• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim

Sonbahar24

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
545
10
318
İstanbul
Merhabalar

bende sizlere birşey danışmak istiyorum
ben çalışıyorum,son 6 aydır borcumuz bitti,benim maaşımı bankadan çekmiyoruz eşimin maaşıyla idare ediyoruz,2 ay önce 2000 ytl lazım oldu,bende eşime kartı verdim çekti ve bikaçgün sonra bana verdi,bugünde sabah gidelim hesap özeti alalım dedik maaşlar yatmış mı falan diye,neyse bekliyoruz ben dedim ki sen 2000 çektin gerisi duruyordur,oda hayır 3000 çektim dedim,e dedim benim neden haberim yok
işte x arkadaşıma verdim dedi ,peki dedim bana neden söylemiyorsun belki vermezsin diye dedi,zaten bankadaydık konuşamadık,ama ben çok sinirlendim
bana söylemesi gerekirdi,şimdiye kadar kime borç verelim dese hep tamam dedim
ki ben ondan gizli böyle birşey yapsam eminim kıyametler kopardı,ben şimdi akşama ne diyim ona,kızsam kavga çıkacak,güzelliklede konuşsam kavga çıkacak off bi akıl verin çok mu abartıyorum acaba:uhm:

Bence abartmıyorsun. Ortak hesabınız o sizin. Bunu bankada öğrenmemen gerekirdi.
Aksi bir harekette bulunsan bile parayı borç verirken senin de fikrini almalıydı.
Sakin sakin konuşmaya çalışın, hoş bir durum olmadığını kabul etmesini sağlayın....

evt melek bende bankada son dk bana söylemesine çok kırıldım
ama asla hatasını kabuletmez,bi dahada kartımı sana vermem dedim
bozuldu,sonuçta beraber çalışıp bişeyler yapmaya çalışıyoruz
gizlememesi lazımdı...bu güne kadar maaşımın tek kuruşunu esirgemedim ondan
vermezsin demeside ayrıca üzdü beni,demekki tanıyamamış hala beni
bu arada 5 yıllık evliyiz..

acaba sizin sevmediğiniz birisine mi verdi?
yada siz borç verme konusunda hiç itiraz etmemişsiniz şimdiye kadar ama bu itiraz etmediğiniz hep küçük borçlar içindi.. belki de bu fazla bir borç olduğu için itiraz edeceğinizi düşündü

Sonbahar'cım bence bu konuyu uygun bir dille konuş eşinle. Hatasını anlasın. Yaptığı çok yanlış gerçekten, son anda söylemesi de bir garip yani. En azından parayı çektiği günün akşamında söyleyebilirdi.. Neyse olan olmuş, önemli olan hatasını anlaması ve tekrarlanmaması.Sonuçta 5 yıl az bir zaman da değil, huyunuzu suyunuzu tanıyor olmanız gerekiyor. Aynı şeyi sen yapsaydın dediğin gibi eminim kıyamet kopardı. Güven çok kolay kazanılmıyor ama maalesef çok çabuk kaybediliyor..
ınşallah çözersiniz canım..

Merhabalar

bende sizlere birşey danışmak istiyorum
ben çalışıyorum,son 6 aydır borcumuz bitti,benim maaşımı bankadan çekmiyoruz eşimin maaşıyla idare ediyoruz,2 ay önce 2000 ytl lazım oldu,bende eşime kartı verdim çekti ve bikaçgün sonra bana verdi,bugünde sabah gidelim hesap özeti alalım dedik maaşlar yatmış mı falan diye,neyse bekliyoruz ben dedim ki sen 2000 çektin gerisi duruyordur,oda hayır 3000 çektim dedim,e dedim benim neden haberim yok
işte x arkadaşıma verdim dedi ,peki dedim bana neden söylemiyorsun belki vermezsin diye dedi,zaten bankadaydık konuşamadık,ama ben çok sinirlendim
bana söylemesi gerekirdi,şimdiye kadar kime borç verelim dese hep tamam dedim
ki ben ondan gizli böyle birşey yapsam eminim kıyametler kopardı,ben şimdi akşama ne diyim ona,kızsam kavga çıkacak,güzelliklede konuşsam kavga çıkacak off bi akıl verin çok mu abartıyorum acaba:uhm:

Öncelikle haklısın ve abartmıyorsun
Benimde eşim çok samimi bir arkadaşına evlenirken borç verdiğini verdikten 2 ay sonra söylemişti.Şaşırmıştım bende bana sormasını beklerdim ama o arkadaşımızın ihtiyacı olduğunu bildiğim için bişeyde demedim...
Belki eşinde öyle davranmak zorunda hissetmiştir kendini.
Bahaneside vermezsin diye olmuştur belki.
Güzellikle halledersiniz inşallah bu konuyualkisalkisalkis

bence parayı çekmeden söylemeliydi , verip vermemek size kalmış elbette vermeme hakkınız var ve eşiniz de buna saygı duymalıydı.........ama bu nedenle de kavga etmeye gerek yok elbette , bu duruma üzüldüğünüzü kendisine kırıcı olmadan anlatırsınız inşallah eşiniz de bunu anlayışla karşılar

acaba sizin sevmediğiniz birisine mi verdi?
yada siz borç verme konusunda hiç itiraz etmemişsiniz şimdiye kadar ama bu itiraz etmediğiniz hep küçük borçlar içindi.. belki de bu fazla bir borç olduğu için itiraz edeceğinizi düşündü

Yok arkadaşını severim,iyi birisi
evlendiğimiz zamanada altınlarımı görümceme vermiştim,sonra kaynım istedi görümcemden alıp ona vermiştik,tabi tekrar ödediler,dediğim gibi hiç itiraz etmedim
buyüzdende kafam çok karıştı,acaba arkadaşı ne yapacaktı onu sorayım birde,belki bilmemii istemedi arkadaşının ne yapacağını:sm_confused:

Bu konuda kavga degil kiyametde kopsa umrumda olmaz arkadasim...

