Eşimin ailesi hiç bir katkıda bulunmuyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kültüre göre değişiyor sanırım. mesele ben iç anadoludayım. burda erkek tarafı çok fazla şey yapıyor okumuş olsun olmasın. ama biz kimseden bi şey al aşık mesela. kişisel olarak sana bir şey alanın her şey halkında yorum hakkı doğmasından dolayı kimseden maddiyat kabul etmedim ve beklemedim. eşimin babası 1 bilezik taktı o kadar. yakın akraba gibi
şu an masraflar çok yüklü o nedenle beklentiniz olabilir. eşiniz ne dedi

Biliyorum isteseniz de karşılaşamazsınız,zira dünya görüşlerimiz,üsluplarımız,hayattan beklentilerimiz o kadar farklı ki. Çocuğum için endişeliyim sadece.
+1 zaten mümkün değil karşılaşmamız. İnşallah evlatlarımızda karsilasmasin🙏 kendi denkleriyle karsilassinlar 🙏

Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !

Konu hakkında yorum yapanları gördükçe daha da gerildim! Evet kardeşim en mükemmel sizsiniz hepiniz kraliyet soyundan gelen asıl insanlarsiniz! Dedikodu nedir bilmez kimseden bir şey beklemezsiniz! Kimseyle yarış halinde değil sadece kendinizle ilgilenirsiniz! Hepiniz en az 2 üniversite mezunu ve kitap okuyan insanlarsiniz ha hep belgesel izlersiniz! Bende de akıl yok ki sizlere akıl danisiyorum! Gidip 5 yaşındaki çocuğa sorsam daha faydalıydi! Siz kendi moktan hayatınıza dönün bende kendi işimi kendim halledeyim !
Merhabalar, biz nişanlıyken aynı yerde yaşamıyorduk, eşim benim yaşadığım yere gelecekti. Kayınvalidem ilk başta "üstümüze düşeni yaparız, eşyayı tıra yükletir göndeririz oraya" demişlerdi. Sonra sizin dediğiniz gibi ölü takliti yaptılar ve ben evimi tek başıma düzmek zorunda kaldım. Hadi buna eyvallah diyelim kendi evim sonuçta ama manevi olarakda aynı şekilde davrandılar. Sonuç olarak baştan soğukluk oldu aramızda ve yılda max. 1 hafta yaz tatilinde görüşeceğiz eşimin hatırına. Yani sizi çok iyi anlıyorum. Hiç huzurunuzu bozmayın, değmez. Eşinizle borç altına girmektense düğün yapmamayı tercih edeceğinizi güzel bir şekilde anlatın, bence bu şekilde onunda omuzlarındaki yük hafifler 🌸

36 yaşında, devlet memuru, yetişkin(!) bir insansınız.

19 Ağustos 2022 deki nişanlınızla evlendiyseniz; kendisi nişan için biriktirdiği parasını kriptoya yatırıp batıran bir insan. Bknz.

Bu adam 39 yaşındaydı yanılmıyorsam. Kocaman 2 yetişkin insan olarak, bugünler için her ikiniz de hiçbir birikim yapmadınız mı ?

Düğün istiyorsanız, verin parasını yapın. Düğün istemiyorsanız da sorun yok. Nikahınızı yapmışsınız, geçin evinize oturun.

Hayırlı olsun.

Maddi konularda beceriksiz biri ile evlenip, ailesi yardim etmiyor diye yakinmak da enteresan. Yani es olarak aldigin adam kendini belli etmis daha önce..Hür iradeyle evlenilmis. Case closed🤷🏻‍♀️

Hanım efendi sizi anliyorum ama şöyle bir şey var evleniyoruz karşı taraf hiç bir şekilde bir şeye ihtiyacınız var mı ya da sizin yaninizdayiz imajı vermiyor. Bende böyle bir durumda neden düğün yapayım onları eglendireyim diyorum sonuçta bu düğün onlar için yapılacak ben istemiyorum !
istemiyorsanız neden yapıyorsunuz

