Eşimin ailesi

Kendi aile ilişkileri bunlar,sizden önce yaşanmış bitmiş,bir şekilde olduğu haliyle kabul görmüş konular,siz niye müdahil oldunuz anlamadım. Sizin ailenizle ilişkiniz sizi ilgilendirir,eşinizin ilişkisi eşinizi.
Size bir yanlışları olsa sonuna kadar haklı olabilirsiniz ama gecmis konular sizden bagimsiz.
Öte yandan kimin ailesi ev alıyor bu devirde. Insanlar calisip ödüyorlar,alıyorlar bir şekilde. Kocaman insanlarsınız,evlenmişsiniz kendi yağınızda kavrulun. Kendi ailenizi dahi sokmayın madem sadece aileniz yardım ediyor ve bundan rahatsızsinız. Eşinizi de darlamayın insanlardan para istemesi için. Yazık eşinize adam sizin yuzünüzden belki görmek bile istemedigi babasından para istemek zorunda kalmış.
Benim yüzümden ne alaka hanım efendi? Ben onun ailesinden tek bir altın bile istemedim düğünümde

O zaman sizin bakış açınıza göre sizin kardeşiniz de mi aile olmayı bilmiyor? Adamın halasıyla babaannesiyle uğraşağınıza kendi kardeşinize laf söyleseydiniz o zaman. Kendi ailenizi melek gibi anlattınız ama mal mülk meselesinde asıl kendi
Sizin ailenize de yazık ya, ben de çocuğum olsa istemem herhalde bu şekilde olmasını. Evlenmiş kendine bir düzen kurmuş hala benim desteğimle geçiniyor çocuk gibi. Bence sizin ailenizden de destek almayın onlar da hayatını yaşasın.
Ailemden geçindiğimi ne biliyorsunuz acaba? Burda herkes bi özgüven sahibi olmuş eksik bir şeylerini tatmin ediyor😅

Eşi kendine kalsa istemez bence ne babasından ne halasindan para. Sonuçta onlarla yaşayıp, tanıyan o, biliyordur ne cevap alacağını. Konu sahibinin bak benim ailem yardım ediyor sizinkiler yine yok diye konuşmaması pek mümkün değil gibi duruyor.
Vallahi de billahi de Allah şahit ki tek bir zerrelerini istemedim onun ve bu önyargınız ve iftiranız ile sizi yüce Allaha havale ediyorum

Benim yüzümden ne alaka hanım efendi? Ben onun ailesinden tek bir altın bile istemedim düğünümde
Sizi ilgilendirmeyen konuları bu kadar dilinize dolamanız bunu düşündürdü bana.
Ha birde benim ailem şöyle yaptı,böyle yaptı demenizden.
Eşinize de böyle konuşmadıysaniz ben bu hayatta hiçbirşey bilmiyorum demektir.

Sizi ilgilendirmeyen konuları bu kadar dilinize dolamanız bunu düşündürdü bana.
Ha birde benim ailem şöyle yaptı,böyle yaptı demenizden.
Eşinize de böyle konuşmadıysaniz ben bu hayatta hiçbirşey bilmiyorum demektir.
Çok bilen çok yanılır hanımefendi… eşim kendisi mahcup oluyor. Senin ailen böyleyken neden benimki böyle diyor. O zaten her seyin farkında. İnsan sevdigine bunları söyleyip bile bile canını neden acıtsın

