Eşimin ailesi

justicewarrier

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2016
302
53
Öncelikle herkese merhaba. Sabırla okuyabilirseniz çok mutlu olurum. 1 yıllık evliyim. Evlilik öncesinde de 5 yıllık bir flört dönemimiz olmuştu. Eşimle ikimiz arasındaki sorunlar evliliğimiz oturdukça düzelmeye başlıyor ama ailesi… Aile bile demeye layık göremiyorum. Annesi ve babası daha eşim bebekken boşanmış ve baba hiçbir şekilde ne eşine ne çocuğuna sahip çıkmamış. Doğumda bile yanında degilmiş. Boşandıktan sonra da annesinden nafaka almış babası falan… Yani tamamen benim hayat görüşlerime ters ve iğrenç tavırlar. Eşim ise babasının tam tersidir. Babaannesi, halaları tarafından büyütülmüş ama onların da babadan bir farkı yok. Bu kadar olumsuz koşula rağmen eşim hep kendi ayakları üstünde durmaya çalışan, gururlu, onurlu, karakter sahibi bi insandır. Düğün zamanımızda bile özellikle babası elini bir kez olsun cebine sokup da bize maddi manevi bir destekte bulunmadı. O kadar değişik bir insan ki size anlatamıyorum bile. Son nokta ise şu oldu, yaklaşık 1 ay kadar önce biz ev almak istiyorduk ve her zaman olduğu gibi sadece benim ailem ve akrabalarım destek oluyor. Eşim de kendi ailesini denemek ve son bir şans vermek için ev alma durumumuzu onlara açtı. İş de kuracağım bana biraz borç verebilir misiniz dedi. Babannesi ve halası başladı ev çok pahalı mutfak şöyle böyle burnumuzdan getirmeye. Eşim de dedi istemiyorum paranızı tamam vermeyin. Babasına sordu, o da başkasıyla evli şu anda. Artık karısına mı soracak bilmiyorum düşünmem lazım borç vermek için dedi. Ne işin var evle kirada otur dedi ve eşim bir darbe daha aldı. Ben artık hazmedemiyorum her şeyi benim ailem yapıyor her zaman maddi manevi onlar destek oluyor. Ben bu insanlarla muhatap dahi olmak istemiyorum artık. Eşim ise hala diyor ki ben içimde kin tutmam. Onlardan bir beklentim yok. Hayatımdan da silip atamam. Ya diyorum adam senin doğumunda yokmuş, annenin vefatında yoktu, senin düğününde tek bir desteğini görmedik. Artık hakettiklerini yap şu insanlara… Ben nasıl davranmalıyım? Eşimin aklı nasıl başına gelir bana bir yol gösterin lütfen…

