- 12 Temmuz 2006
- 3.505
- 2.035
Hımm iyiymiş o zaman, idare ediver (!).Sadece öfke nöbetleri sırasında aklını kaybediyor, karşındakinın ben olduğumu bıle unutuyor,o andan kopuyor yanı.. normal zamanda gercekten sevgı dolu ve ıyı davranıyor
Çocuğunuz yok sanıyorum, ve de sakın sakın yapmayın çocuk. Tedavinin ciddi anlamda cevap vereceği konusunda şüphelerim var. Canınızi kaçıp kurtarın, yoksa hasta olursunuz, yediğiniz dayaklar, duyduğunuz hakaretler de yanınıza kar kalmış olur. Ayrıca sizi seven adam size vuramaz. Sevgi böyle birşey değil!Selam kızlar yardımınıza ihtiyacım var..
Ben 1 senelik evliyim ve evliliğin başlarında sadece psikolojik olan şiddet son zamanlarda fiziksel şiddete döndü.. Her yaptıktan sonra pişman olup özür dileyip bir daha yapmıcam dese de fayda etmedı, acıklama olarak o an kendımı kaybedıyorum gozum dönüyor dıyor. Kendısinin psıkolojik sorunları var, öncelikle narsist ve manipulatif, kavgacı, aşırı sinirli ve öfkesini kontrol edemiyor, paranoyak, anksıyete sahıbı,bırsuru de cocukluk travması var, bi anda mantıklı bır sebebi olmadan asırı sinirlenip hem etrafa hem bana fiziksel şiddet uyguluyor, cidden canımı yakıyor, hem sözlü hakaret var, hemde cok yıkıcı ve yorucu bir insan.. bunun yanı sıra cimri ve parası cok kıymetlı, evı ben geçindiriyorum ve onun yuzunden bir suru konuda basıma gelmeyen kalmadı.. Şimdi e boşan ne duruyorsun dıyeceksınız ama durum şu ki, severek aşık olarak evlendık, kımse evlılıgını hemen bıtırmeyı ıstemez, ona defalarca kez şans verdım yardımcı olmaya calıstım ama duzeltemıyorum dıyor, en son terapı gor yoksa olmaz bu iş deyınce biraz isteksız de olsa kabul ettı, ama bu saydığım sorunların tedavısı belkı yıllar surecek ve sordugum doktorlar, sadece hafifletilir ama şiddet konusu riski az da olsa var, tamamen bıtmeyebilir dıyorlar kesın konusamıyorlar, kı o da ısteklı bır sekılde duzenlı tedavı gorurse.. İşin kötüsü ondan baska kımsem de yok, aıle vs. Ve bu atakları olmadıgında cok ıyı ve uyumlu bır cıft oluyoruz, onu herseye ragmen sevıyorum, onun da benı sevdıgınden de emınım, cabam bu yuzden ama elınde olmayan seyler var gıbı beynınde.. Ben onu suclayip gıtmek yerıne yardım etmeye calıstım duzeltmeye calıstım calısıyorum ama acaba boşa mi kürek çekiyorum? Kendımde terapıye baslıcam cunku sayesınde agır travmalar yaşadım.. Lütfen benı suçlamadan empatı yaparak degerli yorumlarınızı yazarsanız cok mutlu olurum.. Gercekten acı ve caresizlik içindeyim.. Şimdiden teşekkür ederim
Woow çok akademik yazmışsınız inşallah herkes anlayabilir makalenizi. Siz söyleyin çektiğiniz sınır nerede? Hangimiz şiddeti savunuyoruz? Kadın ayrılmak istemiyorum düzelir belki, boşanmam kocamdan deyince tutup kolundan sürükleyip götürebiliyor musunuz veya istemediği halde birini tedavi edebiliyor muyuz? O kadar sosyolojik tespitler yapmışsınız ama bir çözüm üretmemişsiniz. Ne yapsın bu kadın mesela onu yazmamışsınız. Tipik suya sabuna dokunmayan ahkam kesen ama çözüm deyince 3 maymunu oynayan romantik.İmdi, ilk olarak abusive bir ilişki içinde olan kişiler zaten sağlıklı düşünemez. Zamanla özgüvenleri yok olur, suçu kendilerinde bulmaya başlar vs vs. Normal bir insan davranışları sergilemediği için konu sahibini linç etmek anlamsız.
