eşimi çok kıskanıyorum vesvese mi :((

Merhaba arkadaşlar
yaklaşık 2 yıllık evliyim.
bir kız var eşimle ortak arkadaşımızın kardeşi
kızla samimiyetimiz benimde yok eşiminde yok ayda yılda denk gelirsek görüşürüz.
bi gün bizi davet etmişlerdi evlerine ozaman nişanlıydık eşimle
kapıdan girdik kız benimle sonra da eşimle yanak yanağa tokalaştı. yani kötü düşünmek istemiyorum ben yabancı erkeklerle tokalaşmam bana garip geldi.
kız çok güzel :) iyi de bir kız. bende o gün bu gündür kıskançlık başladı. taktım kafayı kıza. tabi eşimin ne nişanlıyken ne de şimdi hiç bi yaramazlığını çapkınlığını görmedim.
3 ay önce bi yerde karşılaştık o kızla yine.
bu defa eşime tokalaşmak için yaklaşmadı ama eşimi ona bakarken gördüm.
kötü hissettim kendimi.
eşime açık açık sordum bana mı öyle geliyor sen ona mı bakıyorsun dedim.
eşim kızdı bana saçmalama içimde bişey olarak bakmadım kötü bi niyetim yok hem ne diye bakıcam dedi.
kız nişanlı bu arada.
bide eşimle bi kez o kızın konusu açılmıştı, ben açmıştım ağzını yoklamak için bi kaç ortamda 2 3 kez onun düğünü ne zaman diye sormuştu bana.
yani düşünüyorum ne diye merak ediyo ne zaman düğünü. bunu da söyledim niye ikide bir soruyosun diye
sen açtın konusunu bende öyle sordum durduk yerde mi soruyorum sanki diyo.
açıkça soyledim eşime kıskandığımı ben seni seviyorum.
evli barklı adamım ben kendime yapılmasını istemediğim şeyi sana yaparmıyım diyor.
eşim gerçekten de bu konulara çok dikkat ediyor.
daha önceki kız arkadaşından güvensizlik sebebiyle ayrılmış.
sadık değildi onunla evlenseydim gözüm arkada kalırdı demişti.
böyle düşünen bi insan umarım başkasına gönlü kaymaz.
sizce ben mi abartıyorum. eşime güvenim sonsuz.ama öyle konular açılıyorki şeytan aklıma giriyor vesvese veriyor.
iki üç kez düğünü ne zamanmış diye sorması bide kıza bakması canımı çok sıktı.
(düğünü ne zaman diye durduk yerde sormuyor, kızın hakkında konuşulurken mesela bi ortamda başkalarınında olduğu yerde nişanlanmış vs. diye konuşulurken soruyor.)

Ne kadar abartıyorsunuz ya....Ben de bir çok erkek meslekdaşımla tokalaşırım, çok samimi olduğumla da yanaktan öpüşürüm ne var yani bunda? Çoğu benim abim gibi. Samimiyet yoksa uzaktan tokalaşır selam veririm. Ben de güzel bir kadınım, eğer tokalaştığım insanların eşleri sizin gibi düşünüyorsa vakitlerini boşa harcıyorlar :)

Bir de her kadının gözü sizin eşinizde değil, hele ki güzel kadınlar erkek avcısı hiç değil.

Gönlü kaymaz diye bir şey yok. İnsanoğlu. O durumda yapılacak şey bellidir ilişkiyi sonlandırmak( benim şahsi görüşüm)

Bence henüz ilişkinize alışma aşamasındasınız vr birbirinizi çok seviyorsunuz. Bu tarz şeyleri gündeme bile getirmeyin.

Kıskanmanız çok normal, bakmış olabilir ama bu gözlerini ayırmadan süreklilik arz eden bir şey değildir. Anlıktır. Bence görmezden gelin.

Karsilastiginda yuzune bakmak yerine havaya veya size mi baksaydi, napsaydi adam?
Tokalasmak icin akraba olmak gerekmiyor ayrica bilmem biliyor musunuz. Opme olayini ben de yapmam ama kiz herkese oyledir yani?

Magarada yaşıyor gibi davraniyorsunuz yahu hic mi insan icine cikmadiniz siz?
Oyle veya boyle durup selamlastiginin birinin yuzune bakmamak mi olur?

Kiz da senin kocani bekliyordu sanki gelse de evlensem diye. Iyi ki eşinin niyeti yokmuş...

"Herkes kocalariniza merakli degil" diyen tiplere de gicik olurdum ama her önünüze gelene de ortada hic birsey yokken kocana çok meraklilarmis gibi davranmayin ya da insan icine cikmayin.

bakabılır gözu kayabılır o anda bakmıs olabılır. essegın aklına karpuz kabugu sokmanın lüzumu yok.

ya olayin erkegi baglayan kismi bunaltici falan filan da,

ya karsidaki kizi ne yerine koyuyorsunuz hic dusunuyor musunuz?
cok cirkin bir gorus bu,

kocam yaramazdik/ capkinlik yapmadi derkenki uslup da ayrica beni rahatsiz etti.

Siz kadinlari ne olarak goruyorsunuz ,bir kadin olarak?

Ya allah aşkına şu adamlara bi at gözlüğü falan takında rahatlayın. Adamlarla evlenince sanki köle sahibi olmuş gibi davranıyorsunuz. adab-ı muaşeret kanunlarından bi habermisiniz? Medeni insanlar birbirini gördüğünde selamlaşmak için tokalaşır bu kadar basit. Kız güzel ama nişanlı yani inanın kocanızda gözü yok. Ama siz birazdaha üstüne düşmeye devam ederseniz kocanız için aynı şeyi söyleyemiycem...

Kizla hicbir iletisiminiz yok sanirim

Yani her dakka dibinizde olan bir kiz olsa kiskanclik yapmanizi anlarim da.

Kapatin konuyu bence
Zirt pirt kizin konusunu acmayin

böyle ömür geçmez.
önce kendinize güvenmeyi öğrenin, özgüven sahibi olun.
sonra da eşinize güvenin.

Ya sonsuz kelimesinin anlamini bilmiyorsunuz ya guven kelimesini yanlis kullaniyorsunuz ya da guvenim sonsuz derken kendinizi kandiriyorsunuz.

Bu hastalıklı kıskanclıklar bazen oluyor nedense:)))
Ben 20 yasında kı halımle Sımdı kı halımı kıyasladıgımda o 20 yasında kı kızı hırpalamak gelıyor
Gercekten sankı herkes benım sevgılıme bakıyoda ben ezık ...ne sacmaymıs kı cırkın bır kızda degıldım ama oz guvenım yokmus demek
Sımdı cok ta tınn durumundayım:))

X