Eşime kirildim, para bi türlü yetmiyor..

benim maaaşım sizden fazla ama abartı geldi bebek arabası falan. sizin aylık geliirniz 15 değilki . o na bile fazla . 6000 çok gereksiz 1500 -2000 lirakıl neyinize yetmiyor. ayağınızı yorganıza göre uzuztın bence .
Maasimiz az ama calismamiz da az. Ben home office belirli saatlerce pc acik ama yaptigim is 20 saatimi bile almiyo haftada. Esim de yuksek lisanstan dolayi 3 gun yarim gun calisiyor. Zaten onun yuksek lisansi bitse bayagi yukselecek. Ben de belki cocuk buyuyunce home office degil de disarida bi sirkete girerim daha iyi kazanc elde edecegim kesin ama home office alisan birisi icin zor. Ve isim cok hafif.
Araba konusuna gelince cevremize soylesek onlar da sizin gibi dusunurler ama ben cok arastirdim her cocukta bebek arabasi degistiriyolarmis cunku kalitesizler cabuk bozuluyormus. Bizde saglam kaliteli aldik ki 2.cocukta da kullaniriz diye.

Bebek eşyaları iyi marka olsun isterim ben de. Ama yarin bir gün bebegim olursa ikinci el uygulamalardan almayı düşünüyorum yine güzel markalardan.

Kiyafet konusunda mango ve zara gibi markalarin sadece tarz açısından guzel oldugunu düşünüyorum. Kalite olarak hepsinin ayni surede eskidigini, kumaşı eskimese tarzinin kasten eskitildigini düşünüyorum.

Yine dolap uygulamasindan etiketli sıfır urun kovalayabilirsiniz bu markalardan.

Pentinin aman aman bir kalitede oldugunu düşünmüyorum. Trendyoldan, adini duysaniz burun kiviracaginiz bir markadan tayt aldim. Kalite marka etiketinde degil çoğu zaman.

Yemek içmek konusunda hakli buldum sizi. Sağlığınız açısından en doğrusunu yapiyorsunuz. Bu konuda konuşturmayin eşinizi. Hormonlu tavuklar bizim de hormonlarimizi bozuyor. Keza yumurtalari da oyle.

Ozetle bogazdan geçen her seyde iyisini almak benim tercihim. Diğerleri kısılabilir.

Ben sizi sımarik buldum. Yumurta, avokado, tatil konusu degil... bunlari istemek bir insan olarak cok dogal bir hakkiniz.

Biriniz rahatim bozulmasin diye duzgun maasli bir is tercih etmiyorsunuz. Biriniz full time calismiyorsunuz ama hic bir seyden de geri kalmak istemiyorsunuz. Hem karnim doysun hem pastam dursun hesabi oluyor. Keske mumkun olsa :)

Sonra da yetiremediginiz paranin yarisindan fazlasini biriktirmeye kalkisiyorsunuz.

O maaşla o kadar birikim asla olmaz. Türkiye şartlarında çok para değil ki. Bİrikim yapmak istiyorsaniz marka takıntım var demeyeceksiniz, eşiniz de dışarıdan yemeyecek. Gerçi yazdığınız markalarda aman aman markalar değil. Bebek için aldıklarınız pahalı olmuş, zaten çocuk olunca aldıklarınızin çoğunun gereksiz ve masraflı olduğunu anlayacaksiniz.
ISte zaradir mangodur aman aman bi marka degil onu demeye calisiyorum. Senede 2 pantolon 2 elbise oralardan almisim cok mu degil bence. Bebek icin evet pahali ama 2.cocukta masraf yapmamiza gerek kalmayacak.

ISte zaradir mangodur aman aman bi marka degil onu demeye calisiyorum. Senede 2 pantolon 2 elbise oralardan almisim cok mu degil bence. Bebek icin evet pahali ama 2.cocukta masraf yapmamiza gerek kalmayacak.
İyi de ben sizi anlamadım. Adam napsin? Zaten faturaları babası oduyormus. O zaman sizinkiler de üç beş yardim etsin onu biriktirin.

2. Çocuğa da Allah kerim.