İkinci olarak, evet şiddet gösteren taraf suçludur ve kurbanın davranışları şiddeti hak etmesini ya da suçlu olmasını hiç bir şekilde sağlamaz! bu görüşü bir kadın forumunda azınlıkta kalarak savunduğuma inanamıyorum!
ve evet o saatte orada ne işi varmış demekle aynı şey. Ona bakarsanız dünya manyak dolu, her daim dikkat etmeliyiz. Adam gibi taımadığımız erkeklerle başbaşa kalmak her zaman tehlikeli olabilir, nerede sarhoş olduğumuza dikkat etmeliyiz, milletin arabasına binmemeliyiz vs vs... Aynı mantık bunda da kurbanı suçlar yani.
Çektiğiniz sınır nerede? Ne zaman kurban suçlu olmaya başlıyor? Yoksa kriter sizin başınıza gelme ihtimali olan şeyler ya da olmayan şeyler mi?
Aynı şeyleri yaşıyorum boşanma aşamasındayım onlar hiçbir zaman değişmeyecek muhtemelen özür dileyip bir süre iyi davranıyor sonra yine aynı şeyler çünkü narsisizm bi akıl hastalığıdırSelam kızlar yardımınıza ihtiyacım var..
Ben 1 senelik evliyim ve evliliğin başlarında sadece psikolojik olan şiddet son zamanlarda fiziksel şiddete döndü.. Her yaptıktan sonra pişman olup özür dileyip bir daha yapmıcam dese de fayda etmedı, acıklama olarak o an kendımı kaybedıyorum gozum dönüyor dıyor. Kendısinin psıkolojik sorunları var, öncelikle narsist ve manipulatif, kavgacı, aşırı sinirli ve öfkesini kontrol edemiyor, paranoyak, anksıyete sahıbı,bırsuru de cocukluk travması var, bi anda mantıklı bır sebebi olmadan asırı sinirlenip hem etrafa hem bana fiziksel şiddet uyguluyor, cidden canımı yakıyor, hem sözlü hakaret var, hemde cok yıkıcı ve yorucu bir insan.. bunun yanı sıra cimri ve parası cok kıymetlı, evı ben geçindiriyorum ve onun yuzunden bir suru konuda basıma gelmeyen kalmadı.. Şimdi e boşan ne duruyorsun dıyeceksınız ama durum şu ki, severek aşık olarak evlendık, kımse evlılıgını hemen bıtırmeyı ıstemez, ona defalarca kez şans verdım yardımcı olmaya calıstım ama duzeltemıyorum dıyor, en son terapı gor yoksa olmaz bu iş deyınce biraz isteksız de olsa kabul ettı, ama bu saydığım sorunların tedavısı belkı yıllar surecek ve sordugum doktorlar, sadece hafifletilir ama şiddet konusu riski az da olsa var, tamamen bıtmeyebilir dıyorlar kesın konusamıyorlar, kı o da ısteklı bır sekılde duzenlı tedavı gorurse.. İşin kötüsü ondan baska kımsem de yok, aıle vs. Ve bu atakları olmadıgında cok ıyı ve uyumlu bır cıft oluyoruz, onu herseye ragmen sevıyorum, onun da benı sevdıgınden de emınım, cabam bu yuzden ama elınde olmayan seyler var gıbı beynınde.. Ben onu suclayip gıtmek yerıne yardım etmeye calıstım duzeltmeye calıstım calısıyorum ama acaba boşa mi kürek çekiyorum? Kendımde terapıye baslıcam cunku sayesınde agır travmalar yaşadım.. Lütfen benı suçlamadan empatı yaparak degerli yorumlarınızı yazarsanız cok mutlu olurum.. Gercekten acı ve caresizlik içindeyim.. Şimdiden teşekkür ederim
Eskiden benden önce sokak kavgalarına da karısıyormus evet ama benle birlikte olduktan sonra kımseyı dövdüğünü duymadım..
E ayrilsin tabii ki? Bunu zaten herkes yazmis. Muhtemelen kadin icin zor olacak cunku arastirmalar bu tur iliskilerde kopmanin daha zor oldugunu soyluyor. Ama zor da olsa yapmak zorunda.Woow çok akademik yazmışsınız inşallah herkes anlayabilir makalenizi. Siz söyleyin çektiğiniz sınır nerede? Hangimiz şiddeti savunuyoruz? Kadın ayrılmak istemiyorum düzelir belki, boşanmam kocamdan deyince tutup kolundan sürükleyip götürebiliyor musunuz veya istemediği halde birini tedavi edebiliyor muyuz? O kadar sosyolojik tespitler yapmışsınız ama bir çözüm üretmemişsiniz. Ne yapsın bu kadın mesela onu yazmamışsınız. Tipik suya sabuna dokunmayan ahkam kesen ama çözüm deyince 3 maymunu oynayan romantik.
