• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim yeni dogmus kizimiza karsi soguk , ona alisamamis ,yabanci bakiyor ..

Canım hiç sıkma canını babalar ve kızları arasında öyle kuvvetli bir bağ vardır ki ileride sen bile giremezsin aralarına. öyle tanıdıklarım var ki sırf kızları istiyor diye her akşam işten geldiğinde duş alıp traş oluyor. kızın bir iki ay sonra büyüyüp gülümsemeye başladığında bakışları ile büyüler babasını :16: :16: :16:

o gülümsemeyi bende sabirsizlikla beklyiorum..cok tesekkür ediyorum yorumunuz icin :)

sanırım eşiniz ailesinden bahsettiği kadar sevgi görememiş ve bu sevgi nasıl bilmiyor çocuğuna gösteremiyor.Ama inşallah alışacak bu duruma.Biz 3 kız kardeşiz.Babam bizim doğumlarımızda annemin yanında değilmiş.Benim babamda çok kullanılmış para bakımından.Şuan hala ailesini sevmez.Bizimle arası pek iyi değil.Ama sevdiğini bi şekilde belli eder.Ne bilim kız babası kıskanıyor bi çok seyimize kıskanıyo ama gel gör canım benim diye sevdiğini pek görmedim sadece öper biz öpersek hem büyüdük eskisi kadar ilgide yok..iste böyle alışır kızına 2 bayandan sorumlu artık:))

Ah be canımm :)
Senin koca bebişe ilgisizmiş bende doğum yaptığımda kocada bana ilgisizdi tamamen yabancılaşmıştık ama erkekler böyle nedense ya bebeğe karşı bir durum oluyo yada eşe karşı :( doğumdan çıktım ayı beni bi öpmedi bile doğurana kadar bir dediğimi 2 etmeyen adam peşimden ayrılmayan adam sanki biz birbirimizi tanımıyoruz lohusalık depresyonu var bebek küvözde onun sıkıntısı var koca yokk iyi ben daha kötü olmadım diyorumm ama bunlar normal zamanla aşılıyo ama sende fazla üstünde durmamaya çalış yoksa böyle hayat devam etmez yani hangimizin eşi çok iyiki idare ediyoruz boşanmakta çare olmuyo bazen sıkma canını :)

bebeğiniz hayırlı olsun..Allahım bebeğinize uzun,güzel ve sağlıklı ömürler versin..eşinize alışması için zaman tanıyın bazı insanarda bu olyor..biir arkadaşım doğum yaptıktan sonra eşiyle beraber kızlarına uzun bir süre alışamamışlardı..kucaklarına dahi almak istemiyorlardı anneanne ve teyze baktı arkadaşım hiç emzirmedi,yüzüne bile bakmadı.. sarılıktan bebekleri hastanede yattı karı koca hastaneye gitmediler anneanne teyze bebeğin yanında kaldı.. şimdi ise 3 yaşında olan kızlrını yanlarından ayırmak istemiyorlar o ilk zamanlara geri dönsekte kızımızın heranını doya doya yaşasak diyorlar.. arkadaşım ve eşine loğusa depresyonuna girmişsiniz demişler sanırım eşinizde loğusa depresyonuna yakalanmış... inşallah en kısa zamanda eşinizde bebeğinize alışır ..eşiniz ve bebeğinizle mutlu,huzurlu,sağlıklı,güzel,bereketli,hayırlı,uzun yılların sizlerle olması dualarımla..

