• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi misafirperver değil :(

Yeni evliyim, eşim 3 kardeş 1 abisi 1 de ablası var. Eltimle nişanlılık döneminden bu yana iyi anlaşırız, şimdiye kadar da çok şükür ki hiçbir sorunum olmadı. Ta ki geçtiğimiz günlerde onlara oturmaya gidene kadar...Biz evlendik ailemizde gelin yemeği adeti olur. Önce gelin yemeğe alınır sonra da gelin onları yemeğe alır. Eltim bunu yapmadı sadece elde açtığı bir böreği yapıp bizi çaya çağırdı tamam dedim sorun değil. Daha sonraları bana geldiklerinde en güzel şekilde ağırladım. Bayramlaşmaya geldiklerinde falan hep herşeyi en güzel şekilde yaptım o dönemde çalışıyordum hatta diyorlardı hamarat gelin herşeyi en güzel şekilde yapıyor diye. Eltim ev hanımı bu arada buna rağmen geçen gün kahveye gittik. Kahvenin yanında kraker çeşitleri çıkardı. Ama krakerler tamamen bayattı yiyemedik hiçirini. Ardından hiç bozuntuya vermeden kalktık geldik. Eşimle eve dönerken dedim br daha onlara gitmeyelim mesafeli duralım çünkü krakerler bayattı. Bayat şey ikram edilmez dedim. Eşim de tamam gitmeyiz ama bana dedikodularını yapma onların konuyu kapat dedi şok oldum. Evde tartıştık zaten. Misafirperverlik kalmamış artık insanlarda. Çok üzüldüm :KK43: Ben mi abartıyorum sizce? Ayrıca bir daha bize gelirlerse ben de onlara bayat kraker mi çıkarsam kısasa kısa gibi ne dersiniz hanımlar?

Olabilir yapamamistir hasta olmustur vakit bulamamistir. Belki krakerlerin bayat oldugunu bile farketmemistir. Esine bir daha gitmeyelim demen fazla olmus gibi geldi. Kultur meselesi sanirim sen cok onemsiyorsun o onemsemiyor olabilir. Bence buyutme. He geldiginde istersen kraker koy onune ama bence ofke meselesi yapma.

Bana onların dedikodusunu yapma demesinin nesine şok oldunuz ki?
Ailesinden birinin evinden çıkıp sıcağı sıcağına böyle bir şikayet duyulsa kim olsa, konu ne olsa bozulunur. 3.kişilerin arkasından saydırmak gibi olmayacak gibi evlilik herhalde, servis çok kötüydü, hizmet çok kötüydü diye söylenmek hoş değil, her şey hamaratlık da değil.

Ben krakerleri yiyip evden çıkınca, ee şimdi ne yiyoruz derdim, eşim de krakerler beni de kesmedi der öneri sunardı, gerisinin önemi yok ki? Bir dahaki görüşmede nasıl olsa ikramı ben hazırlayacağım, onu buna neden dahil edeyim? Gitmeyeceksek veya mesafe koyacaksak da zaten aşırı büyük bir sebep vardır ikimiz için de konuşulmaya bile gerek kalmamıştır üstünde. Mesela bir keresinde misafirliğe çağrıldığımız yerde akşam yemeğini eşimle ben hazırlamak zorunda aldık, evden çıkınca biz enayi miyiz gelmeyelim bir daha bunların evine dedik.

