Eşimin ailesi ve sorunlar...

Unutkanbebek

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2021
76
35
8
29
Kızlar o kadar bunaldım ki azıcık dertleşmek istedim
Hamileliğim maalesef özellikle son zamanlarda çok stresli geçiyor.
Arabamızı sattık maddi sorunlardan dolayı 3 sene sonra eşimin ailesinin yarı hakkı vardı arabada onu vereceğiz diye anlaşmıştık arabayı alırken
ama şimdi mecburiyetten satınca bebiş de gelecek doğum izninde de maaş alamayacağım için parça parça öderiz kenara da paramız kalır diye düşünüyorduk ama eşimin annesi paramı verin diye başımıza kaktı yetmedi nikah nişan süresinde yaptıklarını anlatan mesaj attı bana aldığı bileziklere kadar eşim paralarını yolladı ama ne evime ne evinize artık diye resti çekti arayıp sormadılar da zaten durumu toplamak için
Bunlar ayrı bir stresken artık bebişe yardım edecek kimsem de kalmadı kendi ailem de uzakta. İşe başlamaya kalksam izin bitince bırakacağım kimse de yok ki normalde kaynanam ben torunuma bakarm kimselere bırakmam diyordu(şimdi torununun rızkına göz diken bir kadın olduğnu belirtti sağlsun) velhasıl böyle süreçlerdeyim. Eşime de bir şey diyemiyorum o ailesine denilecek olanı dedi zaten ama çok sıkılıyor canım böyle şeyler yaşayanlarınız var mı?

Arabayı beraber aldıysanız satış halinde haklarını istemelerinden daha doğal ne olabilir ki? 3 yıl içinde vericez diyosunuz da para her gün değer kaybediyor, 3 yıl sonra vereceğiniz parayla bugünkü aynı değerde olmayacak. Üstelik ülkede ekonomik kriz var ve paraya ihtiyacı olmayan insan yok gibi bir şey.

Ben sizi üzmek istemem ama kadına borcunuz varmış, almış. Evet zamansız olmuş ama kimseye alacağını istediği için kızamayız. Ki o parayla yatırım yapacaksa bile 3 senede parça parça ödemek sizin onun hakkına girmeniz demek olurdu.

Binlerce ebeveyn bakıcı ile çocuk büyütüyor.

Doğum olsun, bir kaç ay geçsin netleşir bir şeyler.

Sattığınız an vermeniz gerekirdi. Geçen ay aldığım araç üzerine 50 bin koymuş. Haklılar, üstüne yatmışsınız. 10 sene sonra mı vermeyi planlıyorsunuz? Para tamamen pul olunca. Herkese para lazım. Size hibe etmek zorunda değiller.

Ya yukardaki yorumları okudum ama ben biraz farklı düşünüyorum, herkes borcuna sadık kalmalı o ayrı, ama insan evladına esneyebilir bu konularda, para mal mülk bunlar dünyalık, aç açıkta değillerse özellikle böyle bir zamanda size destek olmalılardı, ben evladıma böyle yapardım. Sonuçta ne için çalışıyoruz dimi? Siz de canınızı sıkmayın, her şeyde bir hayır vardır. Umarım en kısa zamanda çözersiniz maddi sorunları, bebişe iyi bakın :)

1. Sarılan arabanın parasından haklarını vermeniz lazım herkesin ihtiyacı var ailede olsa para herkesin kendi parası.
2. Çocuğumun rızkına göz dikti diyorsunuz ama sizde kv'nin parasına göz dikmiş oluyorsunuz parayı vermeyerek.
3. Çocuğa da kendiniz bakabilirsiniz pekala kimseden yardım almadan. Bizler de bu şekilde büyütüyoruz. En azından kimseye başımız eğilmiyor. En temizi.

Elinize toplu para geçince haliyle istemesi çok normal payını, öyle değil mi ki? Hele şu krizin dibine vurduğumuz son günlerde, millet ne yapacağını nasıl altından kalkacağını düşünürken kvnizin hakkını istemesi kadar normal bir şey yok. Daha o diretmeden sizin vermeniz gerekmez miydi ki bir de yanlış yapmış gibi davranıyorsunuz. Aileniz uzakta olabilir bu maddi açıdan yardım etmelerine engel değil, benim ailemden kimse yanımda yok çocuğuma hamileyken giyeceği kıyafetten takacağı mama önlüğüne kadar alıp gönderdiler, manevi açıdan da iki taraf olmadan yaşayan bir tek siz olmayacaksınız. Bakıcı ile hayatını düzene oturtan zibilyon tane kadın var