Maasimiz az ama calismamiz da az. Ben home office belirli saatlerce pc acik ama yaptigim is 20 saatimi bile almiyo haftada. Esim de yuksek lisanstan dolayi 3 gun yarim gun calisiyor. Zaten onun yuksek lisansi bitse bayagi yukselecek. Ben de belki cocuk buyuyunce home office degil de disarida bi sirkete girerim daha iyi kazanc elde edecegim kesin ama home office alisan birisi icin zor. Ve isim cok hafif.
Araba konusuna gelince cevremize soylesek onlar da sizin gibi dusunurler ama ben cok arastirdim her cocukta bebek arabasi degistiriyolarmis cunku kalitesizler cabuk bozuluyormus. Bizde saglam kaliteli aldik ki 2.cocukta da kullaniriz diye.
ben iki çocuktada kullandım, hadi 2000 liralık aldın , ikincidede gelirirn artar 3000 liralık alırsın. yine 6000 olmadı. 1 ay nerdeyse arabaya çalışmışnız. ayrıca illa eskiyor çocuk kususyor . rengi değişiyor. mevzu aylık 8000 lik değil 20000 liralık gibbi yaşaman . eşin gerçeği söyleyince de bozulmuşsun. ama gerçekler var. 6000 lira arabaya ver geriye 2000 kaldı açık veriyorsunuz. babasınada yazık adam rahat edecek gelinin lüx sevdasına yetemiyor

Ben sizi sımarik buldum. Yumurta, avokado, tatil konusu degil... bunlari istemek bir insan olarak cok dogal bir hakkiniz.

Biriniz rahatim bozulmasin diye duzgun maasli bir is tercih etmiyorsunuz. Biriniz full time calismiyorsunuz ama hic bir seyden de geri kalmak istemiyorsunuz. Hem karnim doysun hem pastam dursun hesabi oluyor. Keske mumkun olsa :)
Simarik bulabilirsiniz ama ben full time disarida calissam evimin isi, yemegim eksik kalir. Ben sagligima onem veririm. Yogurdumu mayalar, canim manti istedimi kendim yaparim. Evim soylemesi ayip parlar. Disarida calissam ayda 1 yardimci tutmam gerekir ama asla bi yardimci da tutmam baskasinin yaptigi temizlige icim el vermez. Ben halimden memnunum, esim de asla bu rahat isi birakip disarida full time calismami istemez. Bebegimiz olunca full time calisinca o fazla kazanilan para bakiciya gidecek. E ne manasi kaldi ki o zaman ?

Icimi dokmek istiyorum, uzun olabilir. Simdiden okuyan ve fikrini paylasanlara tesekkur ederim.

Ben home office calisan biriyim. Aylik 4bin tl net maas + gunluk 25lira multinet yukleniyor, maasim ve yemek kartim zamaninda yatar. Isim de oldukca rahat. Bi c.tesi calisip bi c.tesi calismiyorum. Her pazar izinliyim. Sabah 9 aksam 18 calisiyorum. Disarida bi yere girsem 6-7bin kazanirim ama bu rahatligi asla bulamam.

Esim yuksek lisans yapiyor, tam zamanli calismiyor geliri 2600lira + babadan kalma 1 daireden kira aliyor 2100tl. Yani toplam ikimizin multineti saymazsak 8bin700 tl geliri var.

Evimiz kira degil, bi arabamiz var. Ev interneti ve cep telefonu faturalarimizi kendimiz oderiz. Diger faturalari babasi hesaptan otomatik oduyor. Evlendigimizden beri boyle, rahatsiz olsam da yani oduyor adam. Daha dogrusu her ay baba ogul arasip esim iki ailenin de faturalarini babasinin kredi kartindan oder.

Ama gelin gorun ki biz su sartlarda gecinemiyoruz, giderlerimiz fazla. Maalesef luks merakim var. Kaliteli yemek, giymek ve esya almayi seviyorum. Aslinda cokta luks degil. Yumurtayi organik almam luks mu ? Veya kaliteli sebze meyve et almam ? Kiyafetlerim zara mango gibi markalardan.

Senede bir kere tam pansiyon iyi sayilacak bi otelde tatil yaparim. Mesela bu yaz geceligi 2bin500 liralik bi otele gittik. Kaliteli temiz 4 gece kafami dinledim.

Simdi bi bebek bekliyoruz, ona bebek arabasini cybex marka aldim 6300 tl. Anne yani besigini chicco aldim 2800tl. Simdilik bu ikisini aldik ama odasini yapacagiz bi 10 bin tl odasi tutar. Mesela zibinlarini, havlu kundak vs gibi seylere chakra'dan bakiyorum. Ama suan elde avucta bisey kalmadi. Moralim bozuldu. Pentiye girdim uc bes parca tayt sweat aldim 630 lira tuttu. Yani gelir var ama hepsi gidiyor. Allahtan zamaninda dugun takilarina hic karismadan direk kasaya koymusuz, ve bi miktar ikimizin de birikimini euroya yatirmisiz da 10bin euro kadar bankada duruyor. Bunlar da turk parasi olsa onu da kemirmeye baslardik.

