Eşime ve anneme küçükken tacize ugradığımı söylemeli miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
öncelikle gerçekten üzüldüm , çocuk yaşta bu tarz durumlara maruz kalmanıza , fakat ben şuan eşinize yada annenize söylemenin size hiç bir faydası olacağına inanmamakla birlikte belkide daha kötü sonuçlar olacak diye düşünüyorum annenizin rahatsızlığı daha çok üzeceksiniz , eşinizin bu duruma nasıl tepki vereceğini bilmiyorsunuz , bunu haliyle yıllarca anlatamadığınız için içinizde daha çok büyümüş ve psikolojiniz bozulmuş , bence acilen bir uzmandan yardım alın ve eşiniz , anneniz ilede paylaşmayın derim , allah yardımcınız olsun

Bak bu videoda ne diyor..Herkes bana kızmış..
Konu sahibi zina yapmamış 5 yaşında tacize uğramış farkındasınız demi?Taciz örtülecek birşey değildir.Tabii ben de direk anlatmasından yana değilim önce uzmana gidip ona gore hareket etmeli ama zinayla tacizi kıyaslamak hiç hoş değil biri isteyerek biri istem dışı.Ki ben eşlerin daha onceki istemli yaptiklarinin da gizlenmesi gerektiğini düşünmüyorum.

Kimsenin anneliğini yargılamak istemem ama annen iyi bir anne değilmiş. Öyle olsa o sorunlu destek olayım, sen normalsin başının çaresine bak diye düşünmezdi. Ama sen iyi bir annesin. Bebeğin çığlık mi atıyor, vallahi benimki de atıyordu. 2 yaşını bitirdi, dün sinirden koca koltuğu çekip düşürdü. Evi birbirine kattı. Ablana mi benziyor şimdi. Evet bebeklerin doğuştan gelen bir karakterleri var ama asıl biçimini senin yetiştirme şeklin belirliyor. Annenle ve eşinle durumu paylaş. Zehir içinde kalmasın. Ama mutlaka psikolojik destek de al. Akıllı bir kadınsın ve eminim başaracaksın. Bu arada bunu sana yaşatan iğrenç yaratık kimdi bilmiyorum ama ablana ve hatta abine de bulaşmış olabilir.

Allah'ın üstünü örttüğü şeyi sen nasıl açıklarsın olmaz. Bunu yapma sakın...

Allah kulun kula zulmunun ustunu ortmez, aksine dunyada ve ahirette zulme ugrayanin hakkini verir.

Konu sahibesi MADUR, cocukken tacize ugramis. 5 yasinda bir cocuk bu, ona karsi istismarda bulunan bir pedofil var. Ne zinasi Allah askina sizin kafaniz yerinde mi???? Cocuga yapilan tacize zina gozuyle bakiyorsaniz sizin de o pedofilden farkiniz yok, cinsi sapik ve sosyopatsiniz kardesim siz de o zaman.

Bu tip ruh hastalariyla ayni platformda olmak istemiyorum. MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Kazen rica ederim bu kullanicinin uyeligini iptal edin. Toplumda yeterince ruh hastasi var zaten, bir de burda gormek ugrasmak laf anlatmak istemiyorum asla.

Çok acil psikiyatriste gidin. İntihar düşünceleriniz var, sinir krizleriniz var, geçmişte travmatik şeyler yaşamışsınız ve şuanda bazı olaylar sizi tetikliyor muhtemelen ptsd var. Bebeğiniz de daha küçük sanırım belki hala lohusa depresyonunun etkisinde de olabilirsiniz. Terapi tek başına yeterli olmaz sizin için ama doğru ilaçla terapiyi aynı anda kombinlediğinizde hayat kaliteniz çok artar. Bir de mutlaka endokronoloğa da gidin. İyi bir psikiyatrist zaten mutlaka yönlendirir sizi ya da en azından belli vitamin/hormon değerlerinizi kontrol edip ona göre vücudunuzdaki eksiklikleri tamamlama yoluna gider.

Kardeşlerinizle şuan ilişkiniz ne durumda bilmiyorum ama bence onlar da sizin gibi küçüklüklerinde aynı tacize maruz kalmış olabilirler. Agresiflikleri, hayatlarındaki sorunlar vs. yaşadıklarının etkisi olabilir. Belki bu konuda ablanızla konuşmayı da düşünebilirsiniz.

