- Konu Sahibi umudumvarhala
Yeni evliyim, eşim 3 kardeş 1 abisi 1 de ablası var. Eltimle nişanlılık döneminden bu yana iyi anlaşırız, şimdiye kadar da çok şükür ki hiçbir sorunum olmadı. Ta ki geçtiğimiz günlerde onlara oturmaya gidene kadar...Biz evlendik ailemizde gelin yemeği adeti olur. Önce gelin yemeğe alınır sonra da gelin onları yemeğe alır. Eltim bunu yapmadı sadece elde açtığı bir böreği yapıp bizi çaya çağırdı tamam dedim sorun değil. Daha sonraları bana geldiklerinde en güzel şekilde ağırladım. Bayramlaşmaya geldiklerinde falan hep herşeyi en güzel şekilde yaptım o dönemde çalışıyordum hatta diyorlardı hamarat gelin herşeyi en güzel şekilde yapıyor diye. Eltim ev hanımı bu arada buna rağmen geçen gün kahveye gittik. Kahvenin yanında kraker çeşitleri çıkardı. Ama krakerler tamamen bayattı yiyemedik hiçirini. Ardından hiç bozuntuya vermeden kalktık geldik. Eşimle eve dönerken dedim br daha onlara gitmeyelim mesafeli duralım çünkü krakerler bayattı. Bayat şey ikram edilmez dedim. Eşim de tamam gitmeyiz ama bana dedikodularını yapma onların konuyu kapat dedi şok oldum. Evde tartıştık zaten. Misafirperverlik kalmamış artık insanlarda. Çok üzüldümBen mi abartıyorum sizce? Ayrıca bir daha bize gelirlerse ben de onlara bayat kraker mi çıkarsam kısasa kısa gibi ne dersiniz hanımlar?
Olabilir yapamamistir hasta olmustur vakit bulamamistir. Belki krakerlerin bayat oldugunu bile farketmemistir. Esine bir daha gitmeyelim demen fazla olmus gibi geldi. Kultur meselesi sanirim sen cok onemsiyorsun o onemsemiyor olabilir. Bence buyutme. He geldiginde istersen kraker koy onune ama bence ofke meselesi yapma.