Eşinize bir şey söylemeyin. Çünkü onunla ilgili bir şey yok ortada.
eşinle aranda başka problemler var mı?Merhaba Arkadaslar,
Eşimle yaklasık 10 ay önce birbirmizi severek evlendik. Ama ailesi aramızda hep bir sorun oldu. Aramızda kültür farklılıkları var. Ben karadenizliyim eşim doğulu. Ailesinin burda pek çevresi yok hatta düğünümüzde eşim tarafından sadece arkadasları geldi desem yeridir.Kayınvalidem 'e saygı duyarım ama düğün ve öncesinde yaşadıklarım yüzünden sevmiyorum. En güzel geçirmem gereken zamanları zehir etti. Detaylara çok girmeyerek son olayı anlatmak istiyorum.
Bizde adettir kayınvalide bohçası yapılır. Eşimin ailesine evlenmeden önce annemle ufak tefek bütcemiz yettiğince hediyelik kıyafet vb aldık , çok güzel paketledik bende balayından sonra götürdüm. Eşim , ailesinin bunu hoş karsılamayacagını düşündü ancak ben kararlı olunca birsey diyemedi. Kayınvalidem bohcayı görünce teşekkür dahi etmedi ama ben bunu eşimle aramızda sorun etmedim .
Düğünde yaşanan sorunlardan dolayı düğün sonrası bu gune kadar 10 ay boyunca iki aile arasında hiç bir iletişim olmadı. Sonra bi vesile ile mecburen eşimin ailesi annemlere gelmek zorunda kaldı. Ellerinde 3-5 parca yıllar öncesinden kalma etiketsiz poşete tıkıştırılmıs afedersiniz ama hangi zevke istinaden koyuldugu bilinmeyen sırf koymak için koyulmus bir kaç esya ile gelmişler. İnanın görseniz ihtiyacı olan insanlara vermeye ayıp diye çekinirsiniz. Etiket yok . Kullanılmamıs ama kullanmaya deger görmedikleri kendi evlerinde kıyıda kösede kalan seylerı doldurup gelmişler. Böyle b,ir beklentimiz zaten yoktu.
Ailem bunu hakaret olarak kabul etti. Bende öyle.... Zaten benim nişan bohcamı da aynı sekılde yapmıslardı ama eşim kendi aldıgı herseyı özenerek aldı diye ailesini kırmak istemiyor diye bişey dememiştim .
En en en büyük hatamda kendımden çok eşimi düşünüyor olmam oldu zaten .
Ailem bana göre böyle bir hakarete uğramısken eşime hesabını sormadan rahat edemiyorum. Annem eşimin bir suçu olmadıgı için sorma dedi ama eşim o esyaları gelmeden önce görmüştü. Nasıl getirebilir ? Aklım almıyor. Eşimin ailesinin durumu iyi . Hatta çoğu kez bunu dillendirirler ama var yemez denen kesimden diyebilirm.
Sebebini kendisine söylemeden büyük bir kriz çıktı evde dün aksam. Eşimde ne oldugunu anlamadı ama çok fazla eften püften şeyleri büyüterek tartıstık.
Hala içim soğumadı....
Şimdi ben ne yapmalıyım ???
eşinle aranda başka problemler var mı?
sana tavrı ilgisi nasıldır?
ailesinin hatalarını görür sana hak verir mi?
bütün bunlar önemli.
eğer eşinbu konularda sana karşı hatalı değilse sen de ailesi ile ilgili mevzuyu ısıtıp ısıtıp önüne koyma.
bu ancak huzurunuzu kaçırır başka da bir işe yaramaz
Esine soyle nasil boyle bir saygisizlik yaparlar her an her dakika basinin etini ye her zaman ailesinin yaptigi bu hareketi soyleki ailene hakaret iceren o hediyelerden utansin siz kavga edin yeterki iciniz sogusun cunku evlilik boyle birsey ailesinin yaptigini esinin yuzune vurmak demek asla alttan almamak gorguleri gelenekleri buymus diye dusunmeyip iki zit kulturu kendinize benzetmeye calismak demek.
On ayda neyin tavizini verdin daha cok yeni evlisin boyle seyleri takma gorguleri buymus de gec ailende gazlamaya merakli neymis hakaretmis bu onlara ailen senin yuvani dusunse agzini acmaz o hediye konusunda esinin olayla hic alakasi yok zaten erkekler anlamaz iyimi kotumu hediye.Hep taviz veren olunca , bi yerden sonra taviz vermek istemiyor insan !
Eşinizin suçu ne burda??
Size kötü gelen ona normal gelmiştir..Hangi erkek böyle şeyleri ciddiye alır da kontrol eder ki!!
Az beklenti çok huzur!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?