• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin 6 yasindaki yegeni ile ilgili konu acmistim..

lütfen tavrınızı net şekilde koyun kimse kimsenin keyfi için çocuguna bakmak zorunda değil bu ne sorumsuzlukluk bu ne pişkinlik eltinize sinir oldum gittiği yere çocugunuda götürsün bi zahmet. su konuda sizdede hata var hayır demeyi bilmeniz lazım kadın sizin cocugunuzu merak edip sormuyor bile blki siz bıraksanız nasıl davranacak allah bilir 3 4 gün anne babadan ayrı cocuk mu olur yaa insan nasıl bırakır kendi keyfi için biraz diş geçirin

arkadaslar gecen gunlerde esimin yegeni geldigi icin kizgindim kizim hastaydi ve cocukta altina yapiyo yerim yok nerde kicak vs. burdada neticede beni haksiz bulmustunuz bir gun idare etsen ölürmüsün, alt tarafi bi gece amma abartmissin, cocuga acidim, sen ne bicim insansin vs. Yazan cok olmust.

Herneyse arkadaslar bir gun kaldi ertesi sabahi kizim iyilesmisti ve sinirlerimde yatismisti hersey normaldi. Esimlede aramiz iyiydi kahvalti ettikten sonra cocugu evine goturduk yarin pazartesi okulu var. Gittik eltim yuzumuze bakmadi naptiniz nettiniz falan sordugu yok bizde esimle baktik birbirimize heralde biseye bozumdu dedik. Ben dedim neyse x abla biz gidelim sora gorusuruz diye. Bana bunu gotur dedi cocugundan icin. Iki uc gun kalsin sende okula giyilcek camasir veriyim dedi. Esimle biz soktaydik. Ben kotu bisey demek istemedim edim girdi araya yenge x goturemez sabahlari bizim kiz cok huysuz oluyo zaten uyku saati uyandirirsa tum gun burnumuzdzn getiriyo dedi oda ha oylemi iyi ozaman iki uc gitmesede olur okula dedi ve biz daha fazla israr edemedik aldik goturduk cocugu sonuc olarak dort gun bizde kaldi iki aylik kizimla eltimin cocugu arasinda kaldim. Kendiside meger dort gunlugune annesigilde kalmaya gitmis oglani bize kizinida gorumceme birakmis bunun ustune esimde itiraf etti o ilk gun cocuk falan aglamamis eltim demis x sunu alda gotur kafami dinleyim diye .

Ama esas sorun su, bi seferlik tm kaldi dort gun atlattim ama zor yani bi o cocukla ilgilenmek bide kendi kizimla yano hani gucumede gidiyo kendi annesi bakmazken ben eltimin cocuguna neden bakiyorum yorgun halimle? Yinemi ben haksizim cok merak ediyorum. Dun sabah goturdum fazla durmak istemedim kapidan ben gidiyorum dedim zaten alisveris fln yapicaktim hic sormuyo kizin nasil falan diye zaten onlari gectim ben kapiyi ortuo cikarken ardimdan gelmezmi ya x onumuzdeki ay iki hafta tatilde sizde durcak bu biliyon demi dedi benim sinirlerim zipladi gercekten belli etmedim ama. Yasadigim yerde nisan ayinda iki haftalik bi tatil var onu kastetti ama bende insanim disari c ikiyorum misafirlige gidiyorum annemlere gidiyorum arkadaslarim geliyo surek cocuk neden bende kalicak anlamiyorum sonra hayirdir noldu dedim belki saglik sorunu fln bisey der diye bekledim. Ya ablamlar davet etti kardeslerimle orda toplanicaz iki hafta orda kalcam dedi. Bende sonunda kaba olmiycal sekilde dedim yenge o iki hafta tatilde ben annemlere kalmaya gidicem dedim yalan soylemek zorunda kaldim o keyfine bakicak diye ben her gittigim yere eltimin cocugunu tasimak zorundamiyim?

Simdi soruyorum ben yinemi haksizim merak ettim?
Eski konunuzu bilmiyorum ama burda kesinlikle cok haklisiniz bebeginiz olsun olmasin eltinin cocuguna bakmak ne demek annede kardeste kalirken cocugu eltiye yada baskasina birakmak ne alaka kesinlikle kabul etmeyin kesinlikle

O konumu hatırladım sana çok kizmistim yazilarini sinir icinde okumustum çok haksızdın. Ama şu an haklısın Eltin evden eşya verir gibi al şunu götür diyor evladı için. Yazık herkes ana olamıyor iste.

Önce ki konuda da siz haklıydınız. Küçük çocuğum huysuzluk yaptığı gün büyük çocuğumla ilgilenmek bile zor geliyor. İnsan yorgun, uykusuz olduğunda tahammülü kalmıyor.

Şimdi ki duruma gelirsek bir daha çocuğu yatılı kabul etmeyin. Eltinizlede açık açık konuşun. Allah korusun çocuk sizin gözetiminiz altındayken bir şey olsa ne yapacaksınız? Eltinizden de bu kadar çekinmeyin deli deliyi görünce sopasını saklarmış sizde biraz delirin.

