• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimim bencilliği ve hep ailesini önde tutması

hayat ve ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
66
2
86
İstanbul
selam... artık çok bunaldım ve yoruldum eşimin bencilliğinden sürekli annesini ya da ailesini hep önde tutmasından..3 yıllık evliyim birgün olsun çok istediğim birşeyi bile hiç yapmadı hep hayır demesiyle karşılaştımm. bu kelimeyi duydukça çok öfkeleniyorum ve bende hırsımdan ne yapacağımı bilmiyorum. örnek vereyim mesela ev hanımıyım bekarken çalışıyordum tekrar çalışmak istiyorum ama hayır dedi,sınava gireyim açıköğretim okuyayım dedim yine hayır dedi ve bunları gerçekten çok istedim ben istedikçe o içimi acıtarak daha çok hayır dedi, bunalıyorum herzaman evde oturmaktan küçük çocuğum var onunla uğraşıyorum ama kendimi bişeye yaramaz gibi görüyorum.. hep kendi istediği gibi olayım istiyor..sıkıldım yine yemeği dışarda yiyelim yine hayır, akşam alışverişe gidelim mi gezmek adına yine hayırrrrrrrr....ve böle birsürü hayırlar.. ama annesi şunu yap dese oğlum hemen yapar bu da benim zoruma gidiyorr ailesini atsın demiyorum ama çok ilgili yanlarında beni görmüyo bile bazen sığıntı gibi, kullanılmış gibi hissediyorum bu da daha çok üzüyor beni..ve bunu yapan beni seven ve bende onu çok seven eşimm..sizinde zorunuza gitmez miydi.. bunun için ne yapabilirim hep ailesinden yana olması bana hiçbirzaman hak vermemesi haklıda olsam haksız olsam hep ailesi haklı olması... eşim ne yapmak istiyor anlamıyorum beni köle yapmak istiyor heraldee.. eşi karısını tutan hanımlar siz ne yapıyorsunuz nasıl davranıyorsunuz ki eşiniz sizi tutuyor gerçekten fikirlerinize ve yaptıklarınıza çok ihtiyacım var.eşime nasıl davranacağımı bilmiyorum artık bazen zoruma gidiyor hep ailesini önde tutması bende annen böle işte baban şöle böle yapmasalar zaten böle olmazdı diyorum eşimde daha çok ailesine hak veriyor yine ben haksız oluyorum..ağlıyorum ağlıyorum yine sonuç ağlıyorum çaresiz kaldım yardım lütfen..ramazanı yarıladık eşim evde 5 gün sadece iftarını açtı hep annesine gider orda açar bende gitmiyorum artık annesine eşini çocuğunu tek bırakıp gitmesine

mesela hangi konularda ailesini tutuyor? örnek verirsen daha açıklayıcı olur canım. yazdıklarından çok üzüldüğün belli ama biraz soyut kalmış. neden çalışmanı istemiyor? yazdıkların aklıma bir arkadaşımı getirdi o yüzden sormak istiyorum eşinle nasıl tanıştınız?

isteklerinizi kararlı bi şekilde söyleseniz daha etkili olur mu acaba?mesela açıkögretime yaptırın kaydınızı bunun için ondan izin almanıza gerek var mı ?

şu adamları anlamıyorum ya ne güzel evlenmişsin çocuğun olmuş artık senin ailen onlar ne diye ana kuzusu rollerindesin hala!!!Annesi , babası tamam saygıda , hürmette kusur etmesin tamam ama bağımlı da olmasın ya! Adamın kafası oysa öyle gidiyor maalesef ha bir de aklı gel-git olanlar var senin eşin öyleyse eğer sakin, neşeli bir anında rahatsızlıklarını dile getir annen , baban böyle demeden sakince anlatsan, çocuğumuz da ben de yalnız kalıyoruz desen acaba bir düşünür ben ne yapıyorum der mi? Kusura bakma arkadaşım ya çok hassasım bu konularda gerildim birazcık

Son düzenleme:
canım eşin evliliğiniz sürece böyle alışmış düzeleceğiini senin isteklerine saygı duymaya başlayacağını düşünmüyorum maalesef :(((

Aslinda evliligin ipuclari azcok nisnliyken ortaya cikiyor. Ailesinduskunlugu hep vardir sanirim.

