Esim :((

bburcu83

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2017
125
65
13
42
Sevgili arkadaslarım merhaba,

Kendı konuma benzer konuları ararken buraya denk geldım aranızdakı dayanısmayı gordum ve uye olup sızlerden fıkır almaya karar verdım.

Konumu mumkun oldugunca kısa anlatmaya calısacagım.

Yaklasık 1,5 yıllık evlıyım ama bu 1,5 yılda hıc evlı gıbı degıldım. Evlenmeden oncesınde esımın evlenelım cok mutlu olucaz demesıyle ıkna oldum kı bır cok soru ısaretı varken aklımda.

Benım sorunum cogu kısının oldugu gıbı esım ve esımın aılesıyle olan ılıskılerı. Ama bızde farklı olarak esım kendı maasından sadece kendısıne harclık ayırıp gerı kalanını aılesıne gonderıyor, belırteyım ıhtıyacları yok kendı maasları evlerı arabaları var. Arabalarını esım almıstı bız nısanlıyken borcu bıtmıstı. Bu konuyu actıgımda da bana benım maasımın da ıyı oldugunu ve bana fazlasıyla yettıgını ona karısmamam gerektıgını soyluyor. Ve tartısmaya donuyor konu. Su an benım aılemın evı vardı bos, kıra vermemek ıcın orda oturalım dedım ve esım kabul ettı ama bunu teklıf etmemdekı neden kıra vermez para bırıktırır ve ev alırız dıyeydı.

Ve esım ıcın annesının babasının ablasının ve amcasının soyledıgı kesın dogru, yanı sadece bızımle ılgılı konularda degıl herseyle ılgılı, hayatla ılgılı onların soyledıklerı kesın dogru dıyor herseye. Ben ama oyle degıl dedıgımde de sen benım aılemı sevmıyorsun ondan onların dogru dedıklerıne yanlıs dıyorsun dıyor.

Yılbasında evdeydık ıkımız, babasının mesajını gordum, su an orda degıl bızım yanımızda olmalıydın ve esım sonra bana surat asmaya basladı gıbı ufak gozuken ama bır suru sey.

Kısaca anlatmaya calıstım. Ne yapacagımı sasırdım cozemıyorum konusamıyoruz

Yuh babasının mesajına çok takıldım hastalikli bi ruh hali bence gelin beraber geçirelim demek ayri orda eşinin yaninda değil burda olmaliydin demesi apayrı Allah yardımcın olsun canmm çok zor..ama ailesini eşinin yanında kötüleme eşine bibşeyleri tatli dille anlatmaya çaliş..

burda evli arkadaslarin en cok muzdarip oldugu dert esleri ve ailesi.ben bu kadar da aile duskunu erkeklerin oldugnu bu foruma uye oldugmda ogrendim.e be arkadas sen evliligi ne saniyorsun ya evin dururken ailene maasini saymak nedir.nasil bi anlayis.bu duruma sessiz kalmayin kavga da etse bagirsada cozun once bu durumu.boyle erkekleri anlamiyorum her insan anasina babasina duskundurde bu adamlar bole yapacaksa ne diye evleniyolar tursusunu kursaymis babasi .nasil orda degl burda olmaliydn dye msj atar ya cocugnun mutlulugnu isteyen baba bnu yapmaz.bilmiyorum valla ben ne kaynanamdan ne kayinbabamdan bole bisi gormedim.gerekirse ailesiyle konusp kocanizla artik ayri bi hayat kurdugnuzu anlamalarini saglayin.yoksa ipin ucu iyice kacar

evin ihtiyaçlarını siz maaşınızla mı karşılıyosunuz
bencede o babasıyla anasının yanında olmalıymış kuzum
daha evlenememiş

Evet bercestecım, yanı soyle oluyor, ben markete ugrayıp mutfak ıhtıyaclarını veya deterjan felan eve ne alınacaksa ben alıyorum. Kuru temızleme ıslerını ben bırakıp ben alıyorum dolayısıyla ben oduyorum, eve temızlık ıcın abla gelecekse onu ben oduyorum.

Kıra yok zaten, faturaları o oduyor, ılk 5 ay bende otomatık odemedeydı hıc oralı degıldı sonra bır gun faturaları masaya bıraktım odemedım o aydan berı o odemeye basladı, elektrık, su, ısınmayı o oduyor yanı.

Su her zaman aileci olan erkeklerin soyu neden tukenmek bilmedi bilmiyorum. Sen de kisisel ihtiyaclarinin parasini ayirip maasini ailene ver ya da bilmedigi bir hesaba yatirip biriktir. Faturalar bilmemneler gelip sen odemeyince mecbur kalip oder belki.!

Öncelikle , madem maaş iyi acilen bir eve borca girmelisiniz.

Konuşmadan ama harcamaları ve borclanmalari çaktırmadan arttırarak cozebilirsiniz sorunlarınızı .

Eve gırelım gıbı bır seyler soyledıgımde cevabı hemen soyle sımdı ev fıyatları cok gereksız arttı aldıgın ev o paraya degmıyor, durumlar belllı dııl borclanamayız gıbı seyler soyluyor.

Oyle konusulabılecek ınsanlar degıller, esım hep su mantıktaydı, benım ıcın en kıymetlı aılem ve akrabalarım arkadas sevgılı es bunların yerı dolar ama onların dolmaz. Bu da babasının lafı, whatsapp ında bıle oyle bırsey yazıyor, herkes gelır gecer aılen kalır gıbısınden.

Duzeltme yapayim faturalari oduyormus lutfetmis beyefendi.. Market alisverisi de yapma yemek de yapma mutfak alisverisini ona birak..

Zaten benım maasımı da sormaz ne yaptıgımı. Bır kere aynısını soyledıgımde yanı soyle dedım sen aılene ver ben aıleme vereyım bır hayat kuramayalım cocugumuz oldugunda ona bır gelecek saglayamayalım dedıgımde bana dedı kı e senın zaten evın var (oturdugumuz evı kastedıyor) maasın ıyı dıyor o kadar. Yanı hıcbır sekılde bu konuyu konusmaya gelmıyor.

ne söylerse söylesin mutlaka kavga da olsa mutlaka konuşun. ne demek maaşını onlara gönderiyor? ihtiyaçları olsa yine bir parça anlayacağım? eşiniz daha evlenememiş! evin ihtiyaçlarını siz mi görüyorsunuz? babasının mesajına takıldım, evlensin diye uğraşırlar sonra da attığı mesaja bak. mutlaka bu işi halletmeniz lazım, kendinizi ezdirmemeniz lazım.

eşiniz size gönülden bağlı değil, size evlenememiş kusura bakmayın.

Hatayı siz baştan yapmışsınız.
Kafanızda soru işaretleri varken evlenmek sonunda böyle sıkıntılar getirir.

Cok vazgecmeye calıstım cunku esım sımdıye kadar tum oarasını aılesıne vrrmıs ama bana evlenınce cok mutlu olucaz hersey duzene gırecek felan dıye dıye ıkna ettı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…