eşimin ailesi ve bebeğe isim koymak

Eger kiziniz olursa sizin dusundugunuz isimlerden amine haric digerleri kulaga cok hos gelmiyor...benim fikrim

Senin beğendiğin isimleri beğenmedim ve söylenişi çok kaba geldi. İslami istiyorsan meryem merve olabilir.

Bende çoğu arkadaşın tam zıddı Hanna yı çok sevdim. Allah sağlıklı doğum nasip etsin canım

Hanna montana demek geldi içimden.Amine yi beğendim kulağa güzel geliyor.Bence görümce kaynana ismi koyulmaz bunun iyi günü var kötü günü var.Görümcen kendi doğursun kızı adınıda merve junior koysun madem...

Çocuk galiba osmanlı sarayında hatun olmak için doğacak.mihrimah hatun mintaha hatun fln diye.. Bende öyle çağrışım yaptı. Siz gorumcenizin ismini de ekleyin kendi istediğiniz ismi de koyun.

Ya ortalık merveden geçilmiyor ne gerek var isim mı kalmadı...

Çocuğa manası güzel olan isim koymak gerekir sen de bunun bilincinde birisin zaten. Çocuğuna nasıl seslenmek istiyorsan o ismi koy bence ay çok kotu senin bulduğun isimler ay çok ağır çok marjinal vs diyenleri de tabi ki hiç önemseme. Mesela Asude gayet güzel bir isim. Merveye kesinlikle tercih ederdim.

Ve bence gorumcenin adını 2. İsim olarak da ekleme. Koyarsan zaten eşinin ailesi komple hep Merve diye hitap ederler diğer ismini seslenmezler.

Ismini seiz ce esiniz belirlersiniz hatta kesinlestirirsiniz daha sonra kv.nin bulundugu bir ortamda kvcigim su ismi dusunduk nasil sizce dersiniz nezaketen.. olur der ya da olmaz der takmazsiniz kafaya buldugunuz ismi koyarsiniz olur biter...bu kadar da hakkiniz olsun yani biraz da susturmasini bilin kv.nizi yeri geldiginde ve uygun bir dille...
bu arada sizin buldugunuz isimler de bir garipmis yani farkli isimler koyacam diye de kizinizin buyuyunce sıkınti cekmesine neden olmayin..mihrimah guzel ama...

Sizin sevdiğiniz isimleri beğenmedim. Çok ağır bence.
Elif zeynep fatma gibi bilindik dini isimler çok daha hoş bana göre.
Görümce adı koymak çok saçma ben asla koymazdım kalbi kırılmasın diye düşünmez direk söylerdim görümce isminin konulduğu nerde görülmüş diye. Ölürde eşiniz belki öyle teklif edebilir. bu nasıl egodur

kürtseniz sıkıntı yok zaten kürt dili dedikleri arapça farsça karışımı bişey .

Sizin beğendiklerinizden bin kat güzel Merve ismi. Başka isim bakın.
İnatlaşmayın cinsiyeti de belli değilmiş. Belli olunca bakarız anne dersin. İlla da isterlerse Merve ismini. Koymak isterseniz koyarsınız.
Güzel isim.
Erkek olursa hangi isim olacak söylediler mi? :)

Benden örnek: Nilay Merve, Arzu Merve, Merve Buket,

Benim birgun evladım olursa kız ismi güneş erkek ismi toprak olsun isterdim dua edin bizler içinde

Bence şu eski ve cok var dediniz isimler varya 15 20 sene sonra tek tük insanda olacak o yüzden de farklı duracak şimdi kimin bebesi olsa ecrin esila Riva Talha mina ensar minel aras vs.vs hep aynı hep aynı bi ortama giriyorum bütün bebeklerin ismi ismi aynı.

cocugunuza koyacaginiz isim sizin en onemli gorevlerinizden birtanesi. onunadin yaptiginiz ilk secim. mintaha nedir? okul hayatini dusunsene bir ya d bu cocuk yurtdisina gitti kullanacagi isim onu nekadar zorlayacak.
giderek kuresellesen bir dunyada yasiyoruz. neden daha modern daha cok kullanilan isimler dusunmuyorsunuz. ben kizima icinde Turkce karakter bulunmayan isim koydum. sacma belki ama mail alirken bile rahat alsin olur da tr de yasamak istemezse ilerde rahat etsin diye tum dillerde gecerliligi olan bir isim koydum. illa boyle yapin demiyorum ama ne bileyim asude mintaha hanna gibi isimler bir bebek icin cok agir.
ayricaaile gelenegi ile cinsiyet arasindaki baglanti nedir ya? bana da ilk kizim olunca Annem annene cekmissin bundan sonraki de kiz dedi. oglumu bekliyorum Yaradan nasip ederse. dert etmeyin saglikla Hayirla gelsin.
bak bir ornek vereyim sana bir tanidigin ismi neriman abd de de yasadi uzunca sure man ingilizcede erkek demek adam demek orada sadece neri yi kullanmis mesela. isim gercekten cok onemli bir secim. lutfen dini isim olacak diye mintah gibi bir isimle bebeginizi kasmayin. meryem var mesela fatima var erkek d Yusuf var Yunus var. inanin cok daha guzel telafuzu kolay isimler var.

Herkes kendi çocuğuna istediği ismi koyabilmeli. Kimse kimsenin işine karışmamalı. Kv niz kendi kızına zaten merve diye isim koymuş. Sizin kızınıza da siz isim koyun. Kv olunca da torununun ismine sulanmayın. Ne garip insanlar var yahu. Zaten büyük oğlunuza dedenin ismini beğenmiş koymuşsunuz. Astarını istemek olmuş bu.

Hera yunan mitolojisinden bir isimdir bir evet bir tanrıça ismi fakat çok da sevilen ve iyi bir tanrıça değildir kendileri...bunları da araştırın isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…