- 21 Nisan 2018
- 8.117
- 30.160
- 36
-
- Konu Sahibi Less-is-More
Merhaba öğretmenim, antidepresan ilaçlar maalesef cinsel duyguları da yok ediyor, biraz düzeldiyseniz doktor kontrolünde dozları azaltarak ve psikolojik terapi ile devam ederek bu dertten kurtulabilirsiniz , içinde bulunduğunuz durumu iyi anlıyorum, sizle meslektaşız çocuğum olmadığı halde eve çok yorgun dönüyorum e haliyle sizin küçük 2 çocuğunuz var , kendinizi yetersiz hissetmeyin , inşallah herşey geçecekHerkese merhabalar. Kendi kendime bir cozum bulamadigim bir konuda onerilerinize ihtiyacim var. Ben su aralar hem ruhsal hem fiziksel olarak zor bir donemden geçiyorum. Bir yildir cozum bulamadigim bir saglik sorunuyla (kotu koku alma) bogusuyorum ve beni hem bedenen hem de psikolojik olarak tuketmis durumda. 65 kilodan 52 kiloya dustum. Yazdan beri antidepresan kullaniyorum. Bunun yaninda sanirim kilo kaybından
dolayi bagisikligim dustugu icin surekli hasta oluyorum. Bunlara ek olarak biri 2 biri 4 yasinda 2 yaramaz oglum var ve ogretmenim. 7/24 cocuklarla ugrasiyorum yani.
Benim icin yemek yemek gercekten buyuk bir zevkken artik sadece hayatta kalmak icin yemek yiyorum. Antidepresanin etkisiyle tuhaf bir sakinlik oturdu ustume. Aglamak istiyorum ama ne mumkun. Gecen 2 gun boyunca ilacimi almayi unuttum ve sanki madde bagimlisi gibi oyle bir yoksunluk yasadim ki, aglama kriziyle sonlandi gun.
Bunlari su sebepten anlatiyorum. Yasadigim bu sorunlar benden cinsel istegimi aldi goturdu. Hic aklima gelmiyor. Belki ayda 1 kez o da kendimi motive ederek esime yaklasiyorum. Onun disinda hafta 2 veya 3 kez sirf onun için yapiyorum. Çoğu zaman orgazm yasamiyorum. Bitsin diye bekliyorum sadece. Esime bunu yapmak istemiyorum ama icimden gelmiyor. Siz simdi benim yerimde olsaniz ne dusunurdunuz? Ne yapardiniz? Nasi duzeltmeye calisirdiniz bu durumu? Benim bu hallerim ne zaman gecer bilmiyorum. Daha ne kadar ilaçlara bagimli olurum belli degil. Sadace esime daha fazla haksızlık etmek istemiyorum. Lutfen bana bir yol gosterin.
Antidepresan alırken cinsellik ne demek unutmuştum. Sanki hayatımda hiç olmamıştı orgazm olamıyordum hiç bir şekilde.Herkese merhabalar. Kendi kendime bir cozum bulamadigim bir konuda onerilerinize ihtiyacim var. Ben su aralar hem ruhsal hem fiziksel olarak zor bir donemden geçiyorum. Bir yildir cozum bulamadigim bir saglik sorunuyla (kotu koku alma) bogusuyorum ve beni hem bedenen hem de psikolojik olarak tuketmis durumda. 65 kilodan 52 kiloya dustum. Yazdan beri antidepresan kullaniyorum. Bunun yaninda sanirim kilo kaybından
dolayi bagisikligim dustugu icin surekli hasta oluyorum. Bunlara ek olarak biri 2 biri 4 yasinda 2 yaramaz oglum var ve ogretmenim. 7/24 cocuklarla ugrasiyorum yani.
Benim icin yemek yemek gercekten buyuk bir zevkken artik sadece hayatta kalmak icin yemek yiyorum. Antidepresanin etkisiyle tuhaf bir sakinlik oturdu ustume. Aglamak istiyorum ama ne mumkun. Gecen 2 gun boyunca ilacimi almayi unuttum ve sanki madde bagimlisi gibi oyle bir yoksunluk yasadim ki, aglama kriziyle sonlandi gun.
Bunlari su sebepten anlatiyorum. Yasadigim bu sorunlar benden cinsel istegimi aldi goturdu. Hic aklima gelmiyor. Belki ayda 1 kez o da kendimi motive ederek esime yaklasiyorum. Onun disinda hafta 2 veya 3 kez sirf onun için yapiyorum. Çoğu zaman orgazm yasamiyorum. Bitsin diye bekliyorum sadece. Esime bunu yapmak istemiyorum ama icimden gelmiyor. Siz simdi benim yerimde olsaniz ne dusunurdunuz? Ne yapardiniz? Nasi duzeltmeye calisirdiniz bu durumu? Benim bu hallerim ne zaman gecer bilmiyorum. Daha ne kadar ilaçlara bagimli olurum belli degil. Sadace esime daha fazla haksızlık etmek istemiyorum. Lutfen bana bir yol gosterin.