bebeğiniz hayırlı olsun..Allahım bebeğinize uzun,güzel ve sağlıklı ömürler versin..eşinize alışması için zaman tanıyın bazı insanarda bu olyor..biir arkadaşım doğum yaptıktan sonra eşiyle beraber kızlarına uzun bir süre alışamamışlardı..kucaklarına dahi almak istemiyorlardı anneanne ve teyze baktı arkadaşım hiç emzirmedi,yüzüne bile bakmadı.. sarılıktan bebekleri hastanede yattı karı koca hastaneye gitmediler anneanne teyze bebeğin yanında kaldı.. şimdi ise 3 yaşında olan kızlrını yanlarından ayırmak istemiyorlar o ilk zamanlara geri dönsekte kızımızın heranını doya doya yaşasak diyorlar.. arkadaşım ve eşine loğusa depresyonuna girmişsiniz demişler sanırım eşinizde loğusa depresyonuna yakalanmış... inşallah en kısa zamanda eşinizde bebeğinize alışır ..eşiniz ve bebeğinizle mutlu,huzurlu,sağlıklı,güzel,bereketli,hayırlı,uzun yılların sizlerle olması dualarımla..

cok üzüld+m hem anne hem baba :(
benim esim simdi cok degisti alisti baya..ama önceleri beni ayrilacak kadar korkutmustu heraketleri tavirlari..zamana ihtiyaci varmis demekki ..yinede mükemmel degil ama cabaliyor..benim iicnde sabir :(

Ah be canımm :)
Senin koca bebişe ilgisizmiş bende doğum yaptığımda kocada bana ilgisizdi tamamen yabancılaşmıştık ama erkekler böyle nedense ya bebeğe karşı bir durum oluyo yada eşe karşı :( doğumdan çıktım ayı beni bi öpmedi bile doğurana kadar bir dediğimi 2 etmeyen adam peşimden ayrılmayan adam sanki biz birbirimizi tanımıyoruz lohusalık depresyonu var bebek küvözde onun sıkıntısı var koca yokk iyi ben daha kötü olmadım diyorumm ama bunlar normal zamanla aşılıyo ama sende fazla üstünde durmamaya çalış yoksa böyle hayat devam etmez yani hangimizin eşi çok iyiki idare ediyoruz boşanmakta çare olmuyo bazen sıkma canını :)

bu dogru hangimizin esi cok iyi.herkesin farkli farkli negatif özellikleri var..ben burdaki dertleri okuyali adami melek gibi görmeye baslyiorum..:))

Annelik duygusu doğuştan vardır kadında.

ama babalık duygusu sonradan kazanılır.

Zamanla alışır.Hayırlı olsun.

canım üzülmekte haklısın tabi. ama babalık zamanla gelişen bir şey. senin gibi karnında taşımıyor. tabiki hasretle çocuğunu bekleyen babalar da var ama belli ki eşin biraz rahatına düşkün birisi. zamanla düzelecek emin ol. kızınızı sevecek, ilgilenecek. ama pes etmemelisin. 41 yaşına kadar alışmış adam yalnız olmaya. şimdi evde bir bebek sesi, sürekli ilgi bekliyor... buna alışamayan anneler bile var. asla da kınamıyorum. herkesin yaradılışı başka. benim eşim de 36 yaşında. çocuğumuz yok. çocuk istiyor mu bilemiyorum. istemiyorum demedi ama çocuk yapalım da demedi. çocuk sesi çekemez. çok iyi kalplidir yardım severdir. ailesine maddi manevi hep destekdir. ama çocuk sesi, dırdır... çekemez. kafası almaz. rahatına düşkün. senin yaşadığın sorunları yaşayabilirim ben de çocuğumuz olunca. ama yine de eminim ki canı o onun, alışması zaman alsa da sevecektir. hele ki baba-kız... biraz büyüsün dillensin babacım desin, eşinin hayatı olacak yavrunuz. babam doğulu bir adam. sinirli herieye patlayan biraz kendine düşkün bir adam. ailesinin adetlerinde herşey ayıp, herşey yasak. evlada sevgi göstermek bile ayıp. ama benim babam beni öpmeden okula göndermezdi. okul çıkışı ilk babamın dükkanına giderdim. öperdi sarılırdı öyle eve giderdim. hala daha evli kadınım, "canımmm gülümm" diye karşılar beni eşim dahi yanımda olsa. baba-kız arası bağ cidden çok kuvvetlidir.

