• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimi taniyamiyorum

Caglaaslan

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2019
126
26
18
28
Herkese iyi günler,ben (23) 2017 kasımdan buyana evliyim ev hanımıyım ve 6 aylık bir bebeğim var.Esimi(34) çok severek ve hayranlik duyarak evlendim mükemmel bir adamdı benim gözümde.evlenir evlenmez hamile kaldım ne olduğunu anlayamadım bile bunu çok erken buluyordum ama eşim 2.çocuğu bile dile getiriyordu daha hamileyken.Ciddiye almıyorum tabi ilk zamanlar gülüyoruz hoşa gidiyor geçiyor.Ama şuan ki durum artık beni artık hayattan bezmiş bir insan haline getirdi,Kayinvalidem ve kayınpederim yaşlı gençlerden kabullenemiyorlar ama yıllardır hastalar.Hastalar ve aileleri hep hasta.Esim de sürekli annem babam benim ailem diye diye beni hislerimi ihtiyaçlarımı yok sayıyor.Ve adam akıllı konuşma yok anlama yok sorsan ben çalışıyorum görmüyormusun annem hasta babam hasta borcum var anla ama bu kısır döngüde gibi birşey çok bunalıyorum.Bir abisi var o kendiside karısıda çok muhatap değiller eltim kayinvalidem küsler.Simdi eltimde hamile eşi el üstünde tutuyor.Ben anlayamıyorum nasıl davranmam gerek eşimin ailesinin biz olduğuna inandırmak için çok yalnızım.Lutfen bakış acılarınızı okuduğunuz kadarıyla benimle paylaşın

ailesine bağımlı erkek konusu oldukça fazla ve okuduğum kadarıyla hiç biri düzelmiyor. güzelce konuşup derdinizi anlatın veya aile terapistinden yardım alın. ama sonuç alamazsanız ve böyle yaşamaktan memnun da değilseniz yolları ayırmaktan başka çare yok çünkü düzelen pek görülmedi.

ailesine bağımlı erkek konusu oldukça fazla ve okuduğum kadarıyla hiç biri düzelmiyor. güzelce konuşup derdinizi anlatın veya aile terapistinden yardım alın. ama sonuç alamazsanız ve böyle yaşamaktan memnun da değilseniz yolları ayırmaktan başka çare yok çünkü düzelen pek görülmedi.
Evet katılıyorum ben de öyle okudum duydum çok fazla.Ama başına gelince insanin bir tarafindan tutmak istiyor işte bir yolunu arıyor sevgiyi öğreten bir adamin böyle olmasını anlayamıyorum gerçekten.

Bu kadar ailesine bağlı adamlar neden evleniyor?
Ailesinin rahatsızlığı nedir ?
Ben bu durumda sadece 2. çocuğa hayır diyorum ve lütfen tavrınızı koyun.
Sürekli gidip görüşmek zorunda değilsiniz.
Kimse kimseyi evlenince satın almıyor. Gerçekten yeter ya...

Ortada hasta bir aile varsa anlayış gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Son bir kaç senedir aile bireylerimde hastalıklarla boğuştum ve eşimi gözüm görmedi bu süreçte. Onunla ilgilenecek ne takatim vardı ne ruh halim uygundu. O sağolsun bu dönemde anlayışlı davranarak, yanımda olarak gösterdi ilgisini ve sevgisini. Hasar almadan atlattık bu dönemi.

O dönemde benimle ilgilen senin ailen benim, çok bunaldım, çok sıkıldım, niye abin ilgilenmiyor da sen ilgileniyorsun deseydi evliliğimiz hasar alırdı. Hatta belki boşanmaya kadar giderdi.

Empati diyorsunuz.
Ortada hasta bir aile varsa anlayış gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Son bir kaç senedir aile bireylerimde hastalıklarla boğuştum ve eşimi gözüm görmedi bu süreçte. Onunla ilgilenecek ne takatim vardı ne ruh halim uygundu. O sağolsun bu dönemde anlayışlı davranarak, yanımda olarak gösterdi ilgisini ve sevgisini. Hasar almadan atlattık bu dönemi.

O dönemde benimle ilgilen senin ailen benim, çok bunaldım, çok sıkıldım, niye abin ilgilenmiyor da sen ilgileniyorsun deseydi evliliğimiz hasar alırdı. Hatta belki boşanmaya kadar giderdi.
Empati kurun diyorsunuz.Ben babasız büyüdüm annem bizimle birebir hiç ilgilenemedi okuyamadım çalıştım güzel bir kariyerim vardı ve ben esimi tanıdığımda sevgiyi ilk onda öğrendim hissettim.Ondan gelen herşeye raziyim,ama şuan ben regl olmuş durumda bir orkid bile alamıyorum çünkü eşimin dayısı hastanede durumu kötü ben nasıl insanmışım ne düşünüyormuşum alın empati.Haklisiniz bakılmalı hepimiz hastalanicaz keza yaşlanıcaz bilincindeyim.Ama ben elimden geleni yapıyorum annesine gel bakiyim sana iyileştireyim diyorum tenezzül etmiyor ama her gün beni ara diyor ? Babasına keza yemek yediriyorum gidiyor diğer gelinini konuşuyor ki eltimin gözünün önünde çayını icirmisligim var oralı bile olmadı olmuyor.Yanlis empati yıpratıyor beni.Bana daha geçerli bir şey söyleyin lütfen

Daha önce zorluk görmemiştir ,şimdi hayatın doğal akışında yaşanılan şeyler ona aşılamayacak,büyük zorluk olarak geliyordur belki bilemiyorum.Ailesinin hastalığı ile sizin kişisel ihtiyaçlarınız arasında bir baği kuramadım.Hijyenik pedi ondan mı istediniz?

