Eşimin Abi Elti Takıntısı

Esinle birlikte abisine gitmeseniz de bunu laf etse, beni abimden uzaklastiriyorsun dese anlayabilirim de kadin kadina kime gidecegine karismasi anlamsiz. Gidecekseniz birlikte gidin ailece. Bu kadin kadina gorusmeme konusunda net olun, tavrinizda degisiklik yapmayin. Taviz tavizi dogurur cunku. Hayat sizin hayatiniz. Haz etmediginiz kisilerle gorusmek zorunda degilsiniz.

Kendi sevmediği, görmek istemediği insanla sizi görüşmeye mecbur etmenin mantığı yok. Kabul edilebilir gibi de değil.
Kimse doldurmuyorsa bile kendi kendini dolduruyor eşiniz ki bence başkasının dolduruşuna gelmesi daha olası.
Bu konuda fedakarlık etmeniz gereksiz olur.

Bende herkes gibi birinin dolduruşuna geldiğini düşünüyorum. Yani eserikli bi yapısı olup kendi kendini doldurduysa bilemiyorum
Evde yalnız kalmak için sizi göndermeye çalışmıyordur herhalde.
Bu mesajınızdan sizin de annesi gibi olmanızı istediğini anlıyorum.

Ay sahne gözümde canlandı
Bi yağlarım eridi
Öyle ama
Hayır konu sahibi bana tokat atana öbür yüzümü de çevireyim modunda yazmış, ama öyle yaparsan öbür yüzüne de basarlar malesef şamarı affetmezler.
Şu zamanda sana tokat atmaya yeltenenin elini havada tutup ağzına sokman gerekiyor.
Yoksa hep ezilirsin, insanlar yumuşak , alttan alan birini görünce bunu o insanin iyi niyetine değil saflığına, acizliğine, kullanılablirliğine, ağza geleni söylenebilirliğine bağlıyor çünkü.

Kayınvalideniz eşinize bu durumdan yakınmış olabilir mi bu kadar 360 derece dönmesi aklım başka bişey getirmedi

Aynı durumdaydım eşim bir yandan eşimin ailesi bir yandan kaynım ve eltim için gelmiyorlar mı gelmiyorlar mı diye arayıp soruyorlardı ama sadece bana soruluyordu bu. Ve nedense hep bize geliniyordu yani yenilip içilip kalkıyorlardı anlatıyordum anlamıyorlardı ta ki eltimin evine 15 gün önceden saniyeyle randevuyla girip, evinde kimseyi istemediğini açık açık söyleyene kadar. Şimdi bana diyenlerin hiçbiri eşim de dahil evlerine gidemiyor en azından sustular gel diyen git diyen yok.

Abisi ,esinizi dduruyordur bu konuda ,abisine hot zot edemeyincede size patlamis ,biz cocuklarimuzla bir aileyiz sen baska bir ailenjn huzurumyzu kacirmasina izin veriyorsun,seklinde baski kurun,
Olmuyorsa psikologa gidin aile terapisi alin,konusmaya basladi mi oda degistirin ,dinlemek istemediginizi ,boyle giderse kimsryle ailesinden gorusmeyeceginizi soyleyin

her satirini okudum. acaba ben mi yazdim diye. biz yurtdisindayiz. eltiye, kayna yakin degiliz. ama tr'de tatilde oldugumuz zamanlarda, ilk yillarimizda benzer baskiyi ben de gordum. kendi anlasamadigi begenmedigi gelinine beni saydirmaya sevdirmeye calisti kv zorla. aklinca aile kopuk olmasin, sicak olsun vs.. kendinden once eltiye onem verdirdi bohcada vs. benim arkamdan konustugunu ogrendim eltinin. iyi niyetim kirildi ve arkadaslik yapmadim. gorev olarak bir araya gelirim sadece. bunu bile bile kv zorladi beni. sonra o gelinden bir konuda kazik yedi. bir de o gelin dediginiz gibi bir araya geldigimizde kv salonda otururken mutfak kapisini kapata kapata dedikodusunu yapardi. ben acardim o kapatirdi.. simdi kv, ailenin erkekleri ben o eltiyle arkadaslik etmiyorum diye cok memnunlar. biliyorlar ki yakin olursam dedikodu yapacak ve aileyi karistiracak. tam bir fesattir kendisi. kurdugu planlara agzim acik bakarim. ben net durdum kimsenin lafina gore gorusme, gorusmeme yapmadim. kendi kararimdi. ama esimin ilk zamanlardaki baskisi annesinden kaynakliydi adim gibi eminim. kendi de hazetmezdi eltiden. sizinki de oyle bir sey olabilir 7 sene sonra. aile kopuk vs dediyse kv. esiniz aklinca bir seyler yapmaya calisiyor olabilir. bence siz kv ile konusun deyin ki anne eltimle samimi olur gider gelirsem durmadan sizi anlatiyor, aleyhinizde konusuyor ben bu muhabbetin icinde olmak istemiyorum. siz sadece ben eltiyle anlasamiyorum deyince anlasmaya zorluyorlar sizi. eltiyle bir araya gelseniz iyi olmaktan cok kotu olacagini ifade edin esinize veya kv ye..

Çok sevdiğiniz ağzı var dili yok kayinvalide birşey söylemiş olabilir mi? Çünkü eşinizin durup dururken, 'ben yokken bile görüşmenizi istiyorum' diye düşünmesi hic normal degil.
Ya kayinvalide ya da abisi birşey söyledi.