hem bak sana da zor alışmış. zor güvenmiş. belki tüm sevgini yavrunuza vereceğinden korkuyordur. sen de ona sevgini belli et. gene babamdan örnek vereceğim annemle ilk çocukları doğduğunda (maalesef 1yaşında vefat etmiş) babam anneme dönüp "onu mu beni mi çok seviyorsun" demiş. annem de kızımızı diyince küsmüş. sonra ama yumuşamış. çouğu yıkayıp, altını temizlermiş.... zaman almış. eminim senin eşin de zamanla düzelecek. içini ferah tut.

sen de henüz doğum yapmışsın. sen de hassasındır. üstüne yorgunluk eklenince daha ağır geliyordur eşinin tavırları. düşünmemeye çalış.

evladınızla, eşinle mutlu günlerin olsun canım.

Sorunun kaynağını söylemişsiniz, aileden gelen kültür.

Alışmaya başlamasına sevindim.

Alışması, çabaladığının da göstergesi, istediğiniz gibi davranmasa bile gözardı etmeyin çabasını.

Çok mutlu olursunuz inşallah.

Canım bence gereksiz yere üzülüyorsun, erkekler birden bire baba olmaz anne 9 ay karnında taşıdığı yavrusunu hisseder annelik duygusuna alışır ama her erkek bebeğe hemen alışamaz. Bir de senin eşinin aileden aldığı alışkanlıklar var, sonuçta bir bebek onun hayatını zorlaştırıyor kendi bebeği olduğunu düşünemez hemen.
1 aylık bebek henüz çok küçük çoğu insan o kadar küçük bebeği sevimli bulmaz ama zamanla büyür tam sevilmelik bir bebek olur, şirin şirin hareketleri olur, zamanla yürür konuşur o zaman sevmeye doyum olmaz.
Bence de eşine biraz zaman ver, alışsın zamanla sever kendi yavrusu sonuçta. Bir de çevrenizde bebeği olan aileler varsa onlarla görüşün heveslensin, aile sıcaklığı nedir öğrensin. Zamanla düzelir merak etme.

merhaba hanimlar
beni dinleyen zaman ayirip yorum yazan butun arkadaslara cok tesekkür ediyorum..cok rahatlatmistiniz beni , ve cok hakliydiniz yeni dogum yapms olmamin verdigi hassasiyetle biraz fazla üzdüm kendimi abarttim belkide ama simdi cok sükür hizla degisti hersey esime fazla yüklenmisim ben böyleyim hemen endise kapliyor beynimi korku doluyorum..neyse ama bitti , esim kizim kizim diye seviyor , uyutuyor , dolastiriyor , sacini oksuyor, cok rahatladim walla..
sizlere tekrar tesekkür ediyorum iyiki varsiniz :)

merhaba hanimlar
beni dinleyen zaman ayirip yorum yazan butun arkadaslara cok tesekkür ediyorum..cok rahatlatmistiniz beni , ve cok hakliydiniz yeni dogum yapms olmamin verdigi hassasiyetle biraz fazla üzdüm kendimi abarttim belkide ama simdi cok sükür hizla degisti hersey esime fazla yüklenmisim ben böyleyim hemen endise kapliyor beynimi korku doluyorum..neyse ama bitti , esim kizim kizim diye seviyor , uyutuyor , dolastiriyor , sacini oksuyor, cok rahatladim walla..
sizlere tekrar tesekkür ediyorum iyiki varsiniz :)

Ay canım tekrar hayırlı olsun.

