esimi bunaltiyormuyum?

Es ile gun icinde konusmak mesajpasmak nedir ya
aksama bisey kalmiyor sonra :D
sen de irdeleme...isin yoksa yat zibar keyf cat :D

esimle 1 yillik evliyiz yurtdisinda yasiyoruz, ikimizde yogun olarak calisiyoruz o benden daha yogun calisiyor stresli bir isi var.
benim sorunum esimin onu bunalttigimi ve kontrol ettigimi dusunmesi ve bu yuzden cok sinirlenmesi ve iliskimizin yipranmasi.
Ornekleri:
gun icinde mutlaka mesaj atarim yazarim, eger bana donmezse tekrar yazarim neden bakmiyosun cevap vermiyosun? Gibi. onceligin hep bende olmasini isterim en cok bana onem vermesini ve ilk onceligin ben olmasini isterim. eger disari cikacaksa is yemegi dahi olsa mutlaka sorarim ne zaman geliyosun, naptin, kalkiyomusun, hesabi odediniz mi vs gibi. yemekte kim vardi kim geldi, bayan/ erkek vs sorarim.
gunu nasil gecti napti oglen ne yedi kiminle yemege cikti sorarim. haftasonu ne yapalim nereye gidelim, vs konusurum sorarim. mesela kavga ettik tartistik sabah evde ben ise geldigimde mesajlarla devam eder icimdekileri paylasirim anlatirim, konusmaya devam ederim yani kendiside bazen bana cevap yazmaz, bir nevi kavgaya devam etmis olurum..

Esim kontrol etme olayini abarttigimi dusunuyor ve bundan nefret ediyor. sizce ben cok mu kontrolcu davraniyorum ve esimi boguyorum? yapi olarak cok ilgi bekleyen , iletisim halinde olmayi seven biriyim, evlenmeden once de esimle surekli birlikte gezer dolasirdik o zaman ilk oncelik bendim, bana olan aski vs. fakat suanda sanki ilk oncelik isi ve sonra ben gibi, hakli belkide cok yogun ve cok fazla seyahat ediyor baska ulkelere, ayda bi 4-5 gun seyahatte.
bu sebeplerden hep kavga ediyoruz haftada 1 veya 2 kere ve gercekten ikimiz icinde cok yipratici.
kendisi cok bencil oldugumu surekli onu kontrol altinda tutup bunalttigimi soyluyor ve bu sekilde giderse daha da fazla kavgalar edecegimizi soyluyor.

siz eslerinize nasil davraniyorsunuz? erkegi cok bunaltmamak fazla yazmamak sormamak mi lazim? nasil davranmam gerektigini bulamiyorum onu bunaltip kendimden uzaklastirmak istemiyorum. bu yuzden yardim edermisiniz ? :KK24:
Bekarken ile karşılaşma yapmak bana saçma geliyor. Bekarken akşam başka evlere donuyorsunuz o yüzden telefon iletişimi daha sık oluyor. Bırakın aksama konuşacak şeyler kalsın.
Bir de hesabı ödedin mi ye kadar detay gerçekten boğucu. Her adım da sorulmazki. Yine tasvip etmiyorum ama illa ki bilgi almam lazım diyorsan senin için en önemlileri seç ve 1 mesaj at yemek boyu. O da laf arasında 1 kere.
Ayrıca bırak birazda o seni merak etsin, biraz kıymetli ol.
Böyle sürekli el altında kendi kendine değerini azaltiyorsun. Sürekli didikledigin için bir yerden sonra söylediklerinde önemsiz olur.
Kendine sinir koy. Mesela ise gittin 12 ye kadar hiç bir şey yazma. Hatta bence o yazana kadar hiç yazma ama dayanamazsın büyük ihtimalle. 12 de öylesine bir mesaj at cevap yazsa da yazmasa da başka mesaj atma. Akşam ise cikmadan yarım saat önce mesaj at, o gün akşam ile ilgili olabilir, öylesine bir şey yazarsın. Bir kaç gün böyle gitsin. Sonra yine günde 2 mesajla sormak istediğin olursa sorarsin laf arasında. Ama abartma. Zaten böyle yaparsan o seni merak eder. O yazar.

