2 yıllık evliyim.kayınvalidemlerle aynı sokakta oturuyoruz.eşim tek çocuk.eşimle ailesi vasıtasıyla tanıştım önce ailesi beni istedi.isteme faslında bir problem yoktu.nişana doğru kayıvalidemdeki bazı hareketler bana ters gelmeye başladı.ama üstünde durmadım sonuçta eşimi çok seviyordum.evlendik gece yarısı olmadık saatlerde bizi aramalar falan güzel bir yemek yapıp götürürüm hemen surat asmalar.kısacası beni kıskanmaya başladı.eşimde bunun farkına vardı sürekli bana onlar yaşlı sen idare edeceksin dedi.evlenirken benim gece 10 a kadar çalışacağımı biliyorlardı çünkü herşey borçtu yani onun üstüne düşenleri hep borçla aldık ve ödemesi bize kaldı bir koltuk takımı haricinde bir şey alıp ödemediler.hafta sonuda çalıştım bir kere gelip senin ne ihtiyacın var demediler.maddi değil maneviydi benim beklentim.bir bak bu kız evi otel gibi kullanıyor bir işin ucundan tutayım de.ama yok.ben sanki dış kapının dış mandalıyım.1 yıldır çalışmıyorum.8 aylık hamileyim.kayınvalidem şimdi evini yenilemekle meşgul.ilk torunu olacak ama bir kere ne eksik ne alayım demiyor.beni yabancı gibi görüyor 2-3 haftada bir gidip yarım saat görüşüyoruz.ondada her çıktığımda evlerinden hastanelik oluyorum sinirden.ya ben istiyorum ki beni kızı olarak görsün sevsin.ben her başım ağrıdığında anneme koşmayayım o bana anne olsun burda dibimde oturuyor.bu bayramda arife günü acile kaldırdılar beni doktor yatacaksın sürekli dedi çok fena üşüttüm.erken doğum olur iyi bakın dedi.eşim hastaneden eve gelince annesine gitti haber verdi bırak bir çorba yapıp getirmeyi beni aramadılar bile.bayramın ilk günü ben tabi yatıyorum akşam oldu hala arayan soran yok.eşim beni o halde zorla ailesine götürdü kadında bir surat delirdim resmen.1 saat oturduk ne yemek ne şeker çikolata.eşim dayanamadı ve anne baklavandan bari ikram et dedi kadında güzel olmadı dedi çevirdi kafasını.ya ben ne yapayım bana akıl verin.doğumuma bir ay kaldı ve her günüm ağlamakla geçiyor koca gün duvarlarla konuşuyorum.eşim beni hiç anlamıyor.sürekli onlar öyle onları öyle kabul et diyor.ama bende ana kuzusuyum.benim ne günahım vardı.çok mutsuzum ve çaresizim.lütfen yardım edin.
çok geçmiş olsun
birşey sormak istiyorum, evlendiğin ilk zamanlarda kayınvalidene ve onun ailesine uzak durmuş olmayasın, hani geç saatlerde aradığından rahatsız olmuşsun ya işte o zamanlar tavırlı sinirli oldunmu olmadınmı? ama lütfen kendine objektif olarak yanıtlamanı rica ediyorum :)
Galiba insanlara karsi fazla beklentili olmamak lazim...
Kendin icin insanlari düsündügün icin degil, cünkü bekledigin olmadigi vakit hayal kirikligni sen yasiyorsun...
Tabiki gelse gitse hasta oldugun zaman bir tabak corba yapsa, birseye ihtiyacin varmi kizim dese, yada sadece yaninda olup güler yüz gösterse ne kadar güzel olur degilmi??a.s
Ama zorla güzellik olmuyor arkadasim, bunlari kafana takip kendini üzmekten baska birsey gecmiyor eline, nasilki sen kimseyi sevmek zorunda degilsin kimsede seni sevmek zorunda degil, sevmese sevmesin kendide o kadar deger görür....
Kaynanadan ziyade ben esinin tutumunu yadirgadim, hastaneden cikmissin seni o halinle zorla annesine götürmesi pekte anlayisli biri olmadigni gösteriyor malesefbenneyaptımki
Senin su anda yapacagin tek sey kendini ve bebegini düsünmek olmali, destek olan olur olmayanda olmaz, fakat bugünün yarinlarida var, bu isler sirayla....gün gelir kaynananin sana ihtiyaci olur belki yinede vicdanin rahat etmez elinden gelen yardimi yaparsin ama icinden gelerek degil, allah rizasi icin yaparsin...yani ha ona yaptim ha disardaki herhangi bir komsuya hesabi....
Insanlarda cok az bulunan bir özelliktir Anlayis
Allah bebegini hayirlisinla kucagina almayi nasip etsin canim...kendine iyi bak:teselli:
sonunda benim gibi değerlendiren birisi çıktı.faydası yok zararı bari olmasın dimi?nefret ediyorum artık ondan.eşimle senin söylediğin gibi konuştum ama anlamamakta ısrarlı beni.sanırım bu evlilik yürümeyecek.çünkü o sürekli gözü yaşlı olanın ben olmamı, susan ses çıkarmayan hep alttan olmamı istiyor.ben bunlar için mi evlendim.boş vaadlere kanmışım.evi terk etmek istiyorum bu sabah bu düşünceyle uyandım.annemlere gitsem onlarıda üzmek istemiyorum.çok çaresizim ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?