Erkek İnfertilitesi Esimde Azospermi Cikti Fikirlerinize Ihtiyacim Var

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

limonlusodaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
584
263
103
30
Herkese merhaba. Esimde azospermi cikti bende hicbir problem yok. Spermiyogramda 5-6 adet oldugu yaziyor normal yolla sperm arttirmak mumkun degil mi ne yapmamiz lazim? Cok uzuldum agladim urolojiye gidip gorunecek birkacgun icerisinde. Cocukken gecirdigi kasik fitigi ameliyatindan kaynakli kanal tikanikligi olabilecegini soyledi doktorumuz. Bu sekilde olup ameliyatla kanali acilan normal yolla bebek sahibi olan kimse yokmudur tek cozum tup bebek mi? Cok umutsuzum cok uzuluyorum cok istiyorduk

Canım bende cuma günü öğrendim. Ama doktor testleri yeniden yaptırmamızı söyledi. Ürolojiye gözükün zaten testleri baştan aşağı tekrar yapacaktır. Tıkanıklığa bağlı mı yoksa genetik mi ona da bakacaklardır. İlaca uygun ise ilaç tedavisi öncelik oluyor. Doktorumuz öyle demişti. Artış olmazsa o zaman TESE yaparlar canım.

Canim sizin için ne olur bilememde benim esimdede çıkmıştı herhangi bir ameliyat falanda geçirmemişti önceden keçi boynuzu kuru çaksir kökü suyu kuru incir kuru ve epimedyumlu macun ile biraz spermlerde artış elde ettik sonra üroloji 3 kutu vitamin takviyesi yazdı onlarla 20 milyona ulaştık falan hareket problemi çıktı bu seferde ve esim çok fazla kilo aldı bunlardan dolayı bizde tup bebek yaptırdık çok şükür 25 haftalık hamileyim umarım sizin tup bebege gerek kalmaz

Ne kadardan ne kadara cikti acba? Benim merak ettigim hic bir sekilde dogal olma ihtimali artitma ihtimali yokmudur. Tikaniklik varsa acilsa bile dogal olmaz mi illaki tup bebek mi olmali.

Biz de testleri tekrardan yaptiricaz canim

Ne kadardan ne kadara cikti acba? Benim merak ettigim hic bir sekilde dogal olma ihtimali artitma ihtimali yokmudur. Tikaniklik varsa acilsa bile dogal olmaz mi illaki tup bebek mi olmali.
9 milyondan 20 milyona cikti tabiki doğal da olabilir ama sperm hareketliliği çok önemli hareket kalitesi yüksekse doğal yoldan olma ihtimali o kadar artıyor bizim hareketlilik çok düşük olduğu için ve hic bir şekilde düzelme olmadığı için cokta zaman kaybetmemek için doktor tup bebek önerdi

Caksir kökü suyu inanılmaz sayı artıyor ama odun icmissin gibi bir hissi varmış eşiniz içermi bilmem aktarlarda var bide bize bir aktar hurma poleninden macun yapmıştı kavanozu 200 liraydı o zamanlar çok güzel yükseldi ama urolijinin yazdığı multivutamin de aynı etkiyi gösteriyo

Bizde azospermiyiz tese ile saglikli spermler bulundu cok sukur.
Daha yolun basindasiniz korkma bu durumu cift olarak kabul etmekten ve zorlastirmamaktan baska cagreniz yok.
Oncelikle cok iyi bir erkek infertilitesi uzmani bulmaniz lazm.
Bu tur hastaliklarda normal sperm cikisi saglansa bile spermin hizi kalitesi cok onemli onun icin normal yolla cok zor.
Şoyle dusunun bi erkegin 40 bin spermi var ama hizi yavas o bile normal yolla hamile kalmasina yetmiyor aşılama yada tup bebk deneniyor.
Tedavinizi olun tup bebek denirse tup bebege baslayin okdar kotu bisey degil bu tüp bebek maddi durumunuz yoksa devlet hastanesinde yaptirin. Cok gecmis olsun.

