- 26 Ağustos 2023
- 1.288
- 2.433
Ve sizde saka yaptınız böyle bir konudaMerhaba,
Biz Almanya’da yaşıyoruz ve burada tüm resmi evraklar mektupla geliyor. Bugün eşim işten geldi 2 zarf gelmiş bize. Biri postbank diğeri familienkasse ( aile kasası). Familienkasse mektubunu açtım. Eşimin adına kindergeld (çocuk parası) belgesi var ekte orijinal doğum kağıdını size iade ediyoruz, evrakı elektronik olarak kaydettik diye. Ekte eşimin adına kayıtlı 28 Kasımda doğan bir çocuk var. Şok oldum. Evrakta yanlışlık olmuştur diye düşünüyorum ama kafam karıştı. Eşimin üstüne de gittim şakaya da vurdum ama bilmiyorum. Sizce gerçekten başkasından çocuk yapmış olabilir mi ya? Bunu sorarken bile saçmalama diyorum kendime ama. Ne bileyim.
Karışıklık olmaz, vatandaslikla alakasi yok, cocuk parasi annenindir.Çünkü eşim Bg vatandaşı kızım da Bg vatandaşı ben tc karışıklık olmasın diye öyle yaptık.
Merhaba,
Biz Almanya’da yaşıyoruz ve burada tüm resmi evraklar mektupla geliyor. Bugün eşim işten geldi 2 zarf gelmiş bize. Biri postbank diğeri familienkasse ( aile kasası). Familienkasse mektubunu açtım. Eşimin adına kindergeld (çocuk parası) belgesi var ekte orijinal doğum kağıdını size iade ediyoruz, evrakı elektronik olarak kaydettik diye. Ekte eşimin adına kayıtlı 28 Kasımda doğan bir çocuk var. Şok oldum. Evrakta yanlışlık olmuştur diye düşünüyorum ama kafam karıştı. Eşimin üstüne de gittim şakaya da vurdum ama bilmiyorum. Sizce gerçekten başkasından çocuk yapmış olabilir mi ya? Bunu sorarken bile saçmalama diyorum kendime ama. Ne bileyim.
Bunu bizim bilmemize imkan yok üzgünüm.Merhaba,
Neden yanına gitmediniz ben olsam giderimDoğum kağıdında baba adı yazmıyor. Yani sadece anne adı ve çocuk adı var. İşte doğum yeri saati tarihi falan. Familienkasseye gitti şimdi eşim.
Amerika mi burasi bacim, hicbisi alamaz yanlışlik olduysa, ama ben yine de yanlışlik oldugunu dusunmuyorum cunku almanya bu konularda manuel bir devlet, dijital ortamda belki yanlışlik olur derdim...Diyelim bir yanlışlık oldu. Bu durumda yüklü bir tazminat alınabilir mi acaba?mybiglove
E bilmiyorduk ki. Eşim çocuk doğduktan sonra buraya geldi ben eşimden 4 ay sonra geldim. Karışıklık olur diye yaptık öyle.Karışıklık olmaz, vatandaslikla alakasi yok, cocuk parasi annenindir.
Siz kendi ustunuze aldirin cocuk paralarını.E bilmiyorduk ki. Eşim çocuk doğduktan sonra buraya geldi ben eşimden 4 ay sonra geldim. Karışıklık olur diye yaptık öyle.
Bir an konu sahibi adına umutlandım sadeceAmerika mi burasi bacim, hicbisi alamaz yanlışlik olduysa, ama ben yine de yanlışlik oldugunu dusunmuyorum cunku almanya bu konularda manuel bir devlet, dijital ortamda belki yanlışlik olur derdim...
Varsa alsın çocuğunun hayrını görsün ben dönerim ülkeme kızımla. Ayrıca burada herkes rahatsın vs diyor ama ben tekrar söylüyorum varsa bir şey ortaya zaten çıkacak. Yanlışlık yapıldıysa da çıkacak. Şu an ihtimal vermediğim için eşimin evrakı getirmesini bekliyorum. Çocuk hasta ben hastayım bu halde familienkasseye falan götüremezdim çocuğu.Peki boyle bir durum varsa ne olacak sevgili konu sahibi? Ne düşünüyor, hissediyorsunuz? Ne yapacaksiniz?
Siz de birlikte gitseydiniz mesela.Doğum kağıdında baba adı yazmıyor. Yani sadece anne adı ve çocuk adı var. İşte doğum yeri saati tarihi falan. Familienkasseye gitti şimdi eşim.
E nabiz mi nedir o bile yok sozde cikti da, bize uğramadı daha, o kadar yani, dusunun gerisini:)Bir an konu sahibi adına umutlandım sadece
Ne diye doneceksiniz ulkeye, gayet yalniz basiniza da yasayabilirsiniz Almanyada. Devlet her daim yaninizda olur, her seyinizi de öder, mutlu mesut yasarsiniz.Varsa alsın çocuğunun hayrını görsün ben dönerim ülkeme kızımla. Ayrıca burada herkes rahatsın vs diyor ama ben tekrar söylüyorum varsa bir şey ortaya zaten çıkacak. Yanlışlık yapıldıysa da çıkacak. Şu an ihtimal vermediğim için eşimin evrakı getirmesini bekliyorum. Çocuk hasta ben hastayım bu halde familienkasseye falan götüremezdim çocuğu.