• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi artık sevemiyorum?

İçimden çıkamadığım sorunlarım var bi çare arıyorum sürekli sürekli burada herkes hayatının her anlamında mükemmelmiş gibi eleştiriler yağdırıyor, eleştirmeyi bilmediği gibi hakaretler savuruyor. Lütfen yapıcı eleştirilere ihtiyacım var ..
5 aylık evliyim yanlız bu evlilik beni sanki çıkmaca sürüklemiş gibi hissediyorum eşimle mutlu değilim ortak hiç bir noktamız yok oturup bi sohbet ortamımız hiç olmadı bazen çok büyük kavgalarımız oldu onu bana karşı düzeltmek için çabaladığım zamanlarda oldu. eşim akşamları yemekten sonra dışarı çıkar arkadaşlarıyla pazar günleri kahvaltı yapınca arkadaşlarıyla beraber çıkar ve bana karşı çok ilgisizdir akşam telefonla gelir TV ile uyur. oturup bi sorununu dahi anlatmaz beş aydır hiç beraber vakit geçirmedik balayı hariç. Plan yaparm o planlarımı hesaba almaz erteler durur. Yapma dediğim herşeyi sürekli tekrarlar inatlaşır hiç gün içernsnde arayıp romantik sözler söylemez özledm demez mesaj atmaz hiç flört aşamamız olmadı. detaya fazla inmek istemiyorum uzun yazmamak için. Yanında iyi huylarıda var mesela eşim romantik değildir kaba bir adam olsada sadakatlidir bana karşı bi ihaneti olmaz şiddet yoktur bazen ben ona küstüğümde umursamadığı gibi bazende gönlümü almaya çalışır mutfakta bşyler yapar. Ve beni sevdiğinide biliyorum ev işlerinde zamansız ani bi misafir gelecek olursa yardım isterim yardım eder...son bi haftadır herşeyden koptum ondan uzaklaştım ve içime kapandım oda bunun farkında ve bi haftadır beni kazanmak için uğraşıyor sankı ama ben bi haftadır herşeyden soğudum eşimi artıksevmiyorum, bana dokunmasına tahammül edemiyorum aynı yatakta bile yatmak istemiyorum geceleri TV izliyorum bahanesiyle oturma odasında yatıyorm sabah uyumuş kalmışım diyorum ona karşı hiç bi sevgi hissetmiyorum yaşadığım hayat tatsız zevksiz geliyor artık.
Bana yardım edin sizce ne yapmalıyım bu hisleri hisseden eşinden soğuyan oldumu geçiyor mu ne yaptnz inanın yardımlarınıza ihtiyacım var . .
Evlilik danışmanına gitseniz çok faydası olacaktır

Ne yapacağınızı bilemem sadece eşinizin şiddet ve ihanetinin olmayışını artı bir özellik olarak görmeyin demeye geldim.
Bu ikisinden uzak olmak zaten bir evlilik için gerek şartlardır.
Yani kocam beni dövmüyor,aldatmıyor diye mutsuzluğunuzun üzerini örtüp,teselli etmeyin kendinizi.

Uzun yıllar flört edenler bile evliliğe hemen alışamıyor.
Kocasının türlü türlü yeni huylarına merhaba diyor.

Siz tanımadan evlenmişsiniz.
Şimdi tanıyorsunuz.
Bu açıdan 5 ay karar vermek için kısa bir süre..

Karşılıklı çabalarınıza adım atmalısınız.
Sıra ben de görür şimdi gibi bir savaşa dönüştürmek ilişkileri yıpratıyor.

Arkadaşlarına çok düşkün, size karşı ilgisiz anladığım kadarıyla peki konuşmak dışında
bunu değiştirmek için ne yaptınız?

Sinema bileti alıp bu gece sinemadayız dediniz mi?
O telefona gömüldüğünde kucağına oturup benimle ilgilen dediniz mi?
Seni kahvaltı için harika bir yere götürüyorum yarın, hazır ol dediniz mi?
Al içecekler, mısır da burada, bu da sevdiğin tatlı.
İzleyeceğimiz film de hazır.
Yarım saat dinlen de başlayalım dediniz mi?