Evlenmeden once is durumunda kararli olmaliydin calisicm diye. Haklisin hergun ev cocukla ugras daha cok kafaya takiyorsundur. Calisman eniyisi.

aynı sıkıntılar bendede var gerçekten bu konuya bi çözüm bulmayı bende çok istiyorum.ben size bi örnek vereyim.eşimin ailesi tanımadığım bi adamı bana yakıştırmışlar yani kısacası namusuma kadar dillerini uzattılar ve eşim hiç tepki göstermediği gibi bana annem babam haklı sen o adamın yanında duruyodun dedi ben kararlılığımıda gösterdim ağladım yeri geldi yalvardım ama canıma yetti aradım anasını ağzıma geleni söyledim bi dahada aramadım ama eşim günlerdir annemi ara sor diyo aramıyorum 2 senelik evliyim çok sıkıntı yaşadım hiç beğenemediler beni ama artık ben onları beğenmiyorum.ama eşimide çok seviyorum onun böyle yapması içimi acıtıyo bunu değiştirmenin bi yolu varmıdır acaba yoksa kadere razı mı olalım?.....

aynı sıkıntılar bendede var gerçekten bu konuya bi çözüm bulmayı bende çok istiyorum.ben size bi örnek vereyim.eşimin ailesi tanımadığım bi adamı bana yakıştırmışlar yani kısacası namusuma kadar dillerini uzattılar ve eşim hiç tepki göstermediği gibi bana annem babam haklı sen o adamın yanında duruyodun dedi ben kararlılığımıda gösterdim ağladım yeri geldi yalvardım ama canıma yetti aradım anasını ağzıma geleni söyledim bi dahada aramadım ama eşim günlerdir annemi ara sor diyo aramıyorum 2 senelik evliyim çok sıkıntı yaşadım hiç beğenemediler beni ama artık ben onları beğenmiyorum.ama eşimide çok seviyorum onun böyle yapması içimi acıtıyo bunu değiştirmenin bi yolu varmıdır acaba yoksa kadere razı mı olalım?.....

çok şükür bu kadar ileri gitmedi eşim ama bence değiştirmenin bi yolu yok.
kişiliği öyle gibi geliyo bana. çevresinde çok yanlış davranışı olanlar var mesela
amaonları seviyorsa hiç bir yanlışlarını görmez.
Söz konusu benim akrabalarımdan biriyse en güzel davranışlarını bile kusur gibi anlatır.

bir arkadaşım benim açtığım konuda yorum yapmıştı ve doğru tespit demiştim. Erkekler evlenince hanım köylü olmadığını göstermek için ailesine yöneliyor. Nişanlılık döneminde annesini babasını sık aramayan adamlar hergün arıyor, onları destekliyor, arada kaldığı zaman karşı tarafı tutuyor. Kendisinin ayrı bir aile olduğunu algılayamıyor her nedense...Ve okuduklarımdan, duyduklarımdan yola çıkarak; daha çok anne tekse-baba vefat ettiyse- veya annenin yanında kızı varsa daha çok sorun yaşıyor kadınlar...Anne babası olan kardeşleri evli olan erkeklerin eşleri daha az sorun yaşıyor sanki...Anneler oğullarını kıskanıyor, daha yakın davranıyor. Oğullar ise o yakın davranınca daha da yakınlaşıyor, vefatından korkuyor. Eşini kırsada ya telafi edebileceğini düşünüyor, ya da çogu erkek zaten eşinin ona muhtaç olduğuna inanıyor. İşinde olsa tek başına çocuklar ayakta durmak aile desteği olmazsa çok zor oluyor. Ya da umursamıyor eşinin kırılmasını...Biz erkekleri çok kolay affetmiyor muyuz kızlar? Eşimize çok kızdığımızda bizi arayıp kusura bakma hayatım dediğinde yüreğimizin yağları erimiyor mu? Erkek her defasında affedildiğini görüyor, daha rahat davranıyor.
Ben forumda hep kıskanan kadınları okudum, sadece bir kadın vardı eşim beni çok kıskanıyor diye konu açan...Güzel olan, güzel giyinen, albenisi olan biziz, kıskanan yine biz...Onları havaya sokuyoruz bence...
Konu sahibi arkadaşımda da eşi yemeğe annesine gidiyor, annesi nasıl tatlı dille çağırıyordur kim bilir...Kırmak istemiyor, ama eşi ve çocuğu yalnız...Erkekler asla dengeli durmayı beceremiyorlar veya ben çevremde hiç rastlamadığım için öyle düşünüyorum. Erkekle konuşmakta işe yaramıyor, kadın kolay ikna oluyor da, erkekler çok sabit fikirli...Bazen söyleneni yapmamak için bile yanlış olan şeyi yapabilir.