Ben yerinizde olsam psikiyatriste gitmeden önce eşime, çocukluğumda yaşadıklarımı ve şuan intihar düşüncem olduğunu anlatırdım. Çünkü ilaca başladığınız ilk dönemde etrafınızda sorunlarınızı bilen ve size göz kulak olabilecek birinin olması önemli. Annemle yüzleşmeyi ise daha güçlü ve iyi hissettiğim bir döneme saklardım.

Buarada bebeğimi benden alırlar mı diye düşünüp tedaviyi ertelemeyin. Hiçbirşey olmaz. Karanlık düşüncelerle boğuşan tek anne siz değilsiniz. Üstelik sorunlarınızı fark edip tedavi aramaya başlamak kendiniz ve aileniz için mantıklı kararlar verdiğinizi kanıtlamanın en güzel yoludur.

Mutlaka destek alın. Psikiyatriye değil, klinik psikoloğa gidin. Psikiyatristler kısa zaman aralıklarında ilaç tedavilerinizi düzenler. Sizin ihtiyacınız sadece ilaç tedavisi ile dondurulmuş ve uyuşturulmuş bir beyin/beden değil. Terapi ile desteklenmiş bir ilaç tedavisi. Psikologunuz zaten psikiyatri desteği ile destekleyecektir bu süreci.
Maddi durumunuz nedir bilmiyorum ama eğer zorda iseniz, klinik psikologunun ücretini karşılayabilecek durumda değilim diyorsanız(şehirlere göre değişiyor ama 150 -250 tlden bulabilirsiniz)Sosyal Hizmet Merkezi ve ya belediyeye başvurarak bu desteği ücretsiz talep edin. Kurumların insiyatifindedir, eğer yardımcı olmazsa bi BİMER şikayeti işinizi görür, hakkınız alın

Çok zor günler geçirmişsiniz belli.. Ama annenizin ablanız ile olan ilişkisini kimse yaşamadan bilemez. Evladım olmadan önce anneme kız kardeşim için “çok yüz veriyorsun” derdim. Evladım olunca anladım. İnsan kıyamıyor canının parçasına. O yüzden annenizin rest çekmemesini kınamayın, şiddetle büyüyen ablanızı da suçlamayın.

Kavga, şiddet(fiziksel yanda duygusal), iletişimsizlik ile büyüyen çocuklarda sinir, ögke kontrol bozuklukları, psikolojik sorunlar haylice oluyor. Abinize de ablanıza da bir şey diyemiyorum o yüzden.

Siz daha zorunu yaşamışsınız zaten. Yaşamayan bilemez, sizi anlaması mümkün değil çoğu kişinin o yüzden. Ama o kötü anıları silmek için bir destek alın.

Ablanız,canınızdır, bir şey olsa kalbiniz durur. Onu kınamıyorsunuzdur. Yaşadıklarından dolayı yaptıklarına hak veriyorsunuzdur belki. Kçtü biri diye değil ama yine de kızınız ablanız gibi olsun istemiyorsunuz değil mi? Ama yanında krizler geçiren, ailesini öldürmek isteyen, ruh sağlığı yaşadıklarından dolayı iyi olmayan bir bebek me kadar sağlıklı olacak? Lütfen, lütfen kurtulun bu anılardan. Eminimki bebeğinizin ileride mutlu bir birey olmasını istersiniz.

Sorunuza cevabım ise; eşiniz ile paylaşmanız. Hayat arkadaşınız sonuçta, bilebilir. Ama annenize demenizi tavsiye etmem.

Öncelikle çok ağır şeyler yaşamışsınız ve bunun etkileri ne yazıkki sürmeye devam ediyor hayatınızda.

Annenizin hatalı olduğu aşikar - dışardan bekar ne üdü belirsiz bir ekeği eve, çocuklarına yaklaştırmayacaktı. Aynı şekilde kardeşlerinizin hayatlarında hata yapmaları sizi bağlamaz. Sizin suçunuz ne? Size bu kadar haksızlık yapılmasına izin vermeyin!
Annenizin de piskolojisi iyi değil belli ki - sizi bu kadar etkiliyorsa aranıza biraz mesafe koyun. Annenizi bir kenara atın demiyorum fakat anne de olsa size ve kızınıza iyi gelmiyorsa uzaklaşılması gerekir.
Önceliğiniz siz ve kızınız sonra da evliliğiniz olmalı.
Annenize söyleyip eşinizie söylememzlik yapmayın bence. Ya ikisine ya da hiç birine. Birine anlatınca diğer de bir gün öğrenecektir. Sizden öğrenmeleri daha doğrudur.
Herkes belirttiği üzere acil piskolojik destek almanız gerekiyor. İyi olmanızı diliyorum!