Mutlu olun hep:nazar:

bebegimiz daha bir aylik bile olmadi..annem yanimda doguma geldi..hastanede 10 gun kaldim..bebegimi yanima vermediler klinikte kaldi sarilik icin..zaten sikintiliydim esim hastaneye git gel yaptigi icin bozuk atiyordu..annemde tabi sinirden kuduruyordu..sok olmustu esimi böyle bilmezdi..hic bu kadar beraber kalmadikki annem ve esimle..esim sadece kendi rahatina konsantredir..aslinda tam olarak bencillik degil bu ona böyle asilanmis ailesinden gelen huy..
berbat bir aile yasantisi olmus ne sevgi ne saygi..hep cikar iliskisi..esimi annesi istemeyerek dogurmus zaten hic sevmemis..esim ailesinden hic sevgi görmemis..kötü bir cocukkuk kötü bir genclik..halada ailesini kötü anar..annesi hayatta ama görüsmezler..esim büyüdkten sonrada sadece para amacli esimle yasamis annesi..simdi evlendi diye ben geldim tabi izin vermedim..neyse..
bebegimiz guzel kizim daha bir aylik bile degil..esim gecen demesinmi anneme ben alisamadim diye..annem sasirdi tabi..boyle birsey ne duyulmus ne görülmüs..esim bebege uzayli görms gibi bakiyor. gercekten izliyor böyle bu nedir diye sanki..arada altini acmaya falan caisiyor ama bunu meraktan yapiyor sanirim cünkü bebege duygusal olarak hicbir bag yok..sevmiyor..
esime sordum seviyorum tabi diyor ama zamana ihtiyacim var diyor..
tamamiyle yalniz kaldim kendim bakiyorum kendim seviyorum Allahtan annem yanimda kafayi yerdim..annem akilli agir bir kadin ama oda dayanamadi esimle birkac kez tartisti hafiftenn. halbuki annem esimi cok sever..tabi ben esimin sadece olumlu yyönlerini gösteren bir kadinim ama esim..ilk firsatta kim olursa olsun herkesin yaninda benim icin söyle yapar böyle yapar hep olumsuz seyler söylemeye bayilir..
esim cok sinirilidir hatta asiri sinirli..asansör gelmez ona sinirlenir trafik yogundur ona sinirlenir internet yavaslar ona sinirlenir..yani bazan birsey söylemeye cekinirim..bagirir cünkü kücük harflerle konusamaz hic..
esim internet ve oyun hastasidir..butun gun oyun basina gecer oyundan kalkar bilgisayar basina , butun gun böyle sürer. dogum yaptim evde cok kaldi hep oyun absindaydi..bir babaya dair bir kivilcim yok kendisinde..bebegimiz olmus sorumluluk yok..zaten bebegi düüsndügüde yok..
esim benim hep böyleydi ama ben esimi cok severek evlendim..halada seviyorum..en bastan sinirlydi en bastan beni sinir ederdi..ama o kadar seviyorumki hep alttan aldim hep onu sakinlestirdim..Allah var cok rahatim kac para aldin demez kac para harcadin onu niye aldin demez..eve yagdirir herseyi..evine baglidir..cöpü döker kahve yapayimm mi sana der..yoruldun disardan yiyelim vs bunlar mükemmeldir.. ama incelik cok iste..aman sen yoruldun sen moralini bozme hersey düzelir falan hic duymadim..hamileykende amans en hamilesin falan hicccccccccccccc demedi..esimin sorunu bu cok sinirli ve incelik yok..birde bebek iste
bebega alisamadim diyor..bu cok agliyor diyor..mamasini düsünür , butun ihtiyaclarini eksiksiz alir halada öyle..uyudumu , emdimi vs sorar ama kizim falan demedi sanki uzayli görmüs gibi bakiyordu dün yatagina gitmis kiz aglyior yatakta..al eline sustur dedim aldi..durmus böylee bakiyor.alalaaa
aslina bakarsaniz esim banada alisamadi hemen ilk 8-9 ay hatta 1 yil bana guvenmeden yasadik ayni evde , her an benden ters birseyler bekledi gidecegim birakacagim vs..Butun almanyada yasayanlarmi böyle..yahu ben seninle neden evleneyim ne cok zenginsin ne baska sen ..benim TR deki hayatim daha iyiydi..burda asosyallik diz boyu esim ev adami..ama sevdim bu hayatada alistim..gikim cikmadi..esim anca bana bir yil sonra inandu guvendi onu gercekten sevdigime kanaat getirdi..ama bu bebek ikimizin kizi..daha bebek..bu ne sogukluk..
birde ayrica bebegi sevmeye calisiyor göya sert hareketlerle parmaklariyla falan vuruyor cocugun yanaklarina gögsüne kac kere dedim birza yumusak ol bu bebek..annemde cok söyledi yokkk anlamiyor hala ayni..deli ediyor beni..elini yüzüne götürüyor kizin kafasini salliyor güya böyle seviyor kizi..esimin annesi kücük kaynimin cocogunu bir seviisiii görmüstüm dünyam yikilmisti..cocugu ordan oraya atiyor sallyiro poposuna vuruyor pipisini cekiyor,hadi o bebek degil cocuk hem annesi deli zaten raporlu deli hemde..annenden görmüssün böyle cocuk sevmeyi belli ama bu daha bebek söylüyprum söylüyorum ayni..bir insana birsey daha ne kadar anlatilirki..
yaaaa hanimlar benim derdim benim hergun basimi agritiyor..birakmayi düsündüm ama ben bu adami seviyorum nasil duzeltebilirim diyorum
birakayadim gideyim diyorum adan kapidan giriyor askimda bak sana ne aldim sana sunu aldim bunu aldim..yada hadi gel flm bakalim yada annene hediye alalim..annen rahatm burda..böyle seyler...cok ictende..iki arada bir deredeyim..bir cocuk esime herseyi ögretmeye calismaktan biktim artik ama anlamiyor yine bildigini yapiyor..biraz kültür farkida var Türk kültürü verilmemis esime..bircok seyi anlamiyor soruyor..tamam ok yapiyorum ama bazi seyler bellidir hayatta..ben dogum yaptim hastanede kac dikis atildi yatiyorum bebegim yanina verilmedi sen kendini düüsnüyorsun hastaneye gelip gitmek zoruna gidiyor tatilim mahvoldiu diyorsun ama beni hic düüsnmüyorsun..incelik cok..ama esim hep böyle ben bu kadarda bekelmiyordum tabi..demekki hastalansam esim bana bakmayacak belli..yaa hanimlar kafam cok dolu ne olur bana akil verin.birseyler söyleyin..

