Eşimden Boşanıyorum Mecburiyetten ve Maddi Manevi Yardım Önerileri Arıyorum

Hakikaten ya... Burada belki bir umut halime çözüm bulurum diye fikir isteyen zor durumda bir kadın var. Madem vaktin kısıtlı ne işin var forumda. Sanki atom parçalıyor da mola verdi

Her konu açan kendisinden yorum almak için sırada bekliyor cunku. Hanimefendi cok yogun, uzatmadan ne yazcaksaniz cabuk yazin yoksa okumaz kalirsiniz oyle ortada mazallah! Mumkunse kendisinden randevu alin. Musait olunca okur.

Geçmiş olsun boşandıktan sonra oglunuzun ve sizin rahatsızlıgınızı göstererek belediyeler ve kaymakamlıga başvurabikirsiniz.Saglık için yeşilkart çıkarırlar.Nafaka talep edin tabi ki.Ayrıca boşanma sürecinde de tedbir nafakası diyorlardı sanırım, avukat arkadaşlar daha iyi bilir onu talep edin.Hatalıgınıza gelince biraz baş ağrıları olacaktır.Bayagı bir ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalabilirsiniz.Ama korkmayın benim kv de de var aynı hastalık üstelik tansiyon da var tam 40 yıldır bununla yaşıyor.Ameliyatı riske almıyorlar,çünkü iyleşme ihtimali de olmuyormuş, ya da tekrarlayabiliyormuş kistler.40 yıl sonra kv mr çekilmiş aynı duruyormuş büyüme felan yokmuş.Rabbim beterinden korusun.

Nafaka alırsınız diye zannediyorum. Çocuğunuzun rahatsızlığından dolayı da doktorundan engelli raporu alıp maaş bağlatabilirsiniz 1000 küsür tl. Bunu bir araştırın.

Okudum ama sistim.
Neden kendinizi bukadar yiprattiniz ödün verdiniz.
Siz elinizden gelenin fazlasini yapmissiniz zaten lutfen artik kendi hayatiniza bakin.
Devlet destegi icin basvurun.
Cocugunuzun durumunuda izah edin.
Market icin fis kira yardimi gibi devletin yardimlari var
Yararlanin.
Sizde is bulursunuz gul gibi gecinirsiniz.
Az paraniz olur ama 2 lokma huzurunuz olur.

Öncelikle şunu söyliyim,sen değerli vaktinden ayırıp bir fikir almak ve dertleşmek için buraya yazıyorsan,ben de vaktimi ayırıp sonuna kadar okurum.Varsın 30 saniyede bitmesin de 5 dakika sürsün okumam.Atla deve değil.Özet geçmene de gerek yok zira bu yazdıkların zaten kaç senenin özeti.
Konunla ilgili olarak da çok üzüldüğümü belirtmek isterim.Lütfen devlet kurumlarına başvur.Mutlaka bir yardım vardır yapılacak.O kocan olacak kalası da boşama kararına sevindim.Nafaka iste mutlaka.Her çocuk için ayrı ayrı alırsın.Tazminat alabilirmisin bilmiyorum ama onu da araştır.Allah yardımcın olsun tatlım.Oğluna da sana da şifalar ve mutlu bir ömür dilerim.Ayakları üstünde durabilen bir kadın olduğunu hissediyorum.Geçecek bu günler.

Çok üzücü bir durum, sizin adınıza çok çok üzüldüm. Bende İngilizce Tercümanlık bölümünden geçen yıl mezun oldum ve bu konuda iş bulabileceğiniz bir çok alan var. Hangi dil olduğunu bilmiyorum ama eğer İngilizceyse bazı yabancı dizi siteleri yabancı diziler için alt yazı çevirmenleri alıyor, çalışma saatlerini de siz belirliyorsunuz bildiğim kadarıyla ve istediğiniz gün, istediğiniz zaman çalışabiliyorsunuz. Sizin durumunuzda olan biri için rahat bir iş olur gibi geldi bana. Bir de evden tercümanlık yapabileceğiniz freelance işler bulabilirsiniz. Ben mezun olduğumdan beri bu tarz işler yapıyorum, freelance yazılı tercümanlık yani. Elime fazla para geçmiyor ama iş iştir diyerek daha iyi bir iş bulana kadar devam edeceğim. Siz de sitelerden bu tarz şeyler araştırabilirsiniz. Onun dışında devlet desteğini iyi bir araştırın, gerekirse avukattan fikir alın derim. Sizin adınıza çok üzüldüm ve kolaylıklar diliyorum.