Öncelikle herkese merhaba. Sabırla okuyabilirseniz çok mutlu olurum. 1 yıllık evliyim. Evlilik öncesinde de 5 yıllık bir flört dönemimiz olmuştu. Eşimle ikimiz arasındaki sorunlar evliliğimiz oturdukça düzelmeye başlıyor ama ailesi… Aile bile demeye layık göremiyorum. Annesi ve babası daha eşim bebekken boşanmış ve baba hiçbir şekilde ne eşine ne çocuğuna sahip çıkmamış. Doğumda bile yanında degilmiş. Boşandıktan sonra da annesinden nafaka almış babası falan… Yani tamamen benim hayat görüşlerime ters ve iğrenç tavırlar. Eşim ise babasının tam tersidir. Babaannesi, halaları tarafından büyütülmüş ama onların da babadan bir farkı yok. Bu kadar olumsuz koşula rağmen eşim hep kendi ayakları üstünde durmaya çalışan, gururlu, onurlu, karakter sahibi bi insandır. Düğün zamanımızda bile özellikle babası elini bir kez olsun cebine sokup da bize maddi manevi bir destekte bulunmadı. O kadar değişik bir insan ki size anlatamıyorum bile. Son nokta ise şu oldu, yaklaşık 1 ay kadar önce biz ev almak istiyorduk ve her zaman olduğu gibi sadece benim ailem ve akrabalarım destek oluyor. Eşim de kendi ailesini denemek ve son bir şans vermek için ev alma durumumuzu onlara açtı. İş de kuracağım bana biraz borç verebilir misiniz dedi. Babannesi ve halası başladı ev çok pahalı mutfak şöyle böyle burnumuzdan getirmeye. Eşim de dedi istemiyorum paranızı tamam vermeyin. Babasına sordu, o da başkasıyla evli şu anda. Artık karısına mı soracak bilmiyorum düşünmem lazım borç vermek için dedi. Ne işin var evle kirada otur dedi ve eşim bir darbe daha aldı. Ben artık hazmedemiyorum her şeyi benim ailem yapıyor her zaman maddi manevi onlar destek oluyor. Ben bu insanlarla muhatap dahi olmak istemiyorum artık. Eşim ise hala diyor ki ben içimde kin tutmam. Onlardan bir beklentim yok. Hayatımdan da silip atamam. Ya diyorum adam senin doğumunda yokmuş, annenin vefatında yoktu, senin düğününde tek bir desteğini görmedik. Artık hakettiklerini yap şu insanlara… Ben nasıl davranmalıyım? Eşimin aklı nasıl başına gelir bana bir yol gösterin lütfen…
Kimsenin sizin düğününüzü yapma, evinizi alma, borç verme gibi bir sorumluluğu yok farkındasınız değil mi? Bunları yapmadılar diye eşinize ailesiyle görüşmemesini söyleyemezsiniz. İki koca yetişkin insan evlenmişsiniz, hayatınızı çekip çevirme sorumluluğu tamamen ikinizde. Siz de ailenize yük olmaktan vazgeçmelisiniz artık.

Sizlik bir durum yok karışmayın. Araları aşırı iyi olduğu durumda da size düğün ev araba yardımı yapma zorunluluğu yok zaten kimsenin. Tırnağınız varsa başınızı kaşıyın yoksa yapacak bir şey yok

Tamam babası hakkında diğer söyledikleriniz de haklı olabilirsiniz ama yetişkin insanlarsınız artık evinizi kendiniz alıp, işinizi kendiniz kurmalısınız. Gönüllerinden koparsa verirler. Ama vermediler diye de kötü olmazlar. Bir de istediğiniz de üç kuruşluk bir şey değil. Ev almak için para istiyorsunuz.

Eşinizi, ailesinden para istemeye siz mi teşvik ettiniz ya da mecbur mu bıraktınız kendi aileniz yardım ediyor diye?
Baba başta olmak üzere belli yardım etmeyecekleri ki, hala ve babaanne ne alaka zaten.
Benim ailem yapıyor eşimin ailesi yapmıyor hırsına girip zaten zor bir çocukluk geçirmiş eşinizi üzüp, arada bırakmayın bu konuda. Ailenizin yaptıkları zorunuza giriyorsa onlardan birşey kabul etmeyin.
Görüşüp görüşmeme kısmı da kendi bileceği iş, karışmaya hiç hakkınız yok.

Evlenmeden once bu ilgisizligi biliyordunuz degil mi? Neden simdi sihirli bir degnek degmiscesine destek olurlar belki olasiligini dusundunuz ki?

İki yetiskine kimse destek olmak durumunda degil. Sadece sizin ve esinizin gelirinden olusan butceye gore yasamali ve plan yapmalisiniz.

