Arkadaşlar öncesinde biraz fragman geçmek isterim ki az çok fikir sahibi olabilesiniz hakkımda. İlkokul çağımdan beri hep çok konuşan, aşırı duygusal, sabırsız ve çok merhametli bir çocuktum. Yaş aldıkça bu huylarım genele bakınca pek değişmedi. Duygusallık, sabırsızlık bunlar bana ağır bedeller ödetti. İnsanlara karşı vicdan yaptıkça, ödün verdikçe hep ben kaybettim.
Şimdi evli biri olarak bir süredir bu huylarım yüzünden evliliğimde biraz sorunlar yaşıyorum. Eşim mantıklı, kendine değer veren, sınırları olan, bir amaç edinince sonuna kadar iradeli davranan benim tam tersim biridir. Ben biraz duygusallığımla, herseyi kafama takmamla, ondan fazla ilgi-alaka beklememle, iradesiz ve sabırsızlığımla onu bu aralar biraz boğuyormuşum gibi hissediyorum. Gerçi kendimce çok haklı sebeplerim olsa da onun açısından bakınca ona da hak veriyorum.
Biz çok zor kavuşup evlendik. Benim için dünya onun etrafında dönüyor sanki merkezde o vardi hep. Tabi o çalışıyor yoruluyor ama ben çalışmıyorum. Bende boş vakti olunca hep benimle ilgilensin istiyorum. Odak noktasında ben olayım istiyorum. Suan ikimiz isi geregi bir sure ayri yasiyoruz mesela bana dün telefonda bir meşgale bulmalısın, bi hobi edin kafanı biseylerle dağıt bence falan dedi.
Eşimde 5-6 ay ayrı kalacağız yurtdısına gidecek kendisi isi gereği yakın zamanda. Ben sürekli sen gidince napıcam diye dile getirip dert yanınca bana çok drametize ediyorsun, biraz basitlestir biseyleri kafanda, ucunda ölüm yok hayat bu nelere gebe bunlar yasanacak gelip gececek falan dedi.
Bu yaşıma kadar hayatta maddi manevi zorlanmadığım için bir işler istediğim gibi yolunda gitmeyince fazla duygusal davrandığımı söyledi.
Bende şimdi karar aldım kpss hazırlanmaya başlayacağım mesleğimi yapacağım. Benimde ömceliklerim değişsin artık merkezde kendim olayım istiyorum. Bu 6 aylık süreçte, haftada 2-3 gün yüzmeye gideyim diyorum. Biseylerle mesgul olup kendime odaklanacağım ki onu daha fazla bunaltmayayım. Zamanla benden sıkılır bunalır diye korkuyorum çünkü. Kendimi değiştirmek dönüştürmek istiyorum. Sanki ona biraz çocukca geliyormuşum gibi hissettim dün aksam ilk kez. Fazla kilo aldım mesela bunu da laf arasinda dile getirdi bana. O yokken bu 6 ayda hem fiziksel hem zihinsel kisisel gelisim olarak biraz değişmek istiyorum.
Benim gibi bu tarz durumlar yaşayan veya şahit olanlar var mı aranızda? Konuyla ilgili fikirlerinizi ve desteklerinizi bekliyorum