Öncelikle herkese merhaba. Sabırla okuyabilirseniz çok mutlu olurum. 1 yıllık evliyim. Evlilik öncesinde de 5 yıllık bir flört dönemimiz olmuştu. Eşimle ikimiz arasındaki sorunlar evliliğimiz oturdukça düzelmeye başlıyor ama ailesi… Aile bile demeye layık göremiyorum. Annesi ve babası daha eşim bebekken boşanmış ve baba hiçbir şekilde ne eşine ne çocuğuna sahip çıkmamış. Doğumda bile yanında degilmiş. Boşandıktan sonra da annesinden nafaka almış babası falan… Yani tamamen benim hayat görüşlerime ters ve iğrenç tavırlar. Eşim ise babasının tam tersidir. Babaannesi, halaları tarafından büyütülmüş ama onların da babadan bir farkı yok. Bu kadar olumsuz koşula rağmen eşim hep kendi ayakları üstünde durmaya çalışan, gururlu, onurlu, karakter sahibi bi insandır. Düğün zamanımızda bile özellikle babası elini bir kez olsun cebine sokup da bize maddi manevi bir destekte bulunmadı. O kadar değişik bir insan ki size anlatamıyorum bile. Son nokta ise şu oldu, yaklaşık 1 ay kadar önce biz ev almak istiyorduk ve her zaman olduğu gibi sadece benim ailem ve akrabalarım destek oluyor. Eşim de kendi ailesini denemek ve son bir şans vermek için ev alma durumumuzu onlara açtı. İş de kuracağım bana biraz borç verebilir misiniz dedi. Babannesi ve halası başladı ev çok pahalı mutfak şöyle böyle burnumuzdan getirmeye. Eşim de dedi istemiyorum paranızı tamam vermeyin. Babasına sordu, o da başkasıyla evli şu anda. Artık karısına mı soracak bilmiyorum düşünmem lazım borç vermek için dedi. Ne işin var evle kirada otur dedi ve eşim bir darbe daha aldı. Ben artık hazmedemiyorum her şeyi benim ailem yapıyor her zaman maddi manevi onlar destek oluyor. Ben bu insanlarla muhatap dahi olmak istemiyorum artık. Eşim ise hala diyor ki ben içimde kin tutmam. Onlardan bir beklentim yok. Hayatımdan da silip atamam. Ya diyorum adam senin doğumunda yokmuş, annenin vefatında yoktu, senin düğününde tek bir desteğini görmedik. Artık hakettiklerini yap şu insanlara… Ben nasıl davranmalıyım? Eşimin aklı nasıl başına gelir bana bir yol gösterin lütfen…
Çokk büyük bir yanlış anlaşılmanın içerisindeyiz. Ben kendimi hayatımda ilk defa olmadığım biri gibi hissettim. karaktersiz, paragöz, kocasına gaz veren tipler olur ya onlar gibi… Son açtıgım konuya bakarsanız daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum…

Aileler böyle zamanda elbet yardım etmeli. Sadece benim ailemin yardım ettiğini duyunca hıı iyi deyip köşeye daha çok çekiliyorlar. Benim ailem seve seve yapar ama karşı tarafın sürekli benim aileme güvenmesi mide bulandırıcı
İki ailede de sadece siz mi varsınız evlenen? Yani mal mülk yardım borç... hep size yapılsın öyle mi? Evlenip kendi ailenizi kurmuşsunuz niye yardım alıyorsunuz hala? Harçlık mı veriyor anne babanız, ne yardımından bahsediyorsunuz? Yazık acıdım adama, babaanne ve hala zorunda olmadıkları halde bakıp büyütmüşler ama para vermediler diye küsen bir evlat. Sizi tehlikeli buldum ben. Kocanız zaten anne baba sevgisi olmadan büyümüş üstüne kendisini yetiştiren büyüten insanlara cephe almış. Adamın içine nefret tohumları ekiyorsunuz yapmayın. Kin tutmayan adamı kinledirmeyin.

Size ne, siz ne sıfatla aileyi yargılıyorsunuz? Bırakın da eşiniz kendi değerlendirsin anasını babasını. Ev istiyorsanız ve gücünüz varsa alın, yoksa da birikim yapmaya çalışın krediyle alın. Bu ne saçma ve şımarık düşünce ya, bize ev almıyorlar hep benim ailem yardım ediyor... Ayrıca aileniz de çok iyi bir şey yapıyor sanıyorsunuz ama yapmıyorlar.

Çok bilen çok yanılır hanımefendi… eşim kendisi mahcup oluyor. Senin ailen böyleyken neden benimki böyle diyor. O zaten her seyin farkında. İnsan sevdigine bunları söyleyip bile bile canını neden acıtsın
E tamam kendi ailenizi de aradan çıkarın,eşiniz de kendini mahcup hissetmesin diyoruz bizde.
Herşeye bu kadar hakim olup,ailenize teşekkürler destek olmak istiyorsunuz ama kabul edemem,eşim ezilir bunun altında onun ailesi destek olmayacağı için diyemezmiydiniz mesela? Hani aile ilişkilerine bu kadar hakimsiniz ya,babası dügüne bile gelmemiş,doğumuna bile gitmemiş ya. Sizin ailenizin destek olma durumu olmasa,eşiniz ailesine gidipte para istemezdi zaten anlattıklarınıza bakınca bu böyle.
Bakın biz farklı bir göz,farklı bir bakiş açısı sunuyoruz size. Ne sizi ne eşinizi tanıyoruz,anlattıklarınızdan çıkarım yapıyoruz,birşey bildiğimiz yok anlattıklarınız dışında. Bence yabana atmayın söylenenleri.

