Eşimden korkuyorum ne yapmalıyım?

Canım benim annem sinir hastası ve bu tarz hareketleri mevcut.Gizli gizli el kol hareketleri vs.
Rahatsızlığın başların da olabilir aman sakın ihmal etme.Gerekirse büyükleri araya koy ,yardım aldır.
Birde biraz açabilirsen ne olduğunu o hareketlerin daha yardımcı olabilirler.
Eşinin mistik konulara ilgisi var mı? Arkadaşı var mı?

yok cnm mistik konulara ilgisi yaa ne biliyim böyle kafasını önüne eğmiş salııyo ellerini kolarrını sallıodu ben gelince panikle beraber durdu utandı hemde kızardı.

psikolog yardımı almalısınız

bir hastalık başlangıcı olabılır aklıma geldı bır hastalık ama söylemek istemedim

yaptığı hareketler normal değil

tam olarak nası hareketler yapıo pek anlayamadım ama çok fazla oyuna kaptırıyosa kendini doğaldır

ama ben onu bu tarz hareketler yaparken bikaç kere daha yakaladım ve bilgisayar başında oyun oynamıordu bide eşim bazen hiperaktif derecesinde hareketli olur yerinde duramaz enerji geldi diye aramızda espirileşriz hatta enerji gelince durduğu yerde duramaz acaba hiperaktifmi diyorum? ama korkmaya başladım ilk yakaladığımda ben bazen böyle enerji patlaması yaşıyorum demişti.

yaa sosyal hayatında falan gayet normal bi insan ama sık olmamakla beraber böyle yapıo diyorum yaa 7 ayda 2-3 kere yakaladım en son anlattığım olayda bu akşam olunca kafama takıldı artık. bilmiorum kafam karıştı kimseye söyleme dedi.

eşine çaktırmadan gözlem yap ve davranışlarının sıklığını bır yere not et

ve onu öyle gördüğünde senı yakaladım falan deme

7 ayda 2 3 kere yakaladım demışsın ama bence daha sık yapıyorsa bıle sen görmüyorsun...

yaa bu seferki bi tuhaftı resmen bende beklemediğim bişi olduğu için ne diyceğimi şaşırdım. sinirlerim bozuldu yaa...söyledim bu aralar gözetimim altındasın falan diye gülüyo benim gözlerime bakıo ben deliyim diye espriler falan yapıo ne biliym yaa hiçbişi anlaamadım ama dediğin gibi artık mutfağa gittiğimde dönüp bakıcam gizlice.

inşALLAH önemli bir şey değildir.bir daha görünce kameraya almanı öneririm.cep teli ile falan yapabilirsin.farkında olarak mı yapıyor farkında değil mi bunlar önemli.

eşimin arkadaş grubu var hepsi gayet normal genç adamlar ve onlarla arası gayet iyi üniversiteden arkadaşlar hepsi... hayatımda görmedim ben böyle yalnızken tuhaf hareketler yapanları yaa hepimiz yalnızken ayna karşısında falan tuhaf surat hareketleri falan yaparız güleriz falan ama bu öyle bişi değildi töbe töbe sanki spastik gibiydi yaa

Açıkçası ben çok da garip bir şey göremedim yazdıklarınızda. Herkes kendini yalnız sandığında garip hareketler yapar. O an bir şeye sevindiyse ya da heyecanlandıysa tepki vermiş olabilir. Bence hemen olayı böyle kafanızda büyütmek yerine onunla konuşun.

bunu söylediğin için kendini frenleyecektir haliyle sende göremeyebilirsin ama doktora gıtmeyı teklıf et canım çok cıddı bır biçimde...

nasıl söylerim ben böyle bişiyi muhtemelen büyütme falan diycek.

önce sen bır doktorla görüş sonra benım ıhtıyacım var doktor ıkımızle beraber görüşmek istiyor diyebilirsin

ama psıkolojık olaylarda kendının ıstemesı daha önemli

ben deliyim demesi komıklığe vurması işi hiç hoş değil

büyük ihtimalle bugune kadar kımse farketmemiş tek sen farketmişsin...

bencede benden önce biri farketmemiştir aslında uzun süre ablasıyla yaşadı ona sorabilirim hiç böyle bişi farkettinmi diye. ama kesinlikle bi doktorada sorucam aslında konuyu coşturup eğer eşimin gerçekten bişiyi yoksa ona böyle bi etikette yapıştırmak istemiorum o yüzden biraz gözlemlesem daha iyi olur çünkü bizim insanlarımız psikolojik rahatsızlıklar konusunda bence bilinçsiz deli diiyp işin içinden çıkabiliolar.

tatlım babamın psikolojik rahatsızlığı var burada yazmak ıstemıyorum

onun için senı korkutmak da ıstemıyorum ama bır ınsanın kendı kendıne konuşması bıle normal olabılır yada el kol hareketlerı yapmasının normal mı anormal mı olduğunu anlarsın ama spastik gibi hareketlerin normal olmadığını söyleyebilirim

bir an önce doktora gitmelisiniz...

ve bu durumu yakın bırısıyle paylaşmanı öneririm annen baban gibi.

niye böyle yapıosun dedim şey dedi küçüklükten beri böyle bişiyle ilgilenince kendimi kaptırıorum onun içinde hissediorum kendimi hayatım korkma falan dedi yok dedim doktora sorucam diyince yok kimseye söyleme ama dedi orda benim bi kafam karıştı ama o tarz hareketler yapınca ben odaya girer girmez napıosun sen dedim istem dışı hemen düzeldi.ne oluyor acaba yaa biliosan söyle. en kısa zamanda bi uzmana sorucam zaten onun dışında normal şizofreniye baktım hiçbi belirtisi yok.

Aklıma 2 şey geldi;

1-tiki olabilir (bu psikolojik çocukluğundan kalan bişeyden sonra oluşabiliyor, sinirli yorgun vs olunan durumlarda daha çok ortaya çıkıyor)
2-uyuşturucu herhangi bir madde kullanıyor olabilir mi acaba (hiperaktif olduğu zamanlar oluyor demenize istinaden)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…