tatlım bak sen söylüyorsun ailesinden en önemlisi annesinden sevgi ilgi örmemiş diye bundan dolayıda bilmiyor bence sevmek nedir nasıl gösterilir.bencede zaman ver sık boğaz etme ve bebekle ilgili konularda sana yardım etmesini sağla ve onları yalnız bırak ama uzaktan izle zamanla oda değişebilir.daha 1 bile olmamış şaşkın ve erkekler ne kadarda çocuk isteselerde doğduklarında çocuklarını kıskanırlarmış çünkü eşiyle geçirdikleri zaman daha az oluyor kısıtlanıyorlar.arada sırada bebek olmadan 1-2 saatte olsa beraber birşeyler yapın çocuğunuz olmadan hem sana hem eşine iyi gelecektir.bebeğini Allah bağışlasın Rabbim bahtından güldürsün inşaallah:))

tatlım bak sen söylüyorsun ailesinden en önemlisi annesinden sevgi ilgi örmemiş diye bundan dolayıda bilmiyor bence sevmek nedir nasıl gösterilir.bencede zaman ver sık boğaz etme ve bebekle ilgili konularda sana yardım etmesini sağla ve onları yalnız bırak ama uzaktan izle zamanla oda değişebilir.daha 1 bile olmamış şaşkın ve erkekler ne kadarda çocuk isteselerde doğduklarında çocuklarını kıskanırlarmış çünkü eşiyle geçirdikleri zaman daha az oluyor kısıtlanıyorlar.arada sırada bebek olmadan 1-2 saatte olsa beraber birşeyler yapın çocuğunuz olmadan hem sana hem eşine iyi gelecektir.bebeğini Allah bağışlasın Rabbim bahtından güldürsün inşaallah:))