Peki artiemak icin kullandiginiz bildiginiz dogal kurler de var mi tedavi yabinda onlari da kullansak. Sayfaya bakiyorum sayi artirmak icin hicbisey goremedim sadece hizi icin kurler deneyebler var
valla bende yeni öğrendim ve arayışa koyuldum şuan hiçbirşeye başlamadım ama şunları okudum.
-Bol bol nohut yemeği
-Keçiboynuzu kürü
-İncir Kürü
-Birisi de balın içine fındık fıstıkceviz doldurup yediriyorum yazmış faydasını görmüş sperm sayısı binlere ulaşmış

Arkadasim isinize karismak gibi olmasin ama bu kurler filan sperm 1 2 tane cikanlarda etki ediyo oda cok düsük bi ihtimal biz azospermlerde bu kürler hic etki etmiyo disariya cikan hic hucre yokki etki etsin.
Ama şöyle olabiliyor bu besinler disariya cikmasina yetmiyor ama ameliyatta sperm cikmasina sebep oluyor diye dusunduk biz esim ameliyata girmeden baya once sigarayi birakti yediklerine dikkat etti bol bol ceviz findik muz filan. Yine normal test verdik ameliyat gunu cikmadi 1 saat somra ameliyata aldilar sperm bulundu acaba yediklerinden dolayimi ameliyatta bulundu diye dusunmedik degil.

Canım aktardan macun al. Bu forumda yazıyor İzmir sağlık natural bende aldım. Adam değerlere bakmadan macun yazmıyor bir araştır . Takviye şart

İste fakirin avuntusu işte ne yapalım , ama dün bir üyenin yine paylaşımında okudum çok ufak olan spermleri sonuçta göremiyebiliyormuş ondan ötürü bilemiyorum. denize düşen yılana sarılıyor deniyor ya ne duysak yapıcaz... benim daha kesin de değiş bilmiyorum doktor rahatlatmak için mi söyledi ama bir daha yaptırın dedi benim anladığım bu ama belki ama hangi hastanenin labratuarında yaptırdıysa o doktor yorumlayabilir dedi ama sonuç kısmında azosperm yazıyor dünyanın neresine gidersen git aynı....

Tabiki oyle cok haklisiniz sizi en iyi bizim gibiler anlar. Bizde ilk verdigimiz testte ogrendik doktor bidaha verin tıp dunyasi 3 kere azospermi olduguna dair test cikarsa ozaman teshis konulabilir dedi.
Sizin yaptiginiz kurlerde bi sakinca yok dogal besin sonucta hic bir zarari olmaz faydasi cok dusuk bi ihtimal ama dedigin gibi denize dusen yilana sarilir. Bu dogal besinler harici bisey kullanmayin cunku normalse hormonlari onlari bozabiliyor bizm herseyimiz normaldi cakşır suyu filan almistik korkumuzdan icirmedm biyeri duzeltirken biyeri bozmayalm dedm.
Birde bunlari tuketirken dikkat edin kilo almasn esin cunku cok kilo aldiriyomus doktor kilo ve sigara asla olmicak demisti.

yok yok biz henüz birşey kullanmıyoruz daha 6 gün oldu öğreneli yarın yeniden test vericez ama prof doktor başka alanda uzmanmış hastane bu yetmiyor doktor bul yetmiyor alanında uzman bul ne zor işlermiş....

yok yok biz henüz birşey kullanmıyoruz daha 6 gün oldu öğreneli yarın yeniden test vericez ama prof doktor başka alanda uzmanmış hastane bu yetmiyor doktor bul yetmiyor alanında uzman bul ne zor işlermiş....
Evet cok zor işler bizde 1 senedir bu surecteyiz daha 2 bucuk yildir evliyiz zaten evlenmeden oncede biliyoduk biz kucukken inmemis testis ameliyati olmus ondan dolayi. Evlendik 1 bucuk yil sonra basladk hemen bende arastirdm iyi bir uroloji tup bebek uzmani buldum hemen basladk 3 4 ay ilac tedavisi uygulandi sonra ameliyat oldu bende tup bebege hazrlandim denedik ama tutmadi embriyolarda cok kaliteliydi suan 3 tane dha saglkli embriyom var doktor senden kaynakli olabilirmi diye bakicaz dedi onun arastirma surecindeyiz.

İnşallah hayırlı zamanda hayırlı evlatla dolar kucağınız..
İnşallah problem yoktur...

Canım geçmiş olsun tese ile mı bulundu eşinde sperm bizde de aynı sorun var genetik sonucunu bekliyoruz sonra bakıcaz duruma. Sizin sorun neydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…