Kırık cam teorisi diye birşey var. Terkedilmiş bir binanın bir camı kırılırsa bütün camları kırılır diye. İlk camı siz kırın. Sizin arkanızdan birileri gelecek mutlaka. Sadece kimse ilk adımı atamıyor.

Geçen konunuzda size çok kızmıştım,şimdide çok haklı sayılmazsınız bende küçük eltiyim kimse çocuğunu emir vaki yaparak 2 hafta yatıya bırakamaz.Açıkca ne münasebet diyebilirdiniz. Anneniz değil kocanız değil açıkça müsait olacağımı sanmam kızım çok huysuz deyin.Yengeniz belliki atarlı biri , iyi bir atar görmeden aklı başına gelmez.Aranıza mesafe koyun eşiniz abisiyle görüşsün ama, siz eltiyle irtibatı kesin bir süre.

Son düzenleme:
arkadaslar gecen gunlerde esimin yegeni geldigi icin kizgindim kizim hastaydi ve cocukta altina yapiyo yerim yok nerde kicak vs. burdada neticede beni haksiz bulmustunuz bir gun idare etsen ölürmüsün, alt tarafi bi gece amma abartmissin, cocuga acidim, sen ne bicim insansin vs. Yazan cok olmust.

Herneyse arkadaslar bir gun kaldi ertesi sabahi kizim iyilesmisti ve sinirlerimde yatismisti hersey normaldi. Esimlede aramiz iyiydi kahvalti ettikten sonra cocugu evine goturduk yarin pazartesi okulu var. Gittik eltim yuzumuze bakmadi naptiniz nettiniz falan sordugu yok bizde esimle baktik birbirimize heralde biseye bozumdu dedik. Ben dedim neyse x abla biz gidelim sora gorusuruz diye. Bana bunu gotur dedi cocugundan icin. Iki uc gun kalsin sende okula giyilcek camasir veriyim dedi. Esimle biz soktaydik. Ben kotu bisey demek istemedim edim girdi araya yenge x goturemez sabahlari bizim kiz cok huysuz oluyo zaten uyku saati uyandirirsa tum gun burnumuzdzn getiriyo dedi oda ha oylemi iyi ozaman iki uc gitmesede olur okula dedi ve biz daha fazla israr edemedik aldik goturduk cocugu sonuc olarak dort gun bizde kaldi iki aylik kizimla eltimin cocugu arasinda kaldim. Kendiside meger dort gunlugune annesigilde kalmaya gitmis oglani bize kizinida gorumceme birakmis bunun ustune esimde itiraf etti o ilk gun cocuk falan aglamamis eltim demis x sunu alda gotur kafami dinleyim diye .

Ama esas sorun su, bi seferlik tm kaldi dort gun atlattim ama zor yani bi o cocukla ilgilenmek bide kendi kizimla yano hani gucumede gidiyo kendi annesi bakmazken ben eltimin cocuguna neden bakiyorum yorgun halimle? Yinemi ben haksizim cok merak ediyorum. Dun sabah goturdum fazla durmak istemedim kapidan ben gidiyorum dedim zaten alisveris fln yapicaktim hic sormuyo kizin nasil falan diye zaten onlari gectim ben kapiyi ortuo cikarken ardimdan gelmezmi ya x onumuzdeki ay iki hafta tatilde sizde durcak bu biliyon demi dedi benim sinirlerim zipladi gercekten belli etmedim ama. Yasadigim yerde nisan ayinda iki haftalik bi tatil var onu kastetti ama bende insanim disari c ikiyorum misafirlige gidiyorum annemlere gidiyorum arkadaslarim geliyo surek cocuk neden bende kalicak anlamiyorum sonra hayirdir noldu dedim belki saglik sorunu fln bisey der diye bekledim. Ya ablamlar davet etti kardeslerimle orda toplanicaz iki hafta orda kalcam dedi. Bende sonunda kaba olmiycal sekilde dedim yenge o iki hafta tatilde ben annemlere kalmaya gidicem dedim yalan soylemek zorunda kaldim o keyfine bakicak diye ben her gittigim yere eltimin cocugunu tasimak zorundamiyim?

Simdi soruyorum ben yinemi haksizim merak ettim?
Bn olsam hadi canım başka işin varmı derdim bn bakamam derdim direk psikolojik sorunu var sanki sizin eltinin

Geçen konunuzda size çok kızmıştım,şimdide haklı sayılmazsınız bende küçük eltiyim kimse çocuğunu emir vaki yaparak 2 hafta yatıya bırakamaz.Açıkca ne münasebet diyebilirdiniz. Anneniz değil kocanız değil açıkça müsait olacağımı sanmam kızım çok huysuz deyin.Yengeniz belliki atarlı biri , iyi bir atar görmeden aklı başına gelmez.
Evet baya atarli bu zamana kadar hemen hemen herkesle kavga etmis ama kv olsun gorumce olsun hep alttan almislar buyuk olmamarina ragmen ama ben bi tartisma icerisine girersem yuz goz olurum yuz yuze bakamayiz sinirlenince ben ben olmuyorum ve biliyorum sonunda beni hatali cikarirlar kucuk gelinim diye o yuzden boyle gecistiriyorum

