- 5 Nisan 2023
- 3.765
- 11.498
- 128
- 27
Ay evet o balonlar tam 4te şişirilcek kanepe tam o saatte düzeltilecek sanki yazılı kanunKerkenes kimse doğumgünü kutlamasın demiyor.
Konuyu çarpıtma. Doğumgünü zaten kutlanacak. Balonları öğlen 16 yerine gece 12de de şişirebilirler.
Ben bu durumda olsam sen git derim hazırlığı da gece yaparım.
Bu kadar basit bir konu bu bence
Ama benim gözlemlediğim şey şu.Ay evet o balonlar tam 4te şişirilcek kanepe tam o saatte düzeltilecek sanki yazılı kanun
İnsanların iyi kötü hiçbir zamanlarında yanlarınla olmazsalar tabiki tek kalırlar kim ister böylelerini. Ben acil sezeryana alındığım zaman en yakın arkadaşımda yeni doğum yapmıştı 3-4 gün olmuştu kalktı geldi yanıma elimi tuttu, eşi eşimin yanında bekledi. Bunlar o kadar önemli ve değerli ki, yeri geliyo ailenden önce dostları koşuyor insanın yanına.Ama benim gözlemlediğim şey şu.
Böyle kocam da kocam başka kimseye gerek yok diyen insanlar çocuklar biraz büyüdüğünde çocuğuna akran arıyor. Sosyalleşmek istiyor. O zaman da işte bu küstürdükleri insanların ocağına düşüyorlar.
Buldumcukluğun gereği yok. Koca sevgisi kocayla yaşanan başak, evlat aile başka, arkadaş başka, komşu başka hepsine iyi kötü ihtiyacımız oluyor.
Hayat tek bir kişiye bağlı devam edecek bir şey değil.
Sonra ileride yalnız kaldıklarında anlıyorlar
Annemin okulu eski tip köklü okullardanmış haliyle ortaokul ve lisede beraber okumuş kopmamışlar.İnsanların iyi kötü hiçbir zamanlarında yanlarınla olmazsalar tabiki tek kalırlar kim ister böylelerini. Ben acil sezeryana alındığım zaman en yakın arkadaşımda yeni doğum yapmıştı 3-4 gün olmuştu kalktı geldi yanıma elimi tuttu, eşi eşimin yanında bekledi. Bunlar o kadar önemli ve değerli ki, yeri geliyo ailenden önce dostları koşuyor insanın yanına.
Ayrıca gelin alma da bence son derece saçma. Hatta nişan, düğün, kına vb organizasyonlar da saçma. Ama adam seviyor ve katılmak istiyor. Gelin almaya gidecem çocuğun doğum gününe gelmem de demiyor. Adamın istekleri önemsiz olsun her şey kadının istekleri ve planlarına göre yapılsın istiyor bazıları. Koca değil kukla…Yoo sen yanlış anlamışsın. Ufak yaş anlamıyor dedk kutlamasın demedim. aksine ilk dört yaşta bende büyük kutlama yaptım da dedim.
Sadece bu kadar abartılacak bir gün önceden üstelik öğlenden hazırlanacak kadar bir durum olmadığını söylüyorum.
Taş çatlasın bir saatlik olay
Çevremde gördüğüm tüm kadın arkadaşlarım kocalarını darlıyor. Adamlara nefes dahi aldırmıyorlar. Kadınlar kendi kıyafet alışverişlerne dahi adamsız çıkmıyor,avmye de beraber,yemeğe de beraber,kahve içmeye de beraber gitmek istiyorlar. Hafta arası da beraber kocayla olsun,hafta sonu da beraber olsun,kimse arkadaş yüzü görmesin istiyorlar. Bence biraz rahat olmak gerekiyor. Evlendik diye tapumuzu vermedik,ya da kocaların tapusunu almadık. Herkes görevlerini yerine getirdikten sonra kendine zaman ayırmalı. Aksi durumda evlilik çok yıpratıcı oluyor.
Eşinizin özgürlük anlayışı nedir o önemli bir de. Mesela adam işten gelmiş,sofrayı kurmuş salatayı yapmışsa, eşiyle çocuğuyla sohbet ettiyse,beraber yarım saat bir saat oturduysa bence gece geç saatte arkadaşlarıyla çıkabilir. Okeye gider,nargileye gider ne bileyim yani kendine göre bir şeyler yapabilir bana göre. Bahsettiğim arkadaşlarım asla izin vermez mesela bu duruma. Ben desteklerim,hadi çık biraz hava al derim şahsen. Sizdeki durumu tam bilmediğim için rastgele örnek verdim.
Ay öyle deme şimdi eşini sevmiyorsun diyecekler. Eşin de senden ayrı yüzüne renk geliyorsa siz anlaşamayan mutsuz bir çiftsiniz diyeceklerBen eşinizin taraftarıyım bu konuda.