Bekarken ile karşılaşma yapmak bana saçma geliyor. Bekarken akşam başka evlere donuyorsunuz o yüzden telefon iletişimi daha sık oluyor. Bırakın aksama konuşacak şeyler kalsın.
Bir de hesabı ödedin mi ye kadar detay gerçekten boğucu. Her adım da sorulmazki. Yine tasvip etmiyorum ama illa ki bilgi almam lazım diyorsan senin için en önemlileri seç ve 1 mesaj at yemek boyu. O da laf arasında 1 kere.
Ayrıca bırak birazda o seni merak etsin, biraz kıymetli ol.
Böyle sürekli el altında kendi kendine değerini azaltiyorsun. Sürekli didikledigin için bir yerden sonra söylediklerinde önemsiz olur.
Kendine sinir koy. Mesela ise gittin 12 ye kadar hiç bir şey yazma. Hatta bence o yazana kadar hiç yazma ama dayanamazsın büyük ihtimalle. 12 de öylesine bir mesaj at cevap yazsa da yazmasa da başka mesaj atma. Akşam ise cikmadan yarım saat önce mesaj at, o gün akşam ile ilgili olabilir, öylesine bir şey yazarsın. Bir kaç gün böyle gitsin. Sonra yine günde 2 mesajla sormak istediğin olursa sorarsin laf arasında. Ama abartma. Zaten böyle yaparsan o seni merak eder. O yazar.

bugun aksam 6 ya kadar mesaj atmadi aramadida, bende yazmadim hicbisey. simdi yazdim cikiyorum diye o zaman konustuk, ben yazmazsam o kafasina esiiyosa yaziyo ariyo veya isten cikana kadar yazmiyo cikarken yaziyor... yani ben ilgi bekliyorum ama kendimi geri cekmede basarili olamiyorum pek dedigin gibi kendi kiymetimi azaltiyorum. ona da dedim bana degersiz davraniyosun o da kisi kendi degerini belirler dedi. biraz o beni merak etsin o arasin sorsun bende istiyorum ama cok belli bunu istedigim sussam bile aksam eve geldiginde suratimdan anliyodur bilerek kendimi tuttugumu falan. bu sekilde en azindan 1 hafta 10 gun surdurmem lazim ki o zaman gercekten merak etsin dimi.....?
neden sadece ben ariyorum yaziyorum ilgi bekliyorum.....

İşten çıkarken yazması normal. Yani hiç aramıyor, sormuyor diyemezsin. İşi varsa işine konsantre olması gerekir, biraz bekleyeceksin mecburen. Sonuçta onun işi evliliğiniz için önemli bir faktör. Böyle düşün.
Tabii sorman gereken veya canını sıkan bir mesele olduğunda ararsın. Ama her gün sık sık arayıp yazarsan bu krediyi tüketmiş olursun emin ol.
Gün içinde boş boş mesajlaşıp konuşacağınıza, biraz birbirinizden bağımsız hareket edin ki, akşam "Günün nasıl geçti?" diye sorduğunda konuşacak bir şeyler olsun. Belki gerçekten ilginç bir olay olmuştur, gün içinde bunalttığın için akşam anlatmaya hali kalmıyordur adamın :)

İşten çıkarken yazması normal. Yani hiç aramıyor, sormuyor diyemezsin. İşi varsa işine konsantre olması gerekir, biraz bekleyeceksin mecburen. Sonuçta onun işi evliliğiniz için önemli bir faktör. Böyle düşün.
Tabii sorman gereken veya canını sıkan bir mesele olduğunda ararsın. Ama her gün sık sık arayıp yazarsan bu krediyi tüketmiş olursun emin ol.
Gün içinde boş boş mesajlaşıp konuşacağınıza, biraz birbirinizden bağımsız hareket edin ki, akşam "Günün nasıl geçti?" diye sorduğunda konuşacak bir şeyler olsun. Belki gerçekten ilginç bir olay olmuştur, gün içinde bunalttığın için akşam anlatmaya hali kalmıyordur adamın :)

Isi tabiki cok onemli gelirimiz icin, kariyerine odaklanmasida cok guzel hem kendisi icin hemde ikimiz icin ama ben neden unutuluyorum?.. Yani bi iki msj atmak guzel soz soylemek ozel davranmak yine eskisi gibi romantik olmak icin sebepmi lazim evlendik diye bunlar olmayacakmi....

