Eşimin ailesi

Size noluyor da hazmedemiyorsunuz anlamiyorum. Ailenizin yardim etmesi zorunuza gidiyorsa siz de istemeyin ailenizden oturun kirada.
Para vermediler diye eşinizin cevresindeki herkesi silip bir size ve sizin ailenize bagimli olsun kafasina girmişsiniz bence. Kim para verirse onunla mi gorusulecek? Bu ne saçma şey.

Öncelikle herkese merhaba. Sabırla okuyabilirseniz çok mutlu olurum. 1 yıllık evliyim. Evlilik öncesinde de 5 yıllık bir flört dönemimiz olmuştu. Eşimle ikimiz arasındaki sorunlar evliliğimiz oturdukça düzelmeye başlıyor ama ailesi… Aile bile demeye layık göremiyorum. Annesi ve babası daha eşim bebekken boşanmış ve baba hiçbir şekilde ne eşine ne çocuğuna sahip çıkmamış. Doğumda bile yanında degilmiş. Boşandıktan sonra da annesinden nafaka almış babası falan… Yani tamamen benim hayat görüşlerime ters ve iğrenç tavırlar. Eşim ise babasının tam tersidir. Babaannesi, halaları tarafından büyütülmüş ama onların da babadan bir farkı yok. Bu kadar olumsuz koşula rağmen eşim hep kendi ayakları üstünde durmaya çalışan, gururlu, onurlu, karakter sahibi bi insandır. Düğün zamanımızda bile özellikle babası elini bir kez olsun cebine sokup da bize maddi manevi bir destekte bulunmadı. O kadar değişik bir insan ki size anlatamıyorum bile. Son nokta ise şu oldu, yaklaşık 1 ay kadar önce biz ev almak istiyorduk ve her zaman olduğu gibi sadece benim ailem ve akrabalarım destek oluyor. Eşim de kendi ailesini denemek ve son bir şans vermek için ev alma durumumuzu onlara açtı. İş de kuracağım bana biraz borç verebilir misiniz dedi. Babannesi ve halası başladı ev çok pahalı mutfak şöyle böyle burnumuzdan getirmeye. Eşim de dedi istemiyorum paranızı tamam vermeyin. Babasına sordu, o da başkasıyla evli şu anda. Artık karısına mı soracak bilmiyorum düşünmem lazım borç vermek için dedi. Ne işin var evle kirada otur dedi ve eşim bir darbe daha aldı. Ben artık hazmedemiyorum her şeyi benim ailem yapıyor her zaman maddi manevi onlar destek oluyor. Ben bu insanlarla muhatap dahi olmak istemiyorum artık. Eşim ise hala diyor ki ben içimde kin tutmam. Onlardan bir beklentim yok. Hayatımdan da silip atamam. Ya diyorum adam senin doğumunda yokmuş, annenin vefatında yoktu, senin düğününde tek bir desteğini görmedik. Artık hakettiklerini yap şu insanlara… Ben nasıl davranmalıyım? Eşimin aklı nasıl başına gelir bana bir yol gösterin lütfen…
Çok kötüsünüz , insanlar size para vermek zorunda değil ,Sizene eşinizin ailesinden bırakın kendisi karar versin kimi süreceğine, resmen form fesatsınız..

Umarım böyle bir şey yapmamıştır...
Eşi kendine kalsa istemez bence ne babasından ne halasindan para. Sonuçta onlarla yaşayıp, tanıyan o, biliyordur ne cevap alacağını. Konu sahibinin bak benim ailem yardım ediyor sizinkiler yine yok diye konuşmaması pek mümkün değil gibi duruyor.

hadi baba doğumuna gelmemiş vs kötü okey de büyüten babanne ve hala sanki borç vermeyince kötü olmuş gibi hissettim. bir de bahsettiğiniz kadar zıt olamazlar, şu dünyada en çok anneme kızarım ama aynı tavırları farketmeden ben de yapıyorum defalarca..bir şey elde edilecekse bu sürekli ailelerin maddi manevi desteğiyle olmamalı bence. sizin aileniz de haddinden fazla yardım etmesin? sonuçta iki yetişkin insansınız ve evleniyorsunuz. bana biraz garip geliyor bu şunu bunu alıcam aileler yardım etsin mantığı. gücünüz yetmiyorsa almazsiniz, kredi çekebiliyorsanız kredi çekersiniz. şimdi babanız anneniz borç veremem dese babanızı ve annenizi eşinizden beklediğiniz gibi silecek misiniz? diğer konularda eşiniz çok kırılmış ve ailesiyle görüşünce yara alıyor olsa anlarım.. uzaklaşması için yardımcı olabilirsiniz. ama borç vermedi diye de "senin baban zaten doğumuna bile gelmemiş vs vs vs vs" demeyi bırakın bence, doğumunda siz yoktunuz konuşulanları biliyorsunuz, eşiniz görüşmek istemezse zaten görüşmez.