Yeni evliyim, eşim 3 kardeş 1 abisi 1 de ablası var. Eltimle nişanlılık döneminden bu yana iyi anlaşırız, şimdiye kadar da çok şükür ki hiçbir sorunum olmadı. Ta ki geçtiğimiz günlerde onlara oturmaya gidene kadar...Biz evlendik ailemizde gelin yemeği adeti olur. Önce gelin yemeğe alınır sonra da gelin onları yemeğe alır. Eltim bunu yapmadı sadece elde açtığı bir böreği yapıp bizi çaya çağırdı tamam dedim sorun değil. Daha sonraları bana geldiklerinde en güzel şekilde ağırladım. Bayramlaşmaya geldiklerinde falan hep herşeyi en güzel şekilde yaptım o dönemde çalışıyordum hatta diyorlardı hamarat gelin herşeyi en güzel şekilde yapıyor diye. Eltim ev hanımı bu arada buna rağmen geçen gün kahveye gittik. Kahvenin yanında kraker çeşitleri çıkardı. Ama krakerler tamamen bayattı yiyemedik hiçirini. Ardından hiç bozuntuya vermeden kalktık geldik. Eşimle eve dönerken dedim br daha onlara gitmeyelim mesafeli duralım çünkü krakerler bayattı. Bayat şey ikram edilmez dedim. Eşim de tamam gitmeyiz ama bana dedikodularını yapma onların konuyu kapat dedi şok oldum. Evde tartıştık zaten. Misafirperverlik kalmamış artık insanlarda. Çok üzüldüm :( Ben mi abartıyorum sizce? Ayrıca bir daha bize gelirlerse ben de onlara bayat kraker mi çıkarsam kısasa kısa gibi ne dersiniz hanımlar?
Arkadaşım dertsiz başına dert mi arıyorsun?
Neden bu kadar ufak tefek şeylere takılıyorsun ki..
Eltin iyi mi sana karşı güler yüzlü tatlı dilli mi?
Gerisini boşver.. Herkes kendin gibi olmayabilir..
Herkes güzel ikramlar hazırlamayabilir, düşünemeyebilir.
Bunun eşine lafını etmen dahi bana çok çok çirkin geldi..

mesafeli olalım çünkü krakerler bayattı :KK57: şaka gibi. arkanızdan konuşmamış,laf taşımamış,aranızda kavga dövüş yok bir kraker yüzünden araya mesafemi koyacaksınız çok saçma.ikramın iyisi kötüsü olmaz lafını etmekte size düşmez beğenmezseniz yemezsiniz olur biter.araya mesafe koyarsanızda eltiniz açısından iyide olur aslında :KK45:

bir yaşıma daha girdim !
çay kuru kuru gitmesin diye yanına bir şeyler vermek istemiş belli ki oda bayatmış ne var bunda
kadın bayat olduğunu fark etti mi acaba belki de fark etmedi dikkat etmedi
misafirlikte kraker yemeyeni öldürmüyorlAR ya bayatsa yeme gitsin zorla mı sanki ?
mesafe koymak ayrı bir garip zaten , karşımda ki insanın ne ikram ettiğine değil ne kadar güler yüzlü dürüst olduğuna bakarım , taş ikram etsin önemli değil insan olsun yeter

Biz de sehir.disina esimle bi.arkadasina gitmistik. esimle arkadasi uniden cok samimi arkadasti ben de esiyle.arkadas oldum.neyse evlerine gittik kizcagiz hic bisey hazirlamamis.zahmet etmeyin bir yerlere ugradik demistik.ben olsam keain hazirlar yemeserde mutlaka sofra kurarim.boyle alismisim. arladas boyke yapti diye gucumize gitmedi konusmadikta aramizda.ben garipsedim ama hossohbet hepsini.kapatti.samimiyet olustu artik cok aciktim var mi bir seyler diyebilecegim bi.arkadas..

konuyu okuyunca aklima geldi yazmak istedim. boyle seylerle tatli caninizi skip dert edinmeyin. esinizin.aklinada kendi acinizdan kotu dusunce sokmayin. siz yine aliskin olduguniz sofra.donatmalarini yapin.tatli.dil guler yizden kimseye zarar gelmez. ;)

Herkes aynı şeyleri yazmış zaten. O onun abisi ve yengesi. Bi bayat kraker yüzünden eşiniz abisine mesafeli mi durucak yani? Evet tabii ki hoş değil. Biz olsak bi koşu bakkala gider bişiler alırız, yine de iyi ağırlamaya çalışırız. Ama kadının belki o an evinde bi şey yoktu. Ne biliyim. Biçok şey olabilir altında. Yeni gelinsiniz. Hemen kötüye yorup açık aramayın. Kim bilir daha ne sorunlarla karşılaşıcaksınız. Eşinizle de aranızda boşuna gerginlik yaratmayın.

Back