Tabiki suç değil ben öyle birşey demedim ki kendim de çalışıyorum ayrılsam da çalışırım tabiki. Tüm kadınlar çalışabilir ve çalışmalı da. Peki bu kadının evde eşimi arayıp uyurken kızıma babanı uyandır bişey söylicem deyip sorusunu sorduktan sonra kikir kikir bi olay anlatıp ha ha ha gülmesi. Gece yarısı önemsiz bir konuda araması gittigimde benimle hiç muhatap olmaması hediyeler almaya çalışması normal mi e ben de susayım mi hep. Ama burda dediğim gibi bu yüzü veren kocama da suç buluyorum tabiki. Ve geriden denetliyorum onu. Yaparsa da kendi bilir ve kaybeder.
Selam, mesai saatleri dışında sürekli mesaj atan bir kadın çalışanı yüzünden geçen yıl bu zamanlar ben eşimden boşanma aşamasına geldim. Kadın bekar mıydı, dul muydu, evli miydi hala bilmem. Eşimde kabahat buldum ben. İşten çıkarmasını falan da asla istemedim.
Bu bahsettiğim kadın abi falan da demiyor, direkt ismiyle hitap ediyordu ki işyerinde çok eski bir iki çalışanı abi der, kalanı X bey der eşime. Bunu görünce o kadar fevri tepki verdim ki. İş çantamı toplayıp evden gitmeye kadar geldi. Öyle olunca eşim kadının mesajlarını silmeye başladı, ben hayatımda ilk defa telefonunu ve laptopunu karıştırarak elimle koymuş gibi buldum silinen mesajları. Çok sinir bozucu bir deneyimdi, düşman başına bile gelmesin dilerim.
İhanet vs gibi bir durum yoktu, eşim belli ki ben iyice problem çıkarmaya başlamadan yasal da olacak ve yarın öbür gün geri dönmeyecek şekilde işten çıkarmanın yolunu yapmış. Mesai saatleri dışında yazmasının yanlış olduğunu, işyerine uygun şekilde davranmasını vs söylemiş. Ama mesela ben bu kadının bu hareketlerini bildiğim için aşırı kar yağdığı bir gün kadını evinin yakınına bırakmasına bile aşırı sinirlenmiştim. Halbuki bırakabilir, diğer çalışanlarını düşünüyorum, çoğu kadın ve hepsini severim, iyi kızlardır. Çok yağışlı havalarda o akıl edemez diye ben hatırlatırım bazen, iş çıkışı x’i eve bıraksan bugün vs diye. O kadını bırakmasına çıldırmıştım.
Uzun lafın kısası, insan böyle durumlarda gerçekten kendini tanıyamıyor. Bence çok sakin olmalısınız. Eşinizin bir hatası kusuru vs varsa siz öfkelendikçe daha dikkatli bir şekilde gizlemeye çalışacaktır. Dikkatinizin o konudan dağıldığını görsün, konusunu açmayın bir hafta on gün kadar. Ama mutlaka izleyin. Ben de hediye olayından çok işkillendim. Alttan bambaşka bir şey çıkabilir.