Kimseye agiz egmeyelim diye iki tarafinda maddi durumu iyiyken on yil kirada oturdum ben. Ev almak icin ailelerden niye para isteniyo ki? Benmkiler yapio die dert ediyosaniz onlardan da istemeyin. Adam zaten aile gormemis bi de baski yapip siz daha zor durumda birakiyosunuz. Varsa alin yoksa millete el acmaya ne gerek var anlamiyorum ben.

Sizlik bir durum yok ki konuda. Aileniz de yardım ediyor diye bu sizi rahatsız ediyorsa, kendi ailenizden de destek almayın ve siz birbirinize destek olun.
Alıyorsanız da lafını etmeyin.
Aileler böyle zamanda elbet yardım etmeli. Sadece benim ailemin yardım ettiğini duyunca hıı iyi deyip köşeye daha çok çekiliyorlar. Benim ailem seve seve yapar ama karşı tarafın sürekli benim aileme güvenmesi mide bulandırıcı

Kimseye agiz egmeyelim diye iki tarafinda maddi durumu iyiyken on yil kirada oturdum ben. Ev almak icin ailelerden niye para isteniyo ki? Benmkiler yapio die dert ediyosaniz onlardan da istemeyin. Adam zaten aile gormemis bi de baski yapip siz daha zor durumda birakiyosunuz. Varsa alin yoksa millete el acmaya ne gerek var anlamiyorum ben.
Kimseden para istenmiyor hanım efendi. Gerçek bir aile zaten teklifsiz destek olur. Ben ne anlatıyorum siz nerden ne anlıyorsunuz kimseye el açmıyoruz biz efendilik içinde yorum yapılsın

Aileler böyle zamanda elbet yardım etmeli. Sadece benim ailemin yardım ettiğini duyunca hıı iyi deyip köşeye daha çok çekiliyorlar. Benim ailem seve seve yapar ama karşı tarafın sürekli benim aileme güvenmesi mide bulandırıcı
Kendini baba olarak gorseydi borc vermeyi birakin cocuguyla dogru duzgun iletişim kurardi, dogumuna giderdi. Hala ve babaanne ise bakip buyutmuslwr, görevlerini fazlasiyla yapmislar. Esiniz ailesi konusunda sanssiz bir birey, bunu kabul edin, yardim beklemeyin. Karsi taraf sizin ailenize güvenmiyor, esinizin ailesi yok maalesef kendi kendine birseyler yapmak zorunda

Ay hakaten ben o kısmı kaçırmışım. Hala ve babaanneden insan para mı ister yahu ne alaka? bir de vermedi diye kinleniyor görüşmek istemiyor. Tüm sülale birleşip bunlara ev almak zorunda. Arsızlık bu kadarı. Babaanneyle hala adamı büyütüp bu yaşa getirmişler yine yaranamamışlar.
Büyüten kişi babanne. Ebeveyn rolünde babanne var dolayısıyla. Baba yoldan geçen bir insan kadar alakasız. Keşke bu kadar önyargılı ve acımasız olmasanız

Büyüten kişi babanne. Ebeveyn rolünde babanne var dolayısıyla. Baba yoldan geçen bir insan kadar alakasız. Keşke bu kadar önyargılı ve acımasız olmasanız
Babaanne ev için nasıl yardım etsin? Nereden var geliri? Kadın torununu büyütmüş bir şekilde, ev alma kısmına dahil olmak zorunda değil. Babası bu kadar kötüyse neden para istetiyorsunuz eşinize?

Siz eşinize gerçekten değer verseniz, aile konusunu gündem etmez, kimseden birşey istemesine razı gelmezsiniz.

İşte insanlara iyilik yapınca böyle nankör ve tamahkar oluyorlar. Senin görevin gibi görüp daha fazlasını istiyorlar. Babaannesi garibim, babasının sahip çıkmadığı çocuğu alıp büyütmüş. Canını mı versin artık? Hala istiyosunuz da istiyosunuz. Bundan sonra eşiniz babaannesine bakıp, bir ihtiyacı varsa karşılamalı. Siz bir de üstüne para istiyosunuz. Nasıl bir utanmazlık bu ya?