Eşinizi, ailesinden para istemeye siz mi teşvik ettiniz ya da mecbur mu bıraktınız kendi aileniz yardım ediyor diye?
Baba başta olmak üzere belli yardım etmeyecekleri ki, hala ve babaanne ne alaka zaten.
Benim ailem yapıyor eşimin ailesi yapmıyor hırsına girip zaten zor bir çocukluk geçirmiş eşinizi üzüp, arada bırakmayın bu konuda. Ailenizin yaptıkları zorunuza giriyorsa onlardan birşey kabul etmeyin.
Görüşüp görüşmeme kısmı da kendi bileceği iş, karışmaya hiç hakkınız yok.
Ay hakaten ben o kısmı kaçırmışım. Hala ve babaanneden insan para mı ister yahu ne alaka? bir de vermedi diye kinleniyor görüşmek istemiyor. Tüm sülale birleşip bunlara ev almak zorunda. Arsızlık bu kadarı. Babaanneyle hala adamı büyütüp bu yaşa getirmişler yine yaranamamışlar.

Kimsenin desteği olmadan evlenip evimizi de borç harç aldık. Anne babayı geçtim hala falan ne alaka ya bizim halalardan 1000 TL borç istesek vermezler bence :KK70: Kimseden ne bir talepte bulunuyoruz ne de biz veriyoruz kafamız rahat, tavsiye ederim.

Sizin ailenize de yazık ya, ben de çocuğum olsa istemem herhalde bu şekilde olmasını. Evlenmiş kendine bir düzen kurmuş hala benim desteğimle geçiniyor çocuk gibi. Bence sizin ailenizden de destek almayın onlar da hayatını yaşasın.

3 yıllık evliyim evime ne annemin nede kaynanamın bir emeği olmadı. Bunun için hiç suçlamadım onları çünkü 2 aileninde durumlarını biliyorum bizi yoklukta okutmuş elimize mesleğimizi almamıza kadar yanımızda olmuşlar bundan fazlasını beklemek haksızlık olur bence...
İyikide öyle olmuş etrafımda çok var damat tarafının yaptığı evde oturan taktıkları altınlar üzerinden olan tartışmalar vs. Biz evimizi tuttuk yüzüklerimizi seçtik eşyalarımızı aldık tatillere gittik kimseye haber verme izin alma mahçup olma durumları hissetmeden.. Sizde ailenizden almayın emin olun kim katkı sağlarsa herhangi bir şeyde hayatınızda o kadar söz söyleme hakkını görüyor kendinde.
Bakın buradaki bütün konular bu şekilde kaynanasının üzerinde oturuyor onların verdiği evde sonra bana karışıyor diye sorunlar oluyor.. Hayatınıza katkısı olmayanların müdahele etme hakkıda olmuyor.
Ve benim size tavsiyem eşiniz sizin kırıldığınızın 10 katı kırılıyordur bu durumlara erkekler içlerine atıyorlar sadece bu durumu unutmak için çabaladığına eminim bence hatırlatıp durmayın aksine unutmasına sizde yardımcı olun ....

Öncelikle şu eşimin ailesi şöyle kötü böyle kötü ama eşim mükemmel onlarla alakası yok olayı bana geçmiyor. Karakter dediğimizi şey aileden gelen eğitimle şekillenir. Bir de genetik faktörü var tabi. Kendisini büyüten insanlarla bir kişinin tamamen zıt olması mümkün değil.

Her şeyi ailenizin yapmasını hazmedemiyorsunuz madem onlar da yapmasın. Evli barklı insansınız manevi yardım bir tarafa ama kimse size maddi yardımda bulunmak zorunda değil. Kendi yağınızla kavrulmayı öğrenmeniz gerek.

Bu insanlar kabul etseniz de eTmeseniz eşinizin ailesi. Eşiniz ister siler ister görüşür karışamazsınız yok öyle bir hakkınız.

Ay hakaten ben o kısmı kaçırmışım. Hala ve babaanneden insan para mı ister yahu ne alaka? bir de vermedi diye kinleniyor görüşmek istemiyor. Tüm sülale birleşip bunlara ev almak zorunda. Arsızlık bu kadarı.
Kendi akrabaları yardımcı olmuş nasıl olduysa, akrabadan ev için yardım kabul etmek saçmalık zaten birde eşine geri çevrileceğini bile bile para istetiyor kötü dediği babaanne ve haladan. Hırsa bak 🤦‍♀️

X