canım sorunlarını çözmüşler.eğer son mesajını okuduysan görürsün

cok tesekkür ederim cok haklisin .eskiden geirdigimiz zamanlari özlüyor kendisi söylüyor ama zamanla oturacak farkinda..tesekürler yorumunuz icin..

yeğenim doğduğunda buna benzer olayları bizde yaşamıştık.ablam sehir dısında.yanına gitmiştik.eniştem o kadar umursuzduki ben sinir oluyordum annemde ablamda.ama onlar sorun cıkmasın diye ses cıkaramazlar.ben dayanamayıp bi laf ediyordum.3 yıl geçmesine rağmen bu yüzden eniştemle hala aramız açık..

ufak bi örnek veriyim..yeğenim 1 haftalıktı.mamasını yerken genzine sıçramıştı ve mosmor oldu nefes alamadı.ben,annem,ablam yavrumuzu kurtardıktan sonra ağladık.hele ben bayılmıştım korkudan.eniştem ne dese beğenirsiniz;"ben daha zaten bu çocuğu evladım olarak benimseyemedim çok korkmadım" dedi..

annelik duygusu gibi olmuyor demekki erkeklerin.hepsinin içinde odunluk mevcut

yeğenim doğduğunda buna benzer olayları bizde yaşamıştık.ablam sehir dısında.yanına gitmiştik.eniştem o kadar umursuzduki ben sinir oluyordum annemde ablamda.ama onlar sorun cıkmasın diye ses cıkaramazlar.ben dayanamayıp bi laf ediyordum.3 yıl geçmesine rağmen bu yüzden eniştemle hala aramız açık..

ufak bi örnek veriyim..yeğenim 1 haftalıktı.mamasını yerken genzine sıçramıştı ve mosmor oldu nefes alamadı.ben,annem,ablam yavrumuzu kurtardıktan sonra ağladık.hele ben bayılmıştım korkudan.eniştem ne dese beğenirsiniz;"ben daha zaten bu çocuğu evladım olarak benimseyemedim çok korkmadım" dedi..

annelik duygusu gibi olmuyor demekki erkeklerin.hepsinin içinde odunluk mevcut

ayyyy inanmiyorum..simdi alisti ama degilm? erkekler resmen odun .resmenn..benim abilerim bir farkli saniri..gerisi aynen bildigin odun..

Bu sorunu asmis olmaniza sevindim canim inanki zamanla dahada iyi olucak hersey hatta baba kiz arasinda öyle bir bag olusuyo ki emin ol bi gün onlari kiskanicaksin bile:26:Ama ne olursa olsun bi anne evladini oyle karsiliksiz oyle büyük seviyo ki baska hic kimsenin sevgisini,ilgisini begenmiyo yetersiz buluyo.Benim esim oglumuz dogar dogmaz benle kavga ediyodu altini ben degistiricem diye cabuk adapte oldu aslinda suanda acayip baglilar oglumla erkekler anneci olur derler ama benim oglum tam bir babaci tabi esim onun ilgisini sevgisini gördükce dahada baglaniyo ,bazen oyle bi oynuyolar ki sanki evde on tane cocuk var bütün bunlara ragmen ben hala esimi ogluma karsi yetersiz buluyorum, elestiriyorum,begenmiyorum.Yani senden daha fazlada sevip ilgilense ne yapsada sen onu hep elestiricek ve yetersiz bulucaksin cünkü bi anne cocugu icin sadece kendini 4x4lük buluyo:33:

Back