Birde benim hazmediğim birşey de ailemle sürekli rekabet halinde, önceden de vardı sürekli annemle yarışıyordu her konuda şimdi çocuk olunca da çocuğun gözüne girmek için yine annemle yarışıyor ve aileme hiç iyi davranmıyor sürekli laf sokuyor aileme, annem ve kardeşim de onlarla aynı ortamda bulunmak dahi istemiyorlar çünkü biz böyle büyümedik yalan dedikodu ile laf sokma insanları küçümseme ile. Ki görseniz çok mu zengin hayır yada çok mu güzel hayır ama kimseyi beğenmez en iyisi kendisi hep insanları küçümser o yüzden annemin o kadınla tek sohbeti dahi yok yanyana bile durmak istemiyorum diyor bu da bana koyuyor çünkü zamanın da annem çok çabaladı sırf benim için çok sustu haketmiyor o kadının davranışını
Şimdi zaten böyle bir aileye torun getirmeniz hata, eşiniz ve ailesi en baştan beri böyleydi, siz artık çocuktan sonra dayanamaz oldunuz. Sizi korumayan, sizi, yani eşini, sevmesi gereken kadını, çocuğunun annesinin psikolojik sağlığını, aile düzenini, dirliğini, çekirdek ailesindeki mutluluğu düşünmeyen bir adamı neden özleyesiniz? Size bir iki güzel laf etmesi, size köpek ve pislik gibi davranan ailesini korumasını telafi etmez. Bir de ailenize bile kötü davranıyorlarmış, eşinizin sessiz kalmasına inanamıyorum, asıl sizin sessiz kalmanıza inanamıyorum.
Kayınvalideniz çok akıllı gibi , oyun çeviriyormuş gibi anlatıyorsunuz ama kocanız hayatı boyunca onu tanıdı ve gördü yani annesinin davranışlarının çok net farkında , açıkça annesini koruyor. Sizin aşağılanmanız, üzülmeniz umrunda değil, insan sevdiği insanın mutlu en önemlisi huzurlu olmasını ister, siz eşinizin umrunda değilsiniz, ha siz , ha evdeki herhangi bir eşya .
Sürekli kayınvalidenizin kötülüğünden bahsediyorsunuz ama eski bir laf vardır, eşek olursan semer vuran çok olur, ve burda sizi eş, değil de başka bişey olarak gören eşiniz, tüm bunlara izin veren , ortamı hazırlayan, bu döngünün devamını garanti eden kişi.
En kötüsü de çocuğunuz bu döngüyü sizin , kocanız tarafından ne kadar değersizleştirilerek büyüdüğünüzü görecek. Siz en çok çocuğunuz için bu döngüden çıkmalısınız ama bahaneleriniz, ya özlersem , inanın insan hor görülmeyi, küçümsenmeyi , aşağılanmayı özlemez.