- 4 Şubat 2015
- 6.033
- 12.247
- 248
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ne yapabilirsin ki şu durumda.Çul çaput değil konu arkadaslar konu özensiz davranılması. Maddi şeyler bizim için konu olmadı hiçbir zaman ama insan değer görmeden nasıl değer verebilir ? Saygısızlık olarak algıladım ben. KV 'de ve görümce geldi zaten üzerinden montunu bile çıkarmadan oturdu. Doğru dürüst hiçbirsey yemediler. Size yapılsa ne yaaprsınız ???
Bi vesile ile gelmek zorunda kaldılar demişsinizya o vesile nedir?
Hani bi baş sağlığı icin gelseler niye ellerinde onlarla gelsinler
Bu durumu siz çok söylediğiniz icin eşiniz ailesine baskı yapmış onlarda zorla gelmiş olabilir ki hallerinden zaten öyle geldikleri belli
Herkes kendine yakışanı yapar diyip geçmeliydiniz onlar o sekil hediye getirdiklerinde
Değer görmek ister insan ama karşıdaki insanda değer vermeyi istemeliki iki tarafta memnun olsun
Aslında ne yapıyorlarsa oğullarına yapıyorlar size değil ona haksızlık yapıyorlar aslında.Çul çaput değil konu arkadaslar konu özensiz davranılması. Maddi şeyler bizim için konu olmadı hiçbir zaman ama insan değer görmeden nasıl değer verebilir ? Saygısızlık olarak algıladım ben. KV 'de ve görümce geldi zaten üzerinden montunu bile çıkarmadan oturdu. Doğru dürüst hiçbirsey yemediler. Size yapılsa ne yaaprsınız ???
Bi arkadaşımın memleketinde bas saglıgına tavuk bile götürüldüğünü duyunca cay şekeri garipsemedimBaş sağlıgı için geldiler. Gelirken de çay , şeker ve malum kıyafetler ile...
Vardır değişik adetler başsağlığına giderken. Çay, şeker de götürülebilir, normaldir, takılmayın. Ama hangi çay? Kendi içtiklerinden mi, sizin içtiğinizden mi?
Ben sizi haklı buldum. Doğuda bohça adeti yok, bilmiyorlar. Evet kültür farkı da var ama şu iki çocuğun hatrına insan biraz eğilip bükülmez mi? Bir düğün yapılıyor, insan biraz ortada buluşmayı bilmez mi? Hediye alıp vermiyorlar diye Allahın kanunu mu yani? Bilmiyorsan öğrenirsin. Koskoca bir kayınvalidesin, saygı hürmet beklersin de niye böyle kendini rezil edip arkandan küfür ettirirsin? Getirdiğin şey senin şanındır, hatta belki ele güne gösterilecek, bu mu senin şanın? Hiç değilse rezil olmamak için insan adam gibi birşey verirdi.
Bundan sonra hediye falan vermeyin konu sahibi. Hiçbir şey yapmayın. Gururunu, şerefini düşünmeyen insanlara ne yapabilirsiniz ki? Getirilen bohçaya teşekkür bile etmeyen insanlar için ne kendinizi ne ailenizi yormayın.
Eşinizin ailesi ile aynı şehirde misiniz yoksa?
Aynı şehirdeyiz en az hafta da 1 kez de iş çıkışı gideriz. Evleri işimize uzak olmasına ragmen kalmayınca da surat yeriz.
Aynı şehir kötü olmuş. Keşke kabul etmeseydiniz. Kalmak derken gittiğinizde yatıya mı kalıyorsunuz? Tarafsız bir şehre yerleşmeyi düşünmez mi eşiniz? Teklif etseniz ne der mesela? Çünkü işiniz zor sizin orada. Karadenizli ve doğulu zaten zor, bir de doğuda aynı şehirde yaşamak...
Doğuda yaşamıyoruz. Batıda büyük bir şehirdeyiz . Benim ailemde eşimin aileside aynı ilde. Yatıya kalmamız isteniyor. Bazen kalıyoruz. Kalmadıgımız zamanlarda oluyor.
+1Eşinize bir şey söylemeyin. Çünkü onunla ilgili bir şey yok ortada. Daha yeni evlisiniz, eşinizle tartışmak için daha bir sürü gerekli nedeniniz olacak. Boşuna tartışma eşiğini düşürmeyin. He deyin geçin. Gözlemleyin, samimi olmayan zaten.
Onların aldıkları işe ihya olmayacak aileniz. Kendi görgülerine göre bir şeyler getirmişler işte öyle düşünün. Gerginliğe değmez.
Merhaba Arkadaslar,
Eşimle yaklasık 10 ay önce birbirmizi severek evlendik. Ama ailesi aramızda hep bir sorun oldu. Aramızda kültür farklılıkları var. Ben karadenizliyim eşim doğulu. Ailesinin burda pek çevresi yok hatta düğünümüzde eşim tarafından sadece arkadasları geldi desem yeridir.Kayınvalidem 'e saygı duyarım ama düğün ve öncesinde yaşadıklarım yüzünden sevmiyorum. En güzel geçirmem gereken zamanları zehir etti. Detaylara çok girmeyerek son olayı anlatmak istiyorum.