Az once esimle konustum bankamizda sadece 10bin tl kalmis. Dedim artik her ay kenara 4-5 bin lira atalim ki bebegin odasini ivir zivirlarini rahatca alabilelim. Kenarda da paramiz olsun. Esim de bu mumkun degil harcamalarimiz var diyo. Dedim sıkalım kendimizi. Bunu sen mi diyorsun dedi. 10 tane yumurtaya neredeyse 25lira para veriyorsun ve her sabah 2 tane yumurta yiyorsun avokado esliginde (bunu gulerek dedi). Surekli marka alma pesindesin, gifip kraft marka 3bin liraya bebek arabasi alabilirdik dedi. Gittigin doktor ozel muayene her ay 550lira oraya veriyoruz. Dogum ucreti de 13bin lira. Orta seviye takilsan gayet geciniriz dedi. Cok zoruma gitti. Yani kaliteli yasiyorum anormal harcamalarimin oldugunu dusunmuyorum. Ozel muayene dedigi evimize yuruyerek 10dk. Hastane ortami yok doktorum ilgili memnunum. Ki esim de doktorumuzu seviyor.

Ben mesela evcimenim hep evde yemek yaparim disaridakilerin hijyenine guvenmiyorum. Esimse surekli disardan biseyler yemek soylemek ister. O bana bunlari diyince her aksam pizza hamburger diye aglaniyosun mis gibi tertemiz saglikli ev yemekleri yapiyorum. Disaridan yemeyi kesersen biraz toparlanabiliriz dedim. Sigarayi da birakirsan hem maddi hem sagligimiz acisindan iyi olur dedim. Bozuldu bana gitti yanimdan.

Moralim bozuk icimi dokeyim dedim..

Gelirimiz sizden bir hayli yüksek. 4-5 katı diyelim. doğuma ben de o kadar para verdim içime oturdu. Bür daha gebelik düşünürsem daha uygun fiyatlı bir özel hastane seçicem. Doğal doğum vs diye bir sürü para harcadım doktora. Sezaryen oldum sonunda…
Yani istedikleriniz çok lüks şeyler değil ama türkiye şartlarında artık böyle ne yazık ki her şey çok pahalı. Elinizdeki para aylık 800 euro sadece. Ve ithal ürünler almaya devam ediyorsunuz. Cybex bebek arabası ok kendi konforunuz. Ve bayağı bir yıl kullanacaksınız.
Ama anne yanı chicco olmasa da olur mesela. Belki de hiç olmasa da olur. Ben almadım. Çok aramadım öyle bir şeyi. Ama olsa tabi daha konforlu olurdu. bebek odası yapmadım. Sadece ikea karyola ve şifonyer aldım en uygunundan. Çocuğun daha çok masrafı olacak. Elinizdeki nakiti daha gerekli şeyler için saklamaya çalışsanız daha iyi olur.
Yol yakınken tamamlayıcı doğum sigortası yapıp medicana medipol gibi hastaneleri tercih edin bence ilk tasarruf yöntemi olarak. ❤️

İyi de ben sizi anlamadım. Adam napsin? Zaten faturaları babası oduyormus. O zaman sizinkiler de üç beş yardim etsin onu biriktirin.

2. Çocuğa da Allah kerim.
Sorun su ki adam da kaliteli seyler seviyor. Ama para azalinca keyfi kaciyor. Ben asla hicbirseyi bu olaun diye tutturmadim hep ortak fikirde bulustuk.

Simarik bulabilirsiniz ama ben full time disarida calissam evimin isi, yemegim eksik kalir. Ben sagligima onem veririm. Yogurdumu mayalar, canim manti istedimi kendim yaparim. Evim soylemesi ayip parlar. Disarida calissam ayda 1 yardimci tutmam gerekir ama asla bi yardimci da tutmam baskasinin yaptigi temizlige icim el vermez. Ben halimden memnunum, esim de asla bu rahat isi birakip disarida full time calismami istemez. Bebegimiz olunca full time calisinca o fazla kazanilan para bakiciya gidecek. E ne manasi kaldi ki o zaman ?
Ee biz napalim 😂😂😂 aramızda para mı toplayalım ?