Bunaltmıyorsunuz resmen boğuyorsunuz ben bile boğuldum okurken canım. Hepsini okuyamadım. Anladığım kadarıyla biraz egoistlik var. İlla evlendiniz diye herşey sizin etrafınızda dönmez ki dönmemeli de. Evlilik hayatı üc safhadan oluşur sizin hayatınız, eşinizin hayatı, ortak yaşam alanınız. Eşinizin hayatına abartılacak şekilde karışmamalısınız. Zaten yanlış yapmaya meyilli bir insansa her türlü yapar sıksanız da rahat bıraksanız da. Böyle yapmakla evliliğinizi yıpratmaktan başka birşey geçmez elinize..

Hiç aramıyorum gün içinde. Zaten işteyim yoğunum. Telefona bakamıyorm. Bazen çıkışta arıyorum geliyorum sen nerdesin evde misin vs dye. Zaten evliyiz bik bik sürekli olmaz ki. Eşim bu halimden şikayetçi ama alışıyor.

Isi tabiki cok onemli gelirimiz icin, kariyerine odaklanmasida cok guzel hem kendisi icin hemde ikimiz icin ama ben neden unutuluyorum?.. Yani bi iki msj atmak guzel soz soylemek ozel davranmak yine eskisi gibi romantik olmak icin sebepmi lazim evlendik diye bunlar olmayacakmi....
Elbette olur ama bunun için seni özlemesi lazım bence. Seni düşünmesi lazım. Sen buna fırsat bırakmıyorsun gibi görünüyor. Her an onu kendinle meşgul edersen adam doyar :) bir süre sonra da patlar yani. Kendi iyiliğini düşün, kendin için biraz daha rahat olmaya çalış bence. Birkaç saat yazışmamakla insan evdeki eşini unutmaz canım.

Hesabı odediniz mi ye kadar gelmiş olay ,ee siz ce bunaltıyor musunuz ? Hatta siz bunaltıyor musunuz ?

Gerektiği kadar iletişim kuracaksiniz hepsi bu.
Bırakın bir süre o arayacağım kadar arasın sizi. Sessiz kalın.

mesela saat 6 oldu aksam, hic mesaj atmadi aramadida, bende oyle. bana kalsa ben sabah 10dan itibaren ogle arasi, aksam ustu , cikis olmak uzere 4-5 kere yazardim. ben konusmak istiyorum sadece paylasmak istiyorum ama zorlayinca olmuyor iste. yipratmadan nasil ilgi gorebilirim? eve geldiginde iyi sorun yok ama disardayken istedigim kadar konusmuyoruz , bazen hic yazmadigi da oluyor...
Neden "ilgi görmeye"endekslisiniz? Baska ugrasiniz, arkadaslariniz olsun, hayatiniz olsun.
Cicegi her saniye sularsan curur, balığı her saniye yemlersen catlar, insani her saniye darlarsan patlar. Ya da ne bileyim her an baklava yenmez. Dene istersen, bir saate bayginlik gecirirsin.
Kocana saygi duy, kendine saygi duy, evliligine saygi duy.
Saygi sozle olmaz, ona yasama alani birakmak da saygidir mesela. Sen ilgi isterken onun alanina saygisizlik ediyorsun gibi görünüyor, farkinda olmadan.
Saygi olmazsa sevgi olmaz, sevgi olmazsa ilgi ve sefkat olmaz.
tam tersi sevgi olmazsa saygi olmaz.
Ayrica yasiniz kac?

Neden "ilgi görmeye"endekslisiniz? Baska ugrasiniz, arkadaslariniz olsun, hayatiniz olsun.
Cicegi her saniye sularsan curur, balığı her saniye yemlersen catlar, insani her saniye darlarsan patlar. Ya da ne bileyim her an baklava yenmez. Dene istersen, bir saate bayginlik gecirirsin.
Kocana saygi duy, kendine saygi duy, evliligine saygi duy.
Saygi sozle olmaz, ona yasama alani birakmak da saygidir mesela. Sen ilgi isterken onun alanina saygisizlik ediyorsun gibi görünüyor, farkinda olmadan.
Saygi olmazsa sevgi olmaz, sevgi olmazsa ilgi ve sefkat olmaz.
tam tersi sevgi olmazsa saygi olmaz.
Ayrica yasiniz kac?