selam... artık çok bunaldım ve yoruldum eşimin bencilliğinden sürekli annesini ya da ailesini hep önde tutmasından..3 yıllık evliyim birgün olsun çok istediğim birşeyi bile hiç yapmadı hep hayır demesiyle karşılaştımm. bu kelimeyi duydukça çok öfkeleniyorum ve bende hırsımdan ne yapacağımı bilmiyorum. örnek vereyim mesela ev hanımıyım bekarken çalışıyordum tekrar çalışmak istiyorum ama hayır dedi,sınava gireyim açıköğretim okuyayım dedim yine hayır dedi ve bunları gerçekten çok istedim ben istedikçe o içimi acıtarak daha çok hayır dedi, bunalıyorum herzaman evde oturmaktan küçük çocuğum var onunla uğraşıyorum ama kendimi bişeye yaramaz gibi görüyorum.. hep kendi istediği gibi olayım istiyor..sıkıldım yine yemeği dışarda yiyelim yine hayır, akşam alışverişe gidelim mi gezmek adına yine hayırrrrrrrr....ve böle birsürü hayırlar.. ama annesi şunu yap dese oğlum hemen yapar bu da benim zoruma gidiyorr ailesini atsın demiyorum ama çok ilgili yanlarında beni görmüyo bile bazen sığıntı gibi, kullanılmış gibi hissediyorum bu da daha çok üzüyor beni..ve bunu yapan beni seven ve bende onu çok seven eşimm..sizinde zorunuza gitmez miydi.. bunun için ne yapabilirim hep ailesinden yana olması bana hiçbirzaman hak vermemesi haklıda olsam haksız olsam hep ailesi haklı olması... eşim ne yapmak istiyor anlamıyorum beni köle yapmak istiyor heraldee.. eşi karısını tutan hanımlar siz ne yapıyorsunuz nasıl davranıyorsunuz ki eşiniz sizi tutuyor gerçekten fikirlerinize ve yaptıklarınıza çok ihtiyacım var.eşime nasıl davranacağımı bilmiyorum artık bazen zoruma gidiyor hep ailesini önde tutması bende annen böle işte baban şöle böle yapmasalar zaten böle olmazdı diyorum eşimde daha çok ailesine hak veriyor yine ben haksız oluyorum..ağlıyorum ağlıyorum yine sonuç ağlıyorum çaresiz kaldım yardım lütfen..ramazanı yarıladık eşim evde 5 gün sadece iftarını açtı hep annesine gider orda açar bende gitmiyorum artık annesine eşini çocuğunu tek bırakıp gitmesine

takma bence.benimki de benm her dediğime hayr diyor:) hem de senle aynı şeyler valla. geçenlerde kendiliğinden biyere götürdü, şaştım valla.hem canm bazen eşim benm aldığım kıyafeti sayıyor amma çok pantolonun oldu diyor, düşün bi de ben çalışıyorum ve iyi maaş alıyorum:) ama annesi oğlum öl dese ya a ablalarından biri hatta abisinin eşi...adam koşa koşa ölmeye gidecek, ben bi yardım et ev işine dediğimde ağzı gözü eğilir:) bizim kader de buymuş, takma bu kadar. eşinden beklentilerini azalt, daha mutlu olacaksın o zaman. bak bu sözümü yap bence, ben bu şekilde mutlu olmaya başladım çünkü...