Dedim ama hepsini reddetti diyorsanız haklısınız.

Sevilmiyorum haliyle sevmiyorum artık boşanalım demek hakkınız..

Ama önce üzerinize düşen her şeyi yapın..
Mükemmel erkek yok bunu bilin.

Mutluluklar dilerim.

Zamanla düzelir umarim başlarda oluyor öyle kavgalar ilk iki sene sonuçta iki kişi ilk defa evi paylaşıyor filan ama.yinede coxuk yapmayın belki huyu odur duzelmez

Daha değişik bir şey söyleyeceğim
Bence şuan ki tavrınızı aynen devam ettirin
İlgilenmeyin görmeyin kendinizi geri çekin yemek yapmayın falan
O sorsun bu kadın benden niye uzaklaştı diye

Önce bir şeyleri değiştirmek için çaba sarfedin. Birlikte konuşun, o sizi seviyor mu anlayın. Daha 5 ay olmuş. Terapiye gidin, ne bileyim birlikte bir şeyler yapın. Baktınız hiç bir şekilde anlaşamayacaksınız, o zaman kusura bakma bu evlilik bana göre değil dersiniz.
Ama illa ben bu adama alışamam sevmiyorum diyorsanız, ayrılmaktan başka bir seçenek mi var?

Bence ona sevgi gösterin baktınız değişmiyor o zaman o sizin bileceginiz is. İleride keske ben bir adım atsaydim demezsiniz keşkeleriniz ya şoyle olsaydılariniz olmaz.

İçimden çıkamadığım sorunlarım var bi çare arıyorum sürekli sürekli burada herkes hayatının her anlamında mükemmelmiş gibi eleştiriler yağdırıyor, eleştirmeyi bilmediği gibi hakaretler savuruyor. Lütfen yapıcı eleştirilere ihtiyacım var ..
5 aylık evliyim yanlız bu evlilik beni sanki çıkmaca sürüklemiş gibi hissediyorum eşimle mutlu değilim ortak hiç bir noktamız yok oturup bi sohbet ortamımız hiç olmadı bazen çok büyük kavgalarımız oldu onu bana karşı düzeltmek için çabaladığım zamanlarda oldu. eşim akşamları yemekten sonra dışarı çıkar arkadaşlarıyla pazar günleri kahvaltı yapınca arkadaşlarıyla beraber çıkar ve bana karşı çok ilgisizdir akşam telefonla gelir TV ile uyur. oturup bi sorununu dahi anlatmaz beş aydır hiç beraber vakit geçirmedik balayı hariç. Plan yaparm o planlarımı hesaba almaz erteler durur. Yapma dediğim herşeyi sürekli tekrarlar inatlaşır hiç gün içernsnde arayıp romantik sözler söylemez özledm demez mesaj atmaz hiç flört aşamamız olmadı. detaya fazla inmek istemiyorum uzun yazmamak için. Yanında iyi huylarıda var mesela eşim romantik değildir kaba bir adam olsada sadakatlidir bana karşı bi ihaneti olmaz şiddet yoktur bazen ben ona küstüğümde umursamadığı gibi bazende gönlümü almaya çalışır mutfakta bşyler yapar. Ve beni sevdiğinide biliyorum ev işlerinde zamansız ani bi misafir gelecek olursa yardım isterim yardım eder...son bi haftadır herşeyden koptum ondan uzaklaştım ve içime kapandım oda bunun farkında ve bi haftadır beni kazanmak için uğraşıyor sankı ama ben bi haftadır herşeyden soğudum eşimi artıksevmiyorum, bana dokunmasına tahammül edemiyorum aynı yatakta bile yatmak istemiyorum geceleri TV izliyorum bahanesiyle oturma odasında yatıyorm sabah uyumuş kalmışım diyorum ona karşı hiç bi sevgi hissetmiyorum yaşadığım hayat tatsız zevksiz geliyor artık.
Bana yardım edin sizce ne yapmalıyım bu hisleri hisseden eşinden soğuyan oldumu geçiyor mu ne yaptnz inanın yardımlarınıza ihtiyacım var . .
rayinaa oturmamis bir evlilik biraz zamana ihtiyaciniz gene 10 yorumda. 9 tanesi ayrilin demek. insan bosanmak .icin mi evleniyor sevgili hanimlar cozum oneris. niye evlendin niye . bosanmiyorsun koly mi sizler kolay. mi ayriliyorsunuz kimsenin evliligi mukkemel degil. inisler cikislar olabilir belliki esinden kaynakli bir depresyon. geciriyor yanliz biraktigi icin bunu biz degil esinizle oturup evliliginiz guzelce bir gozden gecirim konusun hersey konusularak asiliyor