Güzel işmiş ya. Şimdi kabaca hesap yaptım anane,babaannelerden para istesem, anne, babalardan istesem.İşin içine hala falan da girdiğine göre amca,hala,dayı,teyzelerden falan istesem.
Biraz da kardeşlerden istesem kabaca 1 milyondan fazla toplayıp ev alırım. Aydınlanma yaşadım şu an

Adam bosanirken kadindan nafaka aliyor,oyle tigniyette bi adam.Hangi akla hizmet beklentiye girsiiniz sahi?

Uyelik iptali gelmiş. Ama şeyi merak ettim acaba ailesinin haberi var mi konu sahibinin bu tavirlarindan? 🙄
Cocugum ona yardim ediyorum diye evinde ailem yapti, ailem verdi diye devamli huzursuzluğa yol acacak şeyler yapsa, düşünse ben yardimi keserdim ve önce eşiyle aile olmasini ogrenmesini soylerdim sonra dusunulur. 🙄

Ev almak kolay mı ya 1milyondan fazla para gerekiyor, boyle bir parayi insanlar nasil verebilr ki? Ayrica bu kadar rahatsız ediyorsa sizin ailenizden de almayın para

Aileler böyle zamanda elbet yardım etmeli. Sadece benim ailemin yardım ettiğini duyunca hıı iyi deyip köşeye daha çok çekiliyorlar. Benim ailem seve seve yapar ama karşı tarafın sürekli benim aileme güvenmesi mide bulandırıcı
E sizin sürekli kendiniz dışında herkese güvenmeniz mide bulandırıcı değil mi

Kocayı doldurduğum algısına nasıl kapılıyorsunuz? Ben dedim eşime kimseden yardım istemeyelim kendimiz yapalım. Sagolsun benim ailem bir miktar destek oldu. Hatta dedim bak babanı da arama para isteme sen incinirsin üzülmeni istemem dedim. Eşim dedi benim bugüne kadar hiçbir anımda maddi manevi yanımda olmadı şimdi ihtiyacım varken desteğini görmek istiyorum dedi. Ama adam yeni karısı için her seyi yapıp oglu için beni istemeye bile gelmek istemeyen bir insan. Benim ne işim var siz gidin isteyin demiş düşünün daha beni tanımadan… bu kadar acımasız neden oluyorsunuz ki?
Desenize amaçladığınız hayatı üvey kayınvalideniz yaşıyor, koca adam karısından izin almadan birşey yapamıyor karısının kölesi olmuş karısı tek ailesi olmuş, sizin de yapmak isteyip beceremediğiniz hayatı üvey kayınvalide yaşıyor

SANIRIM BÜYÜKKK BİR YANLIŞ ANLAŞILMA OLMUŞ BURDA OLAY BENİM MADDİ YA DA MANEVİ BEKLENTİM DEĞİL. EŞİMİN HAKETMEDİĞİ ŞEYLER YAŞIYOR OLMASI VE BUNUN BENİM HAYAT GÖRÜŞÜME TERS DÜŞÜYOR OLMASI. O KİŞİLERE NASIL DAVRANMAM GEREKİR SİZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ DEDİM SADECE. ÇOK ŞÜKÜR EVİM VAR KAZANCIM VAR, ONU SATIP ÜSTÜNE KATIP BİRAZ DAHA YENİ EV ALIYORUZ. KARŞI AİLE HEP BENİM VE AİLEMİN MADDİYATINA GÜVENİYOR
Ha bunca tantana ev koleksiyonu yapma isteğinden şimdi anladım
Evimiz var neden bir tane de eş ailesi almasın, iyi kafaymış

Zaten kopuk olmasalar da yardım etmek borç vermek zorunda değiller ki? Hiç aklıma gelmez anamdan babamdan ev için yardım almak. Hele babaanne hala ne alaka? Açıkçası benim annem de hala, biz dururken kardeşinin çocuğuna ev yardımı yapsa bozulurdum, bu kendi çocuğunun hakkına girmek çünkü. Bi de yardım etmedikleri daha iyi, kimseye laf söz hakkı düşmez böylelikle, yarın bi gün muhtaç olsalar biz herseyimizi kendimiz yaptık kimse de şimdi bizden bi beklentiye girmesin deyip geçersiniz köşeye

X