Bizde adettir kayınvalide bohçası yapılır. Eşimin ailesine evlenmeden önce annemle ufak tefek bütcemiz yettiğince hediyelik kıyafet vb aldık , çok güzel paketledik bende balayından sonra götürdüm. Eşim , ailesinin bunu hoş karsılamayacagını düşündü ancak ben kararlı olunca birsey diyemedi. Kayınvalidem bohcayı görünce teşekkür dahi etmedi ama ben bunu eşimle aramızda sorun etmedim .
Düğünde yaşanan sorunlardan dolayı düğün sonrası bu gune kadar 10 ay boyunca iki aile arasında hiç bir iletişim olmadı. Sonra bi vesile ile mecburen eşimin ailesi annemlere gelmek zorunda kaldı. Ellerinde 3-5 parca yıllar öncesinden kalma etiketsiz poşete tıkıştırılmıs afedersiniz ama hangi zevke istinaden koyuldugu bilinmeyen sırf koymak için koyulmus bir kaç esya ile gelmişler. İnanın görseniz ihtiyacı olan insanlara vermeye ayıp diye çekinirsiniz. Etiket yok . Kullanılmamıs ama kullanmaya deger görmedikleri kendi evlerinde kıyıda kösede kalan seylerı doldurup gelmişler. Böyle b,ir beklentimiz zaten yoktu.
Ailem bunu hakaret olarak kabul etti. Bende öyle.... Zaten benim nişan bohcamı da aynı sekılde yapmıslardı ama eşim kendi aldıgı herseyı özenerek aldı diye ailesini kırmak istemiyor diye bişey dememiştim .
En en en büyük hatamda kendımden çok eşimi düşünüyor olmam oldu zaten .
Ailem bana göre böyle bir hakarete uğramısken eşime hesabını sormadan rahat edemiyorum. Annem eşimin bir suçu olmadıgı için sorma dedi ama eşim o esyaları gelmeden önce görmüştü. Nasıl getirebilir ? Aklım almıyor. Eşimin ailesinin durumu iyi . Hatta çoğu kez bunu dillendirirler ama var yemez denen kesimden diyebilirm.
Sebebini kendisine söylemeden büyük bir kriz çıktı evde dün aksam. Eşimde ne oldugunu anlamadı ama çok fazla eften püften şeyleri büyüterek tartıstık.
Hala içim soğumadı....
Şimdi ben ne yapmalıyım ???
Merhaba Arkadaslar,
Eşimle yaklasık 10 ay önce birbirmizi severek evlendik. Ama ailesi aramızda hep bir sorun oldu. Aramızda kültür farklılıkları var. Ben karadenizliyim eşim doğulu. Ailesinin burda pek çevresi yok hatta düğünümüzde eşim tarafından sadece arkadasları geldi desem yeridir.Kayınvalidem 'e saygı duyarım ama düğün ve öncesinde yaşadıklarım yüzünden sevmiyorum. En güzel geçirmem gereken zamanları zehir etti. Detaylara çok girmeyerek son olayı anlatmak istiyorum.
Bizde adettir kayınvalide bohçası yapılır. Eşimin ailesine evlenmeden önce annemle ufak tefek bütcemiz yettiğince hediyelik kıyafet vb aldık , çok güzel paketledik bende balayından sonra götürdüm. Eşim , ailesinin bunu hoş karsılamayacagını düşündü ancak ben kararlı olunca birsey diyemedi. Kayınvalidem bohcayı görünce teşekkür dahi etmedi ama ben bunu eşimle aramızda sorun etmedim .
Düğünde yaşanan sorunlardan dolayı düğün sonrası bu gune kadar 10 ay boyunca iki aile arasında hiç bir iletişim olmadı. Sonra bi vesile ile mecburen eşimin ailesi annemlere gelmek zorunda kaldı. Ellerinde 3-5 parca yıllar öncesinden kalma etiketsiz poşete tıkıştırılmıs afedersiniz ama hangi zevke istinaden koyuldugu bilinmeyen sırf koymak için koyulmus bir kaç esya ile gelmişler. İnanın görseniz ihtiyacı olan insanlara vermeye ayıp diye çekinirsiniz. Etiket yok . Kullanılmamıs ama kullanmaya deger görmedikleri kendi evlerinde kıyıda kösede kalan seylerı doldurup gelmişler. Böyle b,ir beklentimiz zaten yoktu.
Ailem bunu hakaret olarak kabul etti. Bende öyle.... Zaten benim nişan bohcamı da aynı sekılde yapmıslardı ama eşim kendi aldıgı herseyı özenerek aldı diye ailesini kırmak istemiyor diye bişey dememiştim .
En en en büyük hatamda kendımden çok eşimi düşünüyor olmam oldu zaten .
Ailem bana göre böyle bir hakarete uğramısken eşime hesabını sormadan rahat edemiyorum. Annem eşimin bir suçu olmadıgı için sorma dedi ama eşim o esyaları gelmeden önce görmüştü. Nasıl getirebilir ? Aklım almıyor. Eşimin ailesinin durumu iyi . Hatta çoğu kez bunu dillendirirler ama var yemez denen kesimden diyebilirm.
Sebebini kendisine söylemeden büyük bir kriz çıktı evde dün aksam. Eşimde ne oldugunu anlamadı ama çok fazla eften püften şeyleri büyüterek tartıstık.
Hala içim soğumadı....
Şimdi ben ne yapmalıyım ???