• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinden nefret ediyorum.

İşte cahil napacaksın mesela bizimkiler sadece kendi çocukları iyi olsun ister sana da bunu belli eder mesela kendi kızı oğlu herşetin en iyisini alcak ama sen para harcamıcaksın bana bişeyi layık göremiyorlardı.
Şimdi noldu o kadar uzak tutuyorum ki kendimden onları konuşamıyorlar bile yaptıkları tavırlar kaçtı bi taraflarına evlerine de gitmiyorum bişey de diyemiyorlar
Ben de kestim gitmeyi.Başka çözüm yok.

Kesinlikle, iyi olayım belki düzelir dedim çok denedim her seferinde aynı muamele, yüzüme gülüp arkamdan konuşuyor herşeyi eleştiriyor yalan söylüyor, ve benim ailemle rekabet halinde. Bunlara katlanamıyorum ve malesef eşim beni desteklemiyor annesi konusunda hep beni suçluyor
Eşiniz ne diyor bu duruma gerekli tepkiyi koyuyor mu?

Beni savunmuyor her şekilde annesini savunacak bişey buluyor
Kocanız size saygı duymadığı sürece, onun ailesinin saygı duymasını bekleyemezsiniz. Sorun işinizin ailesinde değil , eşinizde. O sizin aşağılanmanıza , size saysızılık yapılmasına izin veriyor, hatta çanak tutuyor. Bu konuda eşinizle konuşup tepkinizi açık olarak belirtmenize rağmen neden evliliği devam ettiriyorsunuz ve ya gerekli sert tepkiyi koymuyorsunuz. Ben gerçekten anlamıyorum , benim küçük düşmeme, bana köpek gibi davranılmasına izin veren bir adamla evli kalmayı, ne bileyim bana dokunmasına, sevişmesine asla izin veremezdim. Siz bu evliliği nasıl sürdürüyorsunuz?

Kocanız size saygı duymadığı sürece, onun ailesinin saygı duymasını bekleyemezsiniz. Sorun işinizin ailesinde değil , eşinizde. O sizin aşağılanmanıza , size saysızılık yapılmasına izin veriyor, hatta çanak tutuyor. Bu konuda eşinizle konuşup tepkinizi açık olarak belirtmenize rağmen neden evliliği devam ettiriyorsunuz ve ya gerekli sert tepkiyi koymuyorsunuz. Ben gerçekten anlamıyorum , benim küçük düşmeme, bana köpek gibi davranılmasına izin veren bir adamla evli kalmayı, ne bileyim bana dokunmasına, sevişmesine asla izin veremezdim. Siz bu evliliği nasıl sürdürüyorsunuz?
Evet sorun eşimde o orta yolu bulmuyor annesinin yalanlarına dedikodularına herşeyine göz yumuyor, çok konuştum düzelmedi önceden kendisi de annesinin farkındaydı o da bazen söylerdi biletleri ama şuan asla asla beni savunacak tek kelime söylemiyor, ben konuşmaya başlayınca annesine tırnaklarımı çıkarınca nolduysa birden annesini savunmaya geçti, çok denedim boşanmayı çok denedim ama o da olmuyor yapamıyorum ve malesef eşimde düzelmiyor aslında o böyle sürekli annesini savunmasa bende daha çok hırslanmazdım annesine karşı, o savundukça daha çok kendimi anlatır oldum daha çok gözüme batar oldu

Evet sorun eşimde o orta yolu bulmuyor annesinin yalanlarına dedikodularına herşeyine göz yumuyor, çok konuştum düzelmedi önceden kendisi de annesinin farkındaydı o da bazen söylerdi biletleri ama şuan asla asla beni savunacak tek kelime söylemiyor, ben konuşmaya başlayınca annesine tırnaklarımı çıkarınca nolduysa birden annesini savunmaya geçti, çok denedim boşanmayı çok denedim ama o da olmuyor yapamıyorum ve malesef eşimde düzelmiyor aslında o böyle sürekli annesini savunmasa bende daha çok hırslanmazdım annesine karşı, o savundukça daha çok kendimi anlatır oldum daha çok gözüme batar oldu
Aslında eşinizin sizi anlamasını bekliyorsunuz sadece,dış kapının sesleri çok önemli değil…

Yani eşiniz size saygı duymuyor, bu evliliği sürdürmek kararı sadece size ait, siz evliliğinizi bu durumda bile sürdürmeye karar vermişken artık kimseden özellikle eşinizden anlayış beklemeyin. Neden boşanamıyorsunuz , bu kadar size kötü davranılırken , eşiniz sessiz kalırken?

