Eşimden korkuyorum ne yapmalıyım?

Canım bu hastalıklar yaşa başa,kültüre ,zeka durumuna bakmıyor.
Zehir gibi zekaya sahip üstelik üni mezunu okumuş etmiş kuzenim de bu rahatsızlıktan muzdarip oldu kendisini hz. isa sanıyordu.Doktoru evinde ki bütün kitapları çıkarttırmıştı.
Rahatsızlığın başın da olabilir anlam veremeyebilirsin.
Misal benim annem kağıda kodlar halin de anlamsız yazılar yazar öyle kurgular anlatır ki şaşarsın.
Yani hepimiz aynanın karşısın da bazen salakça hareketler yaparız ama şüpheni çektiyse yakaladığını söylemeden iyice gözlemle.
Benim anlattıklarım rahatsızlığın en ilerlemiş halleri eşin başında olabilir.İlla bu rahatsızlıklar varda demiyorum ama dikkat etmen de fayda var.Aman aman kardeşim sakın ihmal etme çok ciddi bir durum bu.
Çok iyi gözlemle.

Son düzenleme:
tikini bilemem ama madde kullanmadığından eminim sigara dahi içmez.

bir arkadaşımın eşinde var böyle hareketler, tırnak yemeyle başladı şimdi sürekli boynunu ardarda oynatıyor eli kolu oynuyor falan. Biraz araştırmıştık, çocukken babasından çok dayak yemiş. Şimdiyse sorunlarla birlikte bunlar da sıklaştı.

Madde konusuna gelince, sigarayla hiçbir alakası yok. Sigara alkol kullanmayıp farklı şeyler kullanan çok insan var.

Allah yardımcınız olsun, umarım kötü bişey çıkmaz. Doktor yardımı almanızda fayda var elbet.

bilmiyorum gerçekten bilmiyorum ama sadece bi anlık enerjide gelmiş olabilir diye avutuorum kendimi çünkü o dediğiniz hastalıklara baktım hiçbir özellik uymuyor sadece bu var işte. önerdiğiniz gidip danışabileceğim bi doktor varmı?

Canım artık hemen hemen her hastanede psikolog,psikiyatri var.
Yalnız acele etme iyice gözlemle ,dediğin gibi bu insanın üzerine çok çabuk yapışan insanların size bakış açılarını bir anda değiştirebilecek durum malesef.

Son düzenleme:
şizofreni tanı koyulması en zor ve kompleks olan hastalıklardan

onun için netten araştırdığınla sen bunu anlayamayabılırsın

sakın ol gözlem yap
doktor araştır...

ama onu nasıl götürürsün doktora bılemem bız babamı tedavıye 50 yaşında zor ikna ettik..

ikna da etmedık aslında artık kendısı dayanamadığı için kendisi istedi.

yaa ben korkuyorum aşkım en azından gel bi gidelim dersem gelir diyede düşünüyorum aslında ben üzülmiyim diye gelir ama belki abartmada diyebilir kestiremiyorum o kısmını ama yüzümde korku gördü bundan eminim geldi sarıldı öpüyo gülüyo güldürmeye çalışıo falan suratım salaklaştı ama engel olamadım oda durumu düzeltmeye çalıştı.

yanı aslında bu söylediklerimizin hiç biri de olmayabılır

ama aklında bulunsun sen bunu ihmal etme şimdilik gözlemde tut gerçekten çok anormalse doktora gidin ama belkide dediğin gibi bi anlık birşeydir inşallah..

Malesef canım bu rahatsızlıkta hayatın gerçeklerinden biri.
İnşallah yoktur öyle bir şey ama başında farketmen bile bu rahatsızlığı hiç yaşamamak gibi olur.
Hiç üzülme bir müddet gözlemle konuşmalarını ,hareketlerini.
Baktın gerçekten tuhaflık var o zaman harekete geçersiniz canım.
Bir müddet ilaçlı tedavi görür 6 ay yada sene de bir kontrole gidersiniz.
Yani öyle aman aman korkulacak bir şey yok,başında müdahale edilirse tabi.

öyle yapıcam artık dikkat edicem dediğim gibi anlık yakaladığım için bu sefer nedense çok garipsedim taktım resmen diğerlerinde önemsemedim güldüm geçtim falan ama artık takip edicem bakalım inşallah önemli bişey değildir yoksa ölürüm kahrımdan çok seviyorum eşimi ölürüm onun için.

ya canım eglenıodur kendı kendıne belkıde dans edıodu hemen hasta dıye dusunme bnde yalnızken dans ederım sacma sapan delı degılım sanırım

Sorayım dedim eşinin ailesin de bu tarz pskiyatrilik geçmişi olan kimse var mı?
Annemin sülalesin de ırsidir mesela benim bildiğim 4 kişi bunların hepsi kuzen rahatsızlık geçirdi.

belkide benim öyle yalnızken pek tuhaf hareketlerim falan yoktur ondanda garipsemiş olabilirim inşallah dediğiniz gibi önemli bişi yoktur..

yoktur canım herkes bır degılkı cocuk ruhlu cılgın bırı bence... senın yerınde olsam bnde onu taklıt ederdım uzulme hıcccccc

yok öyle geçmişi olan ama şu konuda fikirlerinizi alıym eşimle ablası üniversite okurken beraber yaşadı 4 yıl kadar ona sormalımyım sizce beni yanlış anlarmı görümcem ne yapıym?

Sor açık açık kötü bir şeymi sanki bu.
Korkuttu beni eşim şakayla karışık size de böyle yaparmıydı gibilerinden.
Bu arada seni de korkutmak istemedim.
Keşke zamanın da babam da anneme sahip çıksaydı da .
Bugün bir ortama annemi sokmaya çekinmek zorun da kalmasaydım.
Neler yaşadığımızı allah bilir.

Canım istersen sen bir müddet gözlemle en iyisi , baktın hoşuna gitmeyen bir şeyler var ondan sonra sor .
Bir an sana öyle gelmiştir belki de durup dururken laf söz olmasın.

Son düzenleme:
Bence arkadasim sen daha fazla ona buna sorma cunku sordukca yazilanlar yada soylenenler iyice kafani karistiracak. En iyi gidip bi psikolokla gorus. Emin ol o seni cok saglikli bir sekilde yonlendirecekdir. Eminim boyle vakalarla cok karsilasmistir ve belkide onemsiz uzerinde durma bile diyebilir. Cunku insanlar yanlizken neler neler yapmiyorlarki. Kasinanlarmi dersin,tirnaklarini yiyenlermi dersin, boynunu bukenler yani tikli olanlar vs vs....
Insallah onemli bir durum degildir, simdiden gecmis olsun.

hayır kötü birşey değilde sen kardeşime ne demeye çalışıorsun falan diye terslemesin.

görğmcenı sen tanırsın az cok

öyle bırşey derse de ben onu sevıyorum kötü birşey olmasından korktum ne var bunda dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…