Eşinizin tavrı kesinlikle hoş değil ama daha fazla üstüne giderseniz olayı iyice büyütecek gibi sakinleşmesini bekleyin

Eşin sıyırmış mı

Eltimi en son 10 yıl önce gördüm

Evlerimizin arası 10 dakika

Kv aynı şehirde

Arada eltimin çocuğu da oldu görmeye gelelim dedik birinde bir sebep ikincide gelmeyin demiş galiba abi

Evime bir kere geldi ben onunkine 4 kere gittim 15 yılda

O geldiğinde oğlum doğmuştu

Ben gittiğimde kızı doğmuştu düğün davetiyesi vermeye gittik birinde de ameliyat olmuştu ikisi de görümcem ile düğün vs için gittik

Bu ortamda eşim eltinle görüş dese gülerim bence eşiniz bir şeyden etkilenmiş

yani kadın kadına görüşün ne kadar saçma, kardeşler görüşsün de size ne

Yanı düşünüyorum. Abisiyle sanmıyorum böyle bir diyalogları olsun. Bu tarz konuları dile getirip konuştukları görülmüş şey değil şimdiye kadar.
Birde Eltimle kanlı bıçaklı değiliz ki eşler de görüşmüyorlar zaten desinler. Yani her ne kadar ıçten içe evlerde yaşanan durumlar farklı olsa da biz hiç birbirimize karşı kırıcı kötüleyici, sizle görüşmek istemiyorumu ima edici bir davranışım olmadı.
Abisi böyle birşey diyemez çünkü onlarda aynı şekilde, hadi size geliyoruz gibi bir tutum içinde olmadılar hep ben davet ettim

Sanırım zaten kayinvalidemle onunla da onsuz da gidip görüştüğüm icin Eltime sardı eşim

Aynı şeyi ısıtıp isitip önüne aynı konuyla gelince insan bir durup düşünüyor acaba hatalı olan ben miyim diye. Kendimi suçlu hissetmeye başlıyorum. Biraz da tarafsız fikirleri öğrenmek icin buraya yazmak istedim ama çoğu kişinin ortak düşüncesi eşimin bir durumdan yada kişiden etkilenmesi dolduruşa gelmesi şeklinde.

Çünkü Çok garip bir durum ya ortada hiçbirşey yok. Gül gibi geçinip giderken adam pat diye eve gelip bir anda ortaya bomba gibi bu konuyu attı patladı patlattı gitti

Ben iş yerinde biriyle tartıştı hırsını mı benden alıyor acaba gibi düşündüm sordum yooo eve gelene kadar herşey yolundaydı diyor. Sanki konuyu Ben açmışım gibi

Çok Çok iyi anlaşma değil aslında bizimkisi. Bugüne kadar bana hicbir konuda sert müdahalede bulunmuslugu olmadı. Ama olabilir mi olabilir neden olmasın? Neler duyuyoruz.
Ama bir taraftan düşünüyorum kayinvalidem de eltimden dolayı onlara çok gidemiyor. Yani Kendi bile dilediği gibi görüşemiyor ki bizi alttan fiseklesin. Biliyor çünkü eltimin huyunu

Kendimi yanlış ifade ettim sanırım, tokat atana obur yüzüm de değil tabiki o kadar gerilmedik henüz

Ben daha çok muhattap olup seviyesizlestirmeme taraftariyim diyelim.

Oh ne güzel iş ya.
Kendisinin tahammül edemediği insanlara sizin gitmeniz konusunda utanmasa zorlayacak kolunuzdan tutup kapılarının önüne bırakacak.
Nasıl bir mantık bu? Nasıl bir kafa?

Ben inadına gitmem yerinizde olsam.
Madem siz kim oluyorsunuz onun gözünde o zaman hiçkimse olarak oraya gitmeye de bir mecburiyetiniz yok öyle değil mi?
Gitmeyin.
Sonuçta hep beraber zaten görüşüyorsunuz ne gerek var ki daha fazlasına.
Herkes herkesle iyi anlaşmak zorunda değil.

Anlaşıldı sizin cinnet zamanınız gelmiş. Sakın bi insanmissiniz, bi cinnet gecirseniz cozulucek bu iş bence çünkü çok belli birileri doldurup doldurup size gönderiyor. Eltinizle teke tek neden görüşmek zorunda olasınız, madem aileymissiniz biseylere tahammül etmek zorundaymissiniz o zaman ailecek daha sık görüşün eşiniz de tahammül etsin. Yerinizde olsam şuan "ben kimim ki" diye yatağımı ayırır, eşinize silent treatmentin Allah'ını gösterirsin Allah'ını. Kendine gelene kadar yüzüne bakmayın, aynı sofraya oturmayın, selamını almayın koca evde soğuk bi duvarla yaşasın da görsün kafasına estikçe aptal aptal esip gurlemek neymiş. Çok sinir oldum paralarim ben böyle adamı

Görüşmeyin. Görüşmek zorunda da değilsiniz. Hele hele eşinizin şu laflarından sonra aslaa. İnsanların peşinde mi koşturacaksınız, Kendi istiyorsa elticiği ile görüşsün. Koskoca ailenin aile bağları siz eltinize gide gele mi kuvvetlenecekmiş. Ne saçma yahu. Değer mi kalbinizi kırmaya.

Ayrıca, Abisi sizin emir eriniz değilmiş de, siz mi abisinin emir erisiniz alıp poşeti eltinize götürecekmişsiniz. Asıl eşiniz çok saygısız kusura bakmayın. Yerinizde olsam asla taviz vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…