Eşimin ailesi

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.995
1.003
333
Arkadaşlar selam,
Daha önce bahsetmiştim uzun zaman oldu, bizim bir ev durumumuz vardı benim doğum yaptığım ve eşimin işi ile ilgili sorun oldugu zamanlarda satmak zorunda kalmıştık vs eşimin ailesi yardımcı olmadığı gibi cümle aleme rezil ettiler bizi. O esnada kumarbaz amcanın borçlarını ödediler. Neyse aradan yıllar geçti.
Eşimin abisi eltimi aldattı, diğer kadınla evlendi kaçtılar İstanbul'dan kaynimin 1 çocuğu kadının 2 çocuğu var ve birlikte 3 çocuk daha yaptılar.
Bu olaylar 8 yıldır var ve her 3 5 ayda bir başka şehire taşınıp iş bakar. Yıllardır sorumsuzun tekidir.
Kadın için de eskort derler ben tanımıyorum görmedim zaten.
Kayınpeder yıllar içinde pişman oldu bize yapilanlardan ama kaynanam asla burnundan kıl aldırmaz varsa yoksa büyük oğlu.
Benim oğlumu ben goturmedigim sürece gelip görmezler. Sakaryadalar çok uzak değiller yani İstanbul a.
Yazın benim oğluma bakmak için geldi 5 gün bakamadi doğru düzgün cocugumun önüne yemek koyamadı sürekli sorun yarattı ve 5 karış suratla oturdu. Yine ses etmedik.

Neyse yazdan sonra bayramda gördüm. Aramayiz sormayız birbirimizi zaten çocuğuma yaptığı tavırlardan sonra iyice sogudum vs çok detaya girmiyorum.

Kaynım 5 aydır ailesini başka şehirde bıraktı kaynanamlara yerleşti iş bakıyorum bahanesi ile tabii ki..

Kaynanam yuva yıkan kadın diye yeni evlendiği kadını koymadı eve, kovdu yıllardır çocukları görmedi bile benimsemediler, ama şuanda oğlu zor durumda diye kaynanam 5 tane bileziği kalın zincir kolyesi yüzükleri küpeleri vs vardı.
Hepsini satmış diğer gelinini ve torunlarını kendi oturduklari yerden ev bakıp oraya taşımışlar. Kayseri'de Adapazarı'nda göç ettirdiler.
Eşimin zoruna gitti, ben yıllardır destek görmedim vs vs diye üvey miyim ben dedi.
Yeri geldi kuryelik yaptim yeri geldi taksicilik yaptım kimseye yük olmadım dedi abim neden aylardır işsiz nasıl ödedi aylardır diğer evinin kirasını diğer şehirden taşınıp nasıl burda ev tuttu bu adam aylardır işsiz. 7 nüfus. Çocuk buldu getirdi dedi kaynanam. Asla kimseye söylemiyorlar altınları sattıklarını. Teyzeleri soruyor abla ne yaptınız bileziklerin nerde diye (çünkü deden kalan mirastan dolayı altın yapmıştı kaynanam hepsini) kimseye asla söylemiyor ama takmiyorda herkes tahmin etti zaten. Neyse yillardir yapılan bu ayrımcılığı kaldıramıyorum bir sürü laflar sözler oldu arada uzatmiyorum içimi dökmek istedim.

Bu durum eşinin problemi, birşey beklemeye de kimsenin hakkı yok ayrıca, kendi parası istemiş vermiş, senin mesafen varmış uğrama arama sorma, eşinle yolunuza bakın, birşey beklemeyince üzülmezsiniz de.. kimsenin yararı olmasın zararı da olmasın. Siz de kabullenin durumu ne halleri varsa görsünler.

Her ailede var böyle bi tane kimseye hayrı dokunmayan ama arkası toplanan bi evlat.. Eşiniz ailesine karşı daha verici olduysa onun kıymeti zaten bilinmez.. Benim amcam dedemlerin yakasını topladı dövecekti neredeyse ama onlar el üstünde tutulur, babam saygıda kusur etmez maddi manevi destek olur ama hiç görünmez, değersizleştirilir.. Siz hiç karışmayın, eşiniz mesafe koymak isterse koyar, koymazsada kendi ailesi..

Gormeyin mesafe koyun. Yapabileceginiz birsey yok malesef

Valla böyle insanlardan zarar gelmesin benden birşey istemesinlerde ben birşey beklemem şahsen. 7 nüfuslu işsiz abi sizin kapınıza da gelebilirdi.