Ne demek bu ya...benden habersiz benim hesabimdan para cekip arkadasina borc veriyor?

Sen öcümüsün? Niye senden cekindiki?

Bir daha olmasin der ve konuyu kapatirdim....ama öyle bir kapatirdimki neye ugradigni sasrdi.:delphin:

Öncelikle haklısın ve abartmıyorsun
Benimde eşim çok samimi bir arkadaşına evlenirken borç verdiğini verdikten 2 ay sonra söylemişti.Şaşırmıştım bende bana sormasını beklerdim ama o arkadaşımızın ihtiyacı olduğunu bildiğim için bişeyde demedim...
Belki eşinde öyle davranmak zorunda hissetmiştir kendini.
Bahaneside vermezsin diye olmuştur belki.
Güzellikle halledersiniz inşallah bu konuyualkisalkisalkis

tşk.ederim canım inş.
ama çok sinirli ve agrasif birisidir eşim,ne desem yanlış anlayacak şimdi
bişey demesemde ben kendi kendimi yer bitiririmbenneyaptımki

arkadaşını seviyorsan senden çekindiği için söylememiştir sen farkedene kadar koyarız yerine diye düşünmüş olabilir. sen güzelce konuş hayatım hani böyle vermeye karar verirsen benimde haberim olsun sorsaydın verirdik tabiiki felan de tatlı tatlı söylersen sorun olacağını sanmıyorum.
benim eşimde isteyen herkese borç verirdi tesadüfen öğrenirdim hep bende açıklardım bak vermezse napcan aranız açılacak vermemek daha iyi felan. şimdi arkadaşlarını bana havale ediyor az bir miktarsa veriyoruz ama genelde vermiyorum.

Gülsüm sultan dediğin gibi sanki ben öcümüyüm
hiçte çekinecek biri değildir yani aman karım duymasın falan diye düşünmez
zaten böyle düşünse yapmazdı çünkü eninde sonunda öğreneceğim bişey.
çalıştık didindik her aldığımı ona verdim ev aldık,onun benden gizli yaptığı şeye bak:olmaz:

hicbisey söylemeyip kendinikötü hissedecegine. söylede kötü ol...
sen calistiysan biseyleri sorma hakkin var..

hicbisey söylemeyip kendinikötü hissedecegine. söylede kötü ol...
sen calistiysan biseyleri sorma hakkin var..

evt haklısın ama hiçbir zaman ay sende çalışıyorsun bana destek oluyorsun
dememiştir,nankör diyebiliriz yani,ama bundan sonra bende çizgilerimi belli edicemkötükedihüso

arkadaşını seviyorsan senden çekindiği için söylememiştir sen farkedene kadar koyarız yerine diye düşünmüş olabilir. sen güzelce konuş hayatım hani böyle vermeye karar verirsen benimde haberim olsun sorsaydın verirdik tabiiki felan de tatlı tatlı söylersen sorun olacağını sanmıyorum.
benim eşimde isteyen herkese borç verirdi tesadüfen öğrenirdim hep bende açıklardım bak vermezse napcan aranız açılacak vermemek daha iyi felan. şimdi arkadaşlarını bana havale ediyor az bir miktarsa veriyoruz ama genelde vermiyorum.

işin garip tarafıda kendisi tutturdu bankaya gidelim bankaya gidelim diye
1 haftadır söyleyip duruyor,demekki bankada söylersem bişey diyemez,sonrada unutur gider diye düşündü heralde...

bu işin içinde birşey var.araştır o parayı ne yaptığını bence,kime verdiğini söylüyorsa parayı onunla görüş

Gidipte adama soramam zampule eşim parayı sana mı verdi diye
olmaz,hem eşim küçük duruma düşer hem ben,çok fazla samimiyetim yok sonuçta arkadaşıyla..

size danışması gerekiyordu..sonuçta para ikinizin..kesin tavrını koy..birdaha böyle birsey yapmaması gerektiğini söyle..kesınlıklı abartmıyorsun..demekkı senden gızlı işler çeviriyor..sen durumu anlayınca.çeviriyor kazı yanmıyor.ohh ne ala ne ala..

bence sonucu kavga da olsa kız canım yüz verince tepene çıkar sakın senden habersiz hesaptan para çektirme sorun güven meselesi değil ama paylaşmayı öğrenmeli eşin üstelik parayı başkasına vermiş kendi ihtiyacı olsa neyse ne kadar yanlış bi hareket. kavgada etseniz barışırsınız ama önemli olan aynı hareketi yapmamayı anlaması gerekli..

yok cnm hiç abartmıyorsun sen yapsan o banka falan dinlemez cevap beklerdi sevmiyorum bende bu borç işlerini :kızgın:

Back