Erkek İnfertilitesi Eşimi İkna Edemiyorum

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

dilekk_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
66
0
86
41
Adıyaman
arkadaşlar merhaba.5 aydır deniyoruz ve çocuğumuz olmuyor.eşimi ikna edemedim hastaneye gitmek için.bana 1 yıl olsun diyor sonra gidelim diyor.
benim merak ettiğim acaba eşimde mi sorun var diye.sizlerden sperm testi yaptıranlardan acaba sperm kalitesi normal olanlar için soruyoeum.
biraz ilginç soru ama kusura bakmayın.eşlerinizin spermleri rengi falan nasıl.çok mu beyaz az mı beyaz.şeffaf renk mi acaba.yani rengi ve yoğunluğu nasıl.buna bakarak bari bi yorum yapabilir miyim acaba.
çok sıkıldım arkadaşlar.ne yapacam bilmiyorum

canım öyle anlaşılmaz renkle falan
ne kadarlık evlisiniz yaşınız kaç
daha erken gerçekten eğer yaşınız gençse 1 yıl dolmadan bakmıyolar
ama söylersiniz yaparlar belki
kendinizi kasmayın üzmeyin

bence acele edıyosun.panık yapma sakin ol zaten 1 yıl dolmadan doktorda cok ayrıntılı ıncelemıyor yasınız gec değilse 1 sene dolsun oyle gel dıyorlar. hem senin eşine yaptıgın bu baskıda etkıler hem seni hem eşini oluruna bırak ve dua et şimdilik.

renkle yogunlukla falan anlaşılmıyo canım maalesef.bizde 6 ay denedik ve olayınca dr a gitmeye karar verdik.1 yıl geçsin sonra yaparız dediler ben itiraz ettim şimdi yaptırmak istiyoruz diye tutturdum ki iyiki öyle bir cadalozluk yapmışım.bende eşimde testlerimizi yaptırdık maalesef eşimin spermi çok düşük çıkdı ve şuan varikosel ve spermlerde şekil bozuklugu oldugunu ögrendik.9 ayı tamamdaladık.hala drlara gidiyoruz.bence eşini ikna et ve gidin dr a.1 yıl beklemek zorunda degilsiniz size kalmış.

gecikmeden eşini ikna etmeni öneririm,sperm testi yapsın,çok basit sadece örnek verecek,bunun için vakit kaybetmeye ne gerek var hem içiniz rahat eder,6ay normal ama 1yıl uzun zaman,okadar beklemek mantıklı değil...

canım biraz sabırlı ol ama genelde erkekler zaman kazanmaya çalışıyorsa bekleyelim diye tutturuyorsa birşey çıkıyo. benimkide aynıydı nasıl olduysa verdi ve azosperm çıktı. canım sakın sen kendi kendine ilaç falan kullanma ve üzülme. onun kendi isteğiyle tahlil vermesini sağla ve sonuç ne olursa olsun ondan vaz geçmeyeceğini anlat yavaş yavaş bu fikre alışacaktır. zaten artık kadın doğum uzmanları eşinin tahlili olmadan sana hiç bir tedavi de yapmıyo. iyi olur inşallah

canım moralini bozmak istemem,ama biz 6 aydan sonra doktora gittik..başta hiçbir problem yoktu..bekledik bekledik olmadı..sonra eşimin değerleri giderek düşmeye başladı..varikosel çıktı..2 negatif aşılama,defalarca yumurtlama takibi..tam 2 yıl oldu..hiçbir sonuç alamadık henüz..en azından gerekli tahlil ve kontrolleri yaptırın..sorun yoksa size kalmış,bekleyin..ama bir sorun varsa maalesef hemen sonuç alamıyorsunuz..keşke ilk aydan doktora gitseydik diyorum..2 yıl öyle berbat geçti ki..her ay aynı hüsran..ve nekadar daha sürecek bilmiyorum..gidin de en azından kafanız rahat olsun sorununuz yoksa..varsa da erkenden tedavisine bakın..çünkü insan çoook yıpranıyo...

Ahh bitanem ..yazını okuyunca kendi, halim geldi günlerce ağladım yalvardım sonunda gitme dediğim bir gün gitti..Çok zor bir olay ama bizler nelere katlanmıyoruz ki..
Öyle farkedemezsinki...

ben erken doktora gittim 6.ayımda ama iyiki de gitmişim 1 sene oldu hala netice yok..

bence hiç acele etme 1 senenin dolmasını bekle bir sene bır senedır evlılıgını yaşa gez toz acele etme çocuk olunca çok ararsın bu günlerini.oluruna bırak rahat ol kasma kendini.allahın takdiri olursa zaten olur olmazsa sen naparsan yap olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…