Antidepresani koku rahatsizligim icin kullaniyorum. Onceden ara ara olurdu ama covid sonrasi kalici oldu. Bu alanda tek uzman olan bir doktor buldum. O boyle bir tedaviye basladi.Yaşadığınız durum sebebiyle değil antidepresan sebebiyle cinsel isteğiniz yok. Bir ay sevişmeseniz aklınıza gelmez şu durumda. İsterseniz bu durumu doktorunuzla konuşun, belki ilacı değiştirir.
Koku hassasiyetiniz nasıl gelişti bilmiyorum ama elbet doktora gitmissinizdir bunun için. Genelde kovid sonrası kötü koku alma durumu yaşayan insanlar oluyor. Sizinki farklı sebepten gelişmiş olabilir tabi. Bunun için tedavi gördünüz mü?
Kusura bakmayın yapmışsınızdır belki ama bilmediğim için ve belki siz de bilmediğiniz için sormak istiyorum. KBB uzmanına göründünüz mü? Koku alma bozukluğunun psikolojik olduğu söylenip mi yonlendirildiniz? Koku kaybında da, kötü koku alma durumunda da kullanılan bazı spreyler var. Kullanmışsınızdır belki, bilmiyorum. Ayrıca koku terapisi gibi bir şey de var. Her gün farklı kokularla çalışmalar yapılıyor diye biliyorum.Antidepresani koku rahatsizligim icin kullaniyorum. Onceden ara ara olurdu ama covid sonrasi kalici oldu. Bu alanda tek uzman olan bir doktor buldum. O boyle bir tedaviye basladi.
Soylediginiz her seyi yaptim. Mersin, Adana toplamda 8 kbb doktoruna gittim, biri profesordu. Ayrica norolojiye de gittim. Mr, tomografi butun goruntulemeler temiz. En sonunda Istanbulda koku uzmani Doc. Aytug Altundag var. Ona yonlendirdiler. Bana koku testi yapti. Butun kokular birbirine girmis. Muayenede koku yarigimin normalden genis oldugunu, bu durumdaki kisilerde virusun boyle kalici hasarlar biraktigini soyledi. Dediginiz koku egzersizlerini aylarca yaptim. Beraberinde antidepresan ve iki farkli ilac, bir sprey ve nazal temizleme kiti kullandim. Sonuc olarak hala tam olarak gecmedi. Bu doktora gitmeden once her gunum sinir krizleriyle aglayarak geciyordu. Simdi en azindan daha rahatim ve kotu koku aldigim zamanlar nispeten azaldi.Kusura bakmayın yapmışsınızdır belki ama bilmediğim için ve belki siz de bilmediğiniz için sormak istiyorum. KBB uzmanına göründünüz mü? Koku alma bozukluğunun psikolojik olduğu söylenip mi yonlendirildiniz? Koku kaybında da, kötü koku alma durumunda da kullanılan bazı spreyler var. Kullanmışsınızdır belki, bilmiyorum. Ayrıca koku terapisi gibi bir şey de var. Her gün farklı kokularla çalışmalar yapılıyor diye biliyorum.
Antidepresan için doktorunuzla konuşun lütfen, daha hafif bir ilaca geçersiniz belki.
Umarım kısa sürede geçer.Soylediginiz her seyi yaptim. Mersin, Adana toplamda 8 kbb doktoruna gittim, biri profesordu. Ayrica norolojiye de gittim. Mr, tomografi butun goruntulemeler temiz. En sonunda Istanbulda koku uzmani Doc. Aytug Altundag var. Ona yonlendirdiler. Bana koku testi yapti. Butun kokular birbirine girmis. Muayenede koku yarigimin normalden genis oldugunu, bu durumdaki kisilerde virusun boyle kalici hasarlar biraktigini soyledi. Dediginiz koku egzersizlerini aylarca yaptim. Beraberinde antidepresan ve iki farkli ilac, bir sprey ve nazal temizleme kiti kullandim. Sonuc olarak hala tam olarak gecmedi. Bu doktora gitmeden once her gunum sinir krizleriyle aglayarak geciyordu. Simdi en azindan daha rahatim ve kotu koku aldigim zamanlar nispeten azaldi.