Bence ya umursama, eşin seni memnun etmek yolunda çaba harcamıyorsa sende onu umursama. O yokmus gibi hayatından memnun olmaya çalış. Tabi buna nasıl evlilik denir diyeceksin ama işin aslı pekçok evlilik böyle yürüyor. O ailesiyle kafasına göre takılsın, sende evde çocuklarınla mutlu olmaya calış. Ha yok ben buna tahammül edemem dersen sutla gitsin kocanı.
Bi laf var ya ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin..

esiniz nasil biridir, kiskanc midir baskici midir bilemedigim icin cekinerek yaziyorum bunlari, umarim beni anlayissiz biri olarak görmezsiniz.
Öncelikle bazi seyleri ondan istememekle baslayabilirsiniz belki. Gezmek istiyorsaniz cocugunuzu bir süreligine ona birakin veya yaniniza alin, cikin gezin.
Büyük ihtimalle bir süre sonra o da sizinle gelmeye baslar zaten, gelmiyorsa da kendi bilir. Anne olmak eve kapanmak olmamali, ruh sagliginizi korumalisiniz...
Acikögretimde okumak icin de onun iznine ihtiyaciniz yok, zaten sadece sinavlar icin okula gideceksiniz. Egitiminize karismamali, bu konuda isteginizi kabullendireceksiniz.
Tek basiniza yapabileceginiz cok sey var, cocugunuzla disarida vakit gecirmek, ayni yaslarda cocugu olan arkadaslarinizla görüsmek gibi.

Ilk satirda da yazmistim; tüm bunlar esiniz baskici degilse gecerli.

Allah razı olsun valla 10 senelik evliyim gerçekten bunu yeni farkettim demekki hayat yaşadıkça bireyleri tanımayı öğretiyor insana

çok şükür bu kadar ileri gitmedi eşim ama bence değiştirmenin bi yolu yok.
kişiliği öyle gibi geliyo bana. çevresinde çok yanlış davranışı olanlar var mesela
amaonları seviyorsa hiç bir yanlışlarını görmez.
Söz konusu benim akrabalarımdan biriyse en güzel davranışlarını bile kusur gibi anlatır.
Ne güzel dedin aynı eşim

Peki eşiniz size hayır dediğinde siz ne diyorsunuz? Tamam diyorsunuz ve konu kapanıyor mu? Öncelikle neden sorusunu hayatınıza katmanızı tavsiye ederim. Çalışmanı istemiyorum. Neden? Açıköğretim okuma. Neden? Yani evlilik sınırlarına zarar vermeyen her şey yapılabilir bence. Tek sorun para olabilir. O da çözülür bir şekilde. Eşinize biraz direnin. Nedenlerini açıklayın. Oturup konuşun karşılıklı. O ebeveyn siz çocuğuymuşsunuz gibi bir ilişki şekli oluşturulmuş. Siz onun eşisiniz öncelikle bunu kendinize kabullendirin. Ben olsam napardım? Mesela açıköğretim okumak istiyorsam gidip yazılırdım. Kitaplarımı alıp gelirdim. Tepki görürsem de bunda kötü hiçbir şey yok ben mantıklı olan her şeyi yapabilirim diye diye ona bazı şeyleri kabullendirirdim.

çünkü her şeyi onun onayına bırakmışsın. Açık öğretim okumak istiyorsan ondan izin/onay mı alacaksın. Bu çok değişik ve ilginç bir yaklaşım. Akşam gelmiyor mu gezmeye 2 kere yalnız çık bakalım 3. de ne yapıyor. Tabi yalnız çıkabilir misin bu da ayrı bir konu okul okuma meselesine bakınca zor gibi ama biraz sana bağlı bu durum. sen koyvermişsin onun nazikkkkk onayına

Bu eski konulari hortlatan arkadaşlar bunu nasıl başarıyor. Ben bazı uyelere yorum yapiyorum sonra aklıma geliyor son durum ne acaba diye ne üyenin adı aklıma geliyor ne konu başlığı.

Back