Eltinizin evinde problemler mi var? Niye başka yerlere gidip çocuklarını bırakıyor size? Birlikte gitmek istememe sebebi ne? Sadece rahat etmek mi? Yani daha öncede yapıyorsa alışmıştır aile ama ben bebeğim var diye çoğu zaman gitmiyorum biryere, gitsem de çok kalmıyorum, başkasına bırakmak da kimsenin rahatını bozmak istemediğim için düşünmüyorum. Hastalık, cenaze gibi bir durum olur çocuğun gidemeyeceği o zaman anlarım ama tatil amaçlı bilemiyorum. Eski konunuza da baktım siz eltinize sinirlenip çocuğa ve eşinize kızmayın. Eltiniz size yardım eder mi? Yoksa hep sizden mi bekler bu da önemli. Sadece kendini düşünen bir insansa açıkça konuşmak gerekir. 3 çocuk olduğu için bunalmış da olabilir ama siz çocuğa kötü davranmayın bence, hatta belki bebeğiniz için de daha iyi olur evde bir abla, abi olması. 6 yaş küçük değil size yardım da edebilir yük gibi görmeyin. Ben 7 yaşındayken kardeşim oldu oynardık, kucağımızda taşırdık. Abla,abi gibi görün, annesinin istememesi üzücü bir durum zaten ve okula gidemeyişi, amcası ve siz iyi davranırsanız o da etkilenmemiş olur durumdan.

Bence bu elti normal değil... ya insan çocuğunu neden başkasına verir ki? Hani zor bir durum olur anlarım da kadın keyfi bırakıyor heralde?

Benim adımda muhtelif evhamlı hatunsa sen bu çocuğu iki hafta evine alırsın

Çok pasifsin çünkü

Benimle yas farki fazla olmasa cekinmem tak tak soylerim herseyi ama benden baya buyuk

Kesinlikle eminimki yaşı bizden büyük insanları ilahlaştırmak bir tek bizim millete has.

Yaşı büyükse ona ekstra dini olgular mı yükleniyor? Güncelleme mi geliyor sürümü mü değişiyor? Noluyor yani yaş büyük olunca ben anlamıyorum. Kucağında minik çocukla niye ezdiriyorsun kendini bacım?!?

Eltiniz kendi çocuğunu kim bakarsa artık hayrına diye mi dünyaya getirdi!!!
kadındaki rahatlığa bak yaaaa.
şu gün gelicek diyede bide emir veriyor.herkesin evi kocası çocuğu bi hayatı var.siz mecburmusunuz eltinizin çocuğuna dadılık yapmaya!!!kusura bakmasın kimse bu kadar rahat bi eltiye siz yine iyi sabredip dayandınız.başkası olsa asla böyle alttan alıpta idare etmez.valla bi ayar verin şu kadına daha da ileri gidecek gibime geliyor siz önleminizi alın.
ya sabır,ya sabırrrrr

Bu böyle ya nasıl bi anneymiş bu kedi yavrusu gibi etrafa saçıyo çocuklarını.Haklısın vallaha ne diyim ki o kendi çocuğuna bakmazken sen hiç bakmak zorunda değilsin.Eltinin kocası yok mu ya demiyo mu hanım çocukları neden etrafa saçıyosun diye.

Bakın tehlikeli birsey yapıyorsunuz aslinda.
Bana boyle birşey teklif edilse zahmetini düşünmenin ötesinde bana ait olmayan kucuk bir cocugun sorumlulugu olurdu.
Sizdeyken cocugun basina bir sey gelse tek sorumlusu siz olursunuz. O kiymet vermediği saga sola esya gibi bıraktığı cocuk birden kıymete biner. O kadar cok örneği var ki. En basit hasta bile olsa bakmadılar olur adı cocuk konusu cok hasas bir konu.
Sakın ola kabul etmeyin.

Bir insan nasıl çocuğunu tatile yanında götürmez. Madem okul önemli değil gittiği heryere yanında götürsün.
Evlenene kadar sadece 1 gece teyzemde kalmıştım. O da yanımda ablam vardı. Onun haricinde hep evdeydim. Ne insanlar var hayret ettim.

Bu böyle ya nasıl bi anneymiş bu kedi yavrusu gibi etrafa saçıyo çocuklarını.Haklısın vallaha ne diyim ki o kendi çocuğuna bakmazken sen hiç bakmak zorunda değilsin.Eltinin kocası yok mu ya demiyo mu hanım çocukları neden etrafa saçıyosun diye.
1.5 yaşındaki kızını 12 saatlik yola annesine göndereni biliyorum. Bence çocuk yapmak için birkaç kere düşünmek lazım. Herkes anne olamıyor. Mecburi durumlar olabilir tabi hastalık vs ama insafsızlık etmemek lazım.

Önceki konuda ben sizi haksız bulmuştum.
Ama bu defa haklısınız eltiniz çocuğu yük olarak görüyor galiba ee nereye gidiyorsa onları da götürsün sonuçta çocukları ya da kayınvalideniz yok mu onlara bıraksın.

Back