Eşimin ailesi evden ayrılmamızı istemiyor :(

Askerden gelene kadar orda kalmaniz iyi olmus yanliz kalamazdiniz hem bosuna da kira vermemis olursunuz. Esiniz askerden gelince is bulup calisirsa ayrilirsiniz yani. Zaten orda kalmayi istemeyen kocaniz o yuzden siz hic araya girmeyin kaynanaya da "esim ne derse onu yapmak zorundayim.onunla huzursuz olmak istemiyorum."deyin

Esinizin tavri netmis zaten korkmayin hersey kocanizda biter

Ayrı ev istemekte haksız mıyım diye sormuşsunuz ama...
Bunların hiçbiri yaşanmasa bile, ayrı evde olmanız gerekir zaten.
Evlilik kelimesinin temeli burdan gelir, yeni bir hayata beraber bir evde başlamaktır.
Ben ailesiyle yaşayan ya da dipdibe oturan çiftleri, evlenmiş olarak görmüyorum kimse kusura bakmasın.
Evin sorumluluğunu alamayan adamlar da bir zahmet evlenmesin, yeter artık eşlerine bu kayınvalidelerden çektirdikleri!

Konunuza yorum yapılmamış demişsiniz ama baya yazan olmasına rağmen sizin son sayfalarda yorumunuzu göremedim.

Dedik ama ailesi kabul etmedi hic bi sekilde bizde mecbur kabul ettik 1 yil diye
Mecbur kabul ettik diye bir şey var mı? Madem hemen askere gidecekti neden askerden dönmesini beklemediniz evlenmek için? 19 yaşındasınız acele edecek bir yaş da değil. Sizi ailesine mecbur eden ne? Ailesi kabul etmedi diye mecbur 1 yıl yaşamayı kabul ettiyseniz sonra gene kabul etmezler mecbur yaşarsınız artık. Ne diyebiliriz ki bu konuda?

Evet o kız benim. Eşimle konuştum kasımın ortasında git kimse karışamaz sana benden başka bende izne oraya gelicem seni alırım dedi bakalım inşallah olur
Bundan bile emin olmamanız o kadar acı ki. Yani ne desem boş.

Ne yapabilirim diyorsunuz ama ne yapabilirsiniz ki? Çok küçüksünüz, ekonomik özgürgürlüğünüz yok. Ailenizin yanına gitmek için bile ağırlığınızı koyamıyorsunuz eşinizin desteği gerekiyor. Yani ne önerebiliriz ki? En büyük şansınız eşiniz ayrı eve çıkmak istiyor. Ama o da 1 yıla evet demeye mecbur kalmış ne kadar forsu var tartışılır.

Fruma
Ayrıca maddi olarak onlara bağımlı olup olmadığınız sorulmuş. Askerden sonra eşinizin işi var mı?
Bir de bir arkadaş çocuk yapmayın demiş. Umarım sıkı bir şekilde korunuyorsunuzdur.

Eşim fırıncılık yapıyor mesleği değil ama o işi iyi biliyo o yüzden iş konusunda sorunumuz yok. Çocukta düşünmüyorum eşim gelene kadar

Eşim fırıncılık yapıyor mesleği değil ama o işi iyi biliyo o yüzden iş konusunda sorunumuz yok. Çocukta düşünmüyorum eşim gelene kadar
3 sayfa cevap verilmiş aslında neyse kayınvaliden genç sanırım 5 ve 6 yaşında iki tane küçük çocuk var eğer o evde yaşarsan çocukların bakımı,yemeği,okula gidip gelmeleri herşeyi sana kalır benden söylemesi.
Askerden dönünce yine fırıncılık yapsın günlük olarakda alır parasını gerekirse sende çalışırsın 1+1 küçükte olsa bir ev tutarsınız.

Ayrı eve çıkarsanız büyük ihtimalle senin de çalışman gerekecek.

Eşim gelene kadar çocuk düşünmüyorum dediğin,eşin gelmeden zaten nasıl çocuk yapacaksın ?
Eşin gelsin,ayrı eve çıkın,hatta bir süre çalış ondan sonra çocuk düşün derim.Yaşın çok küçük,eşinin de farklı olduğunu sanmıyorum.Hayat kaçmıyor,acele etmeyin.Biraz düzeninizi ve evliliğinizi oturtun.

Konuda en sevimli gelen detay 5 ve 6 yaşında görümceler :)

Eşim izne geldiğinde vs diyerekten dedim düşünmüyorum diye. Valla sevimliler filan ama çok sımarıklar o yüzden çekilmiyor :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…