Profilinizde çalışmadığınız yazıyor. O kadar paraya ihtiyacınız varsa gidin çalışın.

Son düzenleme:
Eşiniz ailesiz büyümüş ve sizi aile olarak kabul etmiş ve tavrınıza bakın.
Gerçekten kendinizi haklı görüyor musunuz yoksa kendi aile desteğiniz sebebi ile eşinizin tarafına cephe mi alıyorsunuz?
Aileniz seve seve yapıyorsa bu sizi niye rahatsız ediyor?
Rahatsız ediyorsa destek almazsınız olur biter.
Eşiniz olan insanı bir kere daha ailesiz bıraktıracak bir his bu. Biz bu kadar uzaktan hissediyorsak, evin içindeki adam da iliklerine kadar hissetmiştir.
Kaldı ki sizin ailenize kimse güvenmiyor ki sizden başka. Çok tehlikeli cümleler kuruyorsunuz. Sanki evlilik akdi değil de, tarla pazarlığı.
Çok, çok irite edici.

Sizin ailenizin maddi durumu, size yardım etmeye müsait olabilir. Ayrıca yardımcı olmak da istiyorlardır ne güzel. Ekstra bir şey yapıyorlar.

Ancak eşinizin ailesinin maddi durumu elverişli değil belki, ayrıca yardım etmek yani ekstra bir şey yapmak zorunda da değiller.

Bu kadar kafaya takıyorsanız, ailenizden destek almayın hem eşinizle eşit olmuş olursunuz. Benimkiler yapıyor, onlar neden yapmıyor diye de kendinizi doldurmamış olursunuz.

Yoo yardım etmeli diye bişey yok. Çok zorunuza gidiyorsa sizinkiler de yardım etmesin.

Öncelikle herkese merhaba. Sabırla okuyabilirseniz çok mutlu olurum. 1 yıllık evliyim. Evlilik öncesinde de 5 yıllık bir flört dönemimiz olmuştu. Eşimle ikimiz arasındaki sorunlar evliliğimiz oturdukça düzelmeye başlıyor ama ailesi… Aile bile demeye layık göremiyorum. Annesi ve babası daha eşim bebekken boşanmış ve baba hiçbir şekilde ne eşine ne çocuğuna sahip çıkmamış. Doğumda bile yanında degilmiş. Boşandıktan sonra da annesinden nafaka almış babası falan… Yani tamamen benim hayat görüşlerime ters ve iğrenç tavırlar. Eşim ise babasının tam tersidir. Babaannesi, halaları tarafından büyütülmüş ama onların da babadan bir farkı yok. Bu kadar olumsuz koşula rağmen eşim hep kendi ayakları üstünde durmaya çalışan, gururlu, onurlu, karakter sahibi bi insandır. Düğün zamanımızda bile özellikle babası elini bir kez olsun cebine sokup da bize maddi manevi bir destekte bulunmadı. O kadar değişik bir insan ki size anlatamıyorum bile. Son nokta ise şu oldu, yaklaşık 1 ay kadar önce biz ev almak istiyorduk ve her zaman olduğu gibi sadece benim ailem ve akrabalarım destek oluyor. Eşim de kendi ailesini denemek ve son bir şans vermek için ev alma durumumuzu onlara açtı. İş de kuracağım bana biraz borç verebilir misiniz dedi. Babannesi ve halası başladı ev çok pahalı mutfak şöyle böyle burnumuzdan getirmeye. Eşim de dedi istemiyorum paranızı tamam vermeyin. Babasına sordu, o da başkasıyla evli şu anda. Artık karısına mı soracak bilmiyorum düşünmem lazım borç vermek için dedi. Ne işin var evle kirada otur dedi ve eşim bir darbe daha aldı. Ben artık hazmedemiyorum her şeyi benim ailem yapıyor her zaman maddi manevi onlar destek oluyor. Ben bu insanlarla muhatap dahi olmak istemiyorum artık. Eşim ise hala diyor ki ben içimde kin tutmam. Onlardan bir beklentim yok. Hayatımdan da silip atamam. Ya diyorum adam senin doğumunda yokmuş, annenin vefatında yoktu, senin düğününde tek bir desteğini görmedik. Artık hakettiklerini yap şu insanlara… Ben nasıl davranmalıyım? Eşimin aklı nasıl başına gelir bana bir yol gösterin lütfen…
Mecburmu hanımefendi insanlar size yardım etmeye?bide kocayı dolduruyorsunuz👿Teee Allaahımm

X