Her ailede var böyle bi tane kimseye hayrı dokunmayan ama arkası toplanan bi evlat.. Eşiniz ailesine karşı daha verici olduysa onun kıymeti zaten bilinmez.. Benim amcam dedemlerin yakasını topladı dövecekti neredeyse ama onlar el üstünde tutulur, babam saygıda kusur etmez maddi manevi destek olur ama hiç görünmez, değersizleştirilir.. Siz hiç karışmayın, eşiniz mesafe koymak isterse koyar, koymazsada kendi ailesi..
Evet yıllardır ailesini en özel hastanelerde ameliyattır, muayenedir tahlildir fizik tedavidir.. yıllardır herseylerine koştu. Abisi hep işyerinde sorun yaşayan hep maaşını alamayan evine bakamayan.. biz karı koca çalışıp herseyimizi yapmaya çalıştık yük olmadik kimseye

Valla böyle insanlardan zarar gelmesin benden birşey istemesinlerde ben birşey beklemem şahsen. 7 nüfuslu işsiz abi sizin kapınıza da gelebilirdi.
Yoklamadi değil İstanbul'a iş bakmaya kaç kere geldi de yüz bulamadı.

Böyle haksızlıklar gerçekten insanın canını çok sıkıyor çok. Ama zaten ailelerin çoğu böyle yapıyor, adaletli davrananı az. Yapacak birşey yok. Ben hep derim Allah benim kendime versin kimsenin maddi manevi yardımına ihtiyacım yok.

Aldatılan eski eltinize ve çocuklara üzüldüm. Yorumlarda yazan diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum ben de. Ne yazıkki her ailede arkası toplanan birisi vardır. Kaynınız ne yapsa destek gören birisi. Ailesi kocaman adama böyle destek vererek onu daha çok hataya sürüklüyor. Bırakın ne hali varsa görsün. Ama onları değiştiremezsiniz, mesafeyi korumaya devam edin. Zaten uzak şehirdesiniz muhatap olmaya gerek yok.

Aldatılan eski eltinize ve çocuklara üzüldüm. Yorumlarda yazan diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum ben de. Ne yazıkki her ailede arkası toplanan birisi vardır. Kaynınız ne yapsa destek gören birisi. Ailesi kocaman adama böyle destek vererek onu daha çok hataya sürüklüyor. Bırakın ne hali varsa görsün. Ama onları değiştiremezsiniz, mesafeyi korumaya devam edin. Zaten uzak şehirdesiniz muhatap olmaya gerek yok.
Yıllardır bir şey beklemiyoruz gerçekten, kaynım önceki eşiyle de birlikteyken de aynıydı herşey. Bu evlendiği kadinida istemediler asla kv o.. diyordu arkasından. Kadın evlenmeden önce eltimin evini basıp dövdü onu. Neler neler mahallede neler yaptılar. KV en sonunda ordan taşındı. Yani biz asla bir şey yapmadık karı koca calisip çocuğumuzu en iyi şekilde büyütmeye çalışıyoruz. Ama o kadını bile affedip bize tavırlı. Kadının önceki eşinden olan kiziyla bile oturup sohbetler ediyor kv. Bize surat 5 karış. Sebebi asla yok. Duzeltmekte istemiyor.

Valla bu ana babalar da bi cocuk yaptilar diye sömürüldükce sömürülüyorlar, cocuklari 40 yasina geliyor halâ yakalarini kurtaramiyorlar, yaslaniyorlar bu sefer torun bakma derdi çekiyorlar, onlara yedirdi bize yedirmedi diye soyleniyor digerleri, hep bi beklenti bi beklenti anca mezarda rahat ederler heralde.

Konu esinizin problemi, sizin cebinizden 1 lira cikmiyorsa dert edinmeyin kendinize bosuna. Bu pervasiz kayinbirader size bulasmadikca ne deseniz, ne yapsaniz adiniz huysuz geline cikar, birde kocanizi doldurusa getirirler ama goruyorumki esiniz sizinle ayni fikirde, boyle oldukca sizin uzulmenizi gerektirecek birsey yok.

Esinize ve aldatilan eski eltiye cok uzuldum, simdi kayinbiraderinizin evindeki 7 nufus kim? Yeni kadinin 2 cocugu arti 3 cocuk daha mi yaptilar?

Yani adam elti ve çocukları bırakıp gitmiş. Gerçekten zor durumda kalmışlardır. Kayınvalideniz bence onlara yardım ederek çok güzel bir davranış sergilemiş. Direkt abiye verseydi böyle düşünmezdim ama ne yapsaydı torunlarını desteksiz mi bıraksaydı. Onların ne suçu var?

Konu esinizin problemi, sizin cebinizden 1 lira cikmiyorsa dert edinmeyin kendinize bosuna. Bu pervasiz kayinbirader size bulasmadikca ne deseniz, ne yapsaniz adiniz huysuz geline cikar, birde kocanizi doldurusa getirirler ama goruyorumki esiniz sizinle ayni fikirde, boyle oldukca sizin uzulmenizi gerektirecek birsey yok.

Esinize ve aldatilan eski eltiye cok uzuldum, simdi kayinbiraderinizin evindeki 7 nufus kim? Yeni kadinin 2 cocugu arti 3 cocuk daha mi yaptilar?
Evet 3 çocuk daha yaptılar.
Aslında kaynimin oğlu da var ilk eşinden ama onu zaten babanne dede buyuttu.
Benim cebimden 1 lira çıkmıyor fakat ben lohusayken çalış çalış diye baskı kuran insanlar bunlar. Kv en son 3 ay iznin vardı calissaydin diye cemkirmisti.

Back
X