Empati diyorsunuz.

Empati kurun diyorsunuz.Ben babasız büyüdüm annem bizimle birebir hiç ilgilenemedi okuyamadım çalıştım güzel bir kariyerim vardı ve ben esimi tanıdığımda sevgiyi ilk onda öğrendim hissettim.Ondan gelen herşeye raziyim,ama şuan ben regl olmuş durumda bir orkid bile alamıyorum çünkü eşimin dayısı hastanede durumu kötü ben nasıl insanmışım ne düşünüyormuşum alın empati.Haklisiniz bakılmalı hepimiz hastalanicaz keza yaşlanıcaz bilincindeyim.Ama ben elimden geleni yapıyorum annesine gel bakiyim sana iyileştireyim diyorum tenezzül etmiyor ama her gün beni ara diyor ? Babasına keza yemek yediriyorum gidiyor diğer gelinini konuşuyor ki eltimin gözünün önünde çayını icirmisligim var oralı bile olmadı olmuyor.Yanlis empati yıpratıyor beni.Bana daha geçerli bir şey söyleyin lütfen

Dayısı hastanede, durumu kötü yani kötü haber gelebilir. Eşiniz hastanede onun yanında muhtemelen ve sizin derdiniz ped yani...

Niye ped alamıyorsunuz?

Kayınvalideniz bakılacak durumda değilse gelmek istememiş olması normal. Hal hatır sormanızı istemiş sadece.

Bu kadar ailesine bağlı adamlar neden evleniyor?
Ailesinin rahatsızlığı nedir ?
Ben bu durumda sadece 2. çocuğa hayır diyorum ve lütfen tavrınızı koyun.
Sürekli gidip görüşmek zorunda değilsiniz.
Kimse kimseyi evlenince satın almıyor. Gerçekten yeter ya...
Onu bende düşünüyorum.Annesinin genetik kanser var fıtığı var çok zayıf ve kua başlangıcı var söylendiği gibi yazdım kusura bakmayın.Babasi diyaliz hastası yatalakti yeni yeni ayaklandı.Kesinlikle 2. Çocuk bu durumda olamaz sağlıklı yetişemez.Zaten benlik birşey olduğunu sanmıyorum umurlarında değilim sanki

Dayısı hastanede, durumu kötü yani kötü haber gelebilir. Eşiniz hastanede onun yanında muhtemelen ve sizin derdiniz ped yani...

Niye ped alamıyorsunuz?

Kayınvalideniz bakılacak durumda değilse gelmek istememiş olması normal. Hal hatır sormanızı istemiş sadece.
Ne var biliyormusunuz.Asıl konu insanlar in egosu kibiri.Ben pedin peşine düşmüyorum zaten ki param yok.Bana empati diyip benimle empati kuramamaniz da ayrı bir ironi.Tesekkur ederim belki daha da anlayışlı olursam daha iyi olur benim için diye alıyorum yazdıklarınızı.

diger aile fertleri zaten ilgilenmiyormuş eşiniz ilgileniyor sonucta anne ve babası hasta. bunda yanlış ne var? 🤨 sizinle ilgilenip el üstünde tutması ayrı hasta ayrı.. sonucta size ilgi gösterirkende ailesine bakabilir.. esinin ilgisizligini ailesinden cıkarmaz yaslanınca evladın ilgilenmezse anlarsın.

Onu bende düşünüyorum.Annesinin genetik kanser var fıtığı var çok zayıf ve kua başlangıcı var söylendiği gibi yazdım kusura bakmayın.Babasi diyaliz hastası yatalakti yeni yeni ayaklandı.Kesinlikle 2. Çocuk bu durumda olamaz sağlıklı yetişemez.Zaten benlik birşey olduğunu sanmıyorum umurlarında değilim sanki
Yalnız bunlar hiç de kolay hastalıklar değil.Evlatlık görevini yapıyor eşiniz şu anda.Sadece denge kurmada bir sıkıntısı var.Ama durumu zor cidden.Anne ve baba bu boru değil ki.

Ne var biliyormusunuz.Asıl konu insanlar in egosu kibiri.Ben pedin peşine düşmüyorum zaten ki param yok.Bana empati diyip benimle empati kuramamaniz da ayrı bir ironi.Tesekkur ederim belki daha da anlayışlı olursam daha iyi olur benim için diye alıyorum yazdıklarınızı.

Yazdıklarınız o kadar bölük pörçük ki anlamakta zorlanıyorum.

Neden paranız yok. Eşiniz size para mı vermiyor yoksa onun da mı cebinde para yok, maddi zorluk mu yaşıyorsunuz?

Şu süreçte anlayışlı olmaktan başka çareniz yok bence. Çünkü ortada ciddi ağır hastalıkları olan aile bireyleri var ve evet şu durumda eşiniz için sizden ve ihtiyaçlarınızdan daha önemliler muhtemelen. Sizin arıza çıkartmanız lehinize olmaz.

Daha önce zorluk görmemiştir ,şimdi hayatın doğal akışında yaşanılan şeyler ona aşılamayacak,büyük zorluk olarak geliyordur belki bilemiyorum.Ailesinin hastalığı ile sizin kişisel ihtiyaçlarınız arasında bir baği kuramadım.Hijyenik pedi ondan mı istediniz?
Daha öncelerden olan birşey hastalık.Evlendigimizden beri değil,ben sürekli hastalık konuşmak istemiyorum artık sıkılıyorum anlıyormusunuz.Daha 23 yaşındayım ve pedimi alamıyorum evet para yok onun vakti yok yani küçük birşey bile zorla olucaksa bu canımı sıkıyor.

Back