Maddi sorunlarımız olduğunu her düştüklerinde onlara el uzattığımızı çünkü aile olduğumuzu belirtmek isterim kızlar. İlaveten kimsenin parasının üzerine yatmak söz konusu değil ama biz aileyiz sıkıntılı olduğumuzu kısa sürede ödeyeceğimizi de söyleyeceğimiz halde yaptıklarını hamile gelinine uzun bir mesajla yazan taktığı bileziklerinin bile lafını eden insanlardan bahsediyoruz. Bizim de ailelerimiz var ellerinde ne varsa veriyor . Normali bu çünkü ailede lafı olmaz ki onlara kar ettiren de biziz hamile halimle son zamana kadar çalışıyorum ben ve gördükleri halde bu yaptıkları normal mi? Beni geçtim oğullarına yaptıkları reva mı?

herkes borcuna sadık kalmalı evladı oldugunuz ıcın esnek de davranmıslar yeterınce beklemısler degıl mı
daha kac sene beklemesı gerekırdı mesela ?
enı sonu odeyecektınız keske yuz goz olmadan verseydınız

canınızı sıkmayın hakkı olana hakkını verdınız bosa para cıkmadı evet bebek gelıyor masraf olacak ama suanda hayat o kadar pahalı kı herkesın paraya ıhtıyacı var

Parayı parça parça öderiz diye düşünmüşsünüz ama asıl alacaklı kişinin fikrini almadan kendi kendinize düşünüp aman parça parça öderiz diyerek. Para her geçen gün değer kaybediyor. Vereceğiniz para kuş gibi olacak. Kadın parasını istedi diye bence suçlu değil. Torununun rızkına girdi diyorsunuz ama onların rızkına giren sizsiniz başka rızkına giren yok

Yoo normali bu falan değil.

Yapmayın lütfen. Ben şu mesajınızı okuyunca komşuya borçlanmışlar sandım. Vermeyeceğiz demiyorlar ki. Hadi kardeşler arasında olsa bi nebze anlayabilirim. Anne baba yahu. Geçmişte takılan bileziklere kadar destan yazmanın ne gereği var. Bebek de geliyormuş zaten. paranın değeri aile değerlerinden daha önemli demek günümüzde.

Paralarını isteyebilirler zor zamanlar geçiriyoruz toplum olarak ihtiyaçları vardır veya yoktur neticede zamanında vermişler istemeleri hakları , ancak oğlunu evlendirdiği zaman yaptıklarını baş kalkıncı yapmak çok ayıp ve üzücü olmuş .. İnsanlar neden böyleler , arada bir uyuşmazlık olunca hemen yapılanları yüze vurup kabalaşıyorlar gerçekten anlamak güç .. Verin paralarını Allah yardımcınız olur elbet .. Bebeğiniz rızkıyla gelir inşallah

Borç batağının içinde bebek yaptıklarına göre bu kadarını düşünmüşlerdir. Ben geçmişte yaptıklarını başa kakmalarını onaylayan bir şey demedim. Beraber aldıkları arabayı sattıklarında paylarını istemeleri çok doğal

Kayinvalideniz de belki maddi zor durumda. Birde söyle bir durum var: Artik cogu insanin borcunu toplu sekilde geri ödeme imkani yok. Annesi de simdi ödemese hic ödeyemez diye düsünüyordur. Karsi tarafta ekonominin gidisatinin iyi olmadigindan istiyordur. Isteme hakki da var. Bunun icin esinizin görüsmeyi kesmesini sahsen dogru bulmuyorum. O zaman bastan baskasinin parasini alip iş yapmamasi lazim. Demek ki esiniz o parayi borc olarak degilde öylesine bana kalir diye aldi gibi görünür. Ben mesela bu yüzden baskalarinin parasi ile iş asla yapmiyorum. Aile de olsa huzursuzluk cikabiliyor. Bebeginizi sag selim kucaga alirsiniz insallah. ❤

Başka evlatları da var mı yani belki o parada onların da hakkı vardır.. ben birine borcu varken elde para tutmaya anlam veremiyorum kusura bakmayın. Kimse hibe etmek zorunda değil o parayı görüyorsunuz paramız bir ayda bile pula döndü siz bi de parça parça vermekten bahsediyorsunuz

kızlar kadın nısan zamanı yapılan bılezıge kadar yazmıs dıyorsunuz da
kayınvalıde kendı hakkı olan parasını ıstedı dıye^^ bebegımın rızkını yedı ogluna bu yaptıgı revaaamı^^ seklınde dusunenn konu sahıbı kım bılır ne dedı de kayınvalıde madem oyle o zaman boyle demıstır belkı konu sahıbı herseyınıze yetısıyoruz zaten sımdı almanız sart mı paramız oldukca parca parca odesek falan dedıyse veya bır laf ıle fıstekledıyse kadında haklı olarak sınırlenmıstır konu sahıbının bakıs acısındakı sıkıntıyı gordugum ıcın dıyorum ınsan kendı parasınıda ıstemeyecekse ...

Bence de çok haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…