İnsanlar evlendi diye sürekli yapışık ikiz gibi yaşamak zorunda değil bana göre, bazen kendimde çocuğumun sorumluluklarindan evin sorumluluklarından bıkar bir saatde olsa kaçarım hayati mesele değilse lütfen beni aramayın da derim.
eşim içinde aynı şey gecerlidir arkadaşımla buluşacagim dediği an ölüm kalım meselesi olmayan hiç bir şey için arayıp rahatsız etmem nerde kaldın dahi demem.
Böyle zamanlarda fark ediyorum mesela beyni boşalmış, ruhu gevşemiş yüzüne renk gelmiş şekilde eve döner.
sizede öneririm hem kendiniz, hem eşiniz kendiniz için ayda bir bile olsa zaman ayırın hiç bir şey yapamiyorsaniz gidin bir parkta bankta öylece sessiz sakin hic bir seye yetismeden oturun inanın ferahlayacaksiniz o zaman eşinizi daha iyi anlayacaksiniz.
Eşimin yüzünün renginin benim sevgimle ne alakasi olabilir kiAy öyle deme şimdi eşini sevmiyorsun diyecekler. Eşin de senden ayrı yüzüne renk geliyorsa siz anlaşamayan mutsuz bir çiftsiniz diyecekler
Sadece eşini sevebilir sadece onunla mutlu olabilir sadece onunla eğlenebilirsin(!) biri bile yoksa da neden evlendin sevmiyorsunuz da siz şimdi
Çevremde gördüğüm tüm kadın arkadaşlarım kocalarını darlıyor. Adamlara nefes dahi aldırmıyorlar. Kadınlar kendi kıyafet alışverişlerne dahi adamsız çıkmıyor,avmye de beraber,yemeğe de beraber,kahve içmeye de beraber gitmek istiyorlar. Hafta arası da beraber kocayla olsun,hafta sonu da beraber olsun,kimse arkadaş yüzü görmesin istiyorlar. Bence biraz rahat olmak gerekiyor. Evlendik diye tapumuzu vermedik,ya da kocaların tapusunu almadık. Herkes görevlerini yerine getirdikten sonra kendine zaman ayırmalı. Aksi durumda evlilik çok yıpratıcı oluyor.
Eşinizin özgürlük anlayışı nedir o önemli bir de. Mesela adam işten gelmiş,sofrayı kurmuş salatayı yapmışsa, eşiyle çocuğuyla sohbet ettiyse,beraber yarım saat bir saat oturduysa bence gece geç saatte arkadaşlarıyla çıkabilir. Okeye gider,nargileye gider ne bileyim yani kendine göre bir şeyler yapabilir bana göre. Bahsettiğim arkadaşlarım asla izin vermez mesela bu duruma. Ben desteklerim,hadi çık biraz hava al derim şahsen. Sizdeki durumu tam bilmediğim için rastgele örnek verdim.
Kızlar merhaba. 10 yıldır tanışıyoruz 6 senedir sevgiliyiz 2 senelik evliyiz. 1 kızımız var 1 yaşında suan . Bebek konusunda ikimizde evlendikten sonra hemen olmasını istedik yani bize supriz olmadı ve korunmadik bilinçli yaptık. Eşimle yaşadığım sorun sürekli özgürlük ve kişisel alan konusunda evlendiğimizden beri birbirimiz haricinde bir hayatımız olması gerektiğini söylüyor ben evcil bir insanım işime gider gelir zamanımı evde geçiriririm zaten kızım küçük olduğu için genelde ona göre yaşarım parka gideriz alışverişe gideriz kızım hava alsın diye çıkarız ama tek başına çıkma huyum pek yoktur. Eşim ise tam tersi sürekli özgürlüğünü kısıtladıgımı söylüyor kendime vakit ayırmak istiyorum diyor bu da beni gerçekten kırıyor 3 aydır bireysel terapi alıyor 1 defa çift terapisine gittik artık düzenli,gideceğiz diye konuştuk ama benim üzüldüğüm nokta henüz 2 senelik evlilikte neden sıkılır bir insan neden bunalır bu kadar. Sizce abartıyor muyum
Alanlar varmışÜff evlendikten sonra dışarı çıkacaksa evlenmeseymiş ne demek tapusunu almadık ya????
İnsanların iyi kötü hiçbir zamanlarında yanlarınla olmazsalar tabiki tek kalırlar kim ister böylelerini. Ben acil sezeryana alındığım zaman en yakın arkadaşımda yeni doğum yapmıştı 3-4 gün olmuştu kalktı geldi yanıma elimi tuttu, eşi eşimin yanında bekledi. Bunlar o kadar önemli ve değerli ki, yeri geliyo ailenden önce dostları koşuyor insanın yanına.
Napcan wcye bile senle gelen adamı kız pattisÜff evlendikten sonra dışarı çıkacaksa evlenmeseymiş ne demek tapusunu almadık ya????
Aşk nedir evlilik nedir bilmeyen kadınlar topluluğu siziNapcan wcye bile senle gelen adamı kız pattis
İş başvurularında bile çok geliyor başıma.Ay benim etrafımda da var bundan bi tane. Yazık adama diyorum cidden
Hay aşkınıza beAşk nedir evlilik bilmeyen kadınlar topluluğu sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?