Gelirimiz sizden bir hayli yüksek. 4-5 katı diyelim. doğuma ben de o kadar para verdim içime oturdu. Bür daha gebelik düşünürsem daha uygun fiyatlı bir özel hastane seçicem. Doğal doğum vs diye bir sürü para harcadım doktora. Sezaryen oldum sonunda…
Yani istedikleriniz çok lüks şeyler değil ama türkiye şartlarında artık böyle ne yazık ki her şey çok pahalı. Elinizdeki para aylık 800 euro sadece. Ve ithal ürünler almaya devam ediyorsunuz. Cybex bebek arabası ok kendi konforunuz. Ve bayağı bir yıl kullanacaksınız.
Ama anne yanı chicco olmasa da olur mesela. Belki de hiç olmasa da olur. Ben almadım. Çok aramadım öyle bir şeyi. Ama olsa tabi daha konforlu olurdu. bebek odası yapmadım. Sadece ikea karyola ve şifonyer aldım en uygunundan. Çocuğun daha çok masrafı olacak. Elinizdeki nakiti daha gerekli şeyler için saklamaya çalışsanız daha iyi olur.
Yol yakınken tamamlayıcı doğum sigortası yapıp medicana medipol gibi hastaneleri tercih edin bence ilk tasarruf yöntemi olarak. ❤️
Benim cift vatandasligim var. Esime diyorum gel gidelim bu ulkeden ama nafile..
Ve maalesef sehirden uzakta yasiyorum. Tamamlayici sigorta yapsak bile 1 saat yol gitmek 1 saat yol gelmek zor olur. Doktorumuz evimize yuruyerek 10dk. Ve anlasmali oldugu sigorta da pek yok. Esimin yuksek lisansi bitse baya rahata ericez de. Gerci o zaman da kazanilanlar cocugun masrafi kresine gidecek.

Elinizdeki fazla esyalari 2. El uygulamalardan satabilirsiniz
Gida konusunda birsey diyemem ozellkle yumurtayi bende yiyemiyorum hatta organik gecinenleride seciyorum
Bazi urunleri mecburen! Indirimden alabilirsiniz.
Zara mangoyu sezondan degil indirimden alin.. internetten eski sezonlara bakin..
Bir yerlerden kismak zorundasiniz elinize gayet kisitli para geciyor...pentiden sezon sonu yada yilsonu indirimi ile az ama oz urun alin ben o etiket fiyatlarina cok guluyorum. Nisanda 10tl ye 3lu slip almistim etiketi 40 tl idi.
En azindan esiniz bu kdr tepki gostermez
Bebege 2. El urun alabilirsiniz. Yurt disi urunler nadiren dusuyor karaborsa da gibi
Yada bebegin sevmedigi urunleri aileler mecbur satiyor besik ana kucagi gibi..

Kendi doğal tüketiminizi kendiniz yapıyorsunuz ne güzel
Eşinizin de bu konuda kendini sıkması gerekir bence.sadece sizin yumurtanız,yoğurt yapmanıza olacak iş değil ki.
Hepimiz bebeklerde daha çok ozeniyoruz en azından 10 yil saklanabilir eşyalar oluyor ikinci kez masraf olmuyor.
Şakayla karışık sende 2 yumurta yiyorsun demesi lojmanı saymak gibi olmuş,normaldir kırılman.
Ben ilk okuduğumda sizi acayip harcama yapan biri zannettim açıkçası ama tam öyle değilmiş kusura bakmayın.
Iste burada yazabildigim kadarini yazdim. Ayrica dusunebilirsiniz de kirilmam. Ben her fikre goruse acigimdir. Ya esim cimri degil ama sanirim benim kendimizi sıkalim dememe bozuldu. Zaten az once geldi optu "her ay garanti paramiz geliyor, kredi kartimiz yok ondan boyle para kalmiyor. Millet kresi kartiyla taksit yapiyor, biz nakit oduyoruz ama biriktiririz sorun degil " dedi.

