Sırf kv ve kp derin arsızlığından dolayı araç almaktan korkuyorum.Merhabalar, ne zamandır sitenin takipçisiyim. Şimdi de yeni evli olunca bazı sorunlarım oldu ve üye olarak sizin fikirlerinizi almak iatedim.
Biz 9 aylık evliyiz. Benim ailem başka bir şehirde, eşimin ailesi ise bizimle aynı şehirde. Evlerimiz de yakın. Ailesini çok seviyorum, çok iyi insanlar, hiç sorunumuz yok. Ama bir konuda sizin fikrinizi almak istedim.
Eşimin işi bazen gece bazen gündüz oluyor. Kayınbabam ise gündüz 9-5 çalışıyor. Arabaları var ama kayınbabam işe gidince kayınvalidem gündüz bir yere gidecek olunca eşimi arıyor, o da götürüyor, işi bitince alıyor. Çok sık değil ama böyle bir durum var. Sonra dayısı ve amcası da bu şehirde, onlar da arabaya ihtiyaç duydukça bizi alır mısın, bırakır mısın diye arıyorlar. Aslında kibar insanlar ve sık çağırmıyorlar ama farklı kişiler tarafından çağrılınca eşim birini almaya bırakmaya gidiyor sürekli. Bir gün amcasını, iki gün sonra annesini, iki gün sonra yengesini fln. Ben de sürekli çağrılmasından rahatsız oldum. Toplu taşıma da kullanabilirler bazı durumlarda, ama eşimi arıyorlar. Her zaman aramıyoruz zaten diye düşünüyorlardır muhtemelen ama herkes arayınca eşim her zaman birilerini bırakmaya gidiyor gibi. Bir de gece ya da sabahın köründe otobüsten gelenleri falan da alıyor, rahatı bozuluyor, benim de canım sıkılıyor. Tamam iyilik yapıyor ama sürekli sürekli birini alıp bırakamaz ki... Ne yapmalıyım?
Aslında yüzsüzlükten değil de hepsi olunca çok oluyor.Sırf kv ve kp derin arsızlığından dolayı araç almaktan korkuyorum.
Yüzsüzlük diz boyu.
Bide çok komik şeyler için çağırıyolar.
Gel ilacımızı al
Taksit yatır bikmem ne
O çok iyi niyetli. Ayda yılda bir diyor ama ayda yılda bir herkes çağırınca her hafta bir şey çıkıyor. Birkaç defa dedim ama ne diyeyim ki olmaz desem ayıp olur diyor.Goturen bir sey demiyorsa
Siz ne yapabilirsiniz ?
Akli fikri yok mu kocanizin ?
Ehliyetim var ama kullanamıyorum, bahane bulmak en iyisiymiş aslındaEhliyetiniz varsa siz de sürün,arada bir arkadaşlarınızla pikniğe,alışverişe gidin arabayla.eşiniz de belirtsin araba müsait olmuyor,arkadaşlarıyla geziyor diye
Evet bir de o var, ben mesela arabamız olmasa kimseyi çağırmam beni şuradan al diye. Kendim de şu an rahatsız etmeye çekinirim. Ama dediğiniz mantıklı, bir de biraz uzağa mı taşınsak dedim.Bu durum esin istemedigi surece degismez.
Benim kayinvalidem kuafore gitmek icin esime isinden izin aldirtirdi.
Evinin onunden 5 adim mesafeden dolmus geciyor abartmiyorum. Ama esimin isi rahat diye onu isten cagirirdi.
Ben de rahatsiz etmeyim diye dunyanin yolunu yuruyerek gelirdim is cikisi ( bizim ordan toplu tasima yoktu)
Simdi eskisi kadar olmasa da yine de esim ailenin soforudur yani.
Ama fark su oldu; simdi ben de cagiriyorum bizi suraya gotur getir vs diye. Diğerlerine pek zaman kalmiyor. Coluk cocuga karisinca eskisi kadar arayamiyorlar.
Evet bekarken de yapıyormuş, en iyisi bahane üretme galiba.Bekarlığında yapıyorsa alışmışlardır.
Bir daha aradıklarında şimdi x i almaya gidiyorum gelince de sizi bırakırım vs desin eşiniz. İnsan olan anlar
Ya evet laf çaktıramıyorum hem kibarlar hem de mesela her biri ayda yılda bir gibi çağırıyor, mesele herkesin benim eşimi çağırdığından benim bunaldığımı bilmemeleri. Belki bunu laf arasında söylerim.Esinle beraber git gel, laf caktir decem ama kibarlarmis..Bir degisiklik olsun veya esimi cok ozledim diye bilirsin.. ah oyle araba meselesine sinir olurum.. Biz arabamizi iş yerin parkina koyduk.. Bide hirsiz girince esim hic kapinin önune koymaz.. Eltim bazen laf caktirir , iste araba olsa kolay filan felan der.. Bende bisi demen