Biraz eski yazismalarimiza baktim whatsapptan, evlenmeden onceki zaman dahil esim hep benim cok ustune gittigimi biraz gevsek birakmami, cok sikayet ettigimi soylemis, kibarlikla bazen guzellikle bazen sinirle hep ayni konusmalar dikkatimi cekti.. benimde her seferinde tamam haklisin deyisim, yada kismen kendimi savunmalarim sonra hep ayni dongu hala devam ediyor.. ben pek farkinda olmadan yapiyorum ama esim unutmuyor bu halimden rahatsiz olan o oldugu icin, suanda bu yuzden hic tahammulu ve sabri kalmamis durumda.. nasil duzeltecegim kendimi.. daha cikiyorken bile ayni sorunumuz varmis, tabi ayni evde yasamadigimiz icin ve o zaman askin gozu kor oldugu icin bu kadar rahatsiz etmiyordu esimi de.. ama hep soylemis neden bu kadar ustume geliyorsun, birazcik rahat olsana, isyerinde hep musait olamayabilirim diye bile yazmis cikiyorken.. cok istiyorum bakis acimi ve huyumu degistirmek. bilerek eski yazismalara konusmalara baktim, acaba ben hep boylemiydim diye ve evet genel olarak boyleymisim. ayda 1, ayda 2, haftada 1 degisen sureclerle esimin cok ustune gitmisim, aramisim daraltmisim, zorlamisim. suanda sabrini zorladigimi soyluyor dun bana 2.5 senedir ayni konuyu konusuyoruz dedigi icin bugun soyle bir gecmise donup bakmak istedim, gercekten de oyleymis.. ayni eve girip evlenince daha bi yogun yasamisiz bunu sadece ve tabiki uzun sure oldugu icin esimin tahammulu azalmis buna.
benim hep ilgi istegim varmis, hep bana odaklansin hep benle ilgilensin istemisim. acaba bir rahatsizligim mi var benim. suanda bunu dusundum... 27 yasindayim , esimde 28.

Biraz eski yazismalarimiza baktim whatsapptan, evlenmeden onceki zaman dahil esim hep benim cok ustune gittigimi biraz gevsek birakmami, cok sikayet ettigimi soylemis, kibarlikla bazen guzellikle bazen sinirle hep ayni konusmalar dikkatimi cekti.. benimde her seferinde tamam haklisin deyisim, yada kismen kendimi savunmalarim sonra hep ayni dongu hala devam ediyor.. ben pek farkinda olmadan yapiyorum ama esim unutmuyor bu halimden rahatsiz olan o oldugu icin, suanda bu yuzden hic tahammulu ve sabri kalmamis durumda.. nasil duzeltecegim kendimi.. daha cikiyorken bile ayni sorunumuz varmis, tabi ayni evde yasamadigimiz icin ve o zaman askin gozu kor oldugu icin bu kadar rahatsiz etmiyordu esimi de.. ama hep soylemis neden bu kadar ustume geliyorsun, birazcik rahat olsana, isyerinde hep musait olamayabilirim diye bile yazmis cikiyorken.. cok istiyorum bakis acimi ve huyumu degistirmek. bilerek eski yazismalara konusmalara baktim, acaba ben hep boylemiydim diye ve evet genel olarak boyleymisim. ayda 1, ayda 2, haftada 1 degisen sureclerle esimin cok ustune gitmisim, aramisim daraltmisim, zorlamisim. suanda sabrini zorladigimi soyluyor dun bana 2.5 senedir ayni konuyu konusuyoruz dedigi icin bugun soyle bir gecmise donup bakmak istedim, gercekten de oyleymis.. ayni eve girip evlenince daha bi yogun yasamisiz bunu sadece ve tabiki uzun sure oldugu icin esimin tahammulu azalmis buna.
benim hep ilgi istegim varmis, hep bana odaklansin hep benle ilgilensin istemisim. acaba bir rahatsizligim mi var benim. suanda bunu dusundum... 27 yasindayim , esimde 28.

Sizi tanimaksizin buradan bir kac paragrafla teshis koyamayizz, yargilayamayiz bunlar cok yanlis olur. Esinizle birlikte isin uzmanina danismalisiniz, zamanla problemlerinizden kurtulacaginizi dusunuyorum.

Back
X