Elinizdeki fazla esyalari 2. El uygulamalardan satabilirsiniz
Gida konusunda birsey diyemem ozellkle yumurtayi bende yiyemiyorum hatta organik gecinenleride seciyorum
Bazi urunleri mecburen! Indirimden alabilirsiniz.
Zara mangoyu sezondan degil indirimden alin.. internetten eski sezonlara bakin..
Bir yerlerden kismak zorundasiniz elinize gayet kisitli para geciyor...pentiden sezon sonu yada yilsonu indirimi ile az ama oz urun alin ben o etiket fiyatlarina cok guluyorum. Nisanda 10tl ye 3lu slip almistim etiketi 40 tl idi.
En azindan esiniz bu kdr tepki gostermez
Bebege 2. El urun alabilirsiniz. Yurt disi urunler nadiren dusuyor karaborsa da gibi
Yada bebegin sevmedigi urunleri aileler mecbur satiyor besik ana kucagi gibi..
Evet ya bunu bi arkadasim soyledi. Ama benden yasca kucuk ve durumu iyi olmayan kuzenlerime diyorum bunlar artik bana olmuyor sevdiginiz varsa alabilirsiniz diye. Ama aslinda dediginiz cok mantiklk da nasil yapilir bilmiyorum. Mesela dolaba koydum kargoyla mi gonderim yapicam ? Karsi tarafin odemesi bi hesapta, urun eline ulasinca mi para hesabima gececek ? Bunu yapsam aslinda baya kar ederim. Cunku herseyim yep yeni. Zaten evden calisiyorum hep tayt giyiyorum :) 3-5 saat disaridayken miyafetlerimi giyerim.

Iste burada yazabildigim kadarini yazdim. Ayrica dusunebilirsiniz de kirilmam. Ben her fikre goruse acigimdir. Ya esim cimri degil ama sanirim benim kendimizi sıkalim dememe bozuldu. Zaten az once geldi optu "her ay garanti paramiz geliyor, kredi kartimiz yok ondan boyle para kalmiyor. Millet kresi kartiyla taksit yapiyor, biz nakit oduyoruz ama biriktiririz sorun degil " dedi.
Ya i disaridan bakınca esinizde haklı gorunuyor.
Gerçekten geçinmek çok zor.
Ama esinizde kendini sikayim,birikim yapayım düşüncesinde çok değil para azalınca sizde söyleyince huzursuz olmuş.
Dışarıda nakiti olmayan yada yetmeyen çoğu insan gerçekten eşinizin dediği gibi yapıyor.hem elinde parası kalmıyor hem kartlara yükleniyor.
Yine sizin durumunuz bence iyi.
Çok değil ayda 1-2 çeyrek alsanız bile baya birikim yapabilirsiniz.

Türkiye’deki insanların en büyük sıkıntısı gelirlerine göre yaşamaması (hepimiz için söylüyorum). Taksit ile bir şeyleri ala ala geleceğinizi ipotek altına alıyorsunuz. Tavsiyem kazancınızdan çok harcama yapmayın. Sosyal medyada sürekli link koyan insanları takibi bırakın. Ayrıca online aldığınız bir ürün hoşunuza gitmediyse üşenmeyin mutlaka iade edin (bu bana çok şey kazandırdı). Birikim için şu an geliriniz bence uygun değil. Bebek arabasını da maksimum 1-2 sene kullanırsınız bazı bebekler hiç binmiyor. Gereksiz bir harcama olmuş.
Kredi kartimiz yok. Aslinda olsa daha rahat edicez ama ikimizde karsiyiz. Her aldigimiz tek cekim. Hatta gorumcem guluyor cok paraniz var herhalde tek cekim herseyi aliyorsunuz diye.

Evet ya bunu bi arkadasim soyledi. Ama benden yasca kucuk ve durumu iyi olmayan kuzenlerime diyorum bunlar artik bana olmuyor sevdiginiz varsa alabilirsiniz diye. Ama aslinda dediginiz cok mantiklk da nasil yapilir bilmiyorum. Mesela dolaba koydum kargoyla mi gonderim yapicam ? Karsi tarafin odemesi bi hesapta, urun eline ulasinca mi para hesabima gececek ? Bunu yapsam aslinda baya kar ederim. Cunku herseyim yep yeni. Zaten evden calisiyorum hep tayt giyiyorum :) 3-5 saat disaridayken miyafetlerimi giyerim.

Evet kargoyla gonderiyorsunuz
Hem imkani olmayana firsat ben cok olumlu buluyorum
Biz 900 tllik urunu 400 e almistik bebek yatmamis yepyeniydi ve uzun sure kullanisliydi tutumlu anneye fln bakin. Bu sekilde biraz rahatlarsiniz

X