da karısmasanız mı?

Ne var ne yiyorsunuz diye soruyorlarsa? İnsanın anne babasını terlemesi bu kadar kolay yani.

Eşim annemle babamla nasıl konuştuğuma karışacak, niye terslemiyorsun diyecek birde, insan nasıl tersleniyor o zaman görürdü.

Önceki yaşadıklarınızı bilemem ama eşinizin anne babasıyla nasıl konuşacağına da karısmasanız mı?

Ne var ne yiyorsunuz diye soruyorlarsa? İnsanın anne babasını terlemesi bu kadar kolay yani.

Eşim annemle babamla nasıl konuştuğuma karışacak, niye terslemiyorsun diyecek birde, insan nasıl tersleniyor o zaman görürdü.

Karşıdaki beni eziyor ama ben buna sinir oluyorum sanki yemek yapmaya mecburmuşum gibi soruluyor benle alakalı olduğu için karışma hakkım var

Aynı durumu ilk zamanlar bende yaşıyordum eşimden çok bana soruyorlardi ne yemek pisirdin ac kalmayın v.s bende anne siz aç mı kalıyorsunuz allah ne verdiyse biseyler yapıyoruz elbet dedim bi daha sormadılar
Eşim de öyle diyor da bana diyemez zaten ağzımdan çıkanı kulağım duymaz aslında bu doğru bir şey değil ama engel olamıyorum

Çünkü beni ezecek şeyler söylüyorlar yemek yapiyor mu onu yapiyor mu çok oturuyor mu

Aptal aptal konuşabilirler. Ama siz bunları alıp kavga çıkartarak asıl huzurunuzu bozuyorsunuz. Uzaktan ötüyorlar, sizde kavgayi evinizin ortasında başlatıyorsunuz. Fark bu. Bazi insanlar hala "gelin oğlumuza bakıyor mu/hizmet ediyor mu" modunda takılıyor. Onların kafa yapısını değiştiremezsiniz. Yeri geldiğinde kendiniz cevaplarıni verin. Ama onlar konuşuyor diye kavga çıkartıp durmayın. Esiniz onlara hep "rapor" veriyorsa tamam sıkıntı, o zaman esinle bunu tartış. Ama kp ve kv de cahil diye onun başının etini yeme

Karşıdaki beni eziyor ama ben buna sinir oluyorum sanki yemek yapmaya mecburmuşum gibi soruluyor benle alakalı olduğu için karışma hakkım var
Sizin anne babanız mükemmel hicbirseye karışmayan, hiçbir konuda yorum yapmayan insanlar olabilir ama benim ailemde bazı şeylere yorum yapar, eleştirdikleri konularda olur, çoğunlukla alttan alırız, istediğimiz gibi yaşarız. Eşimin ailesi içinde aynı şey geçerli. Kaç yaşındaki anne babamı saygısızlık boyutuna gelmediği sürece testleyecek laflar etmem. Eşimden de böyle birşey beklemem, terslese rahatsız olurum. Bu konuya bu kadar takılıp da kavga çıkarmayın.

Bende de var o numuneliklerden
Her akşam konuşulduğunda ne yediniz diye sorarlar makarna falan yendiyse ya da dışardan söylendiyse hemen ses tonları düşer
Bla bla bla..
Aslında cevap çok basit
SANANE ?
Al benden de o kadar. Hayır yani yemek yediniz mi diye sor ona lafım yok ama ne yediniz diye ısrarla sormak çok ayıp.
Hele hele senin dediğin gibi bir de dışarda yedik dersek vay halimize.
Elbette kimse kimseyi terslemesin ama kimse de haddini aşıp ne yediğine kadar araştırmasın.

Evli degilim ama bu durumun sizin acinizdan ne kadar rahatsiz edici oldugunu anlayabiliyorum. Ben de dogrusu kizardim. Anladigim kadariyla sizin tepkinizin asil sebebi esinizin sizi yeteri kadar savunamadigini dusunmeniz. Yani alt metin bu. Bence o yuzden terslemesini istediniz. Siz huzurunuzu bozmayacak sekilde esinize yaklasin. Yoksa ne kv kp biter ne gorumce.

Hemen terslenmek, celallenmek, eşi ailesini terslemesi için teşvik etmek, eş ailesinden nefret etmek...
Hiç güzel hareketler değil bunlar.
26 yıllık kvdem hafta sonu aradığımızda
'Akşama ne yiyeceksiniz?' Diye sordu.
Misafirim gelecek desem; 'ne pişireceksin?' Diye mutlaka sorar.
Ne var bunda?
Annemse hiç sorup ilgilenmez onun gündemi daha farklıdır.
O kendi pişirdiklerini, gezdiği yerleri anlatır ballandıra ballandıra...

Evli degilim ama bu durumun sizin acinizdan ne kadar rahatsiz edici oldugunu anlayabiliyorum. Ben de dogrusu kizardim. Anladigim kadariyla sizin tepkinizin asil sebebi esinizin sizi yeteri kadar savunamadigini dusunmeniz. Yani alt metin bu. Bence o yuzden terslemesini istediniz. Siz huzurunuzu bozmayacak sekilde esinize yaklasin. Yoksa ne kv kp biter ne gorumce.
Vala ben hiç anlamadım konu sahibinin bu kadar neyin rahatsız ettiğini
Kız kardeşim evlendiğinde ben ablası olarak soruyordum yemek yapabiliyormusun ne pişirdin be yediniz bunu böyle yaparsan daha iyi olur
Ya bunda ne var
Bu kadar celallenecek
Oğlarını ana babasına karşı kışkırmak doğru mu

X