Neyki adlari elma şeftali üzüm filanmiAmine ve asude ismini bende düşünmüştüm ama eşim sağolsun isim beğenmez eleye eleye ve iki isim olacak şartı ile Nil sare koyduk ay allahtan annemin adını yada annenin Adını koyalım demedi meyve ismi çünküasla koymazdım
evet aynen meyve adı kiraz Ve kadın size normal geldi sanırımNeyki adlari elma şeftali üzüm filanmi
Hera yunan mitolojisinden bir isimdir bir evet bir tanrıça ismi fakat çok da sevilen ve iyi bir tanrıça değildir kendileri...bunları da araştırın isterseniz
sen yurtdışına cikmayacakmiydin?Adım Merve. Lisede hiç abartmıyorum 25 kişilik sınıfta 5 tane Merve vardık.
Merve iyi güzel ama çok kişi de var. Hala çoğu kişi Merve koymaya devam ediyor. Bence gorumcenin ismi olduğu için ve cok kişide olduğu için koyma.
Diger isimlerde cok ağır gibi geldi bana. Eski isim gibi sanki.
Ben önceden baska konuda da söylemiştim. Kızım olursa adını "İz" koyucam. Hem kısa hem kullanımı cok cok cok az. Hem benim icin anlamli geliyor. Insanlarin hayatlarinda iz bıraksın :)
Erkek çocuğum olursa da "Kartal" koymayı düşünüyorum. Buda cok az kullanilan bir isim. Besiktasli degilim takim tutmuyorum bu arada.
nasıl yani sevilen bi tanrıça değil derken lanetli kötü bi şey mi?
Evet doğru, Hera bir yunan tanrıçasıdır Zeus'un eşidir. Çok kıskanç ve kincidir, Zeus'la ilişkisi olan kadınlara ve Zeus'un onlardan olan çocuklarına çok işkenceler çektirmiştir. Şu Paris'in üç tanrıçadan kim en güzel olayı vardı sanırsam, Aphrodite, Hera ve Athena (Athena yerine Artemis de olabilir onu hatırlayamadım)'nın içinden Paris diye bir çoban Aphrodite'i seçince Hera çok sinirlenmiş, onlara da kinlenmiştir mesela. Bir aralar Yunan mitolojisine çok ilgiliydim, şimdi çok okuyamıyorum unutmuş olabilirim bazı hikayeleri.
ama bunların çocuğu etkileyeceğini sanmıyorum ya o öyle biriymiş diye benim çocukta mı öyle olacak ki :)
Bilmem, çok beğeniyorsanız koyun tabi ki. Etkiler ya da etkilemez diye kesin bir şey söylememiz mümkün değil ama işte Hera tanrıça olarak böyle biri. :) Ben de kızımın adını Artemis koymak isterdim, en sevdiğim Yunan tanrıçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?