Esimden bosanmayi düşünüyorum yanlis mi yapıyorum acaba

Destina2

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
68
44
18
Arkadaslar merhaba.Ben 9 aylik evliyim.Esimle ayni okulda gorev yapiyorduk ikimizde ogretmeniz.Esimle gorusmeye basladiktan 4 ay sonra nisan yaptik ve nisandan 5 ay sonra da evlendik.Evlenmeden once gayet anlayisli gibi konusan her konuda orta yolu bulmaktan bahseden esim evlenmeye yakin ve evlendikten sonra tamamen baska birisine dönüştü.Balayinda bile ruj sürüyorum diye beni aglatmisligi var.Kardesi de ayni il de ogretmen onunla biraraya geldigimizde Durduk yere kardeşinin yaninda beni azarlar hiçbir sebep yokken asagilamalrda bulunmaya baaladi.Artik kardesi bile dayanamayip abi ne yapiyorsun hic yoktan yengeme yukleniyorsun diyirdu.Ben de esime o anda neden boyle yapiyorsun bana böyle davranmani istemiyorum diyordum.Bu hareketini defalarca tekrarladi kac kere uygun dille konusmamam ragmen yine beni sucladi.O koyde buyumus ben sehirde büyüdüm uyum saglamaktan korktum bana destek olacagini soyledi ama evlendikten sonra tatillerde oraya gittigimizde ben her türlü uyumu saglamaya calisirken hicbir sekilde destek olmadi hatta yasadigim uyum sorunlarinda ne var yani ne abartiyorsun gibi kelimelr kullandi.isten geldigimde hemen yemek hazirlayip guzel vakit gecirelim diye ugrasirken o elinde telefon oyun oynuyordu.Soru sordugumda sohbet etmeye calistigimda oyunu bozulunca bana bagirip cagiriyordu.Artik her hareketimde veya sözümde onu sinirlendirmekten korkar olmustum.İlk basta tartismlarda ben bana boyle davraasina sasirmaktan tepki gosteremiyirdum.Kendim sakinlesmeye çalışıyordum cunku onda gonul alma diye bir olayda yoktu.Aradan 5 ay gectikten sonra ben de tartismalarda bagirip cagirmya ve ona serefsiz pislik insan gibi kelimeler kullanmaya basladim.Ben unlari kullaninca benim kollarimi bukmeye ve moratmaya bana yumruk atmya basladi.Ben yasadigim şokla ne yapacagimi bilemiyordum.Hicbir arkadasima anlatamiyordum.Aileme zaten soylemiyordum ki o da asla boyle bir sey yapmamai istemiyordu.Evlenmeden once kiyafetim ve makyajim neyse evlendikten sonra da oydu.Ama evlendikten sonra bunlar icin de biyuk kavgalar cikarmya basladi.Yapmayinca cevremdeki kadinlarin hicbiri kocasina boyle davranmiyor koca sözü dinliyor demeye basladi.Ve bana bu dediklerini dinlemiyirum diye sirret demeye basladi sen kötü kalplisin dedi.Yaptigim insani en ufak bir hata da bile beni azarlmaya ve ezmeye devam etti.Hala da ediyor.Tartismalardan sonra çoğunlukla ben gidip onunla sorunlarai vozmeye yonelik konusup kendi kendime gönlümü aliyordum ki ben suclu olmasam bile.Suclu olduklarimda zaten gonlunu hemen aliyordum.Ama o çoğunlukla tartismadan sonra hicbir sey olmamais gibi kenara cekilip telefonda oyun oynuyr gamsizca uzaniyor.Ve bunlari yapan kocam bir psikolojik danisman.Kisissel hijyenine de dikkat etmiyor ben uygun dille soylesem ile sen de ne titizsin biktim pimpirikligimden diyor.Titizlik dedigi yataga gelmeden once disini fircalamasini istemem.O kadar seyden sonra artik vucudum ve kalbim onunla birlikte olmayi istemiyordu ve kasiliyordu hâlâ da oyle.Ama artik bosanmayi düşünüyorum.Zaten bircok kavgamizda bosanmadan da bahsettik o da bende .Ama ben bu aralar hic olmadigim kadar kararliyim.Acaba yanlis mi yapiyorum.Boyle bir insan duzelmez diye düşünüyorum cunku insanin icinden gelmeli iyi davranmak.Kaldi ki ben kac kere uygun bir dille ifade ettim her seyi ama nafile.Fikirlerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
Şiddet konusu can sıkıcı. İleride artabilir. Ayrıca yatakta artık kasılıyorym demişsiniz. Eşinle birlikte olmak eziyetse hiç zorlama. Çocuk yok hazır ayrıl. Eşimi seviyorum deseydin başka olurdu. O sevgi bazı şeylere katlanmayı kolaylaştırıyor. Ama sevgi de olsa kadına şiddet çok düşündürücü bir durum.

