Eşime yemek hazırlama derdi

Bekarken pille mı yaşıyormuş aç mı duruyormuş . Yarın bir gün hasta olsanız bir çorba kaynatamayacak mı. Biraz yapın bırakın bence. Gerisini kendi halletsin. Birinci de yakarsa ikincide öğrenir.

Meraba. Ben artan yemeklerimi hep buzdolabi posediyle buzluga atarim. Sonra isitip yeriz. Her turlu sulu yemegi atmisimdir bu zamana kadar. Patlicanli türlü, nohut, kuru fasulye, yesil mercimek, corbalarda aynı sekilde. Tek yemelik sekilde posetlere koyabilirsiniz. Yine dolma biber, manti, borek, pogaca,kek yapip atabilirsiniz buzluga

Yorumlara bakıyorum da gerçekten bazılarının kariyeri saçma yorum yapma olsa gerek... Yoksa bedavaya bu kadar saçmalamak olmaz.
Hemen herifi gömmüşler. Yok öğrensin yok dışardan yesin. Erkek ya otomatikman şeytan oluyor ve ona göre muamele görüyor.
Şimdi bu adam sizin dediklerinize layık olan biri olsa eşini bir aylığına ailesine yollar mıydı?
Ve burada asıp kesen hanımlar hanginizin eşi ailenizde bir ay kalmanıza müsaade eder?
Bunları da göz önüne alıp yorum yapmak lazım.
Yemek yapmayı bilmiyor olabilir o kadar da kusuru olsun.
Herneyse, sevgili konu sahibi, saklama kapılarında kuru fasulye, dolma gibi yemekler uzun süre dayanıyor. Ama bence en iyisi börek. Bol bol börek yapın koyun dondurucuya yüz yıl yer isterse.

1 ay keyfine evden gitmeyi ben dogru bulmuyorum. Eşim bana "1 ay ailemde kalacagim" gibi bir istekle gelse çok kırılırdım.
Hastalik veya mecburi bir durum varsa ortalama " insanliga " sahip olan kimse sorun cikartmaz zaten bunun için diye dusunuyorum.
Herkesçe 1 ay ailede kalinmasina "izin" vermek mükemmel bir davraniş olmadigi için dikkat edilmemis olabilir.

Köfte, mantı, sarma, gözleme koyuyorum ben. Pratik olur.

Anasi hic mi bişe ogretmemiş 🤔
Iste bu yuzden ben cocuklarima 5 yasinda başladim ..

Uzgunum ama kofte bile kizartamayan bir insan ne gibi biseler hazirlayabilir ki kendine
?

Kofte hazirla once, bir kac paket, buzluga at. Yagda kizartmalik kucuk tavuk parcalarini sosla, onlari da tek pisirimlik paketler halinde at buzluga. Taze fasulye, patlican gibi sebze yemekleri pisir, kucuk cam kavanozlara sicakken doldurup ters cevir kapat. Bunlar cok uzun sure kaliyor dolapta. Eger seviyorsa borek vb seyler yapip onlari da at dolaba, arada bazi aksamlar cay borek pogaca gibi kahvaltilikla gecirir. Hatta az bisey menemen de hazirlayabilirsin. Arada hatirlatirsin bazi aksamlar balik alsin kendine firina atip onu yer. Bence bu sekilde bayaa idare eder.

Isin ne kadar zorrrr korkunc hatta esimi 2 ayda biraksam hic boyle bir sıkıntı yasamam. Hamur isi kiymali borek gibi seyler pisirip koyabilirsen cikardignda isittignda yeni pismis gibi oluyo

Ben akliniza gelen tum yemekleri dondurucuya atiyorum pismis olarak. Orman kebabi, pilav, karniyarik... birkac cesit yemek yapin ve kucuk porsiyonlar halinde dondurucuya dizin. Hangi aksam hangisini yemek istiyorsa cikartip isitip yesin. Ancak her yemek ocakta isitmaya uygun olmayabilir. Ben genelde mikrodalga kullaniuorum difrizden cikarttihim yemekleri isitmak icin

Su kavanoz fikirlerini yazanlarin duacisiyim.