Amin inşallah bende istemem. Gerçekten eşe en çok üzüldüm çünkü düğün yapamadığı için acaba yanlış kişi mi diye düşünüyorum yazmış ya benim için konu orada bitti. Ondan yazdım bu şekilde anlasın hatasını diye. Yazık gerçekten ben eşim hiç bişey yapamasa bile aklımda böyle bir düşünce olmazdı. Gerçekten seven kimsenin olmaz zaten. Şimdiden insanlara oğullarını senede bir gostermeyi düşünüyor ne acı. Okut büyüt memur et düğün yapmaya gücün yetmedi diye evladını göstermesin gelin sana. Karmaya inanan birisiymis kendisi düşünsün.
Öyle mi çok bilmiş ! Eşimin maddi durumu yoktu hatta bazen cebinde 5 kurusu yoktu 3 senedir ben destek oldum ! Ailesi hiç bir şekilde maddi ve manevi yanında değildi! Ablası vardı ama o da kendi sikintilarini anlatır teli kapardi. Biz el ele verdik toparladık ailesini yok saydık. Sonra birden ortaya çıktılar Nisanda ! Gayet sıcak davrandilar bizde öyle davrandık amq yine düğün araya girince yok oldular. Kendi oğulları bile ailesinin ne olduğunu biliyor ben mi bilmeyecegim. Herkesin ailesi sizinki gibi değil malesef ben ayıp ortmekten yoruldum! Toksik aileler her zaman iyi degidlir. İns. Siz çocuğunuza iyi anne baba olursanız onlarda size hayırlı evlat olurlar

Öyle mi çok bilmiş ! Eşimin maddi durumu yoktu hatta bazen cebinde 5 kurusu yoktu 3 senedir ben destek oldum ! Ailesi hiç bir şekilde maddi ve manevi yanında değildi! Ablası vardı ama o da kendi sikintilarini anlatır teli kapardi. Biz el ele verdik toparladık ailesini yok saydık. Sonra birden ortaya çıktılar Nisanda ! Gayet sıcak davrandilar bizde öyle davrandık amq yine düğün araya girince yok oldular. Kendi oğulları bile ailesinin ne olduğunu biliyor ben mi bilmeyecegim. Herkesin ailesi sizinki gibi değil malesef ben ayıp ortmekten yoruldum! Toksik aileler her zaman iyi degidlir. İns. Siz çocuğunuza iyi anne baba olursanız onlarda size hayırlı evlat olurlar
E bu kadar maddiyat konusunda beceriksiz biriyle neden evlendiniz diye sorarlar insana. Keşke bilmisligimin yarısi kadarda siz bilseydiniz de şuan bu durumu yasamasaydiniz. Düğün borcunu kayın ailesine nasıl yıkarız enter😁

Merhabalar, biz nişanlıyken aynı yerde yaşamıyorduk, eşim benim yaşadığım yere gelecekti. Kayınvalidem ilk başta "üstümüze düşeni yaparız, eşyayı tıra yükletir göndeririz oraya" demişlerdi. Sonra sizin dediğiniz gibi ölü takliti yaptılar ve ben evimi tek başıma düzmek zorunda kaldım. Hadi buna eyvallah diyelim kendi evim sonuçta ama manevi olarakda aynı şekilde davrandılar. Sonuç olarak baştan soğukluk oldu aramızda ve yılda max. 1 hafta yaz tatilinde görüşeceğiz eşimin hatırına. Yani sizi çok iyi anlıyorum. Hiç huzurunuzu bozmayın, değmez. Eşinizle borç altına girmektense düğün yapmamayı tercih edeceğinizi güzel bir şekilde anlatın, bence bu şekilde onunda omuzlarındaki yük hafifler 🌸
Diyelim ki her şeyi onlar yapsaydı yılda 4 kere mi gidecektiniz sanki.
Uzakta olunca zaten insanlar yılda bir kere anca gidiyor.

E bu kadar maddiyat konusunda beceriksiz biriyle neden evlendiniz diye sorarlar insana. Keşke bilmisligimin yarısi kadarda siz bilseydiniz de şuan bu durumu yasamasaydiniz. Düğün borcunu kayın ailesine nasıl yıkarız enter😁
Anladıgim kadarıyla bomboş yaşayan birisin yoksa seni ilgilendirmeyen birinin hayatıyla bu kadar ilgilenmezdin! Neden kendi mukemmel yaşamına donmuyorsun? Ben hiç burada kimsenin derdine yazmadım biliyor musun ? Neden mi çünkü gerçekten yaşadığım bir hayat var sana da tavsiye ederim. İnsanların sorunlarıyla beslenip yaşama ! Bunu akbabalar yapar

Arkadaşlar bir çeyrek bile alınmaması normal mi? Altın yok, düğün yok, ev eşyası yok.
En azından kendi bütçelerine az altın yapsalarmis. Bu devirde ev kurmak çok zor. Yurtdışında bile aileler hediye olarak büyük bir ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.
Dugun olayi muallak oldugu icin nikahta bi ceyrekte olsa kv/kp takmaliyfi bana göre. Cok daha uzak akrabalarimiza gram altin yolluyoruz sonucta. Dugun olmadigi icin taki takmayacaklarini dusunuyolar herhalde. Baska yerleri bilmem ama doguda istenmeyen geline harcama yapilmaz buna ragmen bi bilezik takarlar ele gune karsi laf olmasin diye.

Not: ana baba tarafım dogulu, hala doguda yasayan zibilyon tane akrabam var, linclemeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X