Benzer şeyleri yaşadım. Maalesef biz kadınlar her şeyi alttan almaya çalışıp, doğru bir yol bulup uzlaşmaya çalıştıkça erkekler daha da sorunlu oluyor. Bu kadar özveriye daha da kötü oluyorlarsa bu erkekler hayatta değişmez. Ben anlıyorum ki şuna çocuğunuz yok. Çocuğunuz yokken yolları ayırmanız en güzeli yoksa çocuk olunca o kadar zor şeyler yaşıyorsunuz ki, istediğiniz gibi arkanızda bırakamıyorsunuz ve sorunlar daha da artıyor maalesef

Aileme anlattim şiddet olayimdan sonra onlarda bosanmami istedi bu ilk seneden boyle davraniyirsa es olmaz dediler.Benim kollarimi morartip siddet uyguladiktan sonra konusmamizda hakaret edersen boyle olur dedi ben de bir sans daha verdim ama yine birkac tartismada boyle davrandı sonradan diger tartışmalarda siddet uygulamadi.Ancak yaptiklarindan gercekten pismanlik duyduğunu düşünmüyorum.Vicdanen ilerde rahatsiz olup pisman olmamak icin bosanmayi iyi tartip dusunmeye çalısiyorum

Evlilik terapistine gidin önce ya da bir süre ayrı yaşayın bu hem sizin kararlılığınızı gösterir hem de boşandıktan sonrası için küçük bir hazırlık olur.

Kollarınızı morartıyor, yumruk atıyor... Psikolojik şiddet zaten almış başını gitmiş. Başından beri adamda evliliğinizi güzelleştirecek bir çaba olmadığı gibi, tam tersine hep yıkım yaratmış.
Size boşanmayı düşünmekle yanlış yapıyorsun, hala bir umut var, evliliğini kurtarmaya çalış diyecek tek bir kişi çıkmaz bence buradan. Bu pisliği hak etmiyorsunuz. Bir tanecik ömrünüz var, onu da böyle sefil bir psikopat için harcamayın.

Evet çocuğumuz yok ama ben yine de bazen iyi oldugumuz zamanlari hatirlayinca ayrilmak istemiyorum.Onun duz3lmesini bekliyorum kabullenemiyorm bu yaptiklarini.O istekli ozel hayat anlaminda ama ben kasiliyorm artik istemiyorum.İstiyorum ama istemiyorum.Aslinda öyle kötü zamanlar yaşıyorum ki mantikli dusunemedigimi de farkediyorum

Şiddet olmasaydı tam bir odunmuş, terapiye gidin biraz incelik öğrenir diyecektim. Ama şiddet eğilimi nasıl ilerler düzelir mi bilemiyorum

Şizofren ya da farklı bir ruh hastalığı var.
Eğer yaşamaya devam etmek istiyorsanız tez elden ayrılın.
Sizi öldürebilir.

Ve bunlari yapan kocam bir psikolojik danisman.
doğru mu okudum.
.Ama artik bosanmayi düşünüyorum.Zaten bircok kavgamizda bosanmadan da bahsettik o da bende .Ama ben bu aralar hic olmadigim kadar kararliyim.Acaba yanlis mi yapiyorum.
yanlış yapmıyorsunuz, şiddet varsa daha bir dakika bile düşünmeye gerek yok,
yaşlarınız kaç acaba, eşinizin cinsel tercihleri farklı olabilir mi

Evlilik terapistine gitmeyi istemiyor.Dediginiz gibi bir sure ayri yasamak belki iyi olur ama ben oyle daha da sogurum diye düşünüyorum.Zaten onun egosu ve bencilligi gelipte yeniden yuvayi kurma girisimi gibi bir çabaya girmesini de engeller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…