Ayrica birde şunu söylemek isterim ki evliliğin ilk yılı zorlu gecermis derler. Hiç evlenmedim bilmiyorum tabi

Görücü usulü mu evlendiniz ?
Ben plan yapicam benim kocam beni kaile almayacak.5 aylik evli olacağım bana ilgi göstermek yerine arkadaşlarıyla gezecek he bide her akşam dışarı çıkacak.. Tatlım boşanmak için ne bekliyorsun? 2 çocuk yapmayı filan mi ? Uzuldum sevse böyle yapmaz..Sizin flört döneminiz olmamış eyvallah ama sizin cicim ayınız da olmamış.Siz direkt duraklamadan gerileme evresine geçmişsiniz.

Karşılıklı olarak niçin evlendiğinizi hiç anlamadım. Arkadaşlarıyla vakit geçirecekse sizinle neden evlenmiş? Siz sevmediğiniz biriyle neden evlendiniz? Zamanla geçer, çocuk yap sizi birbirinize bağlar gibi yorumlar mı bekliyorsunuz? Yapıcı yorum yapılabilecek bir durum yok sanki. Daha cicim aylarında böyleyseniz muhtemelen ilerleyen zamanlarda birbirinizden nefret edeceksiniz. Ben olsam çocuk olmadan boşanırdım, bir işe girer yalnız yaşardım.

İstediğiniz kadar tanıyın aynı evin içine girene kadar anlayamazsiniz. Anne,baba, kardeşi bile sizin kadar tanimiycak.tabi zamanla.on yıl flort de etsen evlilik bambaşka bir olay.cok yenisiniz alışma aşaması.alisacaksiniz birbirinize.sogukluk zaman zaman olur geçer gider siz bile sasirirsiniz.

Ben 5 yıla yakın görüştüm evlendim ve çok zorlandım dediginiz gibi muhabbet vs sıfır ama adam evden asla çıkmaz bir buçuk yıllık evliyim hastalanıp vs saymıyorum ikimiz ayrı ayrı sadce iki kere takılmisizdir oda benim isteğimle ilk zamanlar çok bunalıyordum sürekli kavga çıkartıyordum dediğin gibi sevmediğimi hissediyor uzaklassın diye elimden geleni yapardım ama o hep sakinligini korur altta alıp susar ve haklı olsa bile gönlümü alirdi ona farkettirmesem bile içimi acıtır kendime çok kızardım bunun böyle gitmeyeceğine karar verdim ve ayrılmak istedim içten değil ama artık ona zarar verdiğimi ve yiprattigimi hissettim kabul etmedi ve benim huylarım devam etti sürekli onu değiştirmeye kalktım en son çare terapiste gitmek istedim ama kendim için kabul etmedi ben düzelticem seni dedi iki gün normalse ucuncu gün aynıydı artık kendime zarar vermeye başladigimda iyi bir terapist bulup beni.goturdu ve iyileşmek istedigim için süreç hızlı ilerledi altından kendime söylemeye bile korktuğum sebep cıktı biliyorum çok uzattım şimdi mevzuya gelicem sonra gozlemlemeye başladım bu adam iyi mükemmel tamam romantik değil muhabbeti yok evden çıkmaz bu sefer ben sorunlara indim düşündüm aile yapısına baktigim zaman öyle bi ortamda büyümeyen bi adam zaten bana ne verebilir onu değiştirmeye çalışmak yerine ona ayak uydurmaya başladım o beni değiştirmeye çalışmıyorken ben niye değiştireyim onu ki ve bu zamanla oturdu istet tanı ister tanıma bu sorunlar hep çıkar adam dışarı takınıyorsa bu senin elinde söylemeler yetmez adamı ikna etmeye herzaman derim ona onun davrandığı gibi davranırsan anca anlar seni hemen ayrıl demem ama bence güzel adımlar atılabilir senin için uğraşıyorsa bu fırsatı degerlendir bence birbirinizi tanımak adına sorular sorun kağıtlar hazırlayın ne renk sevesin ne yemek seversin vs gibi şeyler çocukluğunuza dair iyi güzel anıları anlatın siz anlattıkça onunda aklına gelen şeyleri anlaticak zaten göreceksiniz kadınlar mücadeleci emekcidirler bu kadar kolay pes etmek.dogru değil o kararı nisanlilik döneminde almanız gerekirdi şimdi biraz çaba 5 ayda hiç bise oturmaz cicik ayıda çok saçma siz olduğunuz gibi devam etmişsiniz birbiriniz yüzünu sonradan görme olayı yok sizde bence doğru yolda ilerleyeciginizi düşünüyorum ve kabul etmek gerekir biz kadınlar pek memnun olmayı bilmiyoruz soylemlerimiz ve eylemlerimiz birbirini tutmuyor

N
Karşılıklı olarak niçin evlendiğinizi hiç anlamadım. Arkadaşlarıyla vakit geçirecekse sizinle neden evlenmiş? Siz sevmediğiniz biriyle neden evlendiniz? Zamanla geçer, çocuk yap sizi birbirinize bağlar gibi yorumlar mı bekliyorsunuz? Yapıcı yorum yapılabilecek bir durum yok sanki. Daha cicim aylarında böyleyseniz muhtemelen ilerleyen zamanlarda birbirinizden nefret edeceksiniz. Ben olsam çocuk olmadan boşanırdım, bir işe girer yalnız yaşardım.
Nasil bir is ev flan mu tutardiniz? Elimde bi meslegim yok malesef

İstediğiniz kadar tanıyın aynı evin içine girene kadar anlayamazsiniz. Anne,baba, kardeşi bile sizin kadar tanimiycak.tabi zamanla.on yıl flort de etsen evlilik bambaşka bir olay.cok yenisiniz alışma aşaması.alisacaksiniz birbirinize.sogukluk zaman zaman olur geçer gider siz bile sasirirsiniz.
Insallah hersey dediginiz gibi olur

Evet bosanmak kolay degil bosan denin
rayinaa oturmamis bir evlilik biraz zamana ihtiyaciniz gene 10 yorumda. 9 tanesi ayrilin demek. insan bosanmak .icin mi evleniyor sevgili hanimlar cozum oneris. niye evlendin niye . bosanmiyorsun koly mi sizler kolay. mi ayriliyorsunuz kimsenin evliligi mukkemel degil. inisler cikislar olabilir belliki esinden kaynakli bir depresyon. geciriyor yanliz biraktigi icin bunu biz degil esinizle oturup evliliginiz guzelce bir gozden gecirim konusun hersey konusularak asiliyor
Evet boşanmak kolay degil teşekkür ederim yorumunuz icin gercekten zor

N

Nasil bir is ev flan mu tutardiniz? Elimde bi meslegim yok malesef
Mesleğiniz yoksa meslek edinin. Birkaç yıl herhangi bir işte çalışın. Evde bir şeyler yapın satın. Bu arada açıköğretimden bir bölüm bitirin. Çocuk gelişimi okuyun kreşlerde çalışın. Sosyoloji okuyun, sosyal hizmetler alanında çalışın. Kamu yönetimi okuyun devlete girin. Boş boş durmayın ve elinizden geldiğince kendinizi geliştirin. Hayatın başındasınız birçok şey yapabilirsiniz. Yeter ki tembellik etmeyin. Erkeklerin üstüne yıkılmayın. Ben erkek olsam ben de üstüme yıkılmaya çalışan birine saygı duymazdım.

Back