Aslında eşinizin sizi anlamasını bekliyorsunuz sadece,dış kapının sesleri çok önemli değil…
Evet beni anlasa ben bu kadar mücadele etmezdim, haklısın ama ne yapabilirim o benim annem demesi bile yeterdi ama her konuda bir kılıf bulup annesini savunmaya geçince ben daha çok mücadele edip kendimi anlatmaya başladım

Yani eşiniz size saygı duymuyor, bu evliliği sürdürmek kararı sadece size ait, siz evliliğinizi bu durumda bile sürdürmeye karar vermişken artık kimseden özellikle eşinizden anlayış beklemeyin. Neden boşanamıyorsunuz , bu kadar size kötü davranılırken , eşiniz sessiz kalırken?
1 yaşında bir bebeğim var en çok onun için ama onun dışında da sonradan pişman olur muyum diyorum ne bilim güzel şeyleri hatırlarım belki özlerim diyorum ama şöyle bişey var benim kaynanam bana kötü davranmıyor görünürde, çok dedikodumu yapıyor ara bozuyor çaktırmadan eşimi manipüle ediyor, birde çok yalan söylüyor yani bişey olsa ben böyle dedin desem kırk takla atıp öyle bir sıyrılıyor ki yalanlarla bi anda seni suçlu çıkarıyor, bir gün bana bağırdı kavga etti benimle eşimde dışardaydı bende ağlayarak dışarı çıktım gördü benim eşimin yanına gittiğimi kendi de çıktı şak diye bayıldı sırf ben anlatmayım diye, yani böyle bir kadın

Birde benim hazmediğim birşey de ailemle sürekli rekabet halinde, önceden de vardı sürekli annemle yarışıyordu her konuda şimdi çocuk olunca da çocuğun gözüne girmek için yine annemle yarışıyor ve aileme hiç iyi davranmıyor sürekli laf sokuyor aileme, annem ve kardeşim de onlarla aynı ortamda bulunmak dahi istemiyorlar çünkü biz böyle büyümedik yalan dedikodu ile laf sokma insanları küçümseme ile. Ki görseniz çok mu zengin hayır yada çok mu güzel hayır ama kimseyi beğenmez en iyisi kendisi hep insanları küçümser o yüzden annemin o kadınla tek sohbeti dahi yok yanyana bile durmak istemiyorum diyor bu da bana koyuyor çünkü zamanın da annem çok çabaladı sırf benim için çok sustu haketmiyor o kadının davranışını

Birde benim hazmediğim birşey de ailemle sürekli rekabet halinde, önceden de vardı sürekli annemle yarışıyordu her konuda şimdi çocuk olunca da çocuğun gözüne girmek için yine annemle yarışıyor ve aileme hiç iyi davranmıyor sürekli laf sokuyor aileme, annem ve kardeşim de onlarla aynı ortamda bulunmak dahi istemiyorlar çünkü biz böyle büyümedik yalan dedikodu ile laf sokma insanları küçümseme ile. Ki görseniz çok mu zengin hayır yada çok mu güzel hayır ama kimseyi beğenmez en iyisi kendisi hep insanları küçümser o yüzden annemin o kadınla tek sohbeti dahi yok yanyana bile durmak istemiyorum diyor bu da bana koyuyor çünkü zamanın da annem çok çabaladı sırf benim için çok sustu haketmiyor o kadının davranışını
Şimdi zaten böyle bir aileye torun getirmeniz hata, eşiniz ve ailesi en baştan beri böyleydi, siz artık çocuktan sonra dayanamaz oldunuz. Sizi korumayan, sizi, yani eşini, sevmesi gereken kadını, çocuğunun annesinin psikolojik sağlığını, aile düzenini, dirliğini, çekirdek ailesindeki mutluluğu düşünmeyen bir adamı neden özleyesiniz? Size bir iki güzel laf etmesi, size köpek ve pislik gibi davranan ailesini korumasını telafi etmez. Bir de ailenize bile kötü davranıyorlarmış, eşinizin sessiz kalmasına inanamıyorum, asıl sizin sessiz kalmanıza inanamıyorum.
Kayınvalideniz çok akıllı gibi , oyun çeviriyormuş gibi anlatıyorsunuz ama kocanız hayatı boyunca onu tanıdı ve gördü yani annesinin davranışlarının çok net farkında , açıkça annesini koruyor. Sizin aşağılanmanız, üzülmeniz umrunda değil, insan sevdiği insanın mutlu en önemlisi huzurlu olmasını ister, siz eşinizin umrunda değilsiniz, ha siz , ha evdeki herhangi bir eşya .
Sürekli kayınvalidenizin kötülüğünden bahsediyorsunuz ama eski bir laf vardır, eşek olursan semer vuran çok olur, ve burda sizi eş, değil de başka bişey olarak gören eşiniz, tüm bunlara izin veren , ortamı hazırlayan, bu döngünün devamını garanti eden kişi.
En kötüsü de çocuğunuz bu döngüyü sizin , kocanız tarafından ne kadar değersizleştirilerek büyüdüğünüzü görecek. Siz en çok çocuğunuz için bu döngüden çıkmalısınız ama bahaneleriniz, ya özlersem , inanın insan hor görülmeyi, küçümsenmeyi , aşağılanmayı özlemez.

Back
X