Adam oldu bitti kavgacıymış, hobi niyetine sokak kavgası yapıp birilerini dövüyormuş. Kadınla evlendikten sonra göstermemiş gerçek yüzünü. Kadını kaçırıp bir mağaraya kapatmamış, zorla evlenmemiş kadın bile isteye gitmiş evlenmiş. Önceden tespit edilince nasıl abusive oluyor? Abusive ilişki içinde olma diyoruz, böyle adamlar değişmez bir gün elinde kalırsın diyoruz, sen psikolog değilsin kimseyi düzeltemezsin, çocuğun da yokken ayrıl boşan diyoruz. Dünya manyak dolu evet ama manyaklardan kurtulma imkanı var. Evet ortada abusive bir evlilik var, kocasının düzenli dövdüğü ama ayrılmayı kabul etmeyen bir kadın var. Nedir çözümünüz?
Arkadaşlar ben sözlükten baktım, İmdi ne demek bulamadım ama abusive istismarcı demekmiş, cahil kalmayalım.
Bu tur iliskilerde boyle olur zaten. Cok tipik bir dongu. Gozunuzu boyamasin. Internetten arastirin gorursunuz. Ayrilmaniz lazim.Sadece öfke nöbetleri sırasında aklını kaybediyor, karşındakinın ben olduğumu bıle unutuyor,o andan kopuyor yanı.. normal zamanda gercekten sevgı dolu ve ıyı davranıyor
İmdi, ilk olarak abusive bir ilişki içinde olan kişiler zaten sağlıklı düşünemez. Zamanla özgüvenleri yok olur, suçu kendilerinde bulmaya başlar vs vs. Normal bir insan davranışları sergilemediği için konu sahibini linç etmek anlamsız.
İkinci olarak, evet şiddet gösteren taraf suçludur ve kurbanın davranışları şiddeti hak etmesini ya da suçlu olmasını hiç bir şekilde sağlamaz! bu görüşü bir kadın forumunda azınlıkta kalarak savunduğuma inanamıyorum!
ve evet o saatte orada ne işi varmış demekle aynı şey. Ona bakarsanız dünya manyak dolu, her daim dikkat etmeliyiz. Adam gibi taımadığımız erkeklerle başbaşa kalmak her zaman tehlikeli olabilir, nerede sarhoş olduğumuza dikkat etmeliyiz, milletin arabasına binmemeliyiz vs vs... Aynı mantık bunda da kurbanı suçlar yani.
Çektiğiniz sınır nerede? Ne zaman kurban suçlu olmaya başlıyor? Yoksa kriter sizin başınıza gelme ihtimali olan şeyler ya da olmayan şeyler mi?
Aynı şeyleri yaşıyorum boşanma aşamasındayım onlar hiçbir zaman değişmeyecek muhtemelen özür dileyip bir süre iyi davranıyor sonra yine aynı şeyler çünkü narsisizm bi akıl hastalığıdır
E ayrilsin tabii ki? Bunu zaten herkes yazmis. Muhtemelen kadin icin zor olacak cunku arastirmalar bu tur iliskilerde kopmanin daha zor oldugunu soyluyor. Ama zor da olsa yapmak zorunda.
Benim tepkim kurbani suçlamanızaydı. Hala da israrla suçluyorsunuz. Ne aci.
Hangimiz siddeti savunuyoruz yazmissiniz komik olmus. Benim sinirim gayet acik, siddet kabul edilemez, siddeti uygulayan sucludur, kurbanin davranislari bu gercegi degistirmez.
Sinirlari bir garip olan sizsiniz. Kurbani suclamadigim icin de romantik oluyorum. Komik.
Kendinize bahaneler sıralamayın,böyle birini sevdiğimi düşünüp empati yapmaya çalıştım,ama sevgim bile yetmez böyle biriyle evli kalmaya.Selam kızlar yardımınıza ihtiyacım var..
Kendinize bahaneler sıralamayın,böyle birini sevdiğimi düşünüp empati yapmaya çalıştım,ama sevgim bile yetmez böyle biriyle evli kalmaya.
Lütfen bir an önce boşan ve hayatını yoluna koy,ailem eşim dostum yok diye düşünme sen kendine yetersin,yetebilirsin.
2 çocuk yapan versiyonunu gördüm bununAferin bi de çocuk yap belki düzelir