Allah'ın üstünü örttüğü şeyi sen nasıl açıklarsın olmaz. Bunu yapma sakın...
Acaba siz iyi misiniz?
Taciz mi Allahın üstünü örttüğü birşey, zinayla karıştırıyorsunuz sanırım.
Sizin çoluğunuzu çocuğunuzu taciz ettiklerinde siz susun o zaman, sakın insanlara anlatmayın. Çocuğunuzda sorunlu bir birey olsun çıksın.
Yorum yaparken sadece 1 dakika düşünün yahu, mantıklı birşey mi yazıyorum diye bir dakika düşünün. Allah ıslah etsin.

Ablan ne yapmış nasıl biri de ondan bu kadar nefret ediyorsun ki bu benzetmeyle sınır krizi geçiriyorsun bunu merak ettim ona gore cvp vercem..

Cezasizmi kalsin o yavsak ozamanalarda bu kiz kucuktu simdi buyudu alsin intikamini sadece kendini toplayip bi avukatla gorusmesi gerek
Farkindaysan adama ceza alması icin şikayette bulunmuyor. Anne ve esine soylemek istiyor herhangi bir şikayet olayi yok bu bir. İkincisi yıllar önce hic bir kanıta sahip olmayan tacizden kimse ceza almaz keşke alsa. Ama bu durum birine kizan, sevmeyen kadinin bu bana yillar önce tecavuz etti lafiyla ceza alacagi için asilsiz çok ihbar olur. Lütfen şu cezai islemlerin kurallarini bilmeden gaza getirmeyelim. Zaten ortada ceza diye bir şey yazmıyor. İc dokme yazıyor da genede aciklayayim dedim.

Bu konuları açma bence kimseye. Anlattıkça da açın tazelenir. Kimse acımaz bunu unutma. Eşine de söyleme, adam sana karşı soguyabilir. Hani öyle dokunma falan dersin her farklı dokunmasında acaba der. Belki de farklı düşünür bilemem ama genel olarak böyle karşılıyorlar. Hiç yoktan kendini yerle bir edersin. Titreme vs gibi krizler için lütfen destek al. Eşine de krizlerim için gideyim dersin. Yaşadıkların çok ağır, yaşamayan asla anlamaz biliyorum. Destek al anlayacağın kişiler aileden olmasın lütfen. Kendine zulüm olur. Resmi olarak da ceza alacağını hiç sanmıyorum. Anlatmanın zarardan başka etkisi olmaz. Ülkemiz magdurda olsan kadından yana olmuyor maalesef. Dualarım seninle...

Abime zannetmiyorum o büyük bizden bayağı.

Ama ablam olabilir... Çünkü hiç ama hiç normal biri değil..

Bu arada tavsiyelerden sonra psikiyatri ye gittim ( ilaç yazan hangisi ise işte ) emziriyorum diye laf yaptı bana pislik. Artık emzirme ve bunları iç dedi. Mal gibi bakakaldim tamam dedim ve aslında buraya yazdıklarımın yarısını bile anlatmamistim ağlamaktan. Taciz konusunu ise hiç acmamistim.

Bu olayı üstümden atınca tekrar gideceğim

İnan bana giriş yapıp bildirimleri kontrol ettiğimde bu konuya cevap yazıldığını görünce ellerim titredi basım titredi. Bu yorumu ağlayarak yazıyorum.

Konu silebilir miyim ? Yorumlara kapatabilir miyim? Veya gizleniyor mu?

Psikolojik destek alın acilen, danıştığınız uzman sizi güzelce yönlendirir zaten. Onunla beraber karar verirsiniz anlatıp anlatmamaya. Bu arada gerçekten üzüldüm Allah yardımcınız olsun, sabrınızı artırsın. Dilerim en kısa zamanda atlatırsınız içinde bulunduğunuz durumu. İnşallah tez zamanda anneniz de sağlığına kavuşur.

Seni ve acını anlayamayiz yaşamayan bilmez... MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Kazen yönetici bildiğim kadarıyla. Onlara yazın kapansın konu

Konuyu silemezsiniz yasak ama belli ki sizi üzüyor bu sebeple yorumlara kapatıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…