Nafaka alırsınız diye zannediyorum. Çocuğunuzun rahatsızlığından dolayı da doktorundan engelli raporu alıp maaş bağlatabilirsiniz 1000 küsür tl. Bunu bir araştırın.

Şimdi baktım, şöyle;
Yüzde 40 ila 69 engellilik oranı bulunanlara 1.059 TL, yüzde 70 ve üstü engellilik oranı bulunan ve başkasının bakımına muhtaç olanlara ise 1.589 lira aylık bağlanıyor.

Bu size rahatlık sağlar diye umuyorum, kalp rahatsızlığı varsa büyük ihtimal %60 dan fazla engelli raporu alabilirsiniz. Nafaka ile beraber rahat geçinebilirsiniz. Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.

Düzenleme: Nafaka bağlandığı takdirde engelli maaşı alınamıyormuş.

Son düzenleme:
Dil biliyorsanız evden çeviri yapabilirsiniz. Kitap, film vs... İlla mezun olmanıza gerek benim pek çok arkadaşım daha okurken bile kitap çevirileri yaptılar.
Bu konuda internetten araştırma yapın. Çalıştığınız kadar para kazanır hem oğlunuza bakarsınız hem geliriniz olur. Geliştikçe de daha kısa sürede daha çok kelime çevirebilirsiniz.
Allah oğlunuza şifa versin inşallah.

boşanırken nafaka tabii ki talep edin, çocuklar sadece sizin sorumluluğunuzda değil ki..
hasta çocuğunuz için de engelli raporu alıp maaş bağlatılabiliyor diye biliyorum.

basanma davasini tedbir talepli acin tahkikatla birlikte öncelikle mahkeme ona karar verir ve dava devam ederken de nafakanizi alirsiniz hukuki boyutu disindakileri malesef bilmiyorum allah yolunuzu acik etsin size ve yavrunuza şifa versin

benimde eşimle sıkıntım var belediyenin yardım kurulışunda çalışan bir bayan arkadaş devletin boşanan hanımlara para çocuk ve kira yardımı yaptığını söyledi boşanma durumunda bende başvuracağım

Allah yardımcınız olsun merakla okudum hepsini. Eşiniz gerçekten tam bir odunmuş. İnşallah bundan sonrası çok güzel olur sizin için.
Çocuğunuzun doktoru ile bir konuşun , kalp hastalığı türüne göre engelli/ özürlü raporu alabilirsiniz sanırım, öyle olunca devlet yardım parası veriyor , ayrıntısını bilmiyorum ama hastane size bilgi verir

uzunsa okuma yorum yapma arkadaşım.

sanki 100 sayfa roman var önünde. toplasan 500 kelime var. onu da okuyun bir zahmet.

konu sahibi devletin tüm kurumlarına başvurun.

Boşanan ve maddi imkanları olmayan kadınlara Kaymakamlık aracılığıyla maddi yardım yapılıyor diye biliyorum, bağlı bulunduğunuz yerin Kaymakamlığına gidip sosyal yardımlaşmadan birileriyle görüşün, dışarı da çalışma imkanı olmayan, geliri olmayan kadınlara ve çocuklarına yardım ediyorlar, okul parası vb veriliyor diye de hatırlıyorum, belediyeden de erzak ve alışveriş çeki, kömür yardımı gibi yardımlar oluyor, bunun da detaylarını muhtardan öğrenebilirsiniz.

Öncelikle Rabbim evladiniza saglik sihat versin ve evlatlarinizi size bagislasin. Kendinizi bukadar yipratmayin devlet eyer ayrilmis kadina az da olsa yardim ediyorsa, yaedimi alin ve mahkemede aylik nafakanizida isteyin. Bu aradada evden yapabilicek is bulun kendinize bos zamanlarinizda kurabiyeler oastalar kekler yapip satin azda olsa bir ihtiyacinizi giderirsiniz. Hersey gönlünüzce ve cok güzel olur insallah.

Çok üzüldüm. Ablanızın eşine ayrı, sizin eşinize ayrı kıl oldum. İğrenç düşünceli mahlukatlar.. İngilizceniz iyi ise evden çeviri işi yapabilirisniz. Muhtarlıkla görüşüp durumu anlatırsanız belki bir yardım vs olabilir. Nafaka konusunda ise ısrarcı olun lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…