Uzayda da yasamiyorum ama hiç yemeğin bu sekilde hazirlanip alt dolapta saklanacagini duymamistim.

Domates konservelerini falan biliyordum ama yemek hic aklima gelmemisti.

Hafta ici yemekleri icin hafta sonundan birseyler yapip deneyeceğim.

Tekrar teşekkür ederim kendi adima hanımlar:KK200:

Ben de domates konservesi çokça yaparım. Hatta sütü de kaynarken kavanozladığımda onun da uzun süre dayandığını farkettim, yıllardır onu da öyle yapıyorum.

Ama yemeği bilmiyordum gerçekten. Tadı değişir diye düşünüyordum. İyi oldu öğrendiğim.

Bir de hala aynı boş yorumları yapanlar olmasa:KK51:

Ben de domates konservesi çokça yaparım. Hatta sütü de kaynarken kavanozladığımda onun da uzun süre dayandığını farkettim, yıllardır onu da öyle yapıyorum.

Ama yemeği bilmiyordum gerçekten. Tadı değişir diye düşünüyordum. İyi oldu öğrendiğim.

Bir de hala aynı boş yorumları yapanlar olmasa:KK51:
Canim sanirim bir tek sarma yapilmiyormus yani buzluga atılmıyormuş icindeki pirincler kiriliyormus diye duymustum. denemedim gerci bilene sormak lazım. Digerlerini hep atiyorlar bende bu sitede gördüm

Canim bence hazir haslanmis nohutun varsa ,yoksa da haşla bence .
Nohuttan humus yap blendirda.
Su koyma ama sivi oluyor kivamina gore koyarsin
Onu da bir guzel plastik saklama kabi ya da buzdolabi posetine koy at
Patlican salatasi yap ama sarimsaksiz yap onuda at
Kendisine bir öğün cikar humusa yumurta kirar pastirma koyat ekmekle yer. Doyurucu da.
Küçük avuç ici kadar pizza yap.
Hamurdan 30 40 tane yap uzerine sucuk biber
Yallah dolaba.
Onuda mikrodalga veya fırın iste isitir yer
Kofte 👍👍
Sen nasil kizartacagini kagida yazip buzdolabina as gitmeden bakip edip yapar zaten.
Ayni sekilde börek demisler onuda at buzluga
Kurufasulye pisir onuda
😀
Mantı al ya da yap artik onu da
Onun uzerine su koyup haşlar
Erkekler bu tarz yemekler yiyorlar ya..
Icli kofte yapabilirsen veya alabilirsen onuda at
Onu da kizartsin kendisi yağda
Bu tip seler olur ama 1 aylik yemegi nasil yetistircen

Bazi erkekler patlicani sevmez benimki cok sever mesela. Seviyor mu
Eger firinda patlican kozler sen o patlicandan birde borek yap
Ben yaptim nefis oldu
Ic harcini kozlenmis patlican sogan pul biber kara biber tuz yagdan yaptim 2 kisiyiz diye 3 tane yufkadan yaptim yedik. Artani dolaba koydum gece esim acıkıp yiyor. Bak o da guzel fikir patlicandan ne bulduysan yapsan aslinda😀👍👍👍

Patates haşla sonra kabugunu soyup küp küp dograyip at buzluga olur herhalde. Sonra onun uzerine yumurta kirar kendisi ya da limon sikar maydanoz karabiber al sana patates salatasi yaninda da bisiler atistirir aklima bunlar geldi

Canim bence hazir haslanmis nohutun varsa ,yoksa da haşla bence .
Nohuttan humus yap blendirda.
Su koyma ama sivi oluyor kivamina gore koyarsin
Onu da bir guzel plastik saklama kabi ya da buzdolabi posetine koy at
Patlican salatasi yap ama sarimsaksiz yap onuda at
Kendisine bir öğün cikar humusa yumurta kirar pastirma koyat ekmekle yer. Doyurucu da.
Küçük avuç ici kadar pizza yap.
Hamurdan 30 40 tane yap uzerine sucuk biber
Yallah dolaba.
Onuda mikrodalga veya fırın iste isitir yer
Kofte 👍👍
Sen nasil kizartacagini kagida yazip buzdolabina as gitmeden bakip edip yapar zaten.
Ayni sekilde börek demisler onuda at buzluga
Kurufasulye pisir onuda
😀
Mantı al ya da yap artik onu da
Onun uzerine su koyup haşlar
Erkekler bu tarz yemekler yiyorlar ya..
Icli kofte yapabilirsen veya alabilirsen onuda at
Onu da kizartsin kendisi yağda
Bu tip seler olur ama 1 aylik yemegi nasil yetistircen
Bazi erkekler patlicani sevmez benimki cok sever mesela. Seviyor mu
Eger firinda patlican kozler sen o patlicandan birde borek yap
Ben yaptim nefis oldu
Ic harcini kozlenmis patlican sogan pul biber kara biber tuz yagdan yaptim 2 kisiyiz diye 3 tane yufkadan yaptim yedik. Artani dolaba koydum gece esim acıkıp yiyor. Bak o da guzel fikir patlicandan ne bulduysan yapsan aslinda😀👍👍👍
Patates haşla sonra kabugunu soyup küp küp dograyip at buzluga olur herhalde. Sonra onun uzerine yumurta kirar kendisi ya da limon sikar maydanoz karabiber al sana patates salatasi yaninda da bisiler atistirir aklima bunlar geldi

Buradan aldığım fikirlerle yapıyorum birşeyler. Daha çok tencere yemeği, sebze yemekleri nasıl olur diye düşünüyordum. Onu da konserve yapabileceğimi söyledi arkadaşlar sağolsunlar.

Size de teşekkür ederim.

Tam benim oldugum durum :KK25:
Yarin bende memlekete gidiyorum ve oncesinde hazirlik yaptım haliyle ramazan esimde dedigin gibi sadece yumurta kirip patates haslayip pilav yapabilir..
Kiymali peynirli pide açma yapıp dondurucuya attim tavada isitip yiyebilir..
Et tavuk sote yapip porsiyonlayip yine dondurucuya koydum..
Sevdigi corbalardan pisirip kavanozlara koyup konserveledim..
Bide kuru fasulyede pisirip ayni sekilde yaptim..
Ee kapagini acip tencerede isitmasi kaldi onida yapar artik daha ne yapalim.

Tam benim oldugum durum :KK25:
Yarin bende memlekete gidiyorum ve oncesinde hazirlik yaptım haliyle ramazan esimde dedigin gibi sadece yumurta kirip patates haslayip pilav yapabilir..
Kiymali peynirli pide açma yapıp dondurucuya attim tavada isitip yiyebilir..
Et tavuk sote yapip porsiyonlayip yine dondurucuya koydum..
Sevdigi corbalardan pisirip kavanozlara koyup konserveledim..
Bide kuru fasulyede pisirip ayni sekilde yaptim..
Ee kapagini acip tencerede isitmasi kaldi onida yapar artik daha ne yapalim.
Ben de hallettim, yaptım birşeyler. Olduğu kadar artık...

İşte bunlar hep biz kadınların suçu. Anneler erkek çocuklarını mutfağa sokmaz, herşeyi önüne koyar. Eşler yumurta bile kıramaz der yine önlerine yemeğini koyar. İnsan hazır bir köfteyi nasıl kızartamaz bunu anlaması çok zor. 1 ay için yemek hazırlamanız neredeyse imkansız. Bir şekilde iş başa düşecek.

İşte bunlar hep biz kadınların suçu. Anneler erkek çocuklarını mutfağa sokmaz, herşeyi önüne koyar. Eşler yumurta bile kıramaz der yine önlerine yemeğini koyar. İnsan hazır bir köfteyi nasıl kızartamaz bunu anlaması çok zor. 1 ay için yemek hazırlamanız neredeyse imkansız. Bir şekilde iş başa düşecek.
Oldu.

Siz eşinizi ve çocuğunuzu o şekilde